Składniki: filety z dorsza duże 3 sztuki, mąka pszenna 1/2 szklanki, bułka tarta 3/4 szklanki, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka ostra 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba Duże filety dorsza pokroić każdy na 3 części, opłukać pod wodą zimną, osuszyć ręcznikiem papierowym. W woreczku foliowym (panierka w woreczku nie sypie się na blacie jak z talerza) wymieszać mąkę, tartą bułkę, paprykę ostrą, pieprz mielony, kucharka. Każdy filet z każdej strony obtaczać dokładnie w panierce. Kłaść na p...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...