budyń - 12640 przepisów (strona:455/843)

Sernik przekładany I wg Siostry Anastazji 178

łyżki kakao 1 kisiel wiśniowy (warto dodać doby jakościowo kisiel z cukrem, ponieważ mamy pewność, że kolor wyjdzie) Ser 1 kg sera 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru budyń śmietankowy 6 jaj bakalie Wykonanie: Ciasto Przygotować ciasto jak na biszkopt i podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej dodać kisiel. Piec oddzielnie w temp 160 stopni przez(...)minut. Ser Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Z białek ubić pianę i dodać do sera z budyniem i bakaliami. Lekko wymieszać i podzielić na dwie części. Przygotowanie do pieczenia: W biszkoptach wyciąć kółka. Przełożyć kółka brązowe do różowego i odwrotnie. na ciasto ciemne z różowymi kółkami wylać pół sera i przykryć ciastem różowym. Na ciasto różowe

Pychotkaaa
Kwitnący tulipan wg Siostry Anastazji 221

czerwony 1/2 szklanka mleka 4 łyżki kokosu 2 łyżki kakao masa serowa 70 dag zmielonego sera 3/4 kostki margaryny 1 1/2 szklanki cukru 4 jajka sok z 1 cytryny budyń śmietankowy Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, resztę składników a na koniec ubita pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 części: - do I dodać kisiel czerwony - do II dodać(...)upieczeniu przekroić tak aby powstały 2 blaty i przełożyć masą serową. Masę serową przygotować mieszając wszystkie składniki na ogniu około 5 minut.  Pod koniec smażenia dodać 1 budyń śmietankowy rozpuszczony w 1/4 szklanki wody. Źródło 103 ciasta Siostry Anastazji

Pychotkaaa
Karmelowiec ciasto bez pieczenia 122

łyżki cukru łyżka masła 0,75 l mleka 1 czekolada Wykonie: Na blaszce wyłożonej podwójną warstwą papieru do pieczenia położyć warstwę krakersów. Do mleka dodać łyżkę masła i ugotować budyń z cukrem. Gorący budyń wylać na krakersy, następnie szybko go rozprowadzić i przykryć kolejną warstwą krakersów. Na tę warstwę wylać mleko skondensowane i ponownie przykryć krakersami, całość pozostawić do wystygnięcia

Pychotkaaa
Ciasto drożdżowe z budyniem i śliwkami 168

ciasto pół kostki drożdży szklanka cukru szklanka oleju szklanka ciepłego mleka 4 jajka 5 szklanek mąki kruszonka 4 łyżki cukru 2 łyżki masła 3 łyżki mąki dodatkowo: wydrylowane śliwki budyń śmietankowy Wykonanie: z drożdży odrobiny mleka i cukru zrobić zaczyn. Wyrośnięty zaczyn dodać do reszty składników i zagnieść ciasto które wyłożyć na blaszce. Składniki na kruszonkę wymieszać ze sobą(...)wstawić do lodówki. Ugotować budyń i wylać go na ciasto następnie szybko wyłożyć na ciasto śliwki posypując wcześniej przygotowaną kruszonką. Piec 50 minut w 180 stopniach. UWAGA! Ciasto po upieczeniu od razu wyjąć z blaszki ponieważ drożdżówki szybko wchłaniają metaliczny zapach

Pychotkaaa
Łącki przekładaniec wg Siostry Anastazji 384

ciasto orzechowe Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dołączyć resztę składników i delikatnie wymieszać. Powstałe ciasto upiec. krem Z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń. Masło utrzeć dodając zimny budyń. Przełożenie ciasta: Ciemne ciasto - warstwa kremu - ciasto orzechowe - warstwa kremu - śliwki - warstwa kremu - polewa lub tężejąca galaretka Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka

Pychotkaaa
Sernik czekoladowy z gruszkami 129

750g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 250g serka mascarpone 200g gorzkiej czekolady 180-200g cukru 4 jajka 2 płaskie łyżki kakao bez cukru 2,5 łyżki budyniu w proszku bez cukru (użyłam czekoladowego, ale może być śmietankowy lub waniliowy) Dodatkowo: 5 twardych gruszek 2 laski cynamonu 5 goździków 1/2 łyżeczki zmielonego kardamonu 800ml gorącej wody Polewa(...)obrotach. Dodać ciepłą, roztopioną czekoladę, wymieszać mikserem. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać, aż składniki się połączą. 5. Na końcu na masę serową przesiać kakao i budyń, wymieszać dokładnie mikserem i masę wylać na herbatnikowy spód.     6. Gruszki dobrze osączyć (można na ręczniku papierowym). Następnie podciąć im spody, aby stały i włożyć je w sernik

Mała Cukierenka
Mini serniczki na spodzie Oreo 436

Składniki: 0,5 kg sera białego tłustego 250 dag mascarpone 175 dag ciastek Oreo opakowanie cukru waniliowego 0,5 szklanki cukru pudru 1 jajko opakowanie budyniu śmietankowego 1/2 tabliczki białej czekolady Wykonanie: 3/4 ciasteczek musimy pokruszyć i wyłożyć nimi papilotki (około 14 sztuk). Biały ser należy zemleć, dodać mascarpone, cukier puder oraz cukier waniliowy, budyń i wszystko wymieszać. Następnie dodajemy

Ania i Marcin gotują
tarta serowa z różyczkami 126

formę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez ok. 15- 20 min. w 180 st. C. składniki na masę serową: 300 g serka białego 25 g masła 100 g cukru 1/2 opakowania budyniu waniliowego 1 jajko 100 ml mleka wykonanie: Ser mielimy dwa razy. Białko oddzielamy od żółtka. Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy żółtko, budyń oraz ser i miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Łaciaty sernik rosyjski 364

miękkiego masła lub margaryny Na masę serową: 450 g masła lub margaryny 1,5 kg twarogu 600 g cukru 32 g cukru waniliowego 7 dużych jajek 3 torebki budyniu waniliowego Wykonanie: Wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki (proszek do pieczenia, cukry, jajka i masło) i wyrobić ciasto. Uformować z ciasta kulę, owinąć ją folią spożywczą(...)wokół rantu spodu, lekko docisnąć, a następnie uformować brzeg na wysokość tortownicy (pozostawiając około 0,5 cm wolnej przestrzeni od góry). Wymieszać twaróg z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami i budyniami. Rozpuszczone masło lub margarynę dodać do masy twarogowej i zmiksować. Przelać masę twarogową do formy, wyrównać powierzchnię. Z pozostałego ciasta rwać nieduże kawałki, spałszczać je i układać na serowym nadzieniu

MyCookBook.pl
Sernik ze śliwkami 112

użyjcie śliwek mrożonych lub możecie dodać inne, Wasze ulubione owoce :) Składniki: 600 g twarogu sernikowego (lub zwykłego twarogu trzykrotnie zmielonego) 4 jajka 1 czubata szklanka cukru pudru 1 op. budyniu smietankowego (ja użyłam waniliowego) 100 g masła (lub margaryny) śliwki cukier puder do posypania Wykonanie: Masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać ser i zmiksować. Następnie dodać budyń

MyCookBook.pl
Sernik "Złota Rosa" 136

szklanki cukru 1 cukier waniliowy 250 g miękkiej margaryny lub masła 3 żółtka (białka zostawić) Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 4 całe jaja 1 szklana cukru 1 budyń śmietankowy 16 g cukru waniliowego 2 szklanki zimnego mleka sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki oleju Wykonanie: Wszystkie składniki na spód włożyć do miski i zagnieść gładkie ciasto. Prostokątną dużą blachę(...)Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 10-15 minut do lekkiego podpieczenia. Do twarogu dodać cukier, cukier waniliowy, jaja i wszystko zmiksować na gładką masę. Następnie dodać budyń, olej i sok z cytryny i ponownie wymieszać. Na koniec dodać zimne mleko, wymieszać i wlać na blachę wyłożoną ciastem. Piec przez 1 godzinę w temperaturze 160 stopni w termoobiegu

MyCookBook.pl
Rogaliki półfrancuskie z nadzieniem serowym 198

ciepłego mleka ½ laski wanilii 3 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki czubate rozpuszczonego masła 15 dag zimnego  masła Nadzienie: 20 dag  twarogu 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu 2 łyżki mielonych migdałów 1 łyżka wiórek kokosowych białych 1 jajko Ponadto: 1 roztrzepane jajko z łyżką mleka do posmarowania ciasta Cukier puder do oprószenia Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę pszenną(...)wałkowania i składania powtarzamy tak co najmniej 3 krotnie. Po ostatnim wałkowaniu ciasto przykrywamy folią i wkładamy na co najmniej 4 godziny do lodówki. Nadzienie: Twarożek ucieramy łyżką z budyniem, mielonymi migdałami, wiórkami oraz cukrem, wbijamy jajko i całość mieszamy. Ciasto wyjmujemy na 15 minut z lodówki przed robieniem rogalików, powinno się ogrzać, wtedy wałkujemy na prostokąt o średnich wymiarach

Wanilia i Kardamon
Jabłka w kremie budyniowym 101

Jabłka w kremie budyniowym to propozycja na słodkości dla dzieci, które lubią budyń i jabłka. W przepisie znalezionym w notatkach mamy prócz zwykłego budyniu używamy także twarożku, dzięki czemu deser jest bardziej po żywy i sycący. Krem budyniowy można przygotować z dowolnym owocem, nie muszą to być jabłka, wybór należy do Was. Składniki na: Jabłka […] The post Jabłka

Magiczny Garnek
Sernik wiedeński 117

dzięki któremu sernik jest nieco lżejszy. Z pyszną polewą czekoladową, przygotowaną na bazie gorzkiej czekolady. Po prostu trzeba go zrobić! ok. 700 g. twarogu 4 jajka 1 szklanka cukru budyń śmietankowy 10 dag masła 1 łyżka oleju  biszkopty okrągłe (opcjonalnie) Polewa czekoladowa: pół tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżeczka mleka  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Twaróg zmielić przynajmniej dwukrotnie lub zmiksować(...)malakserze. Do rozmiksowanego twarogu dodawać po jajku, cukier, miękkie masło, budyń. Na koniec wlać łyżkę oleju. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na dnie okrągłe biszkopty, wylać na nie masę serową. Piec ok. 1 - 1,5 godziny w 180 stopniach. Studzić przy lekko uchylonym piekarniku.  Czekoladę połamać w małe kawałki, dodać mleko i wszystko rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sernik z brzoskwiniami 128

ciasto mąka krupczatka, 3 szklanki margaryna, 200g cukier, 1 szklanka żółtka, 5 sztuk proszek do pieczenia, 3 łyżeczki Składniki na masę serową ser biały twarogowy, 500g jajko, 1 sztuka budyń śmietankowy, 1 sztuka cukier puder, 1 szklanka brzoskwinie, 1 puszka Składniki na pianę z białek białka, 5 sztuk cukier, 1 szklanka Przygotowanie Do mąki dodajemy cukier, proszek do pieczenia, margarynę(...)zamrażalnika. Pozostałym ciastem wylepiamy blaszkę, uprzednio wysmarowaną tłuszczem i wysypaną grysikiem lub bułką tartą. Ciasto wylepiamy na wysokość około 1cm. Odstawiamy Twaróg przekładamy do wysokiej miski, dodajemy rozmącone jajko, budyń oraz cukier. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Białka ubijamy na sztywno dodając po trochu cukru. Na ciasto wykładamy masę serową, na wierzch odsączone i pokrojone w ósemki brzoskwinie. Ubitą

Gotowanie moimi oczami