bułki - 33426 przepisów (strona:1344/2229)

Hamburskie bułeczki cynamonowe-Franzbrötchen 152

Franzbrötchen to słodkie bułeczki cynamonowe z Hamburga.Ciasto półfrancuskie drożdżowe posypane cukrem z cynamonem, zwinięte w roladkę,pokrojone na części .Przez środek każdej bułki wciska np. trzon łyżki drewnianej,ja trochę za słabo wciskałam i nie miały takiego kształtu jak powinny mieć ale mimo to były smaczne. Ciasto: 500 g mąki pszennej 70 g cukru 50 g masła (temperatura pokojowa

Moje domowe kucharzenie
MURZYNEK KAWOWO - CZEKOLDOWY 139

opakowania galaretki truskawkowej 700 ml gorącej wody Przygotowanie: Biszkopt ciemny- na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto ze śliwkami i kruszonką kokosową 119

Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy. Wymieszać bardzo delikatnie. Pieczenie – blaszkę o wymiarach 34 x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wylać ciasto do formy, położyć połówki śliwek a na górze rozsypać kruszonkę kokosową. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C, 50-55 minut. Najlepiej ustawić piekarnik na góra

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka drobiowo-serowa z otrębami owsianymi 116

minut. *Ja piekę w formie silikonowej, więc niczym nie smaruję ani nie wyścielam papierem do pieczenia, natomiast zwykłą lub szklaną formę należy posmarować ulubionym tłuszczem i obsypać bułką tartą lub mąką. Smacznego Zapiekanka drobiowo-serowa z otrębami owsianymi Zapiekanka drobiowo-serowa z otrębami owsianymi Zapiekanka drobiowo-serowa z otrębami owsianymi Zapiekanka drobiowo-serowa z otrębami owsianymi Artykuł Zapiekanka drobiowo-serowa

Smaki Armine
Czekoladowe ciasto z cukinią 123

połączenia składników. UWAGA!!! IM DŁUŻEJ BĘDZIEMY MIESZAĆ TYM NASZE CIASTO BĘDZIE CIĘŻSZE I W EFEKCIE PO UPIECZENIU MOŻE WYJŚĆ ZAKALEC. Tortownicę o średnicy 26cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy ciasto, lekko wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy ok 45-50 minut (do suchego patyczka). Gotowe ciasto pozostawiamy do wystudzenia w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Zimne

Fascynacje Ani
Cytrynowe ciasto z cukinią 124

jajecznej i delikatnie, krótko mieszamy. Do pozostałej mąki dodajemy cukinię, mieszamy. Całość dodajemy do masy jajecznej. Ponownie delikatnie, krótko mieszamy (najlepiej przy użyciu szpatułki). Keksówki smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°, pieczemy ok 70 minut (do suchego patyczka). Ciasto pozostawiamy na ok 15 minut w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami

Fascynacje Ani
Babka majonezowa z oreo 113

delikatnie łączymy za pomocą szpatułki (ciasto jest lekkie, więc ciastka w trakcie pieczenia osadzają się na spodzie). Formę o wymiarach 40×9 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy ciasto, lekko wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy k 35-40 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto pozostawiamy na chwilę w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami, następnie

Fascynacje Ani
Zebra 120

przemian z oranżadą o olejem. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, do drugiej kakao, delikatnie łączymy. Tortownicę o średnicy 26cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy (rozpoczynając od środka tortownicy) na przemian raz jasne raz ciemne ciasto. Gotowe wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º, pieczemy ok 60 minut (do suchego patyczka). Pozostawiamy do wystudzenia

Fascynacje Ani
Drożdżowe świderki z nadzieniem serowym i owocami. 106

Masa serowa: 250 g. twarogu 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki wiórek kokosowych 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: dowolne owoce (u mnie jeżyny) białko do posmarowania bułek 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Ciepłe mleko wlać do miski. Dodać drożdże i cukier. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie wsypać mąkę, sól i wbić jajko i żółtko. Wymieszać

Agusiowe smakołyki
Bagietki faszerowane szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą 99

ilość sosu majonezowego, suszone pomidory oraz plastry mozzarelli. Zwijamy w roladę, niezbyt ściśle. Roladkę tę musimy umieścić w wydrążonej bagietce, w związku z tym przeciągamy jeden koniec przez środek bułki i wypełniamy nim bagietkę. Teraz pozostaje już tylko ostrożnie zsunąć folię, tak by farsz pozostał nienaruszony. W podobny sposób wypełniamy wszystkie kawałki bagietki. Źródło inspiracji: przepisy.pl

Smaki Na Talerzu
Sałatka z fasolki szparagowej 216

Fasolkę szparagową zazwyczaj jadłam z bułką tartą prażoną na patelni, dziś zaproponuję Wam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sałatka z fasolki szparagowej 216

Fasolkę szparagową zazwyczaj jadłam z bułką tartą prażoną na patelni, dziś zaproponuję Wam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Chlebek bananowy/Ciasto bananowe 145

masłem. Jajko roztrzepujemy i dodajemy do banana. Po dokładnym wymieszaniu dosypujemy mąkę, sól i sodę. Mieszamy łyżką aż do połączenia składników.  Wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub mąką keksówki i pieczemy w temp. 170 stopni ok. 35-40 minut (polecam piec "do suchego patyczka", ponieważ chlebek piekłam w kombiwarze, a z doświadczenia wiem, że pieczenie

Gotowanie jest łatwe
Kulki z mleka w proszku 264

najlepsze? Że w czasach, kiedy sklepowe półki uginają się od słodyczy różnej maści, te domowe nadal smakują lepiej.  Nie wiem czy zjadłyby chleb ze śmietaną i cukrem albo bułkę z masłem i plastrem jabłka w środku zamiast wędliny. To było to, co w dzieciństwie smakowało jak najlepszy firmowy hamburger albo inne sushi. Dziś dzieci na widok takiej kanapki uniosłyby

bistro mama
MIŚKOWA COCA COLA 140

wymieszać za pomocą robota na gładką masę. Na koniec dodać drobno pokrojoną czekoladę gorzką - wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wysmarowanej masłem i obsypaną bułką tartą.  Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C do "suchego patyczka". Po wystudzeniu ciasta oprószyć cukrem pudrem waniliowym

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania