kakaowe w towarzystwie swoich sióstr bliźniaczek tylko białych ;) Zapraszam ! Na jedna blachę ciastek 50 gr masła 2-3 białka + szczypta soli 1/2 szkl cukru 200 gr kokosu 2 łyżeczki budyniu czekoladowego bez cukru + 1-2 łyżeczki kakao ( zależy od kakaa ) 1. Masło przekładamy do rondelka, rozpuszczamy i studzimy. 2. Ubijamy białka na sztywna piane, dodając pod koniec cukier oraz(...)łyżeczki budyniu i kakaa 3. Do rozt. i ostudzonego masła przekładamy nasze wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Jeśli ta masa będzie się nam wydawać za sucha możemy dodać 2 łyżki mleka. 4. Teraz przekładamy masę kokosową do białek i delikatnie mieszamy. Wykładamy łyżką na papier do pieczenia wysmarowany masłem tworząc ciasteczka. Pieczemy w 180 stop przez 15 min. Smacznego
Gotowanie...to proste !łyżeczki sody i cynamonu Składniki na krem : 300 g śmietany kremówki 200 g serka mascarpone cukier puder do smaku Składniki na krem marchewkowy : 1/2 l soku marchewkowego 1 budyń waniliowy 1 galaretka pomarańczowa Przygotowanie : Mąkę mieszamy z sodą, cynamonem, wbijamy do niej jajka, dodajemy cukier i miksujemy razem Potem dodajemy stopniowo olej i startą marchew i dokładnie miksujemy razem(...)części Kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy po łyżce serka i cukier puder do smaku - miksujemy razem Na garnuszka wlewamy połowę soku marchewkowego, w reszcie mieszamy budyń i wlewamy na wrzący sok - gotujemy mieszając Na koniec wsypujemy galaretkę pomarańczową, wyłączamy gaz i mieszamy do zupełnego rozpuszczenia galaretki Na jedną część przekrojonego ciasta wykładamy masę śmietankowo-serową i rozsmarowujemy, przykrywamy drugą
Proste Potrawyłyżki kwaśnej śmietany 400 gram serka homogenizowanego 250 gram mascarpone 100 gram śmietany 30% 2 łyżki śmietany 12% 5-6 łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego 30 gram budyniu waniliowego (proszek) 2-3 figi Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia i rozwałkowanym ciastem kruchym. Formę umieszczam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 10 minut. W tym czasie mieszamy serek(...)homogenizowany z mascarpone, śmietaną, cukrem i budyniem. Gotową masę wylewam na podpieczony spód i układam na nim pokrojone w ćwiartki figi. Całość ponownie umieszczam w piekarniku nagrzanym do 150 stopni na 1 godzinę i 20 minut. Po tym czasie ciasto studzę najpierw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami a następnie w lodówce przez kilka godzin. Dopiero po całkowitym wystudzeniu wyciągam
Mango Papajaprzechodzimy do przygotowania serowej masy. Aby ją wykonać będziemy potrzebować: 1kg białego, półtłustego twarogu 4 żółtka 1 szklankę cukru pudru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju roślinnego 2 opakowania budyniu śmietankowego Do miski wkładamy twaróg i żółtka, wsypujemy cukier puder i dwa opakowania budyniu w proszku, wlewamy olej i trzy szklanki mleka. Wszystkie składniki dokładnie razem miksujemy i przelewamy
Kuchnia Pani Wiosnyłyżka smalcu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 6 jajek(2 całe i 4 żółtka) 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju Pianka: 1 szklanka cukru 6 białek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Składniki na ciasto połączyć i zagnieść.Po wyrobieniu rozwałkować(...)stolnicy i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zmielony twaróg utrzeć z cukrem,dodawać stopniowo jajka,budyń,olej i na końcu mleko.Powstałą masę o rzadkiej konsystencji wylać na ciasto i piec ok 60 min w temp 180stC. Pozostałe z 6 jajek białka ubić na sztywną pianę ze szklanką cukru i dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej.Po
Niespełnione zdolności kulinarnekuchni i może ktoś z Was, kto jej nienawidzi, jednak się przekona! Składniki (16 muffinek): 2 szklanki startej dyni na dużych oczkach 1,5 szklanki mąki pszennej Budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 4 łyżki miodu 3 jaja 0,5 szklanki mleka 3/4 szklanki oleju cynamon Przygotowanie: 1) Mąkę przesiewam z proszkiem, budyniem oraz
Pause Gotowanie!gotujemy, w pozostałym mleku mieszamy mąki z cukrem i wiórkami - można dodać troszkę mleka jeśli masa jest za gęsta. Do gotującego mleka wlewamy masę mączno wiórkową i gotujemy gęsty budyń - jeśli pokażą się grudki to gorącą masę trzeba chwilę po miksować. Gdy budyń wystygnie ucieramy go z masłem/margaryną, pod koniec dodajemy alkohol. Ciasto przecinamy na pół, smarujemy dżemem
sierotka maRysia w kuchniproszku do pieczenia pół łyżeczki sody płaska łyżeczka kakao pół szklanki cukru (można więcej) mokre 170 ml mleka ( niepełna szklanka) 2 jajka 1/3 szklanki oleju dodatkowo pół szklanki budyniu (u mnie Słodka Chwila) 2 łyżki wiśni smażonych - takich ze słoika Do dzieła!!! Mokre z mokrymi potem suche z suchymi i następnie wszystko razem :-). Do foremek nakładam łyżkę masy muffinkowej(...)środek nakładamy pół łyżeczki budyniu i 1-2 wisienki, przykrywamy łyżką masy muffinkowej. Pieczemy ok 20 minut. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniczęści. Jedną wyłożyć foremki do muffinek (oblepić dno i brzegi cienką warstwą ciasta) drugą włożyć do zamrażarki. Nadzienie ok 1/2 kg jabłek pokrojonych w kostkę 1 budyń waniliowy (śmietankowy) ugotowany według przepisu na opakowaniu (można dodać trochę mniej mleka) cynamon skórka starta z pomarańczy Do każdego wgłębienia muffinkowego wkładamy łyżkę jabłek posypanych cynamonem ( lubię dużo cynamony - każdy niech doda(...)według własnych upodobań)i skórką pomarańczową, łyżkę budyniu i dokładnie przykryć startym na tarce ciastem z zamrażarki. Pieczemy w temperaturze ok 150 stopni do zarumienienia z wierzchu - u mnie około 45 minut. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnitrochę przemielić go blenderem - sernik wychodzi bardzo kremowy więc odradzam gotowe, mielone twarogi 200 g śmietany 30% (jeden mały kubeczek) 3 jajka ok 100 g masła szklanka cukru 1 budyń waniliowy spód ok 100 g herbatników 3/4 szklanki orzechów włoskich i laskowych (mieszanki) ok 100 g masła dodatkowo 3/4 szklanki cukru pól szklanki wody 3 jabłka Polewa czekoladowa 3/4 tabliczki(...)minut na najwyższych obrotach. Następnie zaczęłam dodawać po jednym żółtku. Kolejnym składnikiem była śmietana oraz ser - ser dodawałam do masy ze śmietaną po jednej łyżce. Na końcu dodałam budyń. Gdy masa była już gładka wmieszałam w nią delikatnymi ruchami ubitą na sztywno pianę z białek. Gotową masę wylałam na orzechowy spód. Piekłam ok 45 minut w 170 stopniach. Przy
sierotka maRysia w kuchniMamy dwa smaki słodki i kwasowy lekko . Przełamanie kontrastu smakowego idealne. Składniki: ser z wiaderka waniliowy 1 szt jaja 5 szt ksylitol fiński Kłos Pol 100 g budyń waniliowy 2 szt (80 g ) Dodatkowo: herbatniki 14 szt jagody 350 g galaretka poziomkowa 2 szt ( 600 ml wrzątku ) Wykonanie: Do misy wbijamy(...)temp pokojowej . Miksujemy na największych obrotach , wsypujemy ksylitol , nadal miksujemy . Masa nam się potraja , wychodzi puch. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy łyżką ser z wiaderka , aż do końca. Wsypujemy budyń i nadal miksujemy z 2 minuty. Formę tortową 26 cm wykładam papierem do pieczenia , sam dół. Herbatnikami wykładam dno tortownicy( jak zostają luki to kruszę w te miejsca herbatniki
Różowa kuchniasera białego półtłustego 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 150 ml śmietany kremówki + 2 łyżki cukru 1/2 puszki masy krówkowej 100 g masła 5 jajek 1 budyń waniliowy Winiary 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej. Wykonanie : Masło rozpuścić , ciasteczka zmielić , wszystko wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , przełożyć ciasteczka i delikatnie ubić. Ser zmielić , żółtka utrzeć z cukrem , cukrem(...)waniliowym i miękkim masłem , następnie dodać masę krówkową i wymieszać. Dodawać partiami zmielony ser, budyń i mąkę ziemniaczaną . Kremówkę ubić z 2 łyżkami cukru , białka ubić na sztywną pianę . Dodać do sera i delikatnie wymieszać łyżką. Ser wyłożyć na spód ciasteczkowy . Piec w temperaturze 170 stopni około 50 minut. Po przestygnięciu posmarować masą krówkową i posypać migdałami . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: Biszkopt: 3 jajka, 100g cukru, 1 budyń śmietankowy bez cukru, 85g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju. Masa serowa: 500g twarogu tłustego, 250g mascarpone, 1 galaretka o smaku cytrynowym, 6 łyżek cukru. Ponadto: 4 kostki mlecznej czekolady, 1 galaretka o smaku pomarańczowym lub brzoskwiniowym, puszka brzoskwiń ( 247g po odsączeniu(...)razem z cukrem. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia, octem i 1 łyżką oleju - pozostawić do wyrośnięcia. Do ubitych białek dodawać powoli i delikatnie mieszając, łącząc wyrośnięte żółtka, mąkę, budyń (proszek) i na koniec olej. Gotowe ciasto przełożyć do blaszki. Piec w rozgrzanym piekarniku w 180stopniach C przez ok. 20minut. Po upieczeniu pozostawić biszkopt do całkowitego ostygnięcia. Mus brzoskwiniowy: Galaretkę
W kuchni u Monikirumu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 75 dag jabłek Składniki na masę serową: 25 dag tłustego białego sera 5 dag masła 8 dag cukru pudru 1 jajko 1 opakowanie budyniu waniliowego 6 dag gęstej śmietany 1 cukier waniliowy 1 żółtko do smarowania ciasta Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto posiekać nożem, zagnieść ciasto i przenieść w chłodne miejsce. W międzyczasie obrać(...)jabłka i drobno posiekać. Ciasto rozwałkować, przenieść na przygotowaną blachę i podpiec na złoto. Ser dokładnie zmielić, masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, śmietanę, budyń i cukier waniliowy. Następnie całość ucierać około 20 minut na jednolitą masę. Na podpieczonym spodzie wyłożyć jabłka, a na nie masę serową, którą smarujemy rozmąconym jajkiem ze z łyżką śmietany. Włożyć torcik do piekarnika nagrzanego
Tradycyjna Kuchnia