budyń - 12640 przepisów (strona:452/843)

Pani Walewska 113

szklanki mleka.  Rozmieszać w nim mąki, cukier i żółtka.  Pozostałe mleko zagotować.  Do gotującego się mleka wlać przegotowaną zawiesiną i zagotować cały czas mieszając.  Budyń ostudzić.  Masło utrzeć dodając po jednej łyżce zimnego budyniu.  Gotowy krem budyniowy wyłożyć na jeden ostudzony placek i przykryć drugim.  Schłodzić w lodówce

Sto kolorów kuchni
Karpatka czekoladowa 599

zagotować razem z cukrem, a w pozostałym mleku wymieszać obie mąki, kakao i żółtka. Gdy mleko się zagotuje wlać mleko z mąką, energicznie mieszać trzepaczką, aby nie powstały grudki. Budyń odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć z cukrem waniliowym. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do masła dodawać stopniowo wystudzony budyń, całość dokładnie utrzeć. Na koniec dodać wystudzoną czekoladę. Wymieszać. Wystudzone ciasto

Domowa Cookierenka Agi
Świąteczny sernik 2794

Korzenna kruszonka: 10 dag zimnego masła 8 łyżek mąki pszennej 7 łyżek cukru 1 łyżeczka przyprawy korzennej   Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu chudego 6 jajek 1 budyń śmietankowy ¾ szklanki mleka w proszku 200 ml mleka 2 % ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka miękkiego masła 1 czubata łyżka skórki pomarańczowej w syropie Dodatkowo(...)palcach-nie zagniatać ciasta! Rozsypać na dnie wyłożonej pergaminem (sam spód) tortownicy, lekko docisnąć do dna palcami. Masa serowa: Mielony twaróg umieścić w misie miksera, dodać jajka, wsypać budyń, dodać mleko w proszku, masło, cukry, wlać mleko i całość krótko zmiksować do połączenia składników, na sam koniec dołożyć skórkę pomarańczową w syropie, wmieszać. Wylać na kruszonkę. Piec w nagrzanym piekarniku

Wanilia i Kardamon
jagodowiec na śmietanie 261

cukru 6 żółtek 250 g masła  na masę śmietanową: 4 kubki śmietany 18% ( po 330 g ) 6 białek 1 szklanka cukru cukier waniliowy lub laska wanilii 2 opakowania budyniu śmietankowego szklanka jagód (mogą być mrożone) Masło posiekać nożem z mąką, dodać resztę składników. Zagnieść szybko na gładkie ciasto i schłodzić je w lodówce. Schłodzone podzielić na dwie nierówne części(...)przez około 15 minut ( zawsze podpiekam spód, bo mój piekarnik słabo piecze od dołu). W tym czasie przygotować masę śmietanową: białka ubić z cukrem, następnie wlać śmietany i wsypać budynie. Jagody zblenderować na mus i wlać do masy. Całość krótko ale dokładnie zmiksować. Wylać na podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć odłożone ciasto. Piec w 180*C około godziny. Wystudzony sernik

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lukrowany Serniczek 188

maślanych ciasteczek 100 g masła 1 kg mielonego twarogu szczypta soli 0, 5 kubka oleju 0, 5 kubka mleka 0, 5 kubka cukru 3 jajka 1 op budyniu śmietankowego lukier: 0, 5 kubka cukru pudru 4 łyżeczki wody Przygotowanie: ciasteczka blendujemy, dolewamy roztopione masło mieszamy, tak aby masa miała konsystencje mokrego piasku foremkę wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy ciasteczkowy spód(...)termo obieg na temp 180*C żółtka ucieramy z cukrem na białą puszysta masę, dodajemy ser, dolewamy mleko i olej białka ze szczypta soli ubijamy na pianę dosypujemy budyń, delikatnie dokładamy pianę z białek całość przekładamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do piekarnika na ok 40-45 minut po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia przygotowujemy lukier i polewamy

Luźna Kuchnia
Puszysty sernik waniliowy 193

szklanki mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 125 g zimnego masła, 2 żółtka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki śmietany 18%. Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka, 3 budynie waniliowe, cukier waniliowy, 6 żółtek, 8 białek, 1 i 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, szklanka mleka. Polewa: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody, 3 łyżki kakao(...)łyżki cukru pudru . Wykonanie: Wszystkie składniki na spód ciasta wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na blachę (oczywiście wyłożoną papierem do pieczenia). Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym. dodajemy ser, budynie, oliwę z oliwek i mleko.  Całość dokładnie miksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy pianę z białek.  Do sztywnej piany dodajemy cukier i chwilę miksujemy. Pianę przekładamy do masy serowej

paapilotkaa
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 124

cukru Masa serowa: 750 g twarogu (3-krotnie zmielonego lub z wiaderka) 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 100 g cukru 20 g cukru waniliowego 100 ml mleka 1 torebka budyniu czekoladowego (45 g) Dekoracja: 300 ml śmietany 30% (schłodzonej) 20 g cukru waniliowego 1-2 łyżki gorzkiego kakao Wykonanie: Spód: Wszystkie składniki przeznaczone na spód przekładamy do miski i miksujemy(...)serowa masa nie wypłynęła. Masa serowa: Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę. W drugim naczyniu miksujemy twaróg wraz z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem oraz budyniem na gładką, jednolitą masę. Na koniec do masy serowej dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy całość. Gotową masę serową wylewamy na podpieczony spód. Formę z sernikiem od razu wkładamy do gorącego

MyCookBook.pl
Tort piernikowy z masą serowo-pomarańczową 133

łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki kakao Masa serowa: 1/2 kostki masła 1/2 szkl mleka 1 szkl cukru 1c.waniliowy 1 kg serka z wiadereczka pomarańcza 4 jajka 1 duży budyń waniliowy Polewa: tabl. gorzkiej czekolady 2 łyżki masła cukrowe dekoracje Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Gdy będzie szklista dodawać po jednym jajku. Wszystkie(...)blaty. Masa serowo-pomarańczowa: W większym rondlu rozpuścić masło i cukry. Dodać ser, rozbełtane jajka. Podgrzewać cały czas mieszając aż zacznie bulgotać. Dodać skórkę startą z pomarańczy i budyń rozdrobniony w mleku. Mieszać do czasu aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia.Blaty biszkopta nasączyć sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Najniższy blat ułożyć na duży talerz/paterę, nałożyć obręcz tortownicy, wylać 1/3 część

Smakołyki Asi
Serniczek "Zielone jabłuszko" 356

wszelkiego rodzaju wypieków. Sernik: 1kg serka do serników z wiadereczka 12 żółtek szkl cukru pudru 8 białek 1/2 szkl cukru kruształu 200g margaryny Palma spółki Bielmar 1 łyżka budyniu śmietankowego ziarenka z 1 laski wanilii Masa ajerkoniakowa: kostka masła w temp. pokojowej 1/2 szkl cuku pudru 1/2 szkl ajerkoniaku Masa jabłkowa: słoik prażonych jabłek 3 galaretki agrestowe Krem śmietankowy: 1/2l(...)laski wanilii 2/3 szkl cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl mleka Sernik: Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową. Do misy miksera przełożyć ser, margarynę Palmę, ziarenka wanilii, budyń, cukier puder i żółtka. Utrzeć do połączenia składników. Białka ubić na sztywno z cukrem kryształem a następnie łyżką wymieszać z masą serową. Blaszkę (24036cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto

Smakołyki Asi
Sernik z rabarbarem i pianką 148

Ciasto: 3 szkl mąki 1 kostka margaryny 3 łyżki cukru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie troszkę śmietany Masa serowa: 75 dag sera białego 1 jajko 1 budyń śmietankowy w proszku 3/4 szkl cukru pudru 3/4 kostki miękkiego masła 500g rabarbaru Pianka: piana z 5 białek 1 szkl cukru do piany 1 kisiel (u mnie poziomkowy) Ciasto: Składniki(...)posiekać i zagnieść ciasto. 3/4 ciasta rozwałkować i wyłożyć na dużą blaszkę (36x24cm) a 1/4 zawinąć i odstawić do lodówki. Masa serowa: Zmielony ser, jajko, budyń w proszku, cukier i masło dobrze utrzeć a następnie wyłożyć na ciasto. Na ser ułożyć obrany i pokrojony w kostkę rabarbar.    Pianka: Z białek ubić pianę, a gdy będzie już sztywna, dodać

Smakołyki Asi
Ciasto krówka z miodowym kremem i czekoladową pianką 406

kremowe przekładańce myślę, że go wypróbuje- u mnie znajdzie się po raz kolejny na świątecznym stole. Polecam. Składniki: Ciasto krówka: Blaszka o wym 25/30 cm 4 jajka 1 duży budyń o smaku krówki (na 750 ml mleka) ¾ szklanki drobnego cukru ¾ szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżki kakao Poncz: 60 ml likieru  adwokat Dalkowski 150 ml przegotowanej(...)krówka: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą lśniącą pianę, dodając w trakcie nie przerywając miksowania cukier, a na końcu żółtka, mąkę tortową przesiewamy z proszkiem do pieczenia, budyniem oraz kakao i dodajemy do masy, mieszamy ręcznie rózgą miksera aż do połączenia, robimy to delikatnie, aby piana nie opadła. Ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem blaszki , wkładamy do zimnego piekarnika

Wanilia i Kardamon
Lekki sernik 177

nagrzanym do 200 stopni C  aż będzie miało brzegi lekko rumiane. Masa serowa 1 kg twarogu śmietankowego 3 jajka 180 g cukru 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki budyniu śmietankowego 3 łyżki rodzynek Dodatkowo 1 żółtko 2 łyżki mleka cukier puder do posypania Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek na sztywno. Twaróg  zmiksować z żółtkami , cukrem(...)budyniem, a następnie dodać śmietanę. Miksować krótko tylko do połączenia się składników.Wsypać rodzynki, dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Na ciasto wlać masę serową, wyrównać wierzch ciasta. Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować delikatnie pędzelkiem wierzch sernika. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 30-35 minut. Wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki. Pozostawić

O kuchni z uczuciem
Dyniowy "sernik" 113

mielonych orzechów włoskich Masa serowa: 2 jogurty greckie (800 g) 6 jajek opakowanie cukru wanilinowego (duże 32 g) 1,5 szklanki purée z dyni 2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kaszy manny szczypta soli Polewa toffi: cukier  masło śmietana kremówka cynamon mielony Przygotowanie: Potrzebna będzie duża tortownica. Hońka chyba ma taką(...)minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Wyjąć i odstawić całą blaszkę na kratkę studzącą. Jogurty miksujemy razem z żółtkami, dynią i cukrem. Następnie kolejno dodajemy budyń w proszku i pozostałe składniki. Osobno ubijamy pianę z białek i szczypty soli, którą łączymy stopniowo z masą jogurtową. Tak przygotowaną masę wylewamy na ostudzony spód i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni

Karczma Honorietty
Kruche z masą kokosową i jeżynami 236

szklanki mąki 250 g masła lub margaryny 200 g cukru 4 żółtka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 4 białka 200 g cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 125 g wiórków kokosowych 500 g śmietany 18% 2 szklanki jeżyn Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i kakao. Dodać miękkie masło i wcierać(...)wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Podpiec w 200 stopniach przez około 15 minut. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i miksować kolejne kilka minut. Dodać śmietanę i budyń wymieszany z mąką ziemniaczaną i kokosem. Miksować na wolnych obrotach do połączenia składników. Masę kokosową wylać na podpieczony spód, na niej ułożyć jeżyny (nie trzeba ich rozmrażać). Wierzch ciasta posypać ciastem

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto balowe 3974

budyniowy: Z mleka odlać 3/4 szklanki mleka. Dodać żółtka, mąki i zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrami wlać zmiksowane mleko z żółtkami mieszając ponownie zagotować. Zdjąć z ognia, gorący budyń przykryć z wierzchu folią spożywczą i ostudzić. Miękkie masło utrzeć do białości. Dodawać po łyżce zimny budyń i ucierać.  Bita śmietana: Zimną kremówkę ubić na sztywno. Wlewać małym strumieniem

Ala piecze i gotuje