Czy są tu jacyś miłośnicy brukselki albo chociaż osoby, które nie uciekają w drugi kąt kuchni na jej widok? Owiane niezbyt dobrą sławą drobne kapustki od lat kojarzą się większości z rozgotowanymi zielonymi kulkami w zupie, przypominającymi głowę Shreka. Niespecjalnie lubiane i nie zbyt często goszczące w naszych kuchniach, a co za tym idzie…nie wiele mamy pomysłów na ich przygotowanie. Tej zimy postawiłam sobie za cel odczarowanie tego uroczego warzywa. Osobiście żyję z brukselkami w komi... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)