budyń - 12640 przepisów (strona:446/843)

Seromakowiec, czyli sernik z kulkami maku 233

25kg białego sera,  5 jajek + 1 żółtko,  110g masła,  200g ugotowanych ziemniaków,  380g cukru (można dać mniej),  łyżka cukru waniliowego,  2 łyżki budyniu waniliowego,  1/2 pomarańczy. Ser zmielić wraz z ziemniakami. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać do sera, zmiksować. Dodać stopione, przestudzone masło oraz cukier waniliowy(...)Następnie dodać sproszkowany budyń. Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę na tarce o średnich oczkach a z reszty wycisnąć sok, po czym sok i skórkę dodać do masy serowej. Krótko zmiksować. Białka ubić na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać szpatułką. Masę serową rozprowadzić na blasze. Na wierzchu w równych odstępach kłaść łyżką kulki masy makowej, delikatnie wciskając

Z miłości do słodkości
Tort śmietanowy z musem truskawkowym 136

112g mąki       112g cukru       2 łyżeczki cukru z wanilią       30g budyniu waniliowego (około 2/3 opakowania)       1 łyżeczka proszku do pieczenia       szczypta soli   masa śmietanowa:      500ml śmietanki(...)żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli. W połowie ubijania dodawać cukry. Żółtka rozbełtać widelcem. i dodać do ubitych białek, delikatnie wymieszać. Stopniowo dodawać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, budyń i delikatnie za pomocą łyżki mieszkać. Dno tortownicy wyłożyć papierem i wlać ciasto. Piec w około 30min w 180C. Wystudzić. Przekroić na dwa blaty biszkoptowe.    masa śmietanowa: w dniu

Amatorka kuchenna
Sernik królewski 426

jakości wiaderkowego - u mnie był to ser z wiaderka firmy Piątnica - polecam) 5 jajek 20 dag masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy (użyłam domowego cukru waniliowego ) 1/2 opakowania budyniu waniliowego aromat waniliowy rodzynki i kandyzowana skórka z pomarańczy Sposób przygotowania: 1. Składniki na kakaowe ciasto zagnieść, podzielić na dwie części, owinąć folią i zamrozić przynajmniej na 1h. 2. Składniki(...)masę serową powinny mieć temperaturę pokojową. Masło utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać żółtka, a potem ser. Dodać budyń w proszku, a na koniec ubitą pianę z białek. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać z masą serową. Dodać rodzynki i skórkę pomarańczową wedle uznania. 3. Na blachę wyłożoną papierem zetrzeć jedną część ciasta kakaowego. Lekko ugnieść, wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć pozostałe

Kuchnia domowa Ani
Sernik ricotta na piernikowym spodzie 158

około 200 g masła ( ilość masła zależy od użytych ciastek ) 500 g sera ricotta 300 g mielonego twarogu 5 jaj 1 szklanka cukru skórka  z 1 pomarańczy 1 budyń śmietankowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej ewentuanie: szczypta kardamonu Wykonanie: Pierniczki lub inne ciasta pokruszyć w malakserze. W rondelku rozgrzać masło, ostudzić. Ciepłe masło wlewać partiami do okruszków. Nie wlewać(...)okruszków wylepić dno tortownicy, można uformować niewielki rant. Spód podpiec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni C. Piec max 10 minut. Zmielony ser twarogowy, ser ricotta, cukier, mąkę, budyń i żółtka jaj dokładnie połączyć - nie ubijać zbyt długo. Na koniec dodać otartą skórkę z wyparzonej pomarańczy. Możecie dodać też łyżkę soku z pomarańczy. Z białek ubić pianę. Pianę dodać

kolorowotorcikowo
Jabłecznik z pianką i chrupiącą orzechową posypką. 141

pieczenia, Masa jabłkowa: 9 – 10 średniej wielkości jabłek, 1 szklanka cukru, 1 czubata łyżka cynamonu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, sok z małej cytryny Pianka: 6 białek, ½ szklanki cukru, opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego (bez cukru), Dodatkowo: 2 – 3 łyżki bułki tartej, 1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i masło dokładnie posiekać. Dodać żółtka(...)rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiec (około 10 minut). Wyjąć, lekko przestudzić. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Pod koniec ubijania zmniejszyć obroty miksera i dosypać budyń. Krótko miksować.  Przestudzone ciasto posypać tartą bułką i wyłożyć na nim masę jabłkową, wyrównać. Na masę nałożyć piankę, a na nią zetrzeć na grubej tarce ciasto wyjęte z zamrażarki. Całość

Nie tylko w kuchni
ORZECHOWO- KOKOSOWA PYCHOTKA 906

wiórek kokosowych *ciasto orzechowe: 15 dag orzechów 5 białek 2 łyżeczki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru *krem: 2 szklanki mleka cukier waniliowy 5 żółtek budyń śmietankowy 3 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki 2 kostki margaryny dodatkowo: polewa czekoladowa na wierzch Wykonanie: *Kruche: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Dobrze wyrobić, podzielić na 2 części(...)orzechowe:Połowę orzechów posiekać, połowę zemleć. Białka ubić, dodać cukier i resztę składników. Rozsmarować ciasto na blasze, piec ok 30 minut w 170 st. *krem: W pół szklanki rozrobić budyń z żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotować z cukrami. Na gotujące mleko wlać rozrobiony proszek. Energicznie mieszać żeby nie było grudek. Wystudzić. Zmiksować z margaryna w temp pokojowej. Krem podzielić

Z Majeczką w kuchni
Serniczki bez sera z oreo i pigwą. 156

sklepu internetowego http://www.porcelanabogucice.pl / . Składniki : 250 g gęstego jogurtu naturalnego 1 mały serek waniliowy Danone 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 100 g wiórków kokosowych 4 jajka 2 budynie waniliowe Winiary 1 opakowanie ciasteczek Oreo Pigwa do dekoracji z Ogródka Dziadunia   Polewa: 100g czekolady mlecznej 50 g margaryny Wykonanie : Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć(...)cukrem i cukrem waniliowym   na kogel mogel. Następnie dodać serek waniliowy i jogurt, wymieszać. Następnie dodać budyń i wiórki kokosowe, wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Foremki delikatnie posmarować oliwą. Na spod wyłożyć ciasteczko Oreo i 2 łyżki masy serowej. Piec w temperaturze 180 stopni aż będą złociste tak około 25 minut, zaznaczam jednak

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Snicers 357

części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i osobno upiec 2 placki (w temperaturze 180 stopni, 2 x 20 minut). Przygotować krem. Z mąki, mleka i cukru waniliowego ugotować budyń. Żółtka utrzeć z cukrem i powoli połączyć z budyniem. Ciągle mieszając - podgrzewać do zgęstnienia. Po ostudzeniu wymieszać z masłem i kakao. Przygotować masę orzechową. Wszystkie składniki podgrzać do wrzenia i rozpuszczenia

Di gotuje
Ciasto miodowo-orzechowe 118

Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem i gotujemy budyń. Wychładzamy go zupełnie. Masło ubijamy na puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka i bez grudek. Smarujemy pierwszą warstwę upieczonego ciasta kremem.  Przyciskamy

Z Kuchni Do Kuchni
Waniliowy budyń z kaszy jaglanej 99

domowy budyń... Robi się go bardzo szybko i bardzo szybko znika :). Dla osób, które lubią słodkości proponowałabym dodać więcej daktyli :) Składniki: 40 g kaszy jaglanej 400 g mleka (ja dałam roślinne) 5 daktyli suszonych 1 laska wanilii mrożone owoce mus owocowy Przygotowanie: Kaszę jaglaną wraz daktylami miksujemy w blenderze. Do rondelka z grubym dnem wlewamy mleko, kaszę, daktyle, ziarenka wanilii(...)gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 min. Gorący budyń podajemy z ulubionym musem owocowym i owocami

Łycha smaków
Sernik z rosą 171

pieczenia 1/2 kostki miękkiej margaryny   Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego w kostkach lub z wiaderka* 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mleka 3,2% budyń śmietankowy bez cukru (35 g) 2 jajka 4 żółtka   Piana: 6 białek 1 szklanka cukru *jeśli ser z wiaderka ma rzadką konsystencję (najlepiej wybrać gęsty - ja używam z Włoszczowej), polecam(...)dodać dwa budynie w proszku zamiast jednego.  Wykonanie: Składniki na ciasto szybko zagnieść, owinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Piekarnik z funkcją pieczenia góra-dół rozgrzać do temp. 180 stopni C. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem. Do tak przygotowanej formy przełożyć rozwałkowane ciasto robiąc ok. 2 cm rant

Maślane ciasteczko
Budyń pomarańczowy 126

Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania domowego, pomarańczowego budyniu. Słodki, kremowy i lekko pomarańczowy. Przed samym podaniem możecie go posypać kolorową posypką lub ozdobić plasterkami pomarańczy. Poniższym przepisem zachęcam Was do dodawania przepisów wraz z wykorzystaniem pomarańczy do akcji kulinarnej "Pomarańcze - wszyscy tańczą i ja tańczę" .  Składniki na 2 porcje: 1 szklanka mleka 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy(...)masa z rondelka będzie lekko wrząca to powoli wlać pozostałe mleko z dodatkiem żółtek i mąki ziemniaczanej. Gotować 2-3 minuty na małym ogniu, cały czas mieszając. Gorący budyń przełożyć do salaterek

Ugotować
pyszny pieczony sernik z bitą śmietaną i z posypkami... 155

Składniki: jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, aromat migdałowy Delecta 1/2 łyżeczki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy Delecta 1 duża porcja/64 gram, skórka pomarańczowa 3 łyżki, biszkopty okrągłe 150 gram, bita śmietana - w opisie, mocno kolorowa posypka Decorada Delecta - 2łyżki, posypka maczek z mango Decorada Delecta 2 łyżki, posypka płatki czekoladowe Decorada, Delecta 2 łyżki jajka, aromat migdałowy(...)cukier ubić mikserem do białości z 4 minuty na dużych obrotach do masy jajecznej dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, skórkę pomarańczową rozdrobnioną w rozdrabniaczu nie za drobno, mikserem na średnich obrotach połączyć składniki, nie miksować za długo użyłam 2 foremki 18x14 cm ale można użyć np. tortownicy 24 cm - blaszki posmarowane masłem, na dnie rozłożyć biszkopty, wlać masę serową

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik piernikowy 199

mielonego ( dałam gotowy ser z wiaderka) 250 g cukru ( w przepisie było 150 g, dla mnie masa była mało słodka) 50 g miękkiej margaryny 2 opakowania cukru waniliowego 2 budynie po 20 g w proszku o smaku waniliowym lub śmietankowym (bez cukru) 200 g śmietanki 30 % 4 jajka Sposób wykonania: Cukry utrzeć z margaryną na puszystą masę, nie przerywając ucierać(...)dodać stopniowo po jednym jajku. Gdy składniki dobrze się połączą, dodać ser i śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszać i na końcu dodać budynie w proszku. Na upieczony i wystudzony spód piernikowy włożyć równomiernie masę serową, na nią zetrzeć na tarce zmrożone kruche kakaowe ciasto. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu sernik

Na słodko lub wytrawnie