Kluski z kaszą kuskus

Kluski z kaszą kuskus

Kluski z kaszą kuskus

Dziś kolejny pomysł na kluseczki w kształcie kopytek. Tym razem z ugotowanych ziemniaków i kaszy kuskus. Można je podawać jak tradycyjne kopytka, czyli na słodko np. z masełkiem i bułką tartą, lub ze skwarkami i cebulką. Mogą też stanowić dodatek do sosu pieczarkowego czy mięsnego gulaszu. Robi się je łatwo i szybko, więc polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 300g ugotowanych ziemniaków 0,5szkl. suchej kaszy kuskus 2 małe lub jedno duże jajko 1szkl. mąki tort... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Waniliowe Improwizacje

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.