bułki - 33426 przepisów (strona:1339/2229)

Waniliowe Kruche Babeczki Z Budyniem 157

lodowce i poranek) 3. Po czasie leżakowania wałkujemy dość cienki placek i wykrawamy foremką do babek ciasteczka, po dwa ciasteczka na jedną babeczkę. Następnie smarujemy masłem foremki i posypujemy bułką tartą i wylepiamy ciastem. 4. Do tak wylepionych ciastem babeczek nakładamy budyń i przykrywamy drugim wykrojonym "ciasteczkiem" szczelnie zaklejając brzegi. 5. Babeczki pieczemy w 200 stop. przez 25 -30 minut

Gotowanie...to proste !
Placki brokułowe 143

takim plackom przekonacie wszystkich przeciwników brokułów do ich jedzenia? Składniki pół brokuła (ok. 200 g) jajko pół kulki mozzarelli łyżka nasion słonecznika 2 łyżki płatków jaglanych (może być też bułka tarta) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Czas przygotowania 30 minut Liczba porcji 8 placuszków Wartości odżywcze w jednej sztuce Kalorie: 52 Białko: 3,7 g Tłuszcze

Analiza Smaku
Bürli - tradycyjne szwajcarskie bułki na wodzie drożdżowej z winogron 110

takiej atmosferze odczytałam zaproszenie do wrześniowej Piekarni Amber, no to się ucieszyłam bardzo bo wypieki na wodach drożdżowych nie są mi obce, więcej uwielbiam je. Te typowe dla Szwajcarii bułki sprzedawane są w dwu lub czteropakach i każdy Szwajcar je zna. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
FANTAZJA ŚLIWKOWA 126

składniki jednocześnie i ubijam pianę. Nigdy nie zdarzyło mi się, aby beza mi nie wyszła.  Przełożenie: Na spód tortownicy o średnicy 28 cm wcześniej wysmarowanej masłem i obsypaną bułką tartą zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach większą część ciasta jasnego, następnie dłonią lekko ciasto docisnąć/oklepać, aby ładnie się skleiło dzięki temu masa śliwkowa nie rozleje się

Ciastka - domowe słodkości
Kruche z musem jabłkowym i pianką. 149

gładkie ciasto. Gotowe ciasto, podzielić na dwie części. Większa i mniejszą. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w zamrażalniku, co najmniej pół godziny. Prostokątną blaszkę, posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Na tak przygotowaną blaszkę, zetrzeć większą część ciasta, na tarce o grubych oczkach. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 190 stopni i podpiec 15-20 minut. Podpieczony spód, wystudzić. Białka

Agusiowe smakołyki
Marchewkowa Szarlotka 157

wkładam do zamrażarki, a większą do lodówki na około 30-40 minut. 2. Większą częścią schłodzonego ciasta wylepiamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowana masłem i wysypaną bułką tartą. Nadzienie Marchwiowo - Jabłkowe 3. Jabłka odsączamy z nadmiaru soku, skrapiamy sokiem cytryny i mieszamy z marchewką. 4. Wykładamy na kruchy spód który wcześniej posmarowaliśmy surowym białkiem. Na wierzch

Gotowanie...to proste !
Ciasto jabłkowe z pudrem 149

cukrem waniliowym oraz solą na puszysta masę. Do masy dodajemy stopniowo jajka, oraz następnie mąkę z proszkiem i mleko na przemian i ucieramy dokładnie. Blachę smarujemy tłuszczem, posypujemy cienko bułka tarta i przekładamy na nia ciasto. Na wierchu układamy jabłka pokrojone w plasterki, posypujemy cienko  cynamonem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 50 min w 180stC

ciasta i desery czyli na słodko
Błyskawiczne ciasto ze śliwkami 93

pysznie. Nic prostszego i godzinie jest ciasto. Wykonanie – tłuszcz roztopić. Do miski wrzucić wszystkie składniki na ciasto, wlać przestudzony tłuszcz i dokładnie wymieszać. Blaszkę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto do blaszki i obłożyć śliwkami. Śliwki ułożyć przekrojoną częścią do góry. Obsypać górę ciasta cukrem. Pieczenie – blaszka 24- 28 cm, nagrzać piekarnik 160 C, góra

Kuchnia Pokoleń
Kruche babeczki z owocami 94

godzinę *** *** Następnie 2/3 ciasta partiami rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm *** *** Rozwałkowanym ciastem wykładamy foremki do babeczek. Jeżeli używamy metalowych foremek należy je wcześniej wysmarować masłem i posypać bułką tartą, jeżeli używamy sylikonowych foremek nie musimy ich niczym smarować *** *** Ciasto w foremkach posypujemy równomiernie kaszą manną *** *** Jabłko obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę *** *** Śliwki myjemy, usuwamy pestki

Blog z Apetytem
Ryba smażona. Jak usmażyć rybę 148

stron tylko solą i pieprzem. W czym panierować ryby? – możemy rybę panierować w samej mące (tak jak filet ze zdjęcia), – lub w mące, jajku i bułce tartej (jak kotlety schabowe) – albo np. w cieście piwnym . lub naleśnikowym Jak smażyć rybę? Rybę kładziemy na patelnię dopiero gdy olej jest gorący. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy suche kawałki ryby, gdyż

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
smaczna sałatka paprykowa... 114

wyjazd i również do obiadu jako surówka - pyszna, zdrowa, lekka sałatka z papryki na słodko-kwaśno, taką sałatkę mąż lubi w słoiku zabrać do pracy, do tego np bułka z serkiem topionym i jest dla męża dobry lunch.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżówki z twarogiem 133

mąki pszennej Nadzienie serowe  50  dkg zmielonego białego sera 0,5 szkl. cukru pudru  1 opakowaniu cukru waniliowego 1 jajko Dodatkowo 1 jajk o, do posmarowania bułek Mleko lekko podgrzać, dodać drożdże, łyżkę cukru i łyżkę mąki,odstawić na kilka minut. Jajka ubić widelcem.Do mąki z cukrem i skórką dodać jajka, wlać zaczyn drożdżowy i solidnie wyrobić

Moje domowe kucharzenie
Ile produktów z olejem palmowym masz w swojej kuchni? – przerażające informacje i lista produktów 103

zawiera tłuszcz roślinny np palmowy, który jest najtańszy dla producenta), podobnie jak bułeczki do hamburgerów i hot-dogów, pieczywo tostowe tak kochane przez dzieci, a nawet (o zgrozo!) niekiedy bułka tarta (co jest oczywiste, skoro została wyprodukowana z najtańszej wersji pieczywa) niektóre lody, zwłaszcza te najbardziej lśniące i o kremowej konsystencji, które piętrzą się w zamrażarkach w marketach przez bardzo

W Kawiarence

Proponowane wyszukiwania