piekarniku nagrzanym do 170 stopni C. Pieczemy ok. 30 min. Ciasto jest gotowe, kiedy odchodzi od brzegów. Przepis na średnią blachę. Masa budyniowa. Z mleka, mąki gotujemy budyń. Masło ucieramy z cukrem. Łączymy z ostudzonym budyniem. Kawę rozpuszczalną zalewamy małą ilością wody ok.1/4 szklanki. dodajemy do masy budyniowej. Dodać kilka łyżek likieru kawowego. Ciasto
W kuchennym oknie Ewysamego sernika z białej czekolady :) może być smacznie!! Składniki: 1 kg serka w wiaderku 70 g masła 2 łyżki czubate ciemnego kakao 200 g zbożowych ciasteczek 4 jajka 1 budyń waniliowy 1 szklanka cukru 200 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany 30 % Wykonanie: Ser, śmietanę oraz jajka należy wyjąć z lodówki dużo wcześniej aby osiągnęły temperaturę pokojową. Ciasteczka miksujemy(...)średnicy 25 cm. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy przez 10 minut w temp. 180*C następnie wyciągamy i studzimy. Twaróg miksujemy z cukrem i nadal miksując po kolei dodajemy: budyń, śmietankę (płynną, bez ubijania jej wcześniej), następnie po jednym jajku. Następnie zajmiemy się czekoladą i tą chwilę uważam za najtrudniejszą całej czekoladowej zabawy :). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko
W Moim Magicznym Domużółtka, 50 g cukru pudru, ½ łyżeczki do pieczenia, 50 g zimnego masła, 2 łyżki maku mielonego Back Mit, masa serowa, 600 g twarogu mielonego, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 budyń waniliowy, 90 g cukru pudru, 2 jajka, otarta skórka z całej cytryny, 150 g chałwy sezamowej o smaku wanilii, 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią. Przygotowanie: Kilka godzin wcześniej namaczamy(...)boki . (patrz rada 2) Formę z ciastem wstawiamy do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników. Masa serowa: Jajka rozbijamy, oddzielamy żółtka od jajek. Ser ucieramy z żółtkami, budyniem, proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym. Pod koniec dodajemy rozkruszoną chałwę, skórkę z cytryny i ucieramy do momentu, aż uzyskamy gładką masę. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową
Moniki Smakołykiinny i równie smaczny sernik to polecam przepis na lekki sernik Składniki 150 g kruchych ciasteczek 40 g masła 1 kg twarogu (dałam wiaderkowy) 10 jajek 1 duży budyń śmietankowy Delecty 3 łyżki skórki kandyzowanej pomarańczowej (można pominąć) 50 g rozpuszczonego masła 1 szklanka cukru Dodatkowo 100 g mlecznej czekolady posypka Czekoladowe kamyczki Delecty Ciastka dokładnie pokruszyć(...)średnicy 26 cm wysypać masą ciasteczkową i ugnieść. Schłodzić w lodówce około 30 minut. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę, a następnie dodać ser, budyń i roztopione masło. Wszystko zmiksować do połączenia się składników. Pianę z białek ubić na sztywno i delikatnie wymieszać łyżką z masą serową i skórką pomarańczową. Wlać powstałe do tortownicy
O kuchni z uczuciemcukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy Delecta 1 opakowanie, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia Delecta 1 łyżeczka , jabłko kwaśne 1 kg, cynamon 2 łyżeczki, cukier 3 łyżki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kolorowa posypka Dekorada Delecta 1 opakowanie, cukier puder - ile potrzeba jabłka obrać ze skórki i pokroić na cienkie kawałeczki, dodać cynamon, cukier, budyń i wymieszać jajka, miękka
W Mojej Kuchni Lubięszklankę mleka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami. Do odlanego mleka dodajemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną oraz żółtka i dokładnie mieszamy. Jak mleko z cukrem zakipi to wlewamy powstały budyń, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Ucieramy margarynę i dodajemy zimny budyń. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy rurki. SMACZNEGO
Kuchnia u Bietkiprzygotować na Sylwestra to zachęcam do upieczenia sernika chałwowo-czekoladowego. Składniki na formę do 24 cm*: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego 1/2 szklanki zwykłego cukru 3 duże jajka 1 budyń waniliowy (opakowanie 40 g) 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżeczki przyprawy do sernika 3-4 płaskie łyżki gorzkiego kakao 100 g chałwy Do miski przełożyć ser, wbić jajka, wsypać(...)cukier, cukier z wanilią, budyń (proszek) oraz przyprawę do sernika. Całość ze sobą zmiksować. Następnie ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać pokruszoną chałwę i całość ze sobą zmiksować. Natomiast do drugiej części wsypać kakao. Ponownie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wykładać naprzemiennie na blachę. Przygotowany sernik piec w 150ºC przez około 70-80 minut
Ugotowaćmargaryny "Kasia" 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu Sernik gotowany: 1 kg mielonego białego sera 200g margaryny "Kasia" 2 jajka 1 cukier wanilinowy 3/4szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej posiekane orzechy Placki miodowe: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą z nich pieczemy(...)dokładnie mieszamy. Stopniowo dodajemy jajka, cukier biały, cukier wanilinowy, Dokładnie mieszamy i zagotowujemy na średnik ogniu, uważając, żeby masa się nie przypaliła. Kiedy zacznie wrzeć dodajemy mąkę z budyniem i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Kiedy ponownie masa się zagotuje odstawiamy z palnika. Ciepłym serem przekładamy miodowe placki. Wierzch ciasta smarujemy masą krówkową i posypujemy posiekanymi orzechami. Smacznego
Salonik smakówolej - 1 szkl woda gazowana - 1 szkl kakao - 2 łyżki mąka 2,5 szkl proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki Masa budyniowa : 4- szkl mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 220 g masła Dodatkowo : masa krówkowa - 1 puszka polewa czekoladowa Przygotowanie : Ciasto(...)połowę. Masa budyniowa : Do garnka wlać dwie i pół szklanki mleka, dodać pokrojone na kawałki masło, cukier i cukier waniliowy, zagotować. Do miski wybić jajko, dodać obie mąki, budyń i pozostałe mleko, dokładnie zmiksować, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia masy. Wyłożyć masę na ostudzone ciasto, przykryć drugą połową ciasta. Na wierzch ciasta wyłożyć masę
Kuchnia Danusimasła roztopionego Masa serowa: 1,2 kg białego sera w kiełbaskach - trzykrotniemielony 12 jajek 1/2 litra śmietany kremówki 30% lub 36% 2 szklanki cukru pudru 2 budynie waniliowe 2 łyżeczki cukru waniliowego kilka kropel olejku waniliowego Polewa 100g.białej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki 30% Spód ciasteczkowy Herbatniki pokruszyć lub zmiksować w blenderze i zmieszać z roztopionym masłem(...)jajek ubić na sztywno, a 12 Żółtek utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wan. do momentu kiedy powstanie gęsta masa, następnie dodawać w trakcie ucierania ser i budynie oraz bitą śmietanę i tutaj już mieszać delikatnie na sam koniec dodać pianę z białek i olejek, i bardzo ostrożnie połączyć ją z masą serową. Wszystko mieszać tylko do połączenia się
Kubki smakumasę serową: 1/2 szkl. soku z pomarańczy skórka starta z 2 pomarańczy 500g sera białego zmielonego 400g serka waniliowego, typu Danio 1,5 szkl. cukru 4 jajka 1 op. budyniu waniliowego wiśnie z kompotu lub mrożone Cukier wraz z jajkami lekko ubić w misce. Dodać sery i wymieszać ze sobą. Budyń rozrobić z sokiem z pomarańczy
Kubki smakufont:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 800 g twarogu trzykrotniemielonego 1 szkl. cukru 1 op. budyniu waniliowego 4 cale jajka 4 łyżki gęstej śmietany najlepiej 18% olejek waniliowy puszka brzoskwiń Wykonanie Ser zmiksować z cukrem, budyniem, śmietaną, olejkiem waniliowym. Następnie dodać jajka miksując krótko. Z brzoskwiń
Kubki smakuszklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka cukru pudru 6 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao MASA PIANKOWA: 6 schłodzonych białek 1 szklanka cukru pudru 2 budynie waniliowe 750 ml śmietany 18% 1 cukier waniliowy 16g lub 1 łyżka cukru waniliowego domowego KREM AJERKONIAKOWY : 1 opakowanie kremu ajerkoniakowego Dr Oetkera 300 ml schłodzonego mleka DODATKOWO: 1 puszka brzoskwiń(...)Ciasto zagnieść z podanych składników na gładką masę. Schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny. MASA PIANKOWA: Schłodzone białka ubić na sztywno, dodać cukier puder, śmietanę, cukier waniliowy oraz budynie. Masę wymieszać delikatnie łyżką i dodać pokrojone w kostkę odsączone brzoskwinie Formę do pieczenia o wym. 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną
Kubki smaku100g. 2 jajka 100 g cukru 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szt. Cukier waniliowy masa 150 g cukru 2 jajka 2 szklanki kwaśnej śmietany12% 2 budynie waniliowe 700g. rabarbaru + ok. 4-5 łyżek cukru Przygotowanie: Masło, 2 jajka, 100 g cukru, mąki, proszek do pieczenia i cukier waniliowy - zagnieść na ciasto. Włożyć na 30 min.do(...)Podgrzać na ostrym ogniu mieszając, aż rabarbar puści sok (około 2 - 3 minuty). Rabarbar przełożyć na durszlak i odsączyć z nadmiaru soku. Pokrycie 150g cukru, 2 jajka, śmietana i budyń w proszku zmiksować. Ciasto wylepić tortownice i boki. Ciasto posypać bułką tartą, wyłożyć odsączony rabarbar, i na końcu wlać masę. W temperaturze 180 ° C piec przez około 1 godzinę
Kubki smakużółtek 1 łyżka śmietany Masa serowa: 1,5 kg twarogu zmielonego trzykrotnie lub z wiaderka ok 2 szklanki cukru 25 dag masła 1 cukier waniliowy 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego 8 jajek ( oddzielnie żółtka) WYKONANIE : Przygotowanie ciasta: Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao i siekamy z tłuszczem. Łączymy z pozostałymi składnikami i szybko(...)Owijamy w folię i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny Przygotowanie masy serowej: Masło ucieramy z cukrem, ucierając dodajemy po jednym żółtku, a następnie po łyżce twarogu. Wsypujemy budyń, a na koniec ubite białka i delikatnie mieszamy. Można dodać rodzynki, jeśli lubimy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Jedną połowę ciasta ścieramy na spód. Na ciasto wylewamy masę serową
W kuchennym oknie Ewy