bułki - 33426 przepisów (strona:523/2229)

Sałatka big mac 413

spotkani. Prosty przepis na pożywną sałatkę, z popularnych składników. Jak zrobić big – mac, każdy chyba wie? Każdy też jadł ten popularny zestaw kanapkowy. Big – mac to chrupiąca bułka z sezamem, żółty ser, sałata, kotlet wołowy i kilka innych dodatków. Jak zrobić sałatkę big mac? Czy taki big – mac można zaprezentować w formie pysznej sałatki? Czy sałatka warstwowa(...)ciepło, a także na zimno. Jeśli się zastanawiasz jak zrobić sałatkę big – mac, zobacz przepis.   Zapraszam 🙂 Sałatka BIG MAC przepis sałata lodowa kilka ogórków konserwowych 3 bułki hamburgerowe 150 g sera 400 g mielonej wołowiny cebula sól i pieprz Sos: 2 korniszony cebula 4 – 5 łyżek majonezu łyżeczka ostrej musztardy pieprz do smaku Oraz: 2 łyżki masła

Dieta moja pasja
Słodkie bułki drożdżowe 75

Słodkie bułki drożdżowe Delikatne maślane bułeczki z dżemem i kruszonką. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 7g suchych drożdży 500g mąki 1 szklanka letniego mleka 100g rozpuszczonego masła 1 jajko 1/2 szklanki cukru 16g cukru waniliowego szczypta soli Dodatkowo: dżem owocowy lub powidła do nadziania 4 łyżki mleka cukier puder do posypania bułeczek Kruszonka: 3 łyżki masła 3 łyżki mąki(...)wierzchu posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Słodkie bułki drożdżowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Domowe zapiekanki z pieczarkami i kabanosami. 81

zapiekanki. Małe, duże, smaczne i te mniej. Domowe jednak zjadam bez wyrzutów sumienia i bez obaw... a zatem oto moja wersja zapiekanki z pieczarkami i kabanosami. Składniki; 1 długa bułka bagietka 25 dag pieczarek 1 mała cebula 2 łyżki oleju 1 opakowanie kabanosów sól, pieprz Dodatkowo;  żółty ser,  zielona cebulka,  ketchup,  majonez,  ulubione przyprawy Przygotowanie(...)kroimy w plasterki. Cebule obieramy, kroimy w kostkę. Na oleju smażymy cebulę, dorzucamy pieczarki smażymy A następnie doprawiamy do smaku. Kabanosy kroimy w plasterki, chwilę podsmażamy na łyżce masła. Bułkę dzielimy na mniejsze kawałki, kroimy na pół, smarujemy masłem. Wykładamy pieczarki A na nie podpieczone kabanosy. Posypujemy startym serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C. Pieczemy około 8 minut

Radość kipiąca uśmiechem.
Faszerowane bułeczki z patelni 43

idealnie rozwiązanie dla tych, którzy chcą przygotować na szybko pyszne pieczywo, ale nie mają dostępu do piekarnika. A nawet jeśli jesteście posiadaczami piekarnika, to i tak warto wypróbować te bułki z patelni, bo mają inny, ciekawy smak. Bułeczki z patelni są bardzo proste w przygotowaniu i pyszne. Dodatek mięsnego farszu sprawia, że są pożywne i syte. Doskonale sprawdzą się(...)kolację, lub jako przekąska w ciągu dnia. Jak zrobić bułki na patelni? Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA FASZEROWANE BUŁECZKI Z PATELNI Składniki Ciasto: mąka pszenna – 500 g świeże drożdże – 50 g kefir lub maślanka – 150 ml mleko – 125 ml masło – 50 g szczypta soli i cukru Farsz: mięso mielone – 400 g ser żółty

Alle Dobre!
Bułeczki z patelni bez drożdży 54

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z pewnością zgodzicie się ze stwierdzeniem, że domowe pieczywo smakuje najlepiej. Przygotowując je w domu, mamy pewność, że przygotowane jest ono z dobrej

Przepiski.pl
Kotlety szwajcarskie z serem i szynką. Klasyka, którą uwielbiamy. Przepis na cordon bleu 63

kotlety szwajcarskie Składniki: Plastry schabu wieprzowego o grubości około 2 cm, plastry dobrej szynki wieprzowej, plastry sera żółtego w typie szwajcarskim, sól, pieprz, do panierowania mąka pszenna, jajka, bułka tarta, olej do smażenia. Jak zrobić cordon bleu – kotlety szwajcarskie? Mięso równomiernie rozbij na cienkie placki, uważaj jednak, żeby nie zrobić dziur. Oprósz solą i pieprzem, na każdym kawałku połóż(...)plaster sera i szynki, następnie złóż na pół, dociskając krawędzie, aby do siebie przywarły. Każdy kotlet najpierw obtocz w mące, następnie zanurz w roztrzepanym jajku i obtocz bułce tartej. Smaż z obu stron na ciemnozłoty kolor. Rada: oryginalny przepis na cordon bleu każe użyć schabu cielęcego, mięso to w Polsce jest dość trudno dostępne, dlatego użyliśmy schabu wieprzowego. Artykuł Kotlety

Kulinarna Polska
Klopsiki w sosie musztardowym z ogórkiem kiszonym. PRZEPIS 77

sosie musztardowym z ogórkiem. Smakują naprawdę dobrze. Przepis na klopsiki w sosie musztardowym z ogórkiem Składniki: 1 kg mięsa mielonego – wieprzowego lub wieprzowo-wołowego, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 3 cebule, 2 łyżeczki musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy), 2 łyżeczki zwykłej musztardy, 2 ogórki kiszone , 100 ml śmietanki 30 procent, łyżka mąki pszennej, natka pietruszki, olej, sól(...)pieprz. Jak zrobić klopsiki w sosie musztardowym z ogórkiem? Mięso przełóż do miski, dodaj jedną bardzo drobno posiekaną cebulę, wsyp bułkę tartą. wbij jajko, wyrób dłońmi na jednolitą masę. Z masy formuj niewielkie klopsiki – będzie łatwiej, jeśli zwilżysz dłonie wodą. Dwie pozostałe cebule również drobno posiekaj. Na głębokiej patelni rozgrzej kilka łyżek oleju, włóż klopsiki, wsyp posiekaną cebulę, smaż

Kulinarna Polska
Keto jagodzianki (Paleo, LowCarb) 64

Keto jagodzianki – smak lata zamknięty w słodkiej bułce Ciągle jeszcze znajdujemy się w trakcie sezonu na jagody, więc nie mogłam nie podjąć się tego zadania i nie przygotować keto jagodzianek. Pierwsze próby poczyniłam już na samym początku tego bloga, czego efektem były te bułeczki z borówkami . Niemniej nie były to prawdziwe keto jagodzianki, bo zamiast leśnych jagód trafiły doń(...)każdej uformować kulę, spłaszczyć w dłoniach, obtoczyć w dodatkowej porcji mąki i nadziewać 2 łyżkami jagód i posypać łyżeczką erytrytolu. Zlepić ranty u góry i lekko spłaszczyć nadając kształt bułki. Ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Kruszonka Jajko rozbełtać z mlekiem kokosowym, posmarować każdą jagodziankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni w trybie pieczenia góra + dół

Modern Cave Girl
Pieczeń / pasztet z cukinii, soczewicy i boczniaków 84

pół łyżeczki ostrej papryki  płaska łyżeczka słodkiej papryki  2 jajka  2 ząbki czosnku  sól  pieprz  2 łyżki kaszy manny  2 łyżki bułki tartej  Soczewicę dobrze wypłukać, a następnie ugotować w 400 ml wody.  Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić dwiema łyżeczkami soli, wymieszać i umieścić w durszlaku, by płyn(...)oleju.  Nastawić piekarnik na 200 stopni C.  W misce dokładnie wymieszać soczewicę, odciśniętą cukinię, jajka, cebulę pokrojoną w kostkę, posiekaną natkę, boczniaki (razem z olejem), kaszę mannę, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy.  Doprawić pieprzem i ewentualnie solą.  Masę wyłożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.  Wstawić do piekarnika. Piec

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotlety “Zorba” z serem feta i oliwkami. Pyszna odmiana dla zwykłych mielonych 63

środku kryją ser feta i oliwki. Bardzo nam smakowały. Przepis na kotlety Zorba z serem feta i oliwkami Składniki: 500 gramów mielonego mięsa wieprzowego, 1 jajko, 3-4 łyżki bułki tartej, Mała garść oliwek zielonych, 1 mała cebula, Około 100 gramów sera feta, Sól, pieprz, Olej do smażenia. Z podanych składników przygotujesz 4 duże kotlety. Jak zrobić kotlety “Zobra(...)serem feta i mięsem mielonym? Oliwki i cebulę, drobno posiekaj, ser pokrój w słupki. Mięso przełóż do miski, wbij jajko, dodaj bułkę tartą, posiekane oliwki, sól oraz pieprz. Wyrób dłońmi. Masę podziel na cztery części, z każdej uformuj płaski placek, na środku połóż kawałek sera feta i zlep w podłużny i płaski kotlet. Smaż na oleju na niezbyt dużym ogniu

Kulinarna Polska
Cynamonki orkiszowe, czyli bułeczki odrywane z cynamonem 72

blasze uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć szmatkę i ponownie odstawić na około 1 godzinę, aby się napuszyły.  (Napuszone bułeczki powinny się ze sobą połączyć.) Następnie każdą bułkę posmarować rozpuszczonym masłem oraz posypać cukrem wymieszanym z cynamonem. Bułki piec około 30 minut w 180 stopniach. (Piekarnika nie należy wcześniej nagrzewać. Ja posiadam gazowy, który grzeje jedynie od dołu. Gotowe

Di gotuje
Cukinia smażona w złocistej panierce 60

smażona w panierce na wegetariański obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 większa zielona cukinia 3 łyżki mąki pszennej 1 duże jajko + 50 ml mleka 4 czubate łyżki drobno zmielonej bułki tartej wegeta Natur, sól i pieprz olej rzepakowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Cukinii nie obieraj, odetnij jedynie jej końce. Pokrój na talarki o grubości około(...)wegety. Możesz także użyć innych ulubionych przypraw, cukinia z pewnością je polubi. Przygotuj 3 niewielkie miseczki, wypełnij je kolejno: mąką pszenną, roztrzepanym jajkiem z mlekiem, a do ostatniej wsyp bułkę tartą. Każdy plasterek cukinii opanieruj według podanej powyżej kolejności. Następnie usmaż na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smaż bo obu stronach do uzyskania złocistej skorupki. Po usmażeniu odsącz z nadmiaru oleju

ProstePesto.pl
Kalafior gotowany smażony w panierce 82

Kalafior gotowany smażony w panierce. Kalafior smażony na patelni w bułce tartej i jajku. Gotowany kalafior z bułą tartą to najpopularniejszy przepis. Ostatnio zapanowała moda na coś takiego jak ”schabowy z kalafiora ”. I ja postanowiłam wypróbować ten pomysł na kalafiora z patelni. Schabowy z kalafiora, schabowy z kani, schabowy z kurczaka. Może ja się czepiam, ale niech ktoś(...)mnie) już nie smakuje tak samo jak latem. Teraz wystarczy warzywo ugotować z odrobiną soli, koperku czy czosnku. Taki gotowany kalafior doskonale smakuje sam, bez dodatków. Kalafior z bułką tartą to już prawdziwa rozpusta, a ” schabowy z kalafiora ” to istne szaleństwo. 😉 Kalafior gotowany Jak ugotować kalafior? Kalafior gotowany w całości około 10 – 15 minut w osolonej wodzie

Dieta moja pasja
Kotlety de volaille według wskazówek Magdy Gessler. Teraz będziemy robić już tylko z tego przepisu 73

tyle, a nasz dokładny przepis znajdziecie poniżej. Przepis na kotlety de volaille według wskazówek Magdy Gessler Składniki: Piersi z kurczaka Masło Świeży koperek Do panierowania mąka, jajko i bułka tarta. Sól, pieprz. Jak zrobić kotlety de volaille według wskazówek Magdy Gessler? Jeśli piersi są duże, należy przekroić je wzdłuż na dwa płaskie kawałki, następnie rozbić tłuczkiem na około(...)przez mąkę sklei i uszczelni kotleta. Dzięki tej sztuczce podczas smażenia nie powinno wypłynąć z niego masło. Po schłodzeniu kotleta delikatnie rozwiń, zanurz w roztrzepanym jajku, następnie obtocz w bułce tartej. Na patelni rozgrzej dość dużo masła (najlepiej użyć klarowanego, które się nie przypala), kotlety smaż na wolnym ogniu, aby ciepło zdążyło przeniknąć do wnętrza – smażenie powinno zająć około

Kulinarna Polska