łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru około 1-1,5 kg śliwek- wydrylowanych, przepołowionych kilka kropli niebieskiego barwnika spożywczego 3-4 białka (w zależności od wielkości) 30 g budyniu śmietankowego w proszku łyżka oleju słonecznikowego Przygotowanie: 1. Mąkę przesiać przez sito 2. Dodać proszek, cukier waniliowy 3. Dodać masło i posiekać je nożem mieszając z mąką 4. Dodać cukier(...)Schłodzic w lodówce około 20-30 minut 7. Jedną część wyłożyć na spód 8. Ubić białka na sztywno 9. Do ubitych białek dodać barwnik i dokładnie wymieszać 10. Dodać budyń i olej, wymieszać wszystko dokładnie mikserem 11. Położyć białka na pierwszej warstwie ciasta 12. Na białkach położyć śliwki 13. Zetrzeć resztę ciasta na wierzch śliwek Piec: około 30-50 minut
KreatywnePinyjajek 0, 5 kubka cukru 0, 5 kubka maki tortowej 0, 5 kubka wiórków kokosowych 0, 5 kubka mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 budyń waniliowy dekoracja: 1 tabliczka białej czekolady wiorki kokosowe płatki migdałowe Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Pianę mieszamy z żółtkami i przesiewamy do niej mąkę, proszek(...)pieczenia , migdały oraz budyń. Dodajemy wiórki kokosowe, olej i wszystko dokładnie mieszamy. Tortownice smarujemy roztopionym masłem, posypujemy bułką tartą lub okruszkami biszkoptów i wlewamy do niej ciasto. Biszkopt pieczemy w temp. 170 °C (termoobieg) przez 20-25 minut. Patyczkiem sprawdzamy czy ciasto jest upieczone. Studzimy. Mleczko kokosowe gotujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Żelatynę moczymy
Luźna Kuchniapieczenia skórka starta z cytryny Masa serowa: 250 g twarogu 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 400 ml mleka 50 g cukru 1 budyń waniliowy 1 galaretka brzoskwiniowa Masa jabłkowa: 600 g jabłek 1 cytryna 80 g cukru 1 płaska łyżeczka cynamonu 30 g żelatyny Jajka z cukrem i 2 łyżkami wody ubić(...)stopni piekarnika i piec około 25-30 minut (aż do suchego patyczka). Twaróg utrzeć z cukrem waniliowym i cynamonem. Wsypać skórkę z cytryny, wymieszać. Na mleku z cukrem ugotować budyń. Dodać galaretkę, zagotować mieszając. Dodawać partiami do masy serowej i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na upieczony i wystudzony spód. Schłodzić. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w plastry. Skropić
My simple kitchenSkładniki : Masa serowa : 1 i 1/2 kg mielonego sera białego 35-40 dkg cukru kryształu 12 jajek 1 i 1/2 kostki margaryny ( miękkiej ) 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 duży cukier waniliowy Przygotuj również : cienki blat biszkoptowy jasny lub cienki blat z ciasta kruchego 1 puszka brzoskwiń Sposób wykonania : B laszkę wyściel(...)czystej miski, później ubijesz je na sztywno ). Gdy wszystkie składniki są już dokładnie wymieszane dodaj do masy zmielony ser, dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z budyniem i wsyp do ucieranej masy serowej, wymieszaj. Na końcu dodaj ubite białka na sztywno, delikatnie wymieszaj, ale nie za długo. Gotową masę serową wylej do formy, wyrównaj. Posyp po całej powierzchni
Przepisy i porady kulinarnemargaryny 2 łyżki kwaśnej śmietany czubata łyżeczka proszku do pieczenia masa owocowa: 6 małych gruszek 2 szklanki aronii sok z jednej cytryny 1,5 szklanki wody 4 łyżki cukru budyń waniliowy bezowa pianka: 2 białka pół szklanki cukru pół szklanki wiórek kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść na jednolitą masę. Blaszkę (20x20) wysmarować tłuszczem(...)kostkę. Do rondla wlać szklankę wody, wsypać gruszki, aronię, cukier i chwilkę pogotować. Nie za długo, gruszki nie mogą się rozgotować, tylko lekko zmięknąć. Dodać sok z cytryny i budyń rozrobiony w połowie szklanki. Zagotować. Masę przełożyć na podpieczony spód. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodawać stopniowo cukier, ciągle miksując, aż powstanie szklista piana. Następnie wsypać wiórki
na moim stole...żółtko Masa serowa: 60 dag twarogu mielonego 1/2 szklanki cukru 16 g cukru z prawdziwą wanilią 1 szklanka mleka w proszku 1 szklanka mleka 3,2% 4 jajka 1 budyń śmietankowy z cukrem Pianka z nutelli: 1 szklanka śmietanki kremowej 30% 2 łyżki kremu orzechowego 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fiks kakao do posypania bita śmietana czekoladowe serduszka(...)nagrzanego do 180*c piekarnika i podpiec 15 minut. Masa serowa: Mielony twaróg umieszczamy w misie miksera, wbijamy jajka, wsypujemy cukry, wlewamy mleko i wsypujemy mleko w proszku oraz budyń śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty. Tak przygotowaną masę wylewamy na podpieczone miodowe ciasto kruche w formie. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy
Wanilia i Kardamongruszką tworzy spójną smaczną całość. 100 g makaronu orkiszowego Szczypta soli 100 g twarogu sernikowego 100 serka waniliowego homogenizowanego 10 g cukru waniliowego 1 jajko 1 żółtko 40 g budyniu waniliowego 1 mango 1 gruszka 50 g chałwy waniliowej 2 łyżki brązowego cukru Masło do formy Makaron wraz z szczyptą soli zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie(...)odsączamy. Twaróg oraz serek waniliowy miksujemy z jajkiem, żółtkiem, cukrem waniliowym, budyniem i pokruszoną chałwą. Całość mieszamy z makaronem. Formę na tartę smarujemy masłem. Wylewamy gotową masę, rozsmarowujemy . Na wierzchu wykładamy obrane i pokrojone na kawałeczki owoce – mango i gruszkę. Wierzch posypujemy brązowym cukrem. Zapiekankę pieczemy w temperaturze 190*C przez 30 minut
VioletoweKucharzenieładnie połączą. Wykładamy na jeden z placków i zapiekamy 15-20 minut w 180 st. C. Masa kokosowa: 2/3 szklanki cukru 200 g wiórków kokosowych 5 białek 1 opakowanie budyniu śmietankowego dżem najlepiej z czarnej porzeczki Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Na końcu wsypujemy wiórki i budyń i całość dokładnie mieszamy. Drugi placek smarujemy dżemem, wykładamy masę
Cynamonowe szczęścieskładniki: 250 g mąki 150 g cukru 4 jajka 150 ml oleju 150 ml śmietany 22 % 1 budyń śmietankowy 2 łyżki kakao dodatkowo: polewa czekoladowa tłuszcz do foremki np. kasza manna do foremki wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysta masę, następnie stopniowo wlewamy olej oraz śmietanę. Dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Białka ubijamy(...)sztywna pianę, dodajemy do ciasta i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy. Z gotowego ciasta oddzielamy 1/3 do której dodajemy kakao, mieszamy a do pozostałej części dodajemy budyń, również mieszamy. Foremkę (keksówkę) smarujemy tłuszczem i obsypujemy np. kaszą manną. Do keksówki wlewamy naprzemiennie 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 45 min. to tzw. suchego
Domowy Smak Jedzeniaproszek do pieczenia – 2 łyżeczki * cukier waniliowy – 1 op MASA SEROWA: * ser 3xmielony – 700 g * masło – 200 g * cukier – 0,5 szkl * budyń waniliowy – 1 op * śmietana 18% kwaśna – 4 łyżki * jajko – 4 szt * wiórki kokosowe – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Miękkie masło, cukier, kakao i wodę gotujemy 5 minut, odlewamy(...)proszkiem do pieczenia, żółtka i cukier waniliowy – miksujemy. Na koniec dodajemy piankę ubitą z białek. MASA SEROWA: Jajka , cukier oraz masło miksujemy, a następnie dodajemy ser, śmietanę i budyń. Pod koniec miksowania wsypujemy wiórki kokosowe. CAŁOŚĆ: Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy 3/4 ciasta, a następnie masę serową. Przykrywamy resztą ciasta i wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika
Ostra na Słodkosera (u mnie moje ulubione Emilki) 250g mascarpone (od Mlekomy) 5 jajek 1/2 szklanki cukru brązowego 1/2 szklanki mielonych orzechów (u mnie mieszanka włoskich i laskowych) 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka kaszy manny (suchej) 3 łyżki suchego maku Przygotowanie: SPÓD: Herbatniki zmielić na proszek (najlepiej zrobić to w blenderze), dodać ziarenka wanilii, masło - wymieszać. Wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem(...)pieczenia. Wstawić do lodówki. MASA SEROWA: W misce umieścić ser, mascarpone, cukier i jajka. Zmiksować aż składniki porządnie się połączą. Następnie dodać mak, budyń, orzechy i kaszę mannę. Wymieszać ponownie. Masę wylać na przygotowany spód, piec w 160'C około 60-70 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Gotowy można polać polewą, posypać cukrem pudrem lub zostawić bez polewy
Cakes By KejtSkładniki 1/2 kg marchewki 1/2 kostki masła roślinnego lub masła do wypieków szklanka cukru paczka budyniu waniliowego litr mleka pół szklanki drobnej, błyskawicznej kaszki manny rodzynki i migdały łyżka gorzkiego prawdziwego kakao Wykonanie Bez jajek! Bez mąki! Idealne dla alergików. Odlewamy 1 szkl.mleka. Resztę wlewamy do dużego garnka i gotujemy. Do wrzącego mleka wrzucamy masło(...)przed końcem gotowania do masy wsypujemy szklankę cukru. I od tej pory mieszamy już częściej . Gdy już mamy gotowa masę marchewkową ,zdejmujemy garnek z ognia i do masy wlewamy budyń rozpuszczony w szklance mleka. Energicznie mieszamy calość do uzyskania jednolitej konsystencji.Garnek ponownie wstawiamy na mały ogień i wsypujemy stopniowo kaszkę manną. Cały czas mieszając masę. Zaczyna ona szybko
w mojej kuchniłyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 i ½ kg sera mielonego (sprawdzony z KLIK) 8 jajek(L) 200 g masła 1 szklanka cukru 3 budynie waniliowe Na wierzch masa krówkowa lub nutella Najpierw piekę biszkopt, białka ubijam ze szczyptą soli na sztywno, dodaję po jednym żółtku, na koniec mieszam z przesianą mąką(...)Żółtka oddzielam od białek. Masło ( temperatura pokojowa) ucieram z cukrem i żółtkami na puszystą masę, cukier ma się rozpuścić. Do masy dodaję po dwie łyżki sera, stale miksuję, dodaję budynie ( proszek) . Białka ubijam na sztywno i dodaję na koniec do masy serowej. Mieszam całość. Na blaszce układam połowę „pasków” ciasta , wlewam masę serową w puste miejsca. Teraz wykładam resztę „pasków
Takie tam pichcenieśrednicy 16 cm): 200 gram chudego twarogu 150 gram puree z dyni* 2 jajka 1/2 szklanki cukru (trzcinowego, białego, stewii lub ksylitolu- wszystko jedno) 1 laska wanilii 3 łyżki budyniu waniliowego (proszek)** 150 gram herbatników lub ciastek orzechowych, ja użyłam tych 5 suszonych śliwek 2 łyżki masła 1 łyżka miodu na polewę: 50 gram białej czekolady+ 2 łyżki oleju(...)mocno ugniatam. Twaróg miksuję dodając stopniowo cukier. Następnie dodaję ziarenka z laski wanilii i jajka, cały czas mieszając. Masę serową mieszam dokładnie z puree z dyni i budyniem. Masę serowo-budyniową wylewam na spód i piekę w piekarniku nagrzanym do 165 stopni przez 60 minut (góra/dół). Upieczone ciasto studzę w piekarniku. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej
Mango PapajaSkładniki: jajka 6 sztuk, cukier 1 szklanka, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, sok z cytryny 1 łyżeczka, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, ananas w puszce Dole-Tropical Gold, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa lukrowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba całe jajka z cukrem w misie robota ubijać z 5 minut na dużych obrotach do gęstości dodać(...)wiaderka, sok z cytryny, budyń, kaszę manną i na średnich obrotach połączyć składniki nie za długo ananasy Beach Flower-BACKMIT , pełną ofertę pyszności = "zobacz TUTAJ" na sitku odsączyć z soku, pokroić na kawałeczki, wsypać do sernika i wymieszać chwilę na małych obrotach użyłam formę okrągłą 16 cm i formę 15x15 lub jedna tortownica 24 cm - na dnie ułożyć biszkopty
W Mojej Kuchni Lubię