budyń - 12640 przepisów (strona:446/843)

Ciasto "Kokosek" Bez Mąki 135

posmakuje. W dodatku robi się je bardzo szybko i bardzo szybko też znika ;) Składniki na tortownicę o śred. 24 cm 3 jajka niecałe 3/4 szkl cukru 3 łyżeczki budyniu waniliowego w proszku bez cukru 4 łyżki mleka 150 gr masła roztopionego i ostudzonego 250-300 gr wiórków kokosowych 5-6 okienek czekolady gorzkiej do polewy + 3-4 łyżeczki słodkiej śmietany(...)ciasto rozgrzejmy piekarnik do 180-190 stopni. 2. Roztrzepujemy jajka z cukrem ( możemy za pomocą widelca bądź trzepaczki). Kokos łączymy z roztopionym masłem. Przekładamy go do jajek i dodajemy budyń proszku oraz mleko. Gdyby całość była za rzadka to dosypujemy jeszcze kokosu, jeśli natomiast będzie zbyt sucha to dolewamy jeszcze mleka. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem

Gotowanie...to proste !
Sernik na murzynku 255

pieczenia 1 łyżka kakao Masa serowa: 600 g sera twarogowego 250 g serka mascarpone łyżka masła orzechowego jajko 2 żółtka 100 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 35 g budyniu waniliowego 6 białek Dodatkowo : 100 g białej czekolady 30 g migdałów 30 g orzechów laskowych Sposób przygotowania sernika: Jajka ubić razem z cukrem na puszystą masę. Mąkę i proszek(...)przełożyć twaróg i dwukrotnie go zmielić. Do tak przygotowanego sera dodajemy serek mascarpone, masło orzechowe i mieszamy. Następnie dodajemy jajko i żółtka razem z cukrem i cukrem waniliowym i budyniem - ubijamy. W oddzielnej misce ubijamy na sztywno białka a następnie dodajemy je partiami do masy serowej. Gotową masę przelewamy na wcześniej upieczony placek czekoladowy, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika

Słodkie Przyjemności
Sernik korzenno-miodowy z daktylami i czekoladą. 178

maślane ) 1 łyżeczka przyprawy do piernika 100 g rozpuszczonego masła Masa serowa: 1 kg sera zmielonego ( u mnie wiaderkowy ) 4 łyżki miodu 2 łyżki cukru 4 jajka 1 op. budyniu śmietankowego (proszek -40g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 300 ml śmietany 22% lub 30% Dodatkowo: 200g daktyli 70 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Ciasteczka rozkruszyć na drobny proszek , dodać przyprawę piernikową(...)pół godziny w lodówce. Daktyle i czekoladę posiekać. Do masy serowej dodać miód i cukier , rozetrzeć całość , wbijać po jednym jajku cały czas ucierając masę . wlać śmietanę , wsypać budyń i mąkę i znów wszystko ze sobą połaczyć, Do masy serowej wsypać połowę posiekanych daktyli i czekolady. Wymieszać. Masę wylać na schłodzony spód . Po wierzchu posypać pozostałymi daktylami i czekoladą. Piec

Malinowa Kawiarenka
Sernik z kajmakiem i orzechami 136

cukru pudru 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia  Masa serowa: 1 kg mielonego białego sera 2 paczki cukru wanilinowego 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 2 całe jajka 4 żółtka i 4 białka 3/4 szklanki cukru Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej 100 g orzechów pecan Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta(...)masę serową. Ubić 2 jajka, 4 żółtka, cukier i cukier wanilinowy. Do ubijanej masy dodawać stopniowo po 1 łyżce sera i dalej ubijać. Następnie wlać mleko i wsypać budynie. Ciągle miksować. Masa będzie bardzo rzadka, ale taka właśnie ma być :). Dodać olej. Wymieszać.  Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę (fot.2) i piec około 1 godziny w temperaturze

Świat Ciasta
Ciasto Twarogowe Poduszki 179

Składniki: 5 jajek 220 g mąki pszennej 280 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju + do wysmarowania formy 2 łyżki kakao 500 g twarogu 1 opakowanie budyniu wanilinowego Wykonanie: Jajka ubijamy z 180 g cukru w wysokiej misce. Dodajemy do miski olej oraz 125 ml wody i miksujemy. Do masy jajecznej dodajemy: mąkę, proszek do pieczenia,kakao(...)najniższych obrotach. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej olejem Twaróg dwukrotnie zemleć ( może być gotowy z wiaderka - polecam 500 g waniliowy). Przekładamy ser do dużej miski, dodajemy pozostały cukier i budyń i miksujemy aż składniki się połączą. Masę serową przekładamy do szprycy i wyciskamy na ciasto tworząc kratkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy przez 40 minut. Ciasto

W Moim Magicznym Domu
Seromakowiec, czyli sernik z kulkami maku 226

25kg białego sera,  5 jajek + 1 żółtko,  110g masła,  200g ugotowanych ziemniaków,  380g cukru (można dać mniej),  łyżka cukru waniliowego,  2 łyżki budyniu waniliowego,  1/2 pomarańczy. Ser zmielić wraz z ziemniakami. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać do sera, zmiksować. Dodać stopione, przestudzone masło oraz cukier waniliowy(...)Następnie dodać sproszkowany budyń. Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę na tarce o średnich oczkach a z reszty wycisnąć sok, po czym sok i skórkę dodać do masy serowej. Krótko zmiksować. Białka ubić na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać szpatułką. Masę serową rozprowadzić na blasze. Na wierzchu w równych odstępach kłaść łyżką kulki masy makowej, delikatnie wciskając

Z miłości do słodkości
Tort śmietanowy z musem truskawkowym 135

112g mąki       112g cukru       2 łyżeczki cukru z wanilią       30g budyniu waniliowego (około 2/3 opakowania)       1 łyżeczka proszku do pieczenia       szczypta soli   masa śmietanowa:      500ml śmietanki(...)żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli. W połowie ubijania dodawać cukry. Żółtka rozbełtać widelcem. i dodać do ubitych białek, delikatnie wymieszać. Stopniowo dodawać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, budyń i delikatnie za pomocą łyżki mieszkać. Dno tortownicy wyłożyć papierem i wlać ciasto. Piec w około 30min w 180C. Wystudzić. Przekroić na dwa blaty biszkoptowe.    masa śmietanowa: w dniu

Amatorka kuchenna
Sernik królewski 421

jakości wiaderkowego - u mnie był to ser z wiaderka firmy Piątnica - polecam) 5 jajek 20 dag masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy (użyłam domowego cukru waniliowego ) 1/2 opakowania budyniu waniliowego aromat waniliowy rodzynki i kandyzowana skórka z pomarańczy Sposób przygotowania: 1. Składniki na kakaowe ciasto zagnieść, podzielić na dwie części, owinąć folią i zamrozić przynajmniej na 1h. 2. Składniki(...)masę serową powinny mieć temperaturę pokojową. Masło utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać żółtka, a potem ser. Dodać budyń w proszku, a na koniec ubitą pianę z białek. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać z masą serową. Dodać rodzynki i skórkę pomarańczową wedle uznania. 3. Na blachę wyłożoną papierem zetrzeć jedną część ciasta kakaowego. Lekko ugnieść, wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć pozostałe

Kuchnia domowa Ani
Sernik ricotta na piernikowym spodzie 155

około 200 g masła ( ilość masła zależy od użytych ciastek ) 500 g sera ricotta 300 g mielonego twarogu 5 jaj 1 szklanka cukru skórka  z 1 pomarańczy 1 budyń śmietankowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej ewentuanie: szczypta kardamonu Wykonanie: Pierniczki lub inne ciasta pokruszyć w malakserze. W rondelku rozgrzać masło, ostudzić. Ciepłe masło wlewać partiami do okruszków. Nie wlewać(...)okruszków wylepić dno tortownicy, można uformować niewielki rant. Spód podpiec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni C. Piec max 10 minut. Zmielony ser twarogowy, ser ricotta, cukier, mąkę, budyń i żółtka jaj dokładnie połączyć - nie ubijać zbyt długo. Na koniec dodać otartą skórkę z wyparzonej pomarańczy. Możecie dodać też łyżkę soku z pomarańczy. Z białek ubić pianę. Pianę dodać

kolorowotorcikowo
Jabłecznik z pianką i chrupiącą orzechową posypką. 136

pieczenia, Masa jabłkowa: 9 – 10 średniej wielkości jabłek, 1 szklanka cukru, 1 czubata łyżka cynamonu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, sok z małej cytryny Pianka: 6 białek, ½ szklanki cukru, opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego (bez cukru), Dodatkowo: 2 – 3 łyżki bułki tartej, 1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i masło dokładnie posiekać. Dodać żółtka(...)rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiec (około 10 minut). Wyjąć, lekko przestudzić. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Pod koniec ubijania zmniejszyć obroty miksera i dosypać budyń. Krótko miksować.  Przestudzone ciasto posypać tartą bułką i wyłożyć na nim masę jabłkową, wyrównać. Na masę nałożyć piankę, a na nią zetrzeć na grubej tarce ciasto wyjęte z zamrażarki. Całość

Nie tylko w kuchni
ORZECHOWO- KOKOSOWA PYCHOTKA 903

wiórek kokosowych *ciasto orzechowe: 15 dag orzechów 5 białek 2 łyżeczki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru *krem: 2 szklanki mleka cukier waniliowy 5 żółtek budyń śmietankowy 3 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki 2 kostki margaryny dodatkowo: polewa czekoladowa na wierzch Wykonanie: *Kruche: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Dobrze wyrobić, podzielić na 2 części(...)orzechowe:Połowę orzechów posiekać, połowę zemleć. Białka ubić, dodać cukier i resztę składników. Rozsmarować ciasto na blasze, piec ok 30 minut w 170 st. *krem: W pół szklanki rozrobić budyń z żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotować z cukrami. Na gotujące mleko wlać rozrobiony proszek. Energicznie mieszać żeby nie było grudek. Wystudzić. Zmiksować z margaryna w temp pokojowej. Krem podzielić

Z Majeczką w kuchni
Serniczki bez sera z oreo i pigwą. 155

sklepu internetowego http://www.porcelanabogucice.pl / . Składniki : 250 g gęstego jogurtu naturalnego 1 mały serek waniliowy Danone 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 100 g wiórków kokosowych 4 jajka 2 budynie waniliowe Winiary 1 opakowanie ciasteczek Oreo Pigwa do dekoracji z Ogródka Dziadunia   Polewa: 100g czekolady mlecznej 50 g margaryny Wykonanie : Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć(...)cukrem i cukrem waniliowym   na kogel mogel. Następnie dodać serek waniliowy i jogurt, wymieszać. Następnie dodać budyń i wiórki kokosowe, wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Foremki delikatnie posmarować oliwą. Na spod wyłożyć ciasteczko Oreo i 2 łyżki masy serowej. Piec w temperaturze 180 stopni aż będą złociste tak około 25 minut, zaznaczam jednak

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Snicers 353

części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i osobno upiec 2 placki (w temperaturze 180 stopni, 2 x 20 minut). Przygotować krem. Z mąki, mleka i cukru waniliowego ugotować budyń. Żółtka utrzeć z cukrem i powoli połączyć z budyniem. Ciągle mieszając - podgrzewać do zgęstnienia. Po ostudzeniu wymieszać z masłem i kakao. Przygotować masę orzechową. Wszystkie składniki podgrzać do wrzenia i rozpuszczenia

Di gotuje
Ciasto miodowo-orzechowe 116

Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem i gotujemy budyń. Wychładzamy go zupełnie. Masło ubijamy na puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka i bez grudek. Smarujemy pierwszą warstwę upieczonego ciasta kremem.  Przyciskamy

Z Kuchni Do Kuchni