Dużo sosu z kawałkami grzybów, a w nim zanurzone mięciutkie pulpety, do tego na przykład kasza i mamy naprawdę niezwykle smaczny obiad. Przepis na pulpety w sosie grzybowym Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego – użyliśmy z indyka, ale może być też wieprzowe czy wieprzowo-wołowe. 2 cebule, 5 łyżek bułki tartej, 1 jajko, około 300 gramów świeżych grzybów leśnych , 200 ml śmietany 18 proc., łyżeczka mąki pszennej, mały pęczek natki pietruszki, sól, pieprz. Jak zrobić pulpety w sosie grzybowym? Najpierw posi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...