bułki - 33426 przepisów (strona:519/2229)

Domowe paluszki rybne 39

swojej kuchni. Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 1 filet białej ryby (np. mintaja lub halibuta) sól i pieprz mąka pszenna 1 1 jajko bułka tarta olej rzepakowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Upewnij się że ryba nie zawiera ości. Pokrój filet na nieduże podłużne kawałki, po czym oprósz odrobiną soli i pieprzu. Każdy kawałek ryby(...)opanieruj kolejno w mące pszennej, rozmąconym jajku i bułce tartej. Paluszki rybne układaj na rozgrzanej patelni z olejem. Usmaż z każdej strony do lekkiego zezłocenia panierki. Po usmażeniu układaj na ręczniku papierowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Instagram @proste.pesto Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto Facebook ProstePesto Zobacz ProstePesto na Facebooku {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Domowe paluszki rybne","image":["https

ProstePesto.pl
Pizza pasztet z cukinii – pyszny dodatek do kanapek lub obiadu 39

podać na pieczywie z plastrami pomidora i ogórka małosolnego na wierzchu.   Składniki na Pizza pasztet z cukinii: 500 g cukinii 0,5 szklanki kaszy manny 0,5 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki oleju 2 jajka 250 g szynki 250 g pieczarek 100 g sera żółtego średniej wielkości papryka czerwona pieprz czarny, sól, papryka ostra, pieprz ziołowy, oregano   Przygotowanie(...)Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie cukinię odsączamy z wody. Wbijamy do niej jajka, dodajemy kaszę manną, bułkę tartą, olej, szynkę, ser, pieczarki, paprykę i przyprawy. Całość wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Pasztet przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

e-PrzepisyKulinarne
Placek z cukinii 40

ząbki czosnku 2 jajka 200 g tartego cheddara lub żółtego sera ½ czerwonej papryki ½ pęczka natki pietruszki 2 łyżki majonezu – 50 g 1 czubata łyżka ketchupu 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz, słodka papryka, lubczyk, gałka muszkatołowa 2 łyżki oleju Uwagi do przepisu: Przepis jest na tortownicę o średnicy(...)resztę składników: 2 jajka 200 g tartego cheddara lub żółtego sera ½ czerwonej papryki ½ pęczka natki pietruszki 2 większe łyżki majonezu – 50 g 1 czubata łyżka ketchupu 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Całość przypraw: sól, pieprz, słodka papryka, lubczyk, gałka muszkatołowa Dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy

Zasmakuj Kuchni
KETO JAGODZIANKI BEZ GLUTENU I CUKRU (bez glutenu i cukru, adaptacja) 71

wymieszać. Gdy jajka są większe i konsystencja masy zbyt rzadka należy dosypać błonnika bambusowego lub/i łupin babki jajowatej. Ciasto ma być lepkie i wilgotne, ale z możliwością uformowania kształtu bułek. Następnie gotowe ciasto odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Jagody umyć i osuszyć. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Mokrymi dłońmi uformować 6 płaskich bułek, a następnie zrobić w każdej

Ola la LCHF
Kotlety z patisona 40

Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 5 patisonów młodych, niedużych rozmiarów sól i pieprz 1/2 szklanka 1/2 mąki pszennej 2 2 jajka 1 szklanka 1 bułki tartej olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Odetnij od patisona pozostałości łodyg. Następnie pokrój na krążki grubości około pół centymetra. Każdy kawałek prósz po obu stronach solą(...)pieprzem. Na patelni rozgrzej nieco większą ilość oleju. Plastry patisona opanieruj kolejno w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smaż po obu stronach na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu układaj na ręczniku papierowym, który wchłonie nadmiar oleju. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Instagram @proste.pesto Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto Facebook ProstePesto Zobacz ProstePesto na Facebooku {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Kotleciki

ProstePesto.pl
JAGODZIANKI + FILMIKI 37

jednolite. Pozostawiamy ciasto do wyrośnięcia, przykryte ściereczką, na około 30 minut. Jagody przekładamy do miseczki, posypujemy cukrem i mąką ziemniaczaną, mieszamy. Dzięki mące sok z jagód nie wyleci z bułek. Wyrośnięte ciasto ponownie, lekko ugniatamy. Ciasto rozwałkowujemy posypując blat mąką formujemy wałek, wycinamy jednej wielkości kawałki, na które nakładamy po łyżce jagód i zlepiamy.  Myślę że każda technika robienia(...)jagodzianek jest dobra. Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy je rozmąconym jajkiem i pozostawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 20-25 minut. Ostudzone bułeczki posypujemy cukrem pudrem, smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Chrupiące, panierowane róże kalafiora 32

porcje):     kalafior 2 jajka 2 łyżki tartego sera długo dojrzewającego (np. Rubin, Grana padano) pół łyżeczki mielonej kozieradki pół łyżeczki ostrej papryki w proszku bułka tarta sól olej do smażenia Kalafior podzielić na kawałki. Większe róże przekroić na pół lub na więcej części. Kawałki kalafiora obgotować w osolonym wrzątku. Kalafior odcedzić na sicie i odstawić do ostygnięcia. Jajka(...)roztrzepać. Dodać do nich starty ser, szczyptę soli, kozieradkę i ostrą paprykę. Wymieszać. Kawałki kalafiora obtaczać w jajku z dodatkami, a potem w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron w dużej ilości oleju. Podawać z ziemniakami i mizerią . ----- Podobne: sałatka z kalafiorem i tuńczykiem kotlety jaglano-kalafiorowe panierowane płaty kalafiora

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotlet schabowy zapiekany z papryką i serem 37

nowej odsłonie. Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 plastry 2 schabu bez kości 200 ml 200 mleka sól i pieprz mąka pszenna 1 1 jajko bułka tarta olej rzepakowy lub smalec 1/3 1/3 czerwonej papryki 50 g 50 sera żółtego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Przygotuj 2 dość grube plastry schabu i rozbij je, najlepiej niezbyt(...)lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie wyjmij mięso z mleka i osusz delikatnie ręcznikiem papierowym. Schab oprósz solą i pieprzem. Opanieruj kolejno w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Rozgrzej patelnię z olejem lub smalcem. Usmaż kotlety na złocisto po obu stronach. Kotlety przełóż do naczynia żaroodpornego. Paprykę pokrój drobno, ser żółty zetrzyj na tarce. Składniki wymieszaj

ProstePesto.pl
Klops ze smakowitą skórą. Sprawdziłem przepis z amerykańskich blogów kulinarnych 48

więc przepis. Wyszło bardzo dobrze, sami spróbujcie. Przepis na amerykański klops ze skórką Składniki: Kilogram mielonego mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego, 2 duże cebule, olej, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 200 ml dobrego ketchupu, płaska łyżka mielonej papryki wędzonej, majeranek, sól, pieprz. Jak zrobić amerykański klops ze skórką? Cebulę drobno posiekaj, przesmaż na odrobinie oleju. Mięso przełóż do miski(...)dodaj zrumienioną cebulę, bułkę tartą, wbij jajko, dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrób, przełóż do podłużnej foremki. Ketchup wymieszaj z papryką wędzoną, połową posmaruj mięso. Piecz w temp. 200 stopni przez pół godziny, wyjmij posmaruj drugą połową sosu, piecz kolejne 20-30 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozwól klopsowi trochę przestygnąć, następnie krój na plastry i podawaj. Artykuł

Kulinarna Polska
Kotlety zapiekane z młodą kapustą. Doskonałe na wiosenny obiad. PRZEPIS 47

młodą kapustą Składniki: Duża pierś z kurczaka, 150 gramów boczku wędzonego, mała główka młodej kapusty lub pół większej, 1 większa cebula, łyżeczka mąki pszennej, mąka pszenna, jajka i bułka tarta do panierowania, olej, sól, pieprz. Składniki na 2 kotlety. Jak zrobić kotlety zapiekane z młodą kapustą? Na patelni rozgrzej trochę oleju, wrzuć boczek , a po chwili także drobno posiekaną cebulę(...)wlej do kapusty, mieszając, trzymaj na ogniu jeszcze minutę. Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa płaty, rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem, panieruj kolejno w mące, jajku i bułce. Kotlety usmaż na oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor. Na usmażonych kotletach wyłóż kapustę, można podawać od razu albo zapiec w 200 stopniach przez 10 minut – wtedy

Kulinarna Polska
Soczyste kotlety z udek kurczaka 112

Polecam!     Składniki: 4-5 udek kurczaka (lub gotowych filetów z udek – bez skóry i kości) 1 jajko pół szklanki mąki 2-3 łyżki mleka 1 szklanka bułki tartej sól, pieprz olej do smażenia     *** Udka z kurczaka filetujemy, wycinamy skórę i kości. Najlepiej kupić gotowe filety z udek *** *** Mięso układamy na desce, przykrywamy folią spożywczą(...)dość cienko rozbijamy *** *** Rozbite mięso przyprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem *** *** Kotlety obtaczamy kolejno w mące *** *** Następnie panierujemy w rozmieszanym z mlekiem jajku, a potem w bułce tartej *** *** Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy moc palnika do średniej i smażymy kotlety po około 5-6 minut z każdej strony *** *** Po zdjęciu z patelni kotlety układamy na chwilę na ręczniku papierowym

Blog z Apetytem
Pieczeń z ciecierzycy i papryki 43

cebula płaska łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki mielonej kozieradki pół łyżeczki mielonego kminku łyżka suszonego majeranku łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego 20 g masła 2 łyżki bułki tartej sól pieprz Marchew, pietruszkę i seler (powinny być w podobnych wielkościach) obrać, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego. Po ugotowaniu wyjąć na talerzyk(...)masło się stopi. W malakserze zmielić ciecierzycę, warzywa korzeniowe, majeranek, cebulę i paprykę z przyprawami i tłuszczem. W misce wymieszać rękoma zmieloną ciecierzycę i warzywa. Pod koniec wyrabiania dodać bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć pieczeń do zimnego piekarnika. Włączyć go na 210 stopni

Weekendy w domu i ogrodzie
Cordon bleu z kurczaka 45

soczyste w środku. Polecam!     Składniki na dwa kotlety: 1 duży pojedynczy filet z kurczaka 2 plasterki szynki 2 plastry sera żółtego sól, pieprz 1 jajko 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia   *** Filet z kurczaka przecinamy wzdłuż na pół, przykrywamy folią spożywczą i cienko rozbijamy *** *** Rozbite mięso oprószamy z dwóch stron solą i pieprzem *** *** Na każdym kotlecie(...)układamy plasterek szynki i sera *** *** Składamy na pół, lekko dociskamy *** *** Kotlety obtaczamy w rozbełtanym jajku *** *** A następnie w bułce tartej. Brzegi należy zakleić i dobrze obtoczyć w panierce, aby podczas smażenia nie wypłynął ser *** *** Na patelni rozgrzewamy około 1 cm oleju, zmniejszamy moc palnika do średniej i smażymy kotlety *** *** Rumienimy mięso po około 6-7 minut z każdej strony

Blog z Apetytem
Mini bułeczki orkiszowe z dodatkiem majonezu 33

błyskawiczne bułeczki, które można zrobić i upiec nawet w 30 minut. Najlepsze są jeszcze ciepłe. Gdy mamy robot planetarny ciasto robi się praktycznie same. Jak spróbujecie, nie zechcecie więcej bułek ze sklepu. Polecam od razu podwoić ilość składników i upiec 12 sztuk bułek w dużej formie na muffiny. Te mini bułeczki to idealny pomysł na urozmaicenie śniadania czy kolacji

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Frykadelki. Te małe okrągłe kotleciki z serem w środku są po prostu przepyszne! PRZEPIS 288

pyszne, że po zjedzeniu jednego zaraz sięga się po drugiego. Przepis na frykadelki Składniki: Kilogram mięsa mielonego – najlepiej wieprzowo-wołowe, 2 cebule, 1 jajko, 6 łyżek bułki tartej, około 200 gramów sera żółtego w kawałku, olej do smażenia, sól, pieprz. Jak zrobić frykadelki? Cebulę drobno posiekaj, zrumień na odrobinie oleju. Do miski przełóż mięso, wbij jajko, dodaj bułkę tartą

Kulinarna Polska