łyżki bułki tartej szczypta soli Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu (użyłam gotowego w wiaderku) 250 g serka mascarpone 1,5 szklanki cukru pudru 4 duże jajka 1 budyń śmietankowy bez cukru (proszek) skórka starta z 1 pomarańczy Przygotowanie: Spód: Mąkę przesiać i dodać resztę składników. Posiekać nożem masło na malutkie kawałeczki, następnie wszystko zagnieść, uformować kulę, zawinąć folią(...)bułkę tartą. Wszystko wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z masą makową. Masa serowa: Ser zmiksować z jajkami, cukrem pudrem i mascarpone. Dodać budyń i skórkę startą z pomarańczy. Krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Na podpieczony spód przełożyć masę makową i wyrównać. Na nią wylać masę serową i również wyrównać. Piec w piekarniku
Oryginalny smakjajo, 3 płaskie łyżki kakao, 2 łyżki cukru, masa: 2 jajka 250 g mascarpone, 200 śmietanki 30 %, 200 g chałwy waniliowo kakaowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 opakowanie budyniu, 40 g 40 g kamyczków czekoladowych DECORADA Delekta. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy, w razie potrzeby dodajemy łyżkę wody, lub mąkę. Ciasto przenosimy(...)przed końcem pieczenia ściągamy papier z ryżem. Masa: Jajka miksujemy kilka minut na najwyższych obrotach, następnie dodajemy rozkruszoną chałwę, serek mascarpone i całość dokładnie miksujemy. Pod koniec dodajemy budyń z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Masę przelewamy na ciasto i posypujemy je kamyczkami czekoladowymi. Tarte przez pierwsze 10 min pieczemy w temperaturze 180°C, następnie skręcamy
Moniki Smakołykisproszkowaną galaretkę oraz przygotowaną żelatynę. Dokładnie wymieszać. Krem Jedną szklankę zimnego mleka zagotować.w drugiej szklance zimnego mleka wymieszać mąki,żółtka i cukier. wlać na gotujące się mleko. Ugotować budyń i wystudzić.następnie masło utrzeć z cukrem waniliowym,dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i ucierać na puszystą masę. Przełożenie Ciasto−masa jabłkowa−ciasto−krem−ciasto z orzechami
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniażółtka oraz wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Płyn wlewamy do wrzącego mleka (uprzednio zmniejszając do minimum ogień) i mieszając gotujemy, aż masa zrobi się gęsta. Ugotowany budyń zdejmujemy z ognia i studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem na jasną, puszysta masę. Nie przerywając ucierania dodajemy stopniowo ostudzony budyń. Upieczone ciasto kroimy na pół (wzdłuż). Połowę ciasta przeznaczoną
MyCookBook.plstopni C przez ok. 40-45 min. Po upieczeniu przekroić na 2 części. Masa Serowa: 750g zmielonego sera białego półtłustego 1/2 szklanki cukru kryształu 200g masła 4 zółtka 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki mleka Masło roztopić, dodać ser wymieszany z cukrem i żółtkami. Zagotować, stale mieszając. W mleku roztrzepać budynie i wlać do gorącej masy serowej, cały czas mieszając
Prosto i Smacznie z Anetąkostka margaryny 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru Składniki masa serowa 1 kg sera białego w wiaderku u mnie President 2 całe jajka 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła 1 lub 2 puszki brzoskwiń (ja daje 1 i jest ok) Składniki masa bezowa 5 białek z jajek do ciasta 1 szklanka cukru(...)wyłożoną papierem do pieczenia a 1/3 zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalki. Brzoskwinie odsączamy na sitku i kroimy w kostkę. Przygotowujemy masę serową. Ser wrzucam do robota dodaje budynie i cukier puder. Wszystko mieszam i stopniowo dodaje pokrojone w kostkę masło i jajka i dokładnie mieszam przez chwilę. Teraz mamy około 1h czasu wolnego który możemy przeznaczyć na zrobienie
Piekielna Kuchnia Patikruche: mąka pszenna 1 szklanka margaryna 150 g 4 żółtka cukier 100 g proszek do pieczenia pól łyżeczki Składniki na górę: ser z wiaderka 6 żółtek 6 białek budyń waniliowy 3 x 40 g mleko 1 szklanka olej pół szklanki cukier 1 szklanka Dodatkowo: czekolada mleczna 200 g mleko 3 łyżki Wykonanie ciasta kruchego: Do misy wsypujemy przesianą(...)pieczenia i wkładamy ciasto kruche na dno formy. nakłuwamy widelcem. Wykonanie góry: Do misy wbijamy żółtka z cukrem 100 g i miksujemy do momentu podwojenia masy.Dodajemy ser, olej, budynie,mleko. Ubijamy białko na sztywno z cukrem i dodajemy do masy serowej, mieszamy. Wykładamy na ciasto masę . Wstawiamy do pieca i pieczemy w 170 stopniach kolo 90 minut. Po upieczeniu
Różowa kuchniaProponuje ta dolną granice czasu. Jak ciasto się już upiecze wyjmujemy je i studzimy. Pianka 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliwoego 1/2 szklanki oleju 1 opakowanie cukru waniliowego Dodatkowo Owoce mrożone lub świeże (w moim przypadku mieszanka owoców mrożonych z Tesco) Białka w dużym naczyniu ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy, następnie budyń
Piekielna Kuchnia PatiSernik jest wilgotny i bardzo smaczny. Polecam :) 1 kg mielonego twarogu np. taki KLIK 6 jajek 1 szklanka cukru 15 dag miękkiego masła 1 budyń waniliowy + 2 łyżki mąki pszennej+ łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z wanilią 2 paczki herbatników ( 20 dag) Składniki na sernik mają mieć taką samą temperaturę, wyciągam(...)Masło ubijam z cukrem i cukrem z wanilią, aż podwoi objętość. Dodaję po jednym żółtku, dalej ubijam, następnie nie przerywając ubijania dodaję porcjami ser, na koniec mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia. Osobno ubijam białka ze szczyptą soli, i dodaję do masy, mieszam całość i wylewam na herbatniki. Piekłam godzinę, w 170 st. C, grzałka góra dół
Takie tam pichceniewilgotne, mięciutkie z pachnącym pomarańczami lekko kwaskowym kremem idealne do kawy. Składniki: Ciasto: Ciasto czekoladowe duża blacha Delecta 200 g margaryny 4 jajka Krem: 4 pomarańcze 1 duży budyń waniliowy Delecta 200 g margaryny lub masła 2 żółtka 2 łyżki cukru 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej kilka kropli aromatu pomarańczowego (opcjonalnie) Polewa: 100 g gorzkiej czekolady(...)zagotować. Proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną, cukier kryształ wymieszać, aby nie było grudek. Dodać do gotującego się przecieru i dobrze wymieszać. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Lekko przestudzony budyń pomarańczowy i żółtka dodawać do masy maślanej.Krem powinien być puszysty, ale będą wyczuwalne cząsteczki pomarańczy. Można dodać kilka kropli aromatu dla podkreślenia zapachu pomarańczy. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić
talerz przyjemnościjajka 3 łyżki miodu Masa orzechowa: 300 g orzechów włoskich 3 łyżki miodu 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 100 g masła Krem: 3/4 l mleka 2 budynie waniliowe 1 szklanka cukru 250 g margaryny Sposób przygotowania: 1. Masa orzechowa: Orzechy włoskie posiekać na drobniejsze kawałki. Można w tym celu użyć tłuczka do mięsa lub malaksera. Wsypać na patelnię(...)piec do zrumienienia orzechów ok. 15-20 minut. Wszystkie 3 placki odstawić do ostygnięcia 3. Krem: 2 szklanki mleka zagotowujemy razem z cukrem. W pozostałej szklance mleka rozrabiamy budynie, wlewamy na wrzące mleko z cukrem i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z palnika i dodajemy margarynę pokrojona w kostkę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Na pierwszy blat ciasta wylewamy połowę gorącego kremu
Na Ciasteczkowych Papierachpieczenia łyżka przyprawy do piernika pół łyżeczki mielonego anyżu Poncz; kieliszek rumu (może też być inny alkohol) 3 łyżki wody, ostudzonej Masa serowa; 1 kg. twarogu dwukrotnie mielonego budyń waniliowy 1/3 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru pudru 4 żółtka jaj 4 białka jaj 20 dag masła Dodatkowo; kakao do posypania Przygotowanie; Jajka ucieramy z cukrem i kakao, dodajemy przyprawy, mąkę(...)zrobi się puszyste. Miksując stopniowo dodajemy twaróg . Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy ostrożnie z masą serową. Całość przekładamy do dużego garnka i mieszając gotujemy na małym ogniu. Budyń rozrabiamy w mleku a następnie wlewamy do masy serowej. Gotujemy ciągle mieszając do czasu aż masa zgęstnieje. Musimy uważać bo masa lubi się przypalić i później powstają mało apetyczne grudki
Radość kipiąca uśmiechem.uprażonych, pokrojonych migdałów skórka starta z 1 cytryny papier pergaminowy do wyłożenia blachy masa makowa 250 g zmielonego raz maku 0,5 l mleka 1 torebka budyniu waniliowego 1 łyżka miękkiego masła 1 żółtko 100 g cukru lukier 200 g cukru pudru 1 ubite białko sok z 1 cytryny ołatki migdałów do dekoracji Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj(...)mleko. Ciasto wyrabiamy, aż powstaną pęcherzyki powietrza. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut. masa Mak gotujemy w 200 ml mleka przez 10 minut na małym ogniu. Budyń wymieszać z pozostałym mlekiem, masłem, żółtkiem i cukrem, dodać do masy makowej i zagotować. Wystudzić. Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy i rozwałkowujemy na grubość ok 1 cm. Masę
Niezły Młynekmałe, kruche i czekoladowe rogaliki z dodatkiem budyniu to przerobiona wersja rogalików waniliowych . Są tak samo pyszne i tak samo szybko znikają. Składniki: Ciasto: 220 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 łyżka kakao 110 g miękkiego masła 95 g cukru 5 g cukru waniliowego Ale-raj 40 g budyniu czekoladowego bez cukru 2 żółtka 2 łyżki mleka Lukier
Ala piecze i gotujemeka 100 g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 150 g masła, miękkiego wykonanie: Z mleka, cukru oraz mąki gotujemy budyń. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładki krem. składniki na masę jabłkową: 1000 g jabłek 1 galaretka np. o smaku pomarańczowym
Domowy Smak Jedzenia