panierowane w sezamie są pyszne i w formie cienkich paseczków będą też atrakcyjne dla dzieci. Polecam. 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 jajko 4 łyżki mąki 4-5 łyżek bułki tartej 4 łyżki sezamu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na paseczki. Oprószamy je solą oraz pieprzem, a następnie obtaczamy w kolendrze. Odstawiamy(...)chłodne miejsce na około 30 minut. Przygotowujemy panierkę. Na mały talerzyk wsypujemy mąkę. Do głębokiego talerzyka wybijamy jajko, roztrzepujemy je widelcem. Na kolejnym talerzyku mieszamy bułkę tartą z sezamem. Kurczaka panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce z sezamem. Na patelni rozgrzewamy mocno olej, po czym moc palnika zmniejszamy. Smażymy kotleciki ze wszystkich stron na złoto
Smaki Na Talerzuserami – oscypek pieczony w boczku PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 1 porcja Składniki: – 1 ser camembert – 2 łyżki mąki pszennej – 1 jajko – 3 łyżki bułki tartej – olej lub oliwa do smażenia – żurawina do podania, ewentualnie sałaty PRZYGOTOWANIE: Jajko, mąkę i bułkę tartą włóżcie do 3 osobnych naczyń, najlepiej głębszych talerzy. Jajko roztrzepcie(...)pomocą widelca lub trzepaczki. Panierujcie ser najpierw w mące, następnie w jajku a na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzej tłuszcz, smaż ser z obu stron na średnim ogniu do uzyskania chrupiącej i zarumienionej panierki. Po obróceniu na drugą stronę przykryj patelnię pokrywką, dzięki temu ser będzie bardziej miękki w środku. Podawaj od razu po usmażeniu z żurawina. Dobrym
nietylkopasta.pllubi prawdziwe schabowe, takie z kostką, to polubi też kacze nogi panierowane smażone :) 2 nogi kaczki, 1 jajko, 2 – 3 łyżki mąki pszennej, bułka tarta, tłuszcz do smażenia (najlepiej kaczy lub gęsi) Jajko rozbełtać. Jajko rozmącić w głębokim talerzu. Bułkę wysypać na duży talerz. Nogi oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią
królestwo garówmięsa, widelec, patelnię, płaski talerz, łyżkę, papierowe ręczniki. Przygotuj składniki: 5-6 plastrów karkówki (o szerokości 1-1,5 cm), 1-2 jajka, 1-2 łyżki mleka, sól, pieprz, bułkę tartą, olej lub smalec do smażenia. Karkówkę umyj i osusz. Każdy kawałek mięsa dość mocno rozbij tłuczkiem i oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Mięso przełóż do miski, którą(...)spożywczą i wstaw do lodówki na mniej więcej 60 minut. Jajka sparz i wbij do miski. Dodaj do nich mleko i całość dokładnie roztrzep widelcem. Na płaski talerz wysyp bułkę tartą. Zamarynowaną karkówkę wyjmij z lodówki. Każdy plaster mięsa obtocz najpierw z obu stron w jajku na następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej lub smalec. Na gorącym tłuszczu
blog.moje-pasje.infosmakiem. Polecam! 300 g miesa mielonego 300 g pieczarek 2 cebule 50g sera pleśniowego z niebieską pleśnią 50g sera cheddar 50g sera gouda 50g sera mozzarella 1 czerstwa bułka 3 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz, majeranek, papryka słodka olej 1. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Studzimy(...)Wszystkie sery ścieramy na tarce. Mozzarellę odkładamy (posłuży do posypania kotletów). Mieszamy z mięsem, pieczarkami z cebulą, posiekanym czosnkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem i przyprawami. Ugniatamy do powstania gładkiej masy. Formujemy nieduże kotlety. 3. Kotlety obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia wierzch posypujemy mozzarellą
Szefowa kuchniSmażone pieczarki z kozim serem i rukolą na toście Składniki na 4 tosty: 2 bułki przekrojone na pół 4 plastry koziego sera (uwielbiam ten z Lidla) 8 małych pieczarek garść liści rukoli łyżka masła łyżka oleju sól, pieprz do smaku Pokrojone pieczarki podsmażamy około 5 minut na oleju, aż będą miękkie i złociste. Doprawiamy pieprzem i solą. Przekrojone bułki(...)części ) smarujemy masłem i układamy na rozgrzanej patelni. Opiekamy pieczywo. Na gorące bułki układamy liście rukoli, następnie ser kozi, a na górę ciepłe podsmażone pieczarki. Smacznego. Artykuł Smażone pieczarki z kozim serem i rukolą na toście pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty Forkmnie o smaku wędzonego łososia) 30 g łososia wędzonego szczypta zieleniny (szczypiorku, koperku lub natki pietruszki) skórka z limonki lub cytryny 2 jajko ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Z pieczarek oderwać nóżki. Jajko rozbełtać z odrobiną soli i pieprzu. Pieczarki odtoczyć w jajku, a następnie(...)bułce tartej po 2 razy każdą. Panierowane pieczarki usmażyć w dużej ilości oleju na złoty kolor. Odstawić na ręcznik do pieczenia, aby przestygły. Za pomocą szprycy nafaszerować główki pieczarek, a następnie na krem wyłożyć kawałki łososia. Całość udekorować tzw. zieleniną i startą skórką. Krok po kroku: 1. Obrać pieczarki
KuchniaWeDwoje.plmetodę przygotowywania kotleta schabowego i postanowiłam ją wypróbować. Kotlet tak przyrządzony jest niesamowicie soczysty. Składniki: rozbite na kotlety mięso 1 cebula 1 szklanka mleka sól, pieprz olej do smażenia bułka tarta, mąka i jajo do panierki Przygotowanie: mięso na kotlety przełóż do miski, zalej mlekiem i dodaj pokrojoną cebulę, mocz mięso przez 2 godziny, po 2 godzinach wyjmij(...)mleka, osusz papierowym ręcznikiem, posyp solą i pieprzem do trzech misek wsyp: mąkę, bułkę, a do ostatniej wbij i rozbełtaj jajo obtaczaj mięso w mące, jaju i bułce ( w tej kolejności) i smaż na dobrze rozgrzanym oleju podawaj z ulubionymi dodatkami, ja polecam Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem oraz Idealna mizeria Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujezupami . Ciasto: 50 dag.mąki 2 jajka 1 szklanka mleka szczypta soli 2 łyżki oleju 1 szklanka.wody gazowanej Farsz : 2 czerwone cebule 2 białe cebule masło 2 łyżki bułki tartej sól 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 5 dag.sera żółtego startego Panierka : 1 jako rozbełyane z odrobiną wody 1 szklanka.bułki tartej Olej do smażenia ************************************** Z podanych składników na ciasto zrobić ciasto(...)naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Masło rozgrzać na patelni ,dołożyć posiekaną drobno cebulę i na małym gazie dusić do miękkości.Następnie dosypać bułkę tartą , zdjąć z gazu ,dosypać startego żółtego sera , poslić i popieprzyć , wymieszać.Nałożyć farsz na naleśniki , zwinąć krokiety.Opanierować w jajku i bułce tartej , smażyć na złoty kolor.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka 3-4 pieczarki kilka plasterków szynki firmy HAŃDEREK z Dymnej Chaty sól pieprz zioła prowansalskie mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia 2-3 jajka WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć. 4. Na każdym rozbitym(...)Filecie ułożyć plasterek szynki i po 2-3 plasterki pieczarek. 5. Zwinąć na roladki. 6. Roladki oprószyć mąką zmieszaną z bułką, roztrzepanym jajkiem, i ponownie mąką zmieszana z bułką. 7. Smażyć na oleju z każdej strony
Dziś Ja gotujejeszcze dziś upiekłam bo bułki są dobre zawsze, nawet na wigilijne śniadanie, no bo czemu nie? Takie domowe grahamki to miód na moje serce. Uwielbiam grahamki a kupić ich nie kupuje bo się kiedyś zawiodłam. Od tej pory piekę sama i to jest dobre rozwiązanie. Pracy niedużo a pyszne bułki zajadam. Bułki grahamki na zakwasie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierybnych np. z morszczuka*, 1/2 kg pieczarek, 8 cebul, 1 ketchup łagodny, 1/3 słoiczka koncentratu pomidorowego, 1/2 szklanki wody, 1 łyżkę octu, 1 łyżkę cukru, mąkę, 1 - 2 jajka, bułkę tartą, tłuszcz do smażenia, sól, pieprz. Rybę umyj, osusz i pokrój na porcje. Każdy kawałek oprósz solą. Jajka sparz i wbij do miski. Roztrzep je widelcem. Na jeden z płaskich(...)talerzy wsyp mąkę. Na drugi talerz wsyp bułkę tartą. Każdą porcję ryby opanieruj w mące, jajkach i bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej. Na gorącym tłuszczu usmaż ryby. Gdy z obu stron ryby nabiorą ładnego, złotobrązowego koloru, przełóż je na papierowe ręczniki, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Gdy ryby będą gotowe, przygotuj sos. Cebule obierz z łupinek i pokrój
blog.moje-pasje.infozapraszam również do odwiedzenia strony ORZECH :) SKŁADNIKI NA 30 sztuk: 30 naleśników 1 Słoik Kapusty Kwaszonej z Marchewką ORZECH 1 cebula 40 dag pieczarek Sól i pieprz do smaku Bułka tarta 6 jajek 2 szklanki mleka Masło do smażenia pieczarek Olej do smażenia np rzepakowy PRZYGOTOWANIE: Kapustę przepłukuję zimną wodą a następnie drobno siekam. Do garnka wkładam kapustę(...)doprawić. Farsz nakładam na naleśnik za pomocą łyżki i zawijam w prezenciki. Na talerzu rozbijam jajka i wlewam mleko, dodaję sól i pieprz, dokładnie ubijam. Na drugi talerz wsypuję bułkę tartą. Krokiety panieruję najpierw w jajku potem w bułce. Smażę na rumiano na patelni na rozgrzanej patelni. Podaję z barszczem
Gotowanie Patkiniezbyt słodki, co dobrze współgra z dość mocno słodkimi blatami makowymi. Tort ma średnicę 21cm . Tort makowy Składniki: CIASTO MAKOWE 200g suchego maku 190g cukru pudru 6 jajek 50g bułki tartej 50g orzechów włoskich 1 łyżka miodu olejek migdałowy (do smaku) KREM KAWOWY 300g masła 3 jajka 100g cukru pudru 1 espresso lub 2-3 łyżeczki kawy zalane 30ml gorącej(...)blat, miksować, aż ostygnie (można też odstawić ją i miksować co kilka minut) - orzechy włoskie rozdrobnić w malakserze - do masy jajecznej dodawać stopniowo zmielony mak, miód, rozdrobnione orzechy włoskie, bułkę tartą oraz olejek migdałowy (do smaku), wszystko delikatnie wymieszać - tortownicę wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia, wyjmując go poza obręcz - boki formy posmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą - masę przełożyć
Smakołyki Berenikiżółtka 2 łyżki śmietany 18% 200g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy szczypta soli Masa jabłkowa ok.1 kg startych jabłek 1 łyżka bułki tartej cukier waniliowy pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny pół opakowania galaretki (u mnie brzoskwiniowa) Budyniowa pianka 4 białka 4 łyżki cukru budyń waniliowy(...)śmietankowy powidła śliwkowe WYKONANIE Formę do ciasta smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.Składniki na ciasto wsypujemy do miski i wyrabiamy gładkie ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na 1/3 i 2/3.Mniejszą część zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki. Większą część wałkujemy i wykładamy na naszą formę do ciasta.Cisto w foremce smarujemy powidłami. Czas na masę jabłkową.Starte jabłka
Mała w garnku miesza