Mięsożercy czy wegetarianie, do tych kotletów nikogo nie trzeba przekonywać, bo po prostu wychodzą tak, że palce lizać. A w dodatku są świetne na ciepło, zaraz po zdjęciu z patelni, jak i na zimno, gdy zabieramy je na przykład na piknik. Przepis na kotlety wegańskie Składniki: 2 cebule, 1 mały kalafior, 2 średnie marchewki, 1 puszka ciecierzycy (400 gramów) lub podobna ilość samodzielnie ugotowanej, 4 łyżki mąki z ciecierzycy lub grochowej, bułka tarta i otręby do panierowania, olej do smażenia, sól, piepr... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...