budyń - 12640 przepisów (strona:448/843)

ciasto jabłkowe z kamyczkami czekoladowymi łatwe i smaczne... 130

cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy Delecta 1 opakowanie, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia Delecta 1 łyżeczka , jabłko kwaśne 1 kg, cynamon 2 łyżeczki, cukier 3 łyżki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kolorowa posypka Dekorada Delecta 1 opakowanie, cukier puder - ile potrzeba jabłka obrać ze skórki i pokroić na cienkie kawałeczki, dodać cynamon, cukier, budyń i wymieszać jajka, miękka

W Mojej Kuchni Lubię
Rurki z kremem budyniowym 588

szklankę mleka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami. Do odlanego mleka dodajemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną oraz żółtka i dokładnie mieszamy. Jak mleko z cukrem zakipi to wlewamy powstały budyń, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Ucieramy margarynę i dodajemy zimny budyń. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy rurki. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Sernik chałwowo-czekoladowy 146

przygotować na Sylwestra to zachęcam do upieczenia sernika chałwowo-czekoladowego. Składniki na formę do 24 cm*: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego 1/2 szklanki zwykłego cukru 3 duże jajka 1 budyń waniliowy (opakowanie 40 g) 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżeczki przyprawy do sernika 3-4 płaskie łyżki gorzkiego kakao 100 g chałwy Do miski przełożyć ser, wbić jajka, wsypać(...)cukier, cukier z wanilią, budyń (proszek) oraz przyprawę do sernika. Całość ze sobą zmiksować. Następnie ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać pokruszoną chałwę i całość ze sobą zmiksować. Natomiast do drugiej części wsypać kakao. Ponownie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wykładać naprzemiennie na blachę. Przygotowany sernik piec w 150ºC  przez około 70-80 minut

Ugotować
Sernik gotowany na miodowych plackach 276

margaryny "Kasia" 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu  Sernik gotowany: 1 kg mielonego białego sera 200g margaryny "Kasia" 2 jajka 1 cukier wanilinowy  3/4szklanki cukru 1 budyń śmietankowy  1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo:  1 puszka masy krówkowej posiekane orzechy   Placki miodowe: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą z nich pieczemy(...)dokładnie mieszamy. Stopniowo dodajemy jajka, cukier biały, cukier wanilinowy, Dokładnie mieszamy i zagotowujemy na średnik ogniu, uważając, żeby masa się nie przypaliła. Kiedy zacznie wrzeć dodajemy mąkę z budyniem i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Kiedy ponownie masa się zagotuje odstawiamy z palnika. Ciepłym serem przekładamy miodowe placki. Wierzch ciasta smarujemy masą krówkową i posypujemy posiekanymi orzechami.   Smacznego

Salonik smaków
Zebra budyniowo - krówkowa 165

olej - 1 szkl woda gazowana - 1 szkl kakao - 2 łyżki mąka 2,5 szkl proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki Masa budyniowa : 4- szkl mleka  1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 220 g masła Dodatkowo : masa krówkowa - 1 puszka polewa czekoladowa Przygotowanie : Ciasto(...)połowę. Masa budyniowa : Do garnka wlać dwie i pół szklanki mleka, dodać pokrojone na kawałki masło, cukier i cukier waniliowy, zagotować. Do miski wybić jajko, dodać obie mąki, budyń i pozostałe mleko, dokładnie zmiksować, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia masy. Wyłożyć masę na ostudzone ciasto, przykryć drugą połową ciasta. Na wierzch ciasta wyłożyć masę

Kuchnia Danusi
Sernik śmietankowo-maślany 219

masła roztopionego Masa serowa: 1,2 kg białego sera w kiełbaskach - trzykrotniemielony 12 jajek  1/2 litra śmietany kremówki 30% lub 36% 2  szklanki cukru pudru 2 budynie waniliowe 2 łyżeczki cukru waniliowego kilka kropel olejku waniliowego Polewa 100g.białej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki 30% Spód ciasteczkowy Herbatniki pokruszyć lub zmiksować w blenderze i zmieszać z roztopionym masłem(...)jajek ubić na sztywno, a  12 Żółtek utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wan. do momentu kiedy powstanie gęsta masa, następnie dodawać w trakcie ucierania ser i budynie oraz bitą śmietanę i tutaj już mieszać delikatnie na sam koniec dodać pianę z białek i olejek, i bardzo ostrożnie połączyć ją z masą serową. Wszystko mieszać tylko do połączenia się

Kubki smaku
Sernik pomarańczowy z wiśnią 107

masę serową: 1/2 szkl. soku z pomarańczy skórka starta z 2 pomarańczy 500g sera białego zmielonego 400g serka waniliowego, typu Danio 1,5 szkl. cukru 4 jajka 1 op. budyniu waniliowego  wiśnie z kompotu lub mrożone   Cukier wraz z jajkami lekko ubić w misce. Dodać sery i wymieszać ze sobą. Budyń rozrobić z sokiem z pomarańczy

Kubki smaku
Sernik z musem brzoskwiniowym 139

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 800 g twarogu trzykrotniemielonego   1 szkl. cukru 1 op. budyniu waniliowego 4 cale jajka 4 łyżki gęstej śmietany najlepiej 18% olejek waniliowy puszka brzoskwiń Wykonanie Ser zmiksować z cukrem, budyniem, śmietaną, olejkiem waniliowym. Następnie dodać jajka miksując krótko. Z brzoskwiń

Kubki smaku
Ciasto pszółka z brzoskwiniami 119

szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka cukru pudru 6 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao MASA PIANKOWA: 6 schłodzonych białek 1 szklanka cukru pudru 2 budynie waniliowe 750 ml śmietany 18% 1 cukier waniliowy 16g lub 1 łyżka cukru waniliowego domowego KREM AJERKONIAKOWY : 1 opakowanie kremu ajerkoniakowego Dr Oetkera 300 ml schłodzonego mleka DODATKOWO: 1 puszka brzoskwiń(...)Ciasto zagnieść z podanych składników na gładką masę. Schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny. MASA PIANKOWA: Schłodzone białka ubić na sztywno, dodać cukier puder, śmietanę, cukier waniliowy oraz budynie. Masę wymieszać delikatnie łyżką i dodać pokrojone w kostkę odsączone brzoskwinie Formę do pieczenia o wym. 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną

Kubki smaku
Ciasto budyniowe z rabarbarem 138

100g. 2 jajka 100 g cukru 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szt. Cukier waniliowy masa 150 g cukru 2 jajka 2 szklanki kwaśnej śmietany12% 2 budynie waniliowe 700g. rabarbaru + ok. 4-5 łyżek cukru Przygotowanie: Masło, 2 jajka, 100 g cukru, mąki, proszek do pieczenia i cukier waniliowy - zagnieść na ciasto.  Włożyć na 30 min.do(...)Podgrzać na ostrym ogniu mieszając, aż rabarbar puści sok (około 2 - 3 minuty). Rabarbar przełożyć na durszlak i odsączyć z nadmiaru soku. Pokrycie 150g cukru, 2 jajka, śmietana i budyń w proszku zmiksować. Ciasto wylepić tortownice i boki. Ciasto posypać bułką tartą, wyłożyć odsączony rabarbar, i na końcu wlać masę. W temperaturze 180 ° C piec przez około 1 godzinę

Kubki smaku
Sernik królewski 531

żółtek 1 łyżka śmietany Masa serowa: 1,5  kg twarogu zmielonego trzykrotnie lub z wiaderka ok 2 szklanki cukru 25 dag masła 1 cukier waniliowy 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego 8 jajek ( oddzielnie żółtka) WYKONANIE : Przygotowanie ciasta:   Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao i siekamy z tłuszczem. Łączymy z  pozostałymi  składnikami i szybko(...)Owijamy w folię i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny Przygotowanie masy serowej: Masło ucieramy z cukrem, ucierając dodajemy po jednym żółtku, a następnie po łyżce twarogu. Wsypujemy budyń, a na koniec ubite białka i delikatnie mieszamy. Można dodać rodzynki, jeśli lubimy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Jedną połowę ciasta ścieramy na spód. Na ciasto wylewamy masę serową

W kuchennym oknie Ewy
Sernik waniliowy z polewą w kratkę 109

taki jak lubię. Polany czekoladą i polukrowany w kratkę. Składniki na masę serową: 1 g sera z wiaderka 4 jajka 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego ( 40 g) 1 laska wanilii 200 g śmietany 18% Dodatkowo: 150 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka  Lukier: pół białka 1 szklanka cukru pudru Wykonanie: Wszystkie składniki(...)powinny mieć taką samą temperaturę.Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Całe jaja miksujemy z cukrem ( masa potraja objętość).Dodajemy śmietanę z serem na przemian.Wsypujemy budyń  waniliowy  i wanilię "wyskrobaną" z laski wanilii .Przekładamy masę serową do tortownicy 24 cm. Pieczemy w kąpieli wodnej( dodatkowa blaszka z wodą na dnie piekarnika). Pieczemy

Różowa kuchnia
Sernik trzysmakowy 344

herbatników – u mnie tradycyjne i kakaowe 1 kg sera trzykrotnie mielonego 6 dużych jajek 25 dag miękkiego masła 20 dag cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli budyń waniliowy bez cukru aromat cytrynowy łyżka gorzkiego kakao płaska łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżki suchego maku WYKONANIE: Blachę o wymiarach 32x23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie poukładać herbatniki(...)masy serowej, do jednej miski dodać kakao i przyprawę do piernika, delikatnie połączyć. Do drugiej miski dosypać suchy mak, delikatnie wymieszać. Do pozostałej, największej porcji masy serowej dodać budyń i aromat cytrynowy, delikatnie połączyć, wyłożyć na przygotowane herbatniki. Następnie łyżką rozłożyć pacynki masy z makiem i masy z kakao, wyrównać powierzchnię. Piec 60 minut w temperaturze 170 stopni

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik w łatki ( szachownica ). 268

Składniki na ser : 2 kg sera z wiaderka ja dałam President  2 cukry waniliowe  1,5 szklanki cukru  8 jajek  500 ml kremówki 30 % 2 budynie waniliowe   100 g margaryny Składniki na ciasto kakaowe: 3 jajka  150 g masła 2 szklanki mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 cukier waniliowy 2 łyżki(...)stopni do suchego patyczka. Ser z wiaderka przekładamy do miski. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym , margarynę roztapiamy i studzimy,dodajemy wszystko do sera i mieszamy.Następnie dodajemy budynie i pianę z białek, delikatnie mieszamy łyżką. Upieczone ciasto kroimy na 7 pasków. Dużą i wysoką blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy w odstępach 4 paski ciasta

Sama słodycz i szczypta chili
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 122

200stC,aż spód się przyrumieni. Masa serowa:   100 g masła 1kg sera białego dobrej jakości 1/2 -3/4 szklanki cukru pudru 5 jajek 2 łyżki śmietany budyń śmietankowy brzoskwinie z puszki  Brzoskwinie osączyć z zalewy i osuszyć,najlepiej na papierowym ręczniku.Pokroić na ćwiartki. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem,dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając.Następnie dodać(...)stopniowo zmielony ser,śmietanę i budyń.Na końcu wmieszać delikatnie ubitą pianę z białek. Na podpieczonym cieście położyć trochę masy serowej,ułożyć brzoskwinie,przykryć masą serową,znowu brzoskwinie i reszta masy serowej.Wyrównać powierzchnię.Ciasto wstawić do piekarnika na ok 45 min w 180stC.Z pozostałego ciasta można powycinać foremkami gwiazdki.Po 45 min gdy sernik już dobrze wyrośnięty i przyrumieniony można

Niespełnione zdolności kulinarne