bułka pszenna - 8801 przepisów (strona:175/587)

KNEDLE Z TRUSKAWKAMI Z SOSEM TRUSKAWKOWYM I ŚMIETANĄ 156

ziemniaków ·        1 czubata szklanka mąki pszennej + do obtoczenia ·        1/2 szklanki mąki ziemniaczanej ·        ok. 400 g truskawek ·        śmietana i cukier do podania, lub bułka tarta z roztopionym masłem DODATKOWO: ok. 100 g truskawek śmietana 18 % lub jogurt

Calzonella.com
Ciasteczka maślane - mąka kokosowa w akcji 250

tyle śmietany aby wszystkie składniki dobrze się połączyły (mąka kokosowa dużo więcej chłonie śmietany, czy innych płynów niż tradycyjna mąka pszenna). Ciasto musi być wilgotne i gładkie. Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Z przygotowanej masy nabieramy łyżką porcję ciasta i rękami robimy kulkę, którą następnie spłaszczamy i kładziemy na brytfankę. Ciastka pieczemy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Tofu po grecku 177

laurowe 3 ziela angielskie 1 łyżeczka sosu sojowego 1/4 łyżeczki pieprzu cytrynowego sól, pieprz  olej Panierka: 4 łyżki mąki pszennej 10-11 łyżek wody 6 łyżeczek suchych płatków nori  (przed dodaniem do panierki namaczamy) sól, pieprz bułka tarta do obtoczenia Przygotowanie: Cebulę kroimy w piórka, wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy na małym ogniu ok. 10 minut

Bananowe Pole
Babka dwukolorowa 132

Polecam! Babka dwukolorowa   Składniki: 4 jajka  1 szklanka cukru  1 cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao masło i bułka tarta do wysmarowania formy  Sposób wykonania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Jajka ubić do białości z cukrem i cukrem

Smaki Natalii
Pierogi z żółtym serem+ film 139

zauroczą niejedno podniebienie, polane roztopionym masłem zaspokoją głód na długie godziny.   Składniki na około 30 pierogów : ciasto 2 szklanki mąki pszennej 1 żółtko szklanka gorącej wody sól farsz 300 g ostrego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki bułki tartej pęczek natki pietruszki czarny pieprz sól opcjonalnie roztopione masło do polania pierogów Przepis : Do miski ścieramy na tarce o małych

Smakowite Dania
Ciasto adwokatowe z kokosem 192

Składniki na biszkopt jajka, 4 szt cukier. 4 łyżki mąka pszenna, 4 łyżki Składniki na placek kokosowy białka jaj, 5 szt cukier puder, 200g wiórki kokosowe, 250g bułka tarta, 2 łyżki Składniki na krem margaryna, 200g śmietanka 36%, 600g żelatyna, 8 łyżeczek adwokat, 250g żółtka jaj, 3 szt cukier puder, 100g Przygotowanie Biszkopt: białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania

Gotowanie moimi oczami
Pierogi z żółtym serem+ film 212

ciasto 2 szklanki mąki pszennej 1 żółtko szklanka gorącej wody sól                            farsz 300 g ostrego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki bułki tartej pęczek natki pietruszki czarny pieprz sól opcjonalnie roztopione masło do polania pierogów przepis Do miski ścieramy na tarce

Smakowite Dania
Babka marmurkowa 214

masła 1 szkl cukru 4 jajka 3 łyżki mleka 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii szczypta soli 1 1/4 szkl mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 60 g gorzkiej czekolady   Dodatkowo: masło i bułka tarta do formy cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Jajka, masło

Nastoletnie Wypiekanie
kluski ziemniaczane z mielonym w sosie pomidorowym i parmezanem... 170

Składniki: KLIUSKI ZIEMNIACZANE: ziemniaki 1 kg sól morska 1 łyżka płaska mąka pszenna 120 gram jajka 1 sztuka KOTLETY MIELONE I SOS: mięso mielone wieprzowe z łopatki 60 dag, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki, olej rzepakowy 8 łyżek, sok pomidorowy 1 litr/gęsty, cebula

W Mojej Kuchni Lubię
Klopsiki w sosie koperkowym 139

kilograma mięsa mielonego 1 jajko 1 kajzerka Sól,pieprz Vegeta 2-3 łyżki mąki pszennej Olej do smażenia Mąka pszenna do obtoczenia klopsów Pęczek posiekanego kopru 3-4 łyżki śmietany Sposób przygotowania: Mięso przekładamy  do miski, bułkę namaczamy w wodzie odciskamy i dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Z mięsa formujemy małe okrągłe klopsy

Bajeczna Kuchnia
Klopsy w sosie pomidorowym z warzywami 127

sól,pieprz 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1-2 łyżki śmietany 18% 2-3 łyżki mąki pszennej olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso mielone przekładamy do miski,dodajemy startą cebulę,namoczoną i odciśniętą bułkę,wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.Z mięsa formujemy małe klopsy,na patelni rozgrzewamy olej,układamy klopsy

Bajeczna Kuchnia
Knedle ze śliwkami 123

Składniki ziemniaki obrane, 700g mąka pszenna, 300-400g jajka, 2 szt sól, 1/2 łyżeczki śliwki małe, 15-20szt masło, 125g bułka tarta, 2 łyżki cukier, 2-3 łyżki cynamon, 1/2 łyżeczki Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i odparowujemy. Przeciskamy przez praskę, delikatnie ugniatamy i pozostawiamy do wystudzenia. Do ziemniaków wbijamy jajka i dosypujemy mąkę. Ilość

Gotowanie moimi oczami
Chleb baltonowski z czarnuszką – test chlebowej mieszanki z Polskich Młynów 196

pieczonym chlebem. Co tydzień w weekend nasza kuchnia zamienia się w piekarnię, ja w piekarza, z umączonym czołem wesoło formującego chleby, bułki czy bagietki. Na półkach naszej spiżarni stoi spory wybór mąk, od żytniej przez orkiszową, do chlebowej pszennej. Mam w czym wybierać. Ale od czasu do czasu wygodnie posiłkuję się gotowym miksem różnych mąk, który tylko przyspiesza i obniża

Karo in the Kitchen
Słodkie środy - Tarta z czerwonymi porzeczkami i bezą 199

deser dla całej rodziny.  Tarta z czerwonymi porzeczkami i bezą  SKŁADNIKI : ciasto na tartę: 1 szklanka + 4 łyżki maki pszennej 4 łyżki cukru pudru 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka masło i bułka tarta do smarowania formy beza: 3 białaka 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szczypta soli Dodatkowo około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tartaletki ucierane z rabarbarem 152

formie małych "tartaletek". Składniki: 130 g margaryny lub masła 1 łyżeczka cukru waniliowego 3/4 szkl cukru 2 jajka 1 szkl mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3-4 łodygi rabarbaru margaryna i bułka tarta do foremek cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodawać po jednym jajku

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania