bułki - 33426 przepisów (strona:1336/2229)

Gulasz wołowy z fasolką w pomidorach 97

Jakie macie ulubione sposoby na fasolkę? Ja najbardziej lubię ugotowaną fasolkę wymieszać z masłem, rozgniecionym ząbkiem czosnku i koperkiem. Pyszność. Lubię też w tartej bułce, wiadomo - klasyka. Ale fasolka też się świetnie sprawdza w gulaszach i wszelkich daniach typu curry bo ładnie zachowuje swój kształt mimo gotowania i mieszania z innymi składnikami. Dziś prosty gulasz wołowy z mięsa mielonego

Smaczny zeszyt
Ciasto pomarańczowe nasączone sokiem z pomarańczy 109

Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, po czym wsypujemy do utartej uprzednio masy i mieszamy dokładnie szpatułką lub mikserem na wolnych obrotach. Przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką/mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 175°C przez ok. 50 min. Podczas gdy ciasto się piecze wyciskamy sok z pomarańczy, tak żeby uzyskać ok. szklankę płynu

Słodki Blog
Jak ułożyć zbilansowaną dietę – najprostsze menu na tydzień 88

ryż, zrobić surówkę i zjeść z rybą. Dobrym pomysłem może być ryba z makaronem ryżowym, posiekaną marchewką, rzodkiewką, podana na azjatycki sposób. Shawarmę można zjesc jak kebab – z bułką (najlepiej pełnoziarnistą – dzięki temu masz w diecie produkt z grupy 4.). My jako dodatek ugotowaliśmy sobie kaszę bulgur. Nasze menu (przepisy będziemy dodawać codziennie): Najprostszy kebab z sałatą

Niedzielny kucharz
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i suszonymi pomidorami 105

szkoły, bo kolorowe z tego to są w sumie śniadaniówki. Nie umiem, nie mam cierpliwości i nawet jak pewnego wrześniowego dnia odwiedziła mnie telewizja to do tych śniadaniówek spakowałam bułki z wędliną. Chyba nie byli usatysfakcjonowani (panowie z TV, bo dzieci owszem). Raz jest lepiej, raz gorzej. Raz da się coś przemycić, raz nie. Raz zdrowo, raz słodko. Życie

bistro mama
Sernik tradycyjny. 2101

łyżki śmietanki 30 % Wykonanie: Mąkę i cukier, wysypać na stolnicę i wymieszać. Dodać masło, wysiekać. Wbić jajko i żółtko. Zagnieść na gładkie ciasto. Prostokątną blaszkę, posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Odrywać, po kawałku ciasta i wylepić spód blaszki. Ponakłuwać widelcem w kilku miejscach. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni i piec 15- 20 minut. Przygotować masę serową. Masło

Agusiowe smakołyki
Chlebowy pudding z dynią 104

korzennych i odrobiną jabłka. Zapieczone pod warstewką cukru, podane z jogurtem lub śmietaną. Trzeba sobie jakoś radzić z tą jesienią. Do przygotowania puddingu można wykorzystać kilkudniowe resztki chleba i bułki, więc jest to też danie w duchu no waste. Pure z dyni warto przygotować więcej, i wykorzystać do innych jesiennych dań. Upieczcie od razu całą dynię, co prawda pure dość

Cooking for Emily
Babka rodzynkowa 132

proszkiem, następnie kasze mannę, mleko i aromat. Wszystko razem utrzeć na pulchną masę i dodać namoczone w rumie rodzynki. Wymieszać. Ciasto przełożyć do formy babkowej natłuszczonej i wysypanej bułką , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec od 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu wyjąc z formy i polać lukrem

ciasta i desery czyli na słodko
Mielone z płatkami owsianymi 225

dość ekstremalna sytuacja, ale GDYBY któregoś dnia, gdy zaplanowane na obiad macie mielone, okazało się, że brakuje Wam jajek lub bułki tartej, za to na Waszej półce stoi paczka płatków owsianych – nic straconego. Na ratunek przybywa przepis na mielone z płatkami owsianymi. Obiad uratowany;) U mnie co prawda ani jednego, ani drugiego składnika nigdy nie brakuje, ale postanowiłam przetestować

Smaki Na Talerzu
Kanapki z łososiem 174

rozdrabniamy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy. Majonez mieszamy w miseczce z jogurtem. Rukolę i paprykę myjemy. Mozzarellę i paprykę  kroimy w plastry. Bułki kroimy na pół. Skrapiamy oliwą z oliwek. Układamy kolejno  pastę z awokado, wędzonego łososia i delikatnie smarujemy sosem majonezowo -jogurtowym. Następnie układamy mozzarellę, paprykę oraz rukolę Gotowe ! Artykuł Kanapki

I LOVE LIFE
Zapiekanka mięsno-makaronowa z fasolą i czarnuszką 96

500g 700g mięsa mielonego 2 duże cebule łyżka oleju rzepakowego przyprawy, po pół łyżeczki: sól, pieprz, papryka słodka, cząber, papryka ostra sos: 100ml mleka plus jajko plus 2 łyżki bułki tartej + 3 łyżki tarkowanego sera, najlepiej mozzarella Ser żółty- plastry na wierzch łyżka czarnuszki plus łyżeczka Robimy! Fasolę należy przed ugotowaniem moczyć w chłodnej wodzie około 10–12 godzin

Latosiowydom
Babka marmurkowa 117

margaryna -10 dag cukier puder - 10 dag cukier waniliowy jajka - 2 szt proszek do pieczenia -2 łyżeczki kefir- 125 ml kakao - 1 łyżka tłuszcz do formy tarta bułka do formy margarynę utrzeć, dodawać stopniowo żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i kefir, wszystko razem dobrze połączyć, Białka ubić na sztywno, połączyć z masą maślano- jajeczną, dodać mąkę, wymieszać łyżką. 2/3 ciasta

ciasta i desery czyli na słodko

Proponowane wyszukiwania