Znajomy opowiadał ostatnio, jak to w pewnej karczmie dostał schabowego, który przykrywał prawie cały duży talerz. Zrobiło to na nim takie wrażenie, że potem próbował przyrządzić podobne w swojej kuchni, ale za żadne skarby nie potrafił przygotować tak mięsa. Bo gdy ukroił zbyt gruby kawałek, po prostu nie dało się go rozbić na duży placek. Gdy zaś plaster był cienki, kotlety normalnej wielkości. Tak się składa, że znamy sztuczkę, dzięki której schabowe wychodzą naprawdę ogromne. Znajomy już wie, a dziś chcemy po... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...