bułki - 33926 przepisów (strona:624/2262)

Ogórki małosolne 138

Ogórki małosolne to wiosenny dodatek do każdego dania. Idealne do klasycznego obiadu i nieodzowny składnik grillowego menu. Rewelacyjny składnik kanapek lub domowych burgerów. Ogórki małosolne to

SprawdzonaKuchnia.pl
Pieczarki faszerowane otulone boczkiem 135

pieczarek. Serdecznie zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki otulone boczkiem – składniki: 10 dużych pieczarek 1 jajo ugotowane na twardo łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju rzepakowego pół łyżki bułki tartej pół płaskiej łyżki masła 10 plasterków boczku wędzonego surowego sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki otulone boczkiem – wykonanie: Z pieczarek wydrążyć nóżki. Same kapelusze chwilę(...)Nóżki drobno posiekać. Jajko zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić na patelnię posiekane nóżki i jajko i podsmażyć. Posypać solą i pieprzem do smaku. Dodać masło i bułkę tartą i jeszcze chwilę smażyć. Każdy kapelusz napełnić farszem. Następnie każdy kapelusz owinąć boczkiem i spiąć wykałaczką. Przygotowane pieczarki piec w piekarniku 180.st.C z funkcją góra – dół

Olcia gotuje!
Kuleczki w młodej kapuście 156

Cebula ·        1 łyżka przyprawy Gyros ·        Sól ·        2 łyżki bułki tartej ·        2 łyżki śmietany 12% ·        1 jajko Składniki dodatkowe: ·        1 główka kapusty(...)łyżka mąki pszennej   Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, , bułkę tartą, sól, wlewamy śmietanę i wrabiamy masę mięsną. 2.    Następnie robi małe wielkości orzecha włoskiego kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut

Kulinarna Chwila
Klopsiki na kapuście - Pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu 131

mnie z indyka) Kajzerka czerstwa Jajko Cebula średnia Marchewka 2 średnie Kapusta średnia główka ok. 1 kg Sól Pieprz Woda 1/3 szklanki Mąka łyżeczka Koper 1/2 pęczku Przygotowanie: Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku i odstawić na ok. 10 minut. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko odciętą bułkę. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać na jednolitą masę. Za pomocą zwilżonych

Kulinarne przygody
ROLADKI Z FILETÓW Z KURCZAKA FASZEROWANE FETĄ I BROKUŁAMI 126

jego wypróbowania, jestem pewna, że nie pożałujecie :) SKŁADNIKI: 500 g filetów z kurczaka 250 g brokułów 2 ząbki czosnku 125 g sera feta 1 jajko około 1/2 szklanki bułki tartej do panierowania sól i pieprz do smaku olej do smażenia WYKONANIE: Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze do miękkości (około 10 – 12 minut). Ugotowane brokuły opłucz zimną wodą(...)posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na każdy filet ułóż równomiernie masę brokułową, zwiń filet od dłuższej strony w roladkę. Panieruj roladki w roztrzepanym jajku, a następnie bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej i smaż roladki ze wszystkich stron na wolnym ogniu do zezłocenia się skorki. Wpis powstał we współpracy z  "Kurczakiem Zagrodowym z Podlasia

Słodko-Słony Świat Ilony
Cevapici z pitą i warzywami 115

letniej 1/2 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżki oleju 1 łyżeczka suszonych pomidorów 30 g drożdży cevapici: 50 dkg wołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki bułki tartej 1/2 papryki czerwonej 1 jajko tymianek, papryka wędzona i ostra sól, pieprz   pozostałe: 1/2 pęczka szparagów 1 papryka czerwona 1 bakłażan 1 kalarepa 1 awokado 1 cukinia(...)placki i grilluję z każdej strony po około 4 minuty.  Cevapici: Mięso, cebulę, czosnek mielę maszynką do mięsa. Paprykę kroję w kostkę, dodaję do mięsa, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, dodaję sól, pieprz, paprykę wędzoną i ostrą. Całość wyrabiam rękoma aż masa będzie jednolita. Dzielę na nieduże porcje. Formuję kulki które rozciągam na patyczkach do szaszłyków. Układam na grillu

wesoła kuchnia
Mini papryczki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 121

obiad. Tak przygotowane papryczki to też fajna propozycja na różnego rodzaju uroczystości. 15 sztuk mini papryczek 250 gramów mięsa mielonego wieprzowego  połowa malej cebuli 2 płaskie łyżki bułki tartej 1 małe jajko sól pieprz 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka majeranku 1 szklanka(250 ml) bulionu drobiowego lub warzywnego 1 szklanka (250 ml) passaty pomidorowej szczypta(...)kopiasta łyżka serka mascarpone do zagęszczenia sosu Z papryczek odcinamy górną część i oczyszczamy papryczki z gniazd nasiennych. Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, jajko, posiekaną drobno cebulę i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy i za pomocą małej łyżeczki faszerujemy papryczki. Na dużej patelni rozgrzać niewielka ilość oleju, wkładamy przygotowane papryczki i krótko obsmażamy z każdej strony. Następnie wlewamy wodę

Andzia Pichci
Drobiowe zraziki z serem i szczypiorkiem 223

osób: 2 duże, pojedyncze filety z kurczaka 4 plastry sera topionego ( np. Hohland, Lactima itp. ) mały pęczek szczypiorku czosnek granulowany, sól i pieprz do smaku dodatkowo: 2 jajka i bułka tarta do obtoczenia zrazików Filety z piersi przekrój na pół i rozklep jak najcieniej. Warto to zrobić przez woreczek, bo łatwo się rozpadają. Każdy posól, popierz i dopraw granulowanym czosnkiem(...)filetach . Jeden plaster na jeden kawałek mięsa. Posyp obficie siekanym szczypiorkiem, zwiń i uformuj zrazika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Następnie zanurz mięsne zawijasy w roztrzepanym jajku, potem w tartej bułce, lekko ściskając. Czynność powtórz dwukrotnie to sprawi, że zawartość nie będzie uciekać bokami podczas smażenia Smaż na średnio rozgrzanym, dość głębokim oleju do czasu aż zraziki zrobią się złociste i chrupiące

Ogrodnik w podróży
Klopsiki z młodą kapustą i pieczarkami 170

rodziny. Danie możemy podać z ziemniaczkami, świeżym pieczywem albo z ryżem. Polecam!       Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego (u mnie z łopatki) 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 młoda kapusta 1 cebula (u mnie czerwona) 30dkg pieczarek 2-3 marchewki sól, pieprz pęczek(...)bulionu warzywnego lub rosołu pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia Zasmażka: 1 łyżka masła 1-2 łyżki mąki       *** Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron na rumiano

Blog z Apetytem
Kotlety wysepki 166

całe jajko ·        1 łyżka przyprawy gyros ·        Sól ·        2 łyżki bułki tartej ·        2 łyżki śmietany Składniki na pierzynkę: ·        1 cebula ·        1/2 kg pieczarek(...)Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebule, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, sól oraz bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy duże okrągłe kotlety, rozpłaszczamy żeby powstały nam placki grubości dwóch centymetrów i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku

Kulinarna Chwila
Domowy syrop z kwiatów akacji 122

Syrop z kwiatów akacji to banalnie prosty przepis. Warto go zrobić ze względu na właściwości zdrowotne, a przy okazji z kwiatów możemy przygotować susz na herbatę

SprawdzonaKuchnia.pl
Pulpeciki mięsne w sosie pieczarkowym 106

śmietany 18 % 1 czubata łyżka mąki pszennej sól i zmielony czarny pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego PULPECIKI MIĘSNE 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 niewielkie jajko 2 łyżki miałkiej bułki tartej sól i mielony pieprz PONADTO 2 torebeczki ryżu długiego 4 ogórki kiszone (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Torebeczki ryżu ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Ogóreczki(...)pieprzem i podsmażaj przez kilka minut aż zmiękną i wypuszczą soki. Wtedy na patelnię dolej gorący bulion lub wodę z rozpuszczoną w niej kostką rosołową. Mięso mielone, jajko, bułkę tartą i przyprawy zagnieć dłonią rozdrabniając strukturę mięsa. Z masy mięsnej uformuj niewielkie klopsiki (nie większe niż orzech włoski). Klopsiki ułóż na gorący, jeszcze nie zakłócony śmietanką pieczarkowy bulion. Podgrzewaj, obracaj

ProstePesto.pl
Zupa jarzynowa z klopsikami mięsnymi 135

żółta cebula 1 młody por 1/2 szklanki zielonej cebulki 3 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego sól, mielony pieprz, wegeta MIĘSNE KLOPSIKI 300 g mięsa mielonego wieprzowego 3 bu bułki tartej 1 jajko ściółkowe S sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Skrzydełka kurczaka włóż do garnka wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Zalej 1,5 litra zimnej(...)obierz z łupiny i opal nad palnikiem gazowym na rumiano. Przygotowane warzywa dodaj do mięsnego wywaru i gotuj kolejne 10 minut. W międzyczasie przygotuj mięsne klopsiki. Mięso mielone, jajko, bułkę tartą i przyprawy zagnieć dłonią, rozdrabniając frędzelki mięsa. Z gładkiej masy uformuj maleńkie klopsiki, nieco mniejsze niż orzech włoski. Pulpeciki mięsne dodaj do gotującej się zupy i gotuj ostatnie

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania