bułki - 33426 przepisów (strona:315/2229)

Sznycle cielęce po wiedeńsku - klasyka austriackiej kuchni 34

lekko podkreśla smak mięsa oraz jajkiem sadzonym. Składniki: 4 niezbyt cienkie plastry cielęciny bez kości sól, pieprz, mielony czosnek 1 jajko 2-3 łyżki mleka mąka pszenna do panierowania bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia 4 jajka posiekana zielenina 4 cząstki cytryny Przygotowanie Krok 1. Kotlety cielęce zbić tłuczkiem do mięsa na cieńsze plastry, oprószyć z obu stron solą(...)mielonym pieprzem oraz czosnkiem - odstawić na chwilę. W miseczce ubić jajko z mlekiem, na dwa talerze wysypać trochę mąki i bułki tartej. Rozgrzać tłuszcz na dużej patelni. Maczać sznycle cielęce w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, kłaść na gorący tłuszcz i smażyć kotlety na niezbyt silnym ogniu na złoto z obu stron.  Krok 2. W tym czasie

Moja Książka Kucharska
Kotlety Pożarskiego przepis 37

tylko walory wizualne, ale i smakowe. Kotlety pożarskie skąd nazwa? O tym w dalszej części. Zapraszam na przepis 🙂       Kotlety Pożarskiego przepis mięso z kurczaka 500 g bułka kajzerka 1 sztuka śmietanka słodka 3 -4 łyżki cebula 1 duża jajko kurze 1 sztuka masło 1 łyżka bułka tarta sól i pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Kotlety Pożarskiego(...)zrobić Bułkę tzn. jej białą część zamocz w wodzie. Mięso, moim zdaniem

Dieta moja pasja
Szarlotka Tatrzańska + film 29

ciasto 3 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru kryształu 2 żółtka 1 jajko 200 g masła 2 łyżki śmietany 18% bułka tarta dodatkowo 2,5 kg jabłek cukier puder do posypania ciasta opcjonalnie cynamon Przepis: Do dużej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier, dodajemy pokrojone masło, żółtka, jajko oraz śmietanę(...)rozprowadzamy i lekko dociskamy dłonią. Ciasto pieczemy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st. C po czym wyjmujemy z pieca. Gorące ciasto posypujemy dość sporą ilością bułki tartej (bułka tarta zapobiegnie nadmiernemu zawilgoceniu ciasta od soku z jabłek). Obrane jabłka kroimy w cienkie plasterki lub ścieramy na specjalnej tarce. Starte jabłka układamy na podpieczonym cieście. Opcjonalnie jabłka możemy

Smakowite Dania
Kotlety jajeczne 36

każdej porze roku. Jak zrobić kotlety z jajek - klasyczny przepis Przepis na klasyczne kotlety z jajek jest niezwykle prosty. Potrzebujesz tylko kilku składników: 8 jajek 3-4 łyżki bułki tartej + dodatkowa ilość do panierowania 1 niewielka cebula, drobno posiekana sól i pieprz mielony do smaku szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki tłuszcz do smażenia  Przygotowanie: Krok(...)obrać i bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce. Drobno posiekaną cebulę zrumienić na tłuszczu. Krok 2. Do rozdrobnionych jajek dodać podsmażoną cebulę, natkę pietruszki, 2 surowe jajka, tartą bułkę, gałkę muszkatołową i przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i formować okrągłe, niezbyt duże kotleciki.  Obtoczyć je w bułce tartej, kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz na patelni

Moja Książka Kucharska
Klopsiki szwedzkie jak z IKEI! 33

ulubioną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI : 250 g mielonego mięsa wieprzowego 250 g mielonego mięsa wołowego 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka kwaśnej śmietany gęstej 1 jajko 1 bułka 4 łyżki oleju mała garść siekanej pietruszki 1 płaska łyżka cukru sól i pieprz SKŁADNIKI NA SOS: bulion mięsny około 2 szklanki 2 łyżki śmietany gęstej 18% łyżka mąki sól(...)pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE : Bułkę moczymy w mleku, gdy zmięknie odciskamy. Jajko rozbijamy w miseczce. Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na patelni, aż się zeszkli. Doprawiamy solą. Do miski przekładamy mieso. Dodajemy odciśniętą bułkę, jajko, zeszkloną cebulkę, cukier, pietruszkę a na koniec śmietanę. Wyrabiamy na jednolitą masę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Następnie formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego

Olcia gotuje!
Chrupiący kurczak w parmezanie - najlepszy smak w domowym wydaniu 37

przygotowania kurczaka w parmezanowej panierce, który zachwyci wszystkich domowników. Przepis na idealnie chrupiącego kurczaka w parmezanie Składniki: 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka 2 duże jajka ok. 1 szklanka bułki tartej lub Panko 1/2 szklanki startego parmezanu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku oliwa do smażenia Sposób przygotowania: Krok(...)Filety z kurczaka umyć i osuszyć. Każdego fileta przekroić wzdłuż na 2 kotlety i lekko rozbić, aby mięso miało jednolitą grubość. W jednym naczyniu wymieszać bułkę tartą lub panko, starty parmezan, czosnek granulowany oraz oregano. W drugim naczyniu roztrzepać jajka. Krok 2. Każdy kawałek kurczaka doprawić solą i pieprzem, zanurzyć najpierw w jajkach, następnie obtoczyć w mieszance bułki tartej

Moja Książka Kucharska
Grzanki z burratą i pomidorami 39

można użyć również pomidorków koktajlowych wcześniej upieczonych w piekarniku, ale ja chcę się jeszcze cieszyć smakiem pysznych świeżych pomidorów póki jeszcze są :-) Składniki:  1 opakowanie serka burrata 1 bułka (może być ciabatta lub inna) pomidor malinowy płatki chilli sos balsamico świeże listki bazylii oliwa z oliwek Sposób przygotowania: 1. Bułkę przekroić na pół, skropić od wewnątrz oliwą z oliwek(...)Zrumienić na suchej patelni.  2. Na podpieczoną bułkę nałożyć burratę, rozsmarować za pomocą widelca, posypać trochę płatkami chilli. Ułożyć plastry pomidora, całość polać sosem balsamico i udekorować listkiem bazylii. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Boczniaki w panierce 41

pewnością cecha, którą warto wykorzystać przygotowując ciekawe dania np kotlety. Dzisiaj zapraszam was do wypróbowania przepisu na boczniaki w panierce. Warto podać je z sosami. Nam bardzo smakują w bułce jak burgery. PRZEPIS NA BOCZNIAKI W PANIERCE Składniki: 300g boczniaków sól pieprz 4 białka jaj bułka tarta mąka olej do smażenia Jak zrobić boczniaki w panierce: Najpierw boczniaki oczyszczamy(...)Następnie boczniaki osuszamy lekko na kuchennym ręczniku. Potem oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Następnie każdy kotlet obtaczamy w mące potem w rozkłóconym białku jajka a potem w bułce tartej. Potem smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron. Artykuł Boczniaki w panierce pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie

Dorota Smakuje
Szarlotka z pianką – najlepsza, jaką jadłam! Jabłecznik ze śliwkami 80

kakao. Aby zrobić ciasto, przygotuj następujące składniki: mąka pszenna – użyłam krupczatki, ale może być również tortowa masło jajka cukier kakao śliwki jabłka cynamon cukier waniliowy sok z cytryny bułka tarta skrobia ziemniaczana Dokładny przepis oraz proporcje składników na ten jabłecznik ze śliwkami znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na ciasta z jabłkami: szarlotka z dżemem jabłecznik z orzechami(...)śliwek: 500 g śliwek 1,5 – 2 kg jabłek 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2-3 łyżki bułki tartej   Składniki na bezę do szarlotki: 4 białka 170 g cukru 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej przygotowanie Proporcje są na kwadratową formę 24×24 cm. Jeśli chcesz przygotować ciasto w dużej

Via Gusto
Chrupiące krokiety (z mięsem z obiadu) 40

ząbek czosnku 1 łyżka majeranku sól, pieprz mielony, słodka papryka, gałka muszkatołowa około 1/4 szklanki rosołu lub bulionu Panierka: pozostałe ciasto naleśnikowe 1 szklanka płatków kukurydzianych 1 szklanka bułki tartej Dodatkowo: olej do smażenia     *** Przygotowujemy farsz. Mięso obieramy z kości i mielimy (razem ze skórą) w maszynce do mięsa lub bardzo drobno siekamy *** *** Cebulę kroimy w kosteczkę(...)mięsa *** *** Do pozostałego ciasta naleśnikowego możemy dolać trochę mleka, jeśli jest zbyt gęste. Do jednej miski wlewamy ciasto, a do drugiej wsypujemy zmielone płatki i mieszamy je z bułką tartą *** *** Krokiety obtaczamy najpierw w cieście, a następnie w mieszance bułki z płatkami *** *** Krokiety układamy na rozgrzanym oleju *** *** Smażymy z każdej strony na rumiano *** *** Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym. Przepis

Blog z Apetytem
Kotlety rybne 139

przygotować te pyszne kotlety rybne. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA KOTLETY RYBNE Składniki 500 g fileta z dorsza 1 czerstwa kajzerka 1 jajko sól pieprz mleko do namoczenia kajzerki bułka tarta olej do smażenia Wykonanie Z filetów rybnych dokładnie usuwamy ości. Jeśli używamy mrożonej ryby, należy ją wcześniej rozmrozić i osuszyć z nadmiaru wody. Kolejno fileciki kroimy na mniejsze kawałki(...)następnie dokładnie ją odciskamy i przekładamy do naczynia z rybą. Całość doprawiamy solą i pieprzem a następnie dokładnie mieszamy. Jeśli nasza masa będzie zbyt rzadka, można dodać odrobinę bułki tartej. Z otrzymanej masy rybnej formujemy kuleczki, a następnie delikatnie je spłaszczamy, by uzyskać kształt kotlecika. Kolejno panierujemy w bułce tartej. Gotowe kotlety smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem

Alle Dobre!
Bułki z serem z chleba tostowego 41

Dzisiejsze bułki to bardzo szybka sprawa. Bierzemy chleb tostowy pszenny czy razowy, wycinamy dziurkę, nakładamy ser i prawie już gotowe. Potem wystarczy tylko upiec i teraz gotowe. Zajadamy na śniadanie czy jako deser do kawy pyszne bułki. Pomysł najzwyklejszy w świecie a smak wyborny. Chyba czas na pieczenie. Zachęcam, będzie smakowało. Bułki z serem z chleba tostowego - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Mini pulpeciki w pomidorowym kremie 37

baza do tworzenia innych szybkich dań. To kto dziś przygotuje ze mną mini pulpeciki? Przepis na mini pulpeciki w pomidorowym kremie Składniki: 220 g mięsa mielonego 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżka suszonych płatków cebuli (zamiennie można dać pół małej zeszklonej cebuli) do smaku: 1/3 łyżeczki pieprzu, 1/4 łyżeczki soli i pół łyżeczki granulowanego czosnku 1 Zupa(...)Pomidorowa z Bazylią i Oliwą 400 g Pan Pomido olej do podsmażenia pulpecików Przygotowanie: Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy jajko, suszone płatki cebuli, przyprawy i bułkę tartą. Całość wyrabiamy ręką, następnie formuje małe pulpeciki jak orzech włoski. Rada: Jeśli masa będzie zbyt luźna dodajemy więcej bułki tartej. Pulpeciki podsmażamy z obu stron na oleju. Wlewamy naszą zupę krem

Słodkie okruszki
Kotlety devolay z mięsa mielonego 171

obiad. Czas przygotowania: 45 minut Ilość porcji: 3-4 osób Trudność przygotowania: średnie SKŁADNIKI : 500g mięsa mielonego drobiowego 100g masła 2 ząbki czosnku garść natki pietruszki 3 jajka mąka bułka tarta 500ml oleju do smażenia szczypta soli szczypta pieprzu 1. Masło łączymy ze szczyptą soli i pieprzu. Dodajemy posiekany czosnek i posiekaną natkę. Zawijamy w rulon i wkładamy na schłodzenia(...)dociskamy np. talerzem. Uformuje się nam kotlet. Schłodzone masło dzielimy na słupki. Następnie kładziemy słupek masła na mięso i zawijamy. 2. Roladki obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Następnie jeszcze raz w jajku i bułce. W miedzyczasie w małym garnku rozgrzewamy olej. 3. Kotlety smażymy po jednym lub dwa. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz zmniejszamy ogień i smażymy okolo

karolgotuje
Rybne kuleczki 69

pewnością przypadnie wam do gustu. RYBNE KULECZKI PRZEPIS Składniki 500 g filetów z białej ryby np. dorsza, mintaja 1 duże jajko 1 kajzerka 1 szklanka mleka 1 cebula bułka tarta do panierowania olej do smażenia sól pieprz Przygotowanie 1. Kajzerkę namoczyć w mleku. 2. Rozmrożone filety rybne pokroić na mniejsze kawałki. 3. Filety, obraną cebulę i namoczoną bułkę zmielić(...)maszynce do mięsa. Dodać jajko i całość doprawić solą oraz pieprzem do smaku. 4. Z powstałej masy formować kulki, następnie obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym głębokim oleju. 5. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Artykuł Rybne kuleczki pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!

Proponowane wyszukiwania