bułki - 33426 przepisów (strona:528/2229)

Philly cheesesteak burger – inny niż wszystkie ! 91

właśnie w Filadelfii skąd pochodzi ten przysmak jadłam go po raz pierwszy. Soczysta, pyszna wołowina i roztopiony ciągnący się ser z dodatkiem korniszonów i przypraw podane w chrupiącej bułce na zawsze zapadły w mojej pamięci. Philly cheesesteak to burger inny niż wszystkie! Takiego smaku się nie zapomina. Niedawno zatęskniłam za tym smakiem. Dlatego też zrobiłam moją wersję philly cheesesteak. Wyszło(...)posypane sezamem. Dopiero po przekrojeniu odkrywamy czym nafaszerowany jest ten burger. To danie idealnie sprawdzi się na obiad albo ciepłą kolację. Jeśli znudziły Ci się już zwykłe burgery w bułce albo grillowany stek z warzywami to przygotuj burgery w tej wersji. Philly cheesesteak to burger inny niż wszystkie. Jeśli go spróbujesz to gwarantuję Ci, że miło zaskoczysz siebie i zrobisz

Gotujemywdomu.pl
Pyszne roladki z piersi kurczaka 551

komentarzy na naszym Facebook lub pod postem. Pyszne roladki z piersi kurczaka Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 plastry szynki wędzonej 4 niewielkie kawałki żółtego sera 2 jajka bułka tarta sól i pieprz masło klarowane folia spożywcza Pyszne roladki z piersi kurczaka Wykonanie: 1. Mięso przecinamy wzdłuż na pół, a następnie każdy element rozbijamy na cienki płat. 2. Oprószamy solą(...)cukierek” i wkładamy do lodówki na 30 minut, żeby mięso się zależało. 4. Na patelni rozgrzewamy masło. Odwinięte z folii roladki obtaczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy wolno na gorącym maśle na złoty kolor. Smacznego! Artykuł Pyszne roladki z piersi kurczaka pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Zapiekane kotlety z piersi na dwa sposoby 101

plasterki ananasa kilka większych pieczarek 1 łyżka kwaśnej śmietany pół średniej cebuli kawałek sera żółtego u mnie ok 70-100 gram sól, pieprz, ulubiona przyprawa do kurczaka bułka tarta do panierowania kotletów jajka do panierowania u mnie 3 sztuki olej do smażenia opcjonalnie trochę mąki pszennej do panierowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na płaskie(...)się zeszkli dorzucamy pieczarki. Solimy i pieprzymy do smaku. gdy pieczarki się usmażą dodajemy do nich śmietanę, mieszamy i ściągamy z ognia. kotlety panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej, opanierowane kotlety smażymy na rozgrzanej patelni na oleju z obydwu stron na rumiano. w międzyczasie trzemy ser na tarce o drobnych bądź większych oczkach, wg upodobania. Plastry ananasa kroimy

Blog kulinarny S9.PL
Łosoś w sojowej marynacie z fasolką 109

Cytrynowy łosoś z młodą fasolką szparagową Składniki filet z łososia 4 łyżki sosu sojowego pieprz 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu rozmaryn 1/2 cytryny fasolka szparagowa bułka tarta 2 łyżki masła Zobacz przepis na Pstrąg łososiowy i frytki z batatów Łosoś w sojowej marynacie z fasolką – przepis Łososia myjemy, posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Skrapiamy sokiem wyciśniętym(...)minut w temperaturze 170 st. C. Fasolkę szparagową przebieramy i odcinamy końcówki. Gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 20 minut. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy 2 łyżki bułki tartej i mieszamy w niej ugotowaną fasolkę. Łosoś w sojowej marynacie z fasolką Smacznego! Artykuł Łosoś w sojowej marynacie z fasolką pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jabłecznik na cieście krucho-drożdżowym 89

szklanką o pojemności 250 ml 250 gram margaryny lub masła 2 jajka 1/2 szklanki cukru Pozostałe składniki: 2 kg jabłek opcjonalnie 1-2 łyżki kaszy manny 1-2 łyżki bułki tartej 1 jajko do posmarowania wierzchu ciasta cynamon i cukier do jabłek wg uznania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odciskamy nadmiar soku(...)jedną rozwałkowujemy na stolnicy/blacie oprószonym mąką. Rozwałkowane ciasto przy pomocy wałka przekładamy do blaszki o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą. następnie wykładamy i rozprowadzamy jabłka. Przykrywamy drugą połową rozwałkowanego ciasta. Nakłuwamy widelcem i po wierzchu smarujemy rozmąconym jajkiem, gotowe ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni (góra-dół

Blog kulinarny S9.PL
Niezwykłe drożdżówki z serem i brzoskwinią 115

Drożdżówki z serem należą do moich ulubionych. Od dawna miałam na nie ochotę, ale wciąż nam było nie po drodze. W sezonie letnim do bułek drożdżowych lubię dodawać owoce. Postanowiłam połączyć oba te smaki w jedno. A że mamy sezon na brzoskwinie, to drożdżówek użyłam właśnie tych owoców 😋 Składniki (na 24 bułeczki): 500 g mąki pszennej typ 630 szczypta soli(...)prostokąta ponacinać radełkiem tak, jak pokazuje zdjęcie. Ser z brzoskwiniami przykryć ponacinanym ciastem, podkładając końcówkę pod spód, by się nie odkleiła podczas pieczenia. Każdą z uformowanych w ten sposób bułek podzielić na dwie mniejsze. Bułeczki przełożyć na papier do pieczenia. Odstawić na ok. 10 minut do wyrośnięcia. Białko rozbełtać z małym jajkiem i taką miksturą posmarować bułeczki. Resztę można wykorzystać

Weekendy w domu i ogrodzie
Cukinia faszerowana tuńczykiem i ricottą FIT 94

cukinie – 250g ricotty – 170g tuńczyka w oliwie – 100ml mleka – 3 jajka – 1 cebula – 50g parmezanu, tartego – 1 kromka chleba – 2 łyżki bułki tartej pełnoziarnistej (lub bezglutenowej) – 1 łyżka oliwy – sól, pieprz Cukinie kroimy wzdłuż na pół i pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut, studzimy. Kromkę chleba rwiemy na kawałki(...)chleb, ricottę, tuńczyka i jajka, mieszamy. Do masy dodajemy parmezan, doprawiamy i mieszamy. Tak przygotowaną masą wypełniamy wydrążone cukinie. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzchy posypujemy bułką tartą. Pieczemy 15 minut w 250 stopniach. Po upieczeniu cukinie odkładamy na 5 minut i podajemy. Smacznego! Artykuł Cukinia faszerowana tuńczykiem i ricottą FIT pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
Krokiety z farszem warzywno-jajecznym 76

push({}); Składniki: 11-12 usmażonych naleśników 1 duży por 5 jaj pół puszki kukurydzy ok 150 gram sera żółtego w kawałku 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku bułka tarta jajka do panierowania, ja zużyłam 5 olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupiny, smażymy naleśniki i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia(...)Mieszamy z majonezem aż wszystkie składniki farszu się z sobą połączą, łyżkę farszu rozsmarowujemy na naleśniku a następnie zawijamy tworząc krokieta., krokiety panierujemy obtaczając je w roztrzepanym jajku i bułce tartej, gotowe krokiety smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obydwu stron, możemy podawać same lub z ketchupem czy sosem czosnkowym, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Mozzarella in carrozza 126

naprawdę bardzo smaczne i trzeba się pilnować, by nie zjeść zbyt dużo 😊😋 Składniki : kromki czerstwego pieczywa mozzarella (najlepiej w bloku) jajko (wystarcza na 6 kromek chleba pieczonego w keksówce) bułka tarta olej do smażenia Na kromce chleba ułożyć plastry mozzarelli gruba na 2-3 mm. Przykryć drugą kromką chleba. Tak przygotowany zestaw/carrozza obtaczać w rozbełtanym jajku, a potem w bułce

Weekendy w domu i ogrodzie
Pulpety w sosie paprykowo-musztardowym 76

smakują podane z ulubioną kaszą lub ugotowanymi ziemniakami i domową surówką. Pożywny obiad dla całej rodziny :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mięsa mielonego u mnie z łopatki 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko 1 duża cebula 2 większe ząbki czosnku 2 papryki u mnie jedna czerwona i jedna żółta 4 liście laurowe 5-6 ziaren angielskich 4 czubate(...)ostra papryka, czosnek granulowany olej lub oliwa do smażenia mąka pszenna do obtoczenia pulpetów i zagęszczenia sosu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy dobrze odciśniętą bułkę, wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, czosnkiem granulowanym oraz przyprawą do mięsa mielonego. Dokładnie wyrabiamy aż powstanie jednolita masa. W dłoniach formujemy pulpeciki które obtaczamy w mące

Blog kulinarny S9.PL
Bułki wrocławskie 95

pory większość bułek, które próbowałam robić w domu nadawały się co najwyżej do wybijania okien. Ale skoro w domu pojawił się thermomix to postanowiłam go wykorzystać do przygotowania ciasta na bułki. Zrobiłam już je 2 razy. Raz ten sam przepis w thermomixie, drugi raz tradycyjną metodą mikserem i muszę wam powiedzieć że nie różnią się niczym w efekcie końcowym

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Śniadaniowe parówki serdelki nadziewane serem 96

serem mozzarella, zapieczone w piekarniku. Pomysł na wyjątkowe śniadanie z podstawowych składników. Składniki: 4 parówki serdelki 4 pieczarki ser mozzarella (nie z zalewy) DODATKOWO DO PODANIA 1 świeża bułka staropolska masło 1 pomidor malinowy 2 jajka od szczęśliwych kur sól i świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą i gotujemy na twardo. Od momentu rozpoczęcia(...)wrzenia przez 8 minut. Po ugotowaniu obieramy z łupinki, przekrawamy na pół i posypujemy szczyptą soli morskiej. Świeżą bułkę kroimy na kromki, smarujemy odrobiną masła. Pomidorka kroimy w ćwiartki, wykrawamy twarde środki. Obsypujemy świeżo zmielonym pieprzem. NADZIEWANE PARÓWKI Parówki serdelki nacinamy wzdłuż, by można była je lekko rozchylić i wypełnić nadzieniem. Wykładamy je pokrojonymi w plasterki pieczarkami i tartą mozzarellą

ProstePesto.pl
Szwedzkie klopsiki wegańskie 154

puszka ciecierzycy 100 g mrożonego zielonego groszku 200 g kukurydzy 200 g marchewek 100 g liści jarmużu 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu Bułka tarta 1 płaska łyżeczka curry 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 płaska łyżeczka kuminu Olej Sposób przygotowania: Marchewkę obieramy i zmusimy ją zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obieramy i drobno(...)Następnie przekładamy ją do miski i miksujemy blenderem na gładka masę. Dodajemy również groszek, kukurydzę i podsmażone warzywa, całość ponownie miksujemy blenderem. Następnie dodajemy również sól, pozostałe przyprawy oraz bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. Masa powinna być bardzo gęsta. Z gotowej masy formujemy klopsiki. Za pomocą łyżki nabieramy porcję masy klopsikowej i w rękach formujemy małe kulki. Klopsiki można upiec

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne