Pulpeciki mięsne w sosie pieczarkowym

Pulpeciki mięsne w sosie pieczarkowym

Pulpeciki mięsne w sosie pieczarkowym

Maleńkie pulpeciki z mięsa mielonego wieprzowego duszone w kremowym sosie pieczarkowym. Do przepisu polecam użyć świeżo zmielonego mięsa najlepiej z łopatki wieprzowej, prosto z masarni. Sos pieczarkowy gotowany na bazie bulionu, zakłócony gęstą śmietaną, to jeden z naszych ulubionych sosów do dań z ryżem lub kaszą. Dzięki niemu danie nie jest suche, a sos przyjemnie otacza mięsne klopsiki i ziarenka ryżu. Do tego obowiązkowo ogórek kiszony lub tarte buraczki, które pasują wręcz idealnie do polskiego obiadu. (ads... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.