Jesienne wypieki nadal królują na moim stole. Polecam lekko kwaskową tartę z żurawiną i bezą. Składniki na tartę: 250g mąki tortowej 150g zimnego masła szczypta soli 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka dodatkowo : 300g świeżej żurawiny, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru pudru Składniki na bezę: białka z 4 jajek szklanka cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej kilka kropel soku z cytryny Przepis: Żurawinę opłukać, posypać cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną, Składniki na ciasto umieścić w dużej misce wym... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...