bułki - 33426 przepisów (strona:1338/2229)

Opiekana ciabatta z gruszką, serem pleśniowym i syropem klonowym 101

grillowaną gruszką, serem pleśniowym i odrobiną syropu klonowego. To prawdziwa smakowa rozpusta! Przepis na tosty z grillowaną gruszką, serem pleśniowym i syropem klonowym Składniki: ciabatta lub inne pszenne bułki, ewentualnie chleb tostowy gruszki ser pleśniowy - u mnie z niebieską pleśnią syrop klonowy - ewentualnie miód Jak zrobić opiekaną ciabattę z grillowaną gruszką, pleśniowym serem i syropem klonowym - krok po kroku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krokiety z białym serem na waflu 103

elastyczny, że będzie dał się zwijać bez pękania -rozprowadzany na nim przygotowany ser Zwijamy ostrożnie dociskając wafel do farszu Kroimy ostrym nożem na małe kawałki, maczamy w jajku i bułce, smażymy chwilę na rozgrzanym tłuszczu Możemy posypać cukrem pudrem lub ulubionym słodkim sosem. Moje uwagi : próbowałam smarować wafel roztrzepanym białkiem, ale wafel nie namiękał tak jak tego oczekiwałam brzegi wafla

Proste Potrawy
Ciasto pomarańczowe z migdałami 120

mieszam szpatułką do uzyskania jednolitej konsystencji. Dno formę o średnicy 20-22 cm wykładam papierem do pieczenia, a boki smaruję cieniutko masłem i obsypuję mąką krupczatką lub tartą bułką.  Przelewam ciasto do formy i piekę w temperaturze 150 -160 stopni, grzałka góra - dół przez około 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. Ciasto pomarańczowe z migdałami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bezglutenowy Jabłecznik ( przepis II ) 167

lodówki, a mniejszą do zamrażalki na około 30 minut. 2. Po tym czasie większą część ciasta wałkujemy i wylepiamy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Następnie smarujemy białkiem. 3. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach, skrapiamy następnie, odczekujemy chwilę i odciskamy z nadmiaru soku. 4. Na tak przygotowany spód wykładamy jabłka

Gotowanie...to proste !
Rozpustne grzanki ze smażoną brukselką i mascarpone 112

brukselkami w komitywie i razem z mamą zajadamy się nimi za każdym razem, kiedy potoczą się po naszych kuchennych blatach ;)  Najczęściej gotujemy je na parze, a potem okraszamy bułką tartą podsmażaną na maśle z solidną szczyptą soli.  Niezbyt wyrafinowane ale proste i naprawdę smakowite!  Dziś jednak propozycja dla tych, którzy chcieliby poznać brukselkę od zupełnie nowej strony

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pierogi leniwe z kaszą manną 134

około 2 minuty od momentu wypłynięcia leniwych na powierzchnię wody! Ugotowane pierogi od razu wyjąć, odcedzić i przełożyć na talerz. Podawać z musem owocowym, cukrem lub podrumienioną na maśle bułką tartą.  Etapy przygotowywania leniwych pierogów Gotowanie pierogów Pomysł STĄD

Ugotować
Najpopularniejsze przepisy w 2019 roku 89

czerwonej soczewicy z pomidorami i mleczkiem kokosowym 3. sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewek i marynowanego ogórka 4. ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi 5. zapiekane klopsiki ze szpinakiem 6. drożdżowe bułki z pieczarkami i serem 7. owsiane batony z malinami i masłem orzechowym 8. gulasz z indyka z morelami i ciecierzycą 9. mrożone kwadraty z truskawkami na kokosowym spodzie

Cooking for Emily
Zebra 132

pszennej -1 szklanka oleju -1 szklanka wody gazowanej -2 łyżeczki proszku dopieczenia -kilka kropel olejku waniliowego -3 łyżki mąki -3 łyżki kakao Sposób wykonania: Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, po jednym żółtku, miksujemy, teraz dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy łyżką, teraz na przemian

Wypieki Rene
Ryba po japońsku 99

ruskie z Rosją a placki po węgiersku z Węgrami. Nie zmienia to faktu, że smakuje wybornie i warto przepis wypróbować. Jadłam już kilka ryb po japońsku, jedne smażone w bułce tartej drugie w cieście naleśnikowym, i właśnie ta druga opcja bardziej mi smakuje. Rybę przed moczeniem w cieście naleśnikowym warto obtoczyć w mące, dzięki temu ciasto się trzyma ryby

Kocham..lubię..gotuję..
Francuska zupa cebulowa 119

przypieczonego. Można zatem zrobić grzanki z pszennego pieczywa i plastra (lub wiórków) ulubionego żółtego sera. Zupę wlać do miseczki, w której można zapiekać. Na wierzchu ułożyć grubszy kawałek pszennej bułki lub bagietki z plastrem sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 ℃ i zapiekać do zrumienienia sera. Rozwałkowane ciasto francuskie rozłożyć na blacie lub stolnicy. Przyłożyć miseczkę na zupę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gołąbki bez zawijania 818

Uwielbiam wszelkie gołąbki , a w szczególności te tradycyjne z ryżem lub bułką tartą. Ważne, aby były domowe! Pamiętam jak kiedyś moja mama zawsze jednocześnie gotowała kilka rodzai gołąbków, ponieważ każdy z domowników miał swoje ulubione. Ja natomiast ze względu na niewielką rodzinę najczęściej przyrządzam gołąbki bez zawijania . Może ich przygotowanie jest krótsze, bo nie trzeba odparzać kapusty to też zajmuje

Di gotuje
Szarlotka 97

dodajemy jabłka, gotujemy często mieszając do otrzymania "papki", wówczas dodajemy cynamon, sok z cytryny, posypujemy budyniem i dokładnie mieszamy, okrągłą formę o średnicy 23-24 cm. smarujemy masłem, wysypujemy bułką tartą, 3/4 ciasta wałkujemy i wyklejamy formę, ciasto nakłuwamy widelcem. wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy do zrumienienia, następnie na podpieczone ciasto wkładamy mus i dekorujemy paskami

Kuchnia Beaty
Sprawdzony przepis na chleb na zakwasie 95

zostaw w lodówce – przydadzą ci się do kolejnego wypieku chleba. Przechowuj je nie dłużej niż 3 tygodnie. Dwie blaszki (keksówki) lub jedną dużą prostokątną posmaruj olejem i obsyp bułką tartą. Wyłóż chleb do blaszek. Wygładź wierzch ciasta ręką zmoczoną w wodzie. Możesz ciasto posypać ziarnami słonecznika lub makiem. Odstaw chleb w blaszkach na 10 godzin do wyrośnięcia. Piecz

Eat me! Fit me!
Leniwe pierogi, czyli kluski dla leniwych z białym serem 149

mąki można przygotować i ugotować w 10 minut. Są puszyste, delikatne, lekko kwaskowate i po prostu pyszne. Najlepiej smakują polane stopionym masłem z cukrem i cynamonem lub z bułką tartą podsmażoną na masełku. Można je także podawać z sosem z powideł :) Składniki na leniwe pierogi 30 dag twarogu, czyli tłustego białego sera 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Gotujemy i jemy
Leniwe pierogi, czyli kluski dla leniwych z białym serem 149

mąki można przygotować i ugotować w 10 minut. Są puszyste, delikatne, lekko kwaskowate i po prostu pyszne. Najlepiej smakują polane stopionym masłem z cukrem i cynamonem lub z bułką tartą podsmażoną na masełku. Można je także podawać z sosem z powideł :) Składniki na leniwe pierogi 30 dag twarogu, czyli tłustego białego sera 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania