bulion warzywny - 3500 przepisów (strona:37/234)

Zupa rybna 187

okonia - cebula - 2 ząbki czosnku - pół łyżeczki chili w proszku - 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku - 1 puszka pomidorów - 2 marchewki - pietruszka - seler - koncentrat pomidorowy - łyżeczka suszonej bazylii - bulion warzywny - oliwa - masło Sposób przygotowania: Do gotującej się wody dodajemy całe ryby. Tworzymy bulion. Kiedy jest on już gotowy, przecedzamy go przez sito. Do powstałego wywaru dodajemy pokrojone w kawałki warzywa

Pan i Pani Smith w kuchni
Łatwa zupa jarzynowa 200

moich ulubionych. Bardzo łatwa zupa jarzynowa, która uda się nawet początkującym kucharzom. Jest szybka w przygotowaniu, lekka, pełna warzyw, pachnąca latem...   Łatwa zupa jarzynowa Składniki: 2 l bulionu warzywnego 3-5 kulek ziela angielskiego 1-2 listki laurowe 5-7 kulek pieprzu czarnego 1 cebula 2 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka w korzeniu spory kawałek selera garść fasolki szparagowej(...)garść mrożonego groszku (można dodać ok. szklanki gotowej mrożonki warzywnej, ale to opcja raczej na zimę) 1 serek topiony trójkącik śmietankowy lub warzywny  łyżeczka mąki płaska łyżka vegety pieprz, sól do smaku   Do garnka z bulionem wsypuję całe przyprawy, doprowadzam do wrzenia, wrzucam posiekaną cebulę, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, marchewkę i seler, gotuję ok. 10-u minut

Kuchnia Prezydentowej
Zupa cebulowa 173

/magdalena_lech/ ). Skoro taka gratka wpadła mi w ręce, postanowiłam przetestować kulinarny podarunek. Do przygotowania potrzebujemy: – zupa cebulowa – susz ( https://lokalnyrolnik.pl/magdalena_lech_zupa_cebulowa__susz_eko_100_g ) – 3/4 szklanki białego wina – 0.5 l bulionu warzywnego – 1 świeża posiekana cebula – odrobina masła – sól, pieprz, gałkę muszkatołową Do ugotowanego bulionu dodajemy suchą mieszankę i gotujemy przez ok. 30 minut pod przykryciem. Na patelni podsmażamy cebulę

Szybko Tanio Smacznie
Zupa cebulowa 197

otrzymałam paczkę, w której znajdował się susz cebulowy, który postanowiłam przetestować. Do przygotowania zupy potrzebujemy: - opakowanie suszu cebulowego EKO ( zupa cebulowa EKO ) - 3/4 szklanki białego wina - 0.5 l bulionu warzywnego - 1 świeża posiekana cebula - odrobina masła - sól, pieprz, gałkę muszkotołową Do ugotowanego bulionu dodajemy suchą mieszankę i gotujemy około 30 minut pod przykryciem. Na patelni podsmazyć cebulę (aż będzie szklista

Szybko Tanio Smacznie
Zupa krem z kabaczka 179

Warzywna zupa ,delikatna bez grama mięsa. Składniki 600 g miąższu z kabaczka marchew pietruszka 4 ziemniaki por (biała część) łyżka masła 1,2 l bulionu warzywnego 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego gałka muszkatołowa mielony imbir sól ,pieprz Przygotowanie Kabaczka kroimy w kostkę i razem z pietruszką i marchewką podsmażamy na maśle. Dolewamy bulionu i zagotowujemy razem z liściem

R'n'G Kitchen
Złocisty dorsz z warzywnym risotto i boczniakami. 195

pieprz cytrynowy  sól rozgniecione ziarna kolendry mąka troszkę świeżego koperku Risotto warzywne : 2 torebki ryżu  1 mała marchewka pół czerwonej i żółtej papryki 1 mała cebula szklanka bulionu warzywnego suszona papryczki chilli pieprz cytrynowy  ząbek czosnku boczniaki Gdy już skompletujemy wszystkie składniki, możemy przejść do  przygotowania dania: Gotujemy ryż w osolonej wodzie aż będzie al dente(...)niej cebuli. Następnie dodajemy marchew i papryki. Podsmażamy dodając rozgnieciony ząbek czosnku i 3-4 plastry suszonej papryczki chili (ilość zależy od waszych indywidualnych upodobań) i stopniowo podlewamy bulionem. Doprawiamy cytrynowym pieprzem, który nadaje daniu wspaniały aromat. Jak zauważyliście, nie dodawaliśmy soli gdyż była ona obecna w bulionie, a także będzie obecna w ryżu, który po ugotowaniu dodajemy do warzyw

Wspólne smaki
Pierogi wigilijne 161

około 30 pierożków. Ciasto na pierogi: 270 ml mąki, 150 ml ciepłej wody, szczypta soli farsz: 200 g ugotowanej fasoli (jaś), 100 g śliwek wędzonych (suska sechlońska), 80 ml bulionu warzywnego, sól, pieprz, olej do gotowania (20 -30 ml) Fasolę i śliwki zemleć. Dodać bulion, wymieszać. Doprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem. Przygotować ciasto na pierogi. Mąkę przesiać

królestwo garów
Sałatka z kuskus i łososiem 192

Uwielbiam sałatki z kuskus :) Dziś ekspresowo z dodatkiem wędzonego łososia.  Składniki: 1 szklanka kaszy kuskus 25-30 wędzonego łososia 1 marchewka 1 biała cebulka 150 ml bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju świeży koperek Wykonanie: Kuskus zalać bulionem i odstawić na 10 minut. Marchewkę, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, po czym

Tradycyjna Kuchnia
Zupa krem z zielonego groszku i słonecznikiem 249

mnie zachęcił, że musiałam go spróbować. Przepis mega prosty i choć może nie zaskoczy Cię niczym nowym, to napewno warto go przetestować. Składniki: 1 puszka groszku zielonego 1 szklanka bulionu warzywnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 łyżki śmietany garść łuskanego słonecznika  Groszek z bulionem i czosnkiem gotować kilka minut. Dodać śmietanę i zblednować.  Podawać z kleksami śmietany

Mój Smak na Życie
Zupa Gulaszowa 170

kostkę zeszklić na oliwie, dodać mięso i poddusić przez ok 20 minut wraz z papryczką chili. Następnie dodać kiełbasę i pokrojone papryki, doprawić. W dużym garnku przygotować 2 litry bulionu warzywnego z włoszczyzny, liścia laurowego i ziela angielskiego. Wyciągnąć ugotowane warzywa włoszczyzny. Dodać do bulionu mięso z patelni oraz ziemniaki. Ugotowaną marchewkę pokroić w kostkę i dodać do zupy

MarciochaKucharzy
BIAŁA KIEŁBASA ZAPIEKANA W MUSZTARDZIE 4077

propozycja podania białej kiełbasy na świąteczny stół. Choć na pewno i bez okazji świetnie zasmakuje  Składniki: 5 surowych białych kiełbas 1 cebula 3 łyżki majeranku szklanka piwa szklanka bulionu warzywnego sól,pieprz świeży tymianek 4 łyżki musztardy jaką lubimy Wykonanie: Do garnka wlewamy bulion, piwo, dodajemy majeranek, pokrojoną cebulę, dodajemy sól i pieprz.  Wkładamy kiełbaski, gotujemy

Z Majeczką w kuchni
KREM BROKUŁOWY 225

jest. Na specjalne życzenie, choć i ja też bardzo lubię Składniki: 2 brokuły 2 marchwie 4 ziemniaki 2 ząbki czosnku sól,pieprz śmietana 12 % do zabielenia bulion warzywny Wykonanie: Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew na mniejsze kawałki. Gotujemy w niewielkiej ilości bulionu.  Brokuł gotujemy al dente w osolonej wodzie. Dodajemy do ugotowanych warzyw. Dodajemy  przeciśnięty przez praskę czosnek

Z Majeczką w kuchni
GROCHÓWKA NA WĘDZONCE 176

Nadrabiam więc zaległości i dzisiaj u mnie gości ta zupka   Składniki: 20 dag ziemniaków 30 dag grochu 15 dag wędzonego boczku 6 żeberek wędzonych sól pieprz 3 litry bulionu warzywnego majeranek Wykonanie: Groch zalewamy wrzątkiem na całą noc.Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Do bulionu dodajemy groch razem z wodą w której się moczył. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy

Z Majeczką w kuchni
D... Dynia! 252

Duża, pomarańczowa, krąglutka, kojarząca się z halloween'owym szaleństwem Dynia. Nigdy nie interesowała mnie sama w sobie, sama nawet nie byłam świadoma, iż istnieje tyle jej

Kitchens Alphabet
Zupa krem z cukinii 226

Składniki : 1 średnia cukinia 2 łyżki oliwy z oliwek oregano, cebula sól, pieprz do smaku, papryka mielona słodka i ostra około 1 l bulionu warzywnego Przygotowanie : Umytą cukinię i cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oliwie Do bulionu dodać przeciśnięty czosnek oraz przesmażoną cukinię i cebulę- ugotować do miękkości Po lekkim przestudzeniu zmiksować, doprawić do smaku solą i ziołami

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania