węglowodanów << >> Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może coś keto na słono? Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków
WegePrzepispulpety z sałatką z ziemniaków i bobem Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 turboty 1/2 czerwonej małej cebuli 1 łyżka posiekanego koperku 1 jajko 2 czubate łyżki tartej bułki + do obtoczenia pulpetów sól pieprz olej do smażenia Na sałatkę: 500 g ziemniaków 250 g bobu 1/2 czerwonej cebuli oliwa z oliwek 1/2 łyżeczki musztardy sól pieprz garść liści(...)Mięso drobno siekamy, cebulę kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawy i koperek. Dokładnie mieszamy i rękoma zwilżonymi zimną wodą formujemy pulpety. Obtaczamy je w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron. W międzyczasie bób i ziemniaki w mundurkach gotujemy na parze. Ugotowane warzywa obieramy, a ziemniaki kroimy w plastry. Cebulę kroimy w piórka
Kulinarne przygody Gatitycebula · 1 jajko · 1 łyżka przyprawy gyros · 2 łyżki bułki tartej · 2 łyżki śmietany 12 % · Sól Składniki na farsz: · 3 jajka ugotowane na twardo(...)Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, sól, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. 2. Z mięsa robimy duże kotlety mielone, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie w środku każdego kotleta robimy duży
Kulinarna Chwilabułka paluch – 2 szt parówka – 2 szt cebula majonez ogórek keczup Bułkę naciąć wzdłuż ,ale nie do końca, podgrzać w mikrofali albo piekarniku, posmarować majonezem, układamy cieniutkie talarki cebulki i ogórka,, układamy gorącą parówkę, polewamy keczupem i majonezem
przepisy- Milkibułka paluch 4 szt · parówki 4 szt · ogórki kiszone 3-4 szt · kapusta pekińska · keczup Bułki przekrawamy na pół, do środka wkładamy po jednej parówce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do momentu, aż bułeczki lekko zarumienią. Następnie układamy pokrojoną drobniutko kapustę pekińską oraz pokrojone w plasterki ogórki. Całość polewamy keczupem
przepisy- Milkitrochę inaczej niż zwykle :) Myślę, że dzieci też chętniej zjedzą takie mniejsze kotleciki. Z tej porcji składników zrobiłam 12 kotlecików. Składniki: 500 g. piersi z kurczaka 1 bułką kajzerka + mleko i woda do namoczenia 1 jajko 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz bulka tarta do obtoczenia kotletów Sos: 1 opakowanie gęstej(...)mięsa. Wbić jajko, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i resztę przypraw. Wymieszać i wyrabiać ręką kilka minut. Następnie formować nieduże kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony żeby się przyrumieniły. Smażymy na niewielkim gazie, żeby kotlety nam się nie przypaliły, W rondelku, lub innym naczyniu
Agusiowe smakołykisuszonej 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 0,5 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1 płaska łyżeczka soli 0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki około 3 łyżki bułki tartej Na sos: 200 ml bulionu drobiowego 3/4 szklanki passaty pomidorowej 0,5 łyżeczki suszonej bazylii (można pominąć) 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku opcjonalnie odrobina mąki + woda(...)koniec dodajemy 1 starty ząbek czosnku. Do miski przekładamy mielone mięso, podsmażoną cebulę i czosnek, suszone oregano, pieprz, sól, startą mozzarellę, słodką czerwoną paprykę, wbijamy 1 jajko i dodajemy bułkę tartą. Całość dokładnie wyrabiamy ręką. Formujemy małe pulpeciki. Podsmażamy pulpeciki na niewielkiej ilości oleju (gdy się rumienią z jednej strony, obracamy na drugą np. łyżką). Dodajemy starty ząbek czosnku, chwilę
Słodkie okruszkicoś innego. Zatem zapraszam Was po nowy prosty i jak smaczny przepis ;) Pulpety: około 150 g mięsa mielonego z indyka trochę startej cebuli do środka pulpetów 1-2 kromeczki bułki/bagietki namoczonej 1 mały ząbek czosnku przeciśnięty (niekonieczny) 1 żółtko natka pietruszki sól, pieprz mąką do obtoczenia Sos : 500 ml wody około 150-200 g pieczarek 2 łyżeczki suszonych(...)dosypujemy maki i jeszcze krótko przesmażamy. Całość zalewamy 100 ml wody, mieszamy i przekładamy do garnka z pozostałą gotującą się wodą. Pulpety 3. Mięso mieszamy z żółtkiem, namoczona bułka, starta cebulą, przyprawami i natką pietruszki, formujemy małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe obtaczamy w mące i wrzucamy do gotujących się już pieczarek. Całość gotujemy z 10-15 minut następnie
Gotowanie...to proste !twarogu solankowego wędzonego, sól (u mnie sól z czosnkiem nieźwiedzim ), świeżo zmielony pieprz, świeżo zmielona gałka muszkatołowa, 10 kwiatów cukinii z małymi cukiniami (żeńskie kwiaty), 2 jajka, bułka tarta (około 200 ml), oliwa, Ziemniaki zemleć razem z serem. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Podzielić na porcje – tyle ile mamy kwiatów. Z kwiatów cukinii wyciąć słupek(...)uważając aby nie oderwać małej cukinii. Nadziać kwiat farszem, końce płatków zakręcić. Kwiaty razem z cukinią zanurzyć w rozbełtanych jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Tak przygotowane kwiaty ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na około 30 minut. Podawać gorące. Można posypać nasionami słonecznika. talerz
królestwo garówobiad z maleńkimi pulpetami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: PULPECIKI MIĘSNE 500 g mięsa mielonego z indyka (lub innego dowolnego) 1 czerwona cebula 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki miałkiej bułki tartej 1 jajko ściółkowe sól i pieprz olej rzepakowy do smażenia SOS POMIDOROWY 1 mała żółta cebula lub szalotka 1 puszka pomidorów 1 słoiczek koncentratu pomidorowego bez konserwantów(...)czosnek posiekaj drobno. Podsmaż na patelni z łyżką oleju rzepakowego do zarumienienia, po usmażeniu odstaw na bok do ostygnięcia. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj podsmażoną cebulkę z czosnkiem, bułkę tartą, jajko i przyprawy. Masę zagnieć dłońmi rozgniatając farfocle mięsa i łącząc wszystko gładko ze sobą. Z mięsnej masy uformuj maleńkie pulpety, wielkością przypominające orzech włoski lub nieco mniejsze
ProstePesto.plOgórki małosolne to wiosenny dodatek do każdego dania. Idealne do klasycznego obiadu i nieodzowny składnik grillowego menu. Rewelacyjny składnik kanapek lub domowych burgerów. Ogórki małosolne to
SprawdzonaKuchnia.plpieczarek. Serdecznie zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki otulone boczkiem – składniki: 10 dużych pieczarek 1 jajo ugotowane na twardo łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju rzepakowego pół łyżki bułki tartej pół płaskiej łyżki masła 10 plasterków boczku wędzonego surowego sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki otulone boczkiem – wykonanie: Z pieczarek wydrążyć nóżki. Same kapelusze chwilę(...)Nóżki drobno posiekać. Jajko zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić na patelnię posiekane nóżki i jajko i podsmażyć. Posypać solą i pieprzem do smaku. Dodać masło i bułkę tartą i jeszcze chwilę smażyć. Każdy kapelusz napełnić farszem. Następnie każdy kapelusz owinąć boczkiem i spiąć wykałaczką. Przygotowane pieczarki piec w piekarniku 180.st.C z funkcją góra – dół
Olcia gotuje!Cebula · 1 łyżka przyprawy Gyros · Sól · 2 łyżki bułki tartej · 2 łyżki śmietany 12% · 1 jajko Składniki dodatkowe: · 1 główka kapusty(...)łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, , bułkę tartą, sól, wlewamy śmietanę i wrabiamy masę mięsną. 2. Następnie robi małe wielkości orzecha włoskiego kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut
Kulinarna Chwilamnie z indyka) Kajzerka czerstwa Jajko Cebula średnia Marchewka 2 średnie Kapusta średnia główka ok. 1 kg Sól Pieprz Woda 1/3 szklanki Mąka łyżeczka Koper 1/2 pęczku Przygotowanie: Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku i odstawić na ok. 10 minut. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko odciętą bułkę. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać na jednolitą masę. Za pomocą zwilżonych
Kulinarne przygody