bułki - 33926 przepisów (strona:602/2262)

Wege klopsiki z fasoli w sosie pomidorowym 113

na-talerzu.pl Składniki Klopsiki 1 puszka fasoli czarnej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 4 łyżki zmielonych płatków owsianych lub bułki tartej 2 łyżki sosu Worcestershire 2½ łyżeczki papryki wędzonej 1½ łyżeczki suszonego oregano sól, pieprz oliwa do polania klopsików Sos pomidorowy(...)mniejsze kawałki cebulę, czosnek, fasolę, sos Worcestershire, paprykę wędzoną, oregano, sól i pieprz. Zmiksuj przez kilkanaście sekund i dodaj jajko. Zmiksuj ponownie i dodaj 3 łyżki płatków owsianych lub bułki tartej. Jeśli masa jest za luźna do formowania, dodaj kolejną łyżkę i zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Zmocz dłonie w zimnej wodzie i uformuj klopsiki wielkości dużego orzecha włoskiego. Układaj

Na-talerzu.pl
Kasza bulgur z mini pulpecikami w sosie a la strogonow. 110

mini pulpecikami w sosie śmietanowym a la strogonow.  Składniki; 40 dag mięsa mielonego ( u mnie indyk) 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku  2-3 łyżki bułki tartej 1 szalotka 2 łyżki oliwy  mąka do obtoczenia pulpecików 20 dag pieczarek 2 kiszone ogórki 100 ml śmietany 30% lub 36% sól, pieprz do smaku 2-3 łyżki oliwy(...)podania - kasza bulgur KUPIEC Przygotowanie; Mięso przekładamy do miski, doprawiamy do smaku. Dodajemy starty czosnek i podsmażoną, drobno posiekaną szalotkę na oliwie. Wyrabiamy masę, jeśli jest za luźna dosypujemy bułkę tartą i wyrabiamy dalej. Formujemy malutkie kulki mięsne. Mniej więcej jak orzech włoski. Obtaczamy w mące i podsmażamy na oliwie do ze złocenia. Dolewamy wodę lub bulion aby przykrył mięso

Radość kipiąca uśmiechem.
Krokiety ze szpinakiem 118

łyżeczki Olej łyżka Farsz: Szpinak świeży 300g Ser tarty 150 g Pomidory suszone w zalewie 5 sztuk Cebula Czosnek 2 ząbki Sól Pieprz Dodatkowo: Olej do smażenia Jajka 2 Bułka tarta Przygotowanie: Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę. Gdy cebula zacznie się rumienić dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz szpinak. Smażyć kilka minut, aż szpinak zwiędnie na patelni. Doprawić(...)każdego naleśnika nałożyć farsz i zwinąć zaczynając od boków, a następnie od dołu na 3 razy. Jak to zrobić zobaczysz w filmie poniżej. Zwinięte obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu

Kulinarne przygody
Placki warzywne z bulgurem 101

trzeba? 100g ugotowanej kaszy Bulgur Kupiec 1 spiczasta papryka czerwona słodka 1 duża cebula biała 2 łyżki posiekanego pora (biała część) 2 łyżki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki bułki tartej przyprawy, po pół płaskiej łyżeczki: sól, pieprz ziołowy, papryka słodka i papryka ostra masło klarowane do smażenia sos: łyżeczka chrzanu, łyżeczka majonezu, 2 łyżki jogurtu greckiego, łyżka posiekanego szczypioru(...)Robimy! W misce mieszamy ugotowaną kaszę z papryką, cebulą i porem, dodajemy przyprawy, mieszamy. Wbijamy jajko, zagniatamy całość, dosypujemy mąkę i bułkę tartą. Mieszamy całość. Rozgrzewamy masło klarowane i nakładamy łyżką naszą masę, formując placek- nie będzie on mocno zwarty, trzeba go ukształtować- w momencie smażenia zyska spoistość. Placki podajemy z sosem jogurtowo-chrzanowym Share 0 Tweet 0 Pinterest

Latosiowydom
Kotlet de volaille dla każdego 118

Ukrainy. Taki sposób przygotowania piersi z kurczaka powoduje, że jest niesamowicie soczysta i pełna smaku. Sprawdźcie sami! Składniki: 4 duże piersi z kurczaka kostka masła olej sól pieprz bułka tarta mąka Jak zrobić kotlet de volaille? Sposób przygotowania jest bardzo prosty. Z jednej (pojedynczej) piersi kurczaka robimy jednego kotleta. Mięso myjemy. Następnie musimy maksymalnie zwiększyć powierzchnię kotleta odpowiednio rozcinając pierś(...)godzin do lodówki. Wtedy kotlety trzymaja formę podczas smażenia (nie odwijają się). Po wyjeciu z lodówki kazdego kotleta panierujemy obtaczajac w mące, nastepnie w jajku i na końcu w bułce tartej. Tak opanierowane kotlety de volaille smazymy na maśle (!) z odrobina oleju. Smażymy na małym ogniu ok 15 -20 min (w zależności od grubości kotletów) obracając i polewajac masłem. Wtedy

Kulinarna Patilogia
Drobiowe roladki faszerowane jajkiem i szczypiorkiem 124

Składniki: Filet z kurczaka 3 sztuki pojedyncze  Ser tarty mozzarella 100 g Jajka 4 Majonez pełna łyżka Szczypiorek 1/2 pęczka Sól Pieprz Olej do smażenia +jajko i bułka tarta do obtoczenia Przygotowanie: Filety z kurczaka przekrój włóż na dwie części. Rozbij lekko tłuczkiem. Dopraw z każdej strony solą oraz pieprzem. Jajka ugotuj na twardo. Przestudzone obrać i zetrzeć(...)tarce na grubych oczkach. Dodać ser, majonez oraz szczypiorek. Doprawić solą oraz pieprzem i całość wymieszać. Gotowy farsz rozsmarować na rozbitych kotletach. Zwinąć w roladkę. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony. Smażyć na średnim ogniu, aby roladki nie były surowe w środku. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Zapraszam was również

Kulinarne przygody
JAJKAmi faszerowane 118

Typowo wielkanocne połączenie 😁 JAJKAmi faszerowane - przepis na 5 porcji Do przygotowania farszu będą Ci potrzebne: 5 jajek, 1 biała kiełbasa, mała cebula, łyżka oleju rzepakowego, 2-3 łyżki tartej bułki, pół łyżeczki majeranku, sól i pieprz do smaku. 1. Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie, ostudź, po czym delikatnie przekrój na pół ostrym nożem (najlepiej z piłką). Łyżeczką wydrąż(...)następnie wyrób ręką na jednolitą masę. 4. Farsz rozłóż do skorupek formując niewielką górkę. 5. Na dno naczynia żaroodpornego wylej olej, rozsmaruj go pędzelkiem. 6. Na talerzyk wysyp tartą bułkę i obtocz w niej farsz. 7. Jajka ułóż skorupkami do dołu w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 20 minut

Z notatnika dietetyka
Ciasto bakaliowe 228

łączy się z innymi promocjami.    Składniki: Biszkopt orzechowy: 4 jajka 4 łyżki cukru 100 g orzechów włoskich mielonych 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Beza kokosowa: 4 białka 150 g cukru 200 g wiórków kokosowych Krem bakaliowy: 50 g orzechów włoskich krojonych 50 g płatków migdałowych(...)likieru 250 g masła Przygotowanie: Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać do momentu aż masa jajeczna będzie sztywna. Orzechy, mąkę, bułkę tartą i proszek do pieczenia wymieszać. Dodawać niewielkimi porcjami do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Wymieszaną jednolitą masę wylać na blaszkę o wymiarach 35*24 cm wyłożoną na dnie papierem

Ala piecze i gotuje
Babka limonkowa 141

łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1 limonki Lukier: 80 g. cukru pudru 4 łyżeczki soku z limonek Limmi Oraz: pół łyżeczki masła do wysmarowania formy 1 łyżka bułki tartej skórka z limonki do dekoracji Liście szpinaku włóż do wysokiego i wąskiego naczynia do blendowania. Dodaj sok z limonek, majonez i olej. Zmiksuj do powstania jednolitego zielonego płynu. Obie(...)mąki i połowę limonkowej mieszaniny. Delikatnie wymieszaj szpatułką. Wsyp resztę mąki i wlej resztę mieszaniny i ponownie delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do foremki na babkę wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piecz na poziomie piekarnika o jeden niższym od środkowego przez 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Po kilku minutach od wyjęcia z piekarnika wyłóż babkę z formy i wystudź

Delicious Place
pyszne jajka nadziewane pieczarkami... 106

Składniki: pieczarki 50 dag, olej rzepakowy 12 łyżek, cebula 1 sztuka duża, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 2 łyżeczki, sól czosnkowa 2 łyżeczki, bułka tarta 1/2 szklanki, jajka 12 sztuk "L", natka pietruszki 1 pęczek Cebulę pokroić w kostkę, na oleju zeszklić, wsypać obrane i pokrojone pieczarki, dodać paprykę, pieprz mielony, sól czosnkową i smażyć do miękkości pieczarek(...)minut na średnim ogniu. Pieczarki zmiksować pałką blendera, wymieszać z tartą bułką. Jajka ugotować w osolonej wodzie (lepiej obiera się ze skorupek) zalać zimną wodą i wylać, wystudzić, obrać ze skorupek. Jajka przekroić na połowę wzdłuż, wyjąć delikatnie łyżeczką żółtka do miski, widelcem pognieść z pieczarkami. Łyżeczką napełniać puste miejsce po żółtkach do pełna, jajka układać na talerzu i posypać

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania