Bezglutenowy Jabłecznik ( przepis II )

Bezglutenowy Jabłecznik ( przepis II )

Bezglutenowy Jabłecznik ( przepis II )

Taka szarlotka bezglutenowa z tego rodzaju mąk jest równie smaczna co ta tradycyjna. Dodatek mąki arachidowej (z orzechów ziemnych) idealnie komponuje się z soczystymi lekko kwaskowymi jabłkami. Wypróbujcie koniecznie przepis :) Składniki na tortownicę o śred. 18 cm: 100 g mąki ryżowej 120 g mąki arachidowej 1 żółtko  50 g masła 4 łyżki zimnej wody 50 g cukru lub 60 g ksylitolu 1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia cukier puder Nadzienie: 3 jabłka średniej wielkości (najlepsze to szara reneta, antonó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.