ciasto pół kostki drożdży szklanka cukru szklanka oleju szklanka ciepłego mleka 4 jajka 5 szklanek mąki kruszonka 4 łyżki cukru 2 łyżki masła 3 łyżki mąki dodatkowo: wydrylowane śliwki budyń śmietankowy Wykonanie: z drożdży odrobiny mleka i cukru zrobić zaczyn. Wyrośnięty zaczyn dodać do reszty składników i zagnieść ciasto które wyłożyć na blaszce. Składniki na kruszonkę wymieszać ze sobą(...)wstawić do lodówki. Ugotować budyń i wylać go na ciasto następnie szybko wyłożyć na ciasto śliwki posypując wcześniej przygotowaną kruszonką. Piec 50 minut w 180 stopniach. UWAGA! Ciasto po upieczeniu od razu wyjąć z blaszki ponieważ drożdżówki szybko wchłaniają metaliczny zapach
Pychotkaaaciasto orzechowe Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dołączyć resztę składników i delikatnie wymieszać. Powstałe ciasto upiec. krem Z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń. Masło utrzeć dodając zimny budyń. Przełożenie ciasta: Ciemne ciasto - warstwa kremu - ciasto orzechowe - warstwa kremu - śliwki - warstwa kremu - polewa lub tężejąca galaretka Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka
Pychotkaaa750g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 250g serka mascarpone 200g gorzkiej czekolady 180-200g cukru 4 jajka 2 płaskie łyżki kakao bez cukru 2,5 łyżki budyniu w proszku bez cukru (użyłam czekoladowego, ale może być śmietankowy lub waniliowy) Dodatkowo: 5 twardych gruszek 2 laski cynamonu 5 goździków 1/2 łyżeczki zmielonego kardamonu 800ml gorącej wody Polewa(...)obrotach. Dodać ciepłą, roztopioną czekoladę, wymieszać mikserem. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać, aż składniki się połączą. 5. Na końcu na masę serową przesiać kakao i budyń, wymieszać dokładnie mikserem i masę wylać na herbatnikowy spód. 6. Gruszki dobrze osączyć (można na ręczniku papierowym). Następnie podciąć im spody, aby stały i włożyć je w sernik
Mała CukierenkaSkładniki: 0,5 kg sera białego tłustego 250 dag mascarpone 175 dag ciastek Oreo opakowanie cukru waniliowego 0,5 szklanki cukru pudru 1 jajko opakowanie budyniu śmietankowego 1/2 tabliczki białej czekolady Wykonanie: 3/4 ciasteczek musimy pokruszyć i wyłożyć nimi papilotki (około 14 sztuk). Biały ser należy zemleć, dodać mascarpone, cukier puder oraz cukier waniliowy, budyń i wszystko wymieszać. Następnie dodajemy
Ania i Marcin gotująformę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez ok. 15- 20 min. w 180 st. C. składniki na masę serową: 300 g serka białego 25 g masła 100 g cukru 1/2 opakowania budyniu waniliowego 1 jajko 100 ml mleka wykonanie: Ser mielimy dwa razy. Białko oddzielamy od żółtka. Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy żółtko, budyń oraz ser i miksujemy
Domowy Smak Jedzeniamiękkiego masła lub margaryny Na masę serową: 450 g masła lub margaryny 1,5 kg twarogu 600 g cukru 32 g cukru waniliowego 7 dużych jajek 3 torebki budyniu waniliowego Wykonanie: Wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki (proszek do pieczenia, cukry, jajka i masło) i wyrobić ciasto. Uformować z ciasta kulę, owinąć ją folią spożywczą(...)wokół rantu spodu, lekko docisnąć, a następnie uformować brzeg na wysokość tortownicy (pozostawiając około 0,5 cm wolnej przestrzeni od góry). Wymieszać twaróg z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami i budyniami. Rozpuszczone masło lub margarynę dodać do masy twarogowej i zmiksować. Przelać masę twarogową do formy, wyrównać powierzchnię. Z pozostałego ciasta rwać nieduże kawałki, spałszczać je i układać na serowym nadzieniu
MyCookBook.plużyjcie śliwek mrożonych lub możecie dodać inne, Wasze ulubione owoce :) Składniki: 600 g twarogu sernikowego (lub zwykłego twarogu trzykrotnie zmielonego) 4 jajka 1 czubata szklanka cukru pudru 1 op. budyniu smietankowego (ja użyłam waniliowego) 100 g masła (lub margaryny) śliwki cukier puder do posypania Wykonanie: Masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać ser i zmiksować. Następnie dodać budyń
MyCookBook.plszklanki cukru 1 cukier waniliowy 250 g miękkiej margaryny lub masła 3 żółtka (białka zostawić) Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 4 całe jaja 1 szklana cukru 1 budyń śmietankowy 16 g cukru waniliowego 2 szklanki zimnego mleka sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki oleju Wykonanie: Wszystkie składniki na spód włożyć do miski i zagnieść gładkie ciasto. Prostokątną dużą blachę(...)Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 10-15 minut do lekkiego podpieczenia. Do twarogu dodać cukier, cukier waniliowy, jaja i wszystko zmiksować na gładką masę. Następnie dodać budyń, olej i sok z cytryny i ponownie wymieszać. Na koniec dodać zimne mleko, wymieszać i wlać na blachę wyłożoną ciastem. Piec przez 1 godzinę w temperaturze 160 stopni w termoobiegu
MyCookBook.plciepłego mleka ½ laski wanilii 3 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki czubate rozpuszczonego masła 15 dag zimnego masła Nadzienie: 20 dag twarogu 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu 2 łyżki mielonych migdałów 1 łyżka wiórek kokosowych białych 1 jajko Ponadto: 1 roztrzepane jajko z łyżką mleka do posmarowania ciasta Cukier puder do oprószenia Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę pszenną(...)wałkowania i składania powtarzamy tak co najmniej 3 krotnie. Po ostatnim wałkowaniu ciasto przykrywamy folią i wkładamy na co najmniej 4 godziny do lodówki. Nadzienie: Twarożek ucieramy łyżką z budyniem, mielonymi migdałami, wiórkami oraz cukrem, wbijamy jajko i całość mieszamy. Ciasto wyjmujemy na 15 minut z lodówki przed robieniem rogalików, powinno się ogrzać, wtedy wałkujemy na prostokąt o średnich wymiarach
Wanilia i KardamonJabłka w kremie budyniowym to propozycja na słodkości dla dzieci, które lubią budyń i jabłka. W przepisie znalezionym w notatkach mamy prócz zwykłego budyniu używamy także twarożku, dzięki czemu deser jest bardziej po żywy i sycący. Krem budyniowy można przygotować z dowolnym owocem, nie muszą to być jabłka, wybór należy do Was. Składniki na: Jabłka […] The post Jabłka
Magiczny Garnekdzięki któremu sernik jest nieco lżejszy. Z pyszną polewą czekoladową, przygotowaną na bazie gorzkiej czekolady. Po prostu trzeba go zrobić! ok. 700 g. twarogu 4 jajka 1 szklanka cukru budyń śmietankowy 10 dag masła 1 łyżka oleju biszkopty okrągłe (opcjonalnie) Polewa czekoladowa: pół tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżeczka mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Twaróg zmielić przynajmniej dwukrotnie lub zmiksować(...)malakserze. Do rozmiksowanego twarogu dodawać po jajku, cukier, miękkie masło, budyń. Na koniec wlać łyżkę oleju. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na dnie okrągłe biszkopty, wylać na nie masę serową. Piec ok. 1 - 1,5 godziny w 180 stopniach. Studzić przy lekko uchylonym piekarniku. Czekoladę połamać w małe kawałki, dodać mleko i wszystko rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieciasto mąka krupczatka, 3 szklanki margaryna, 200g cukier, 1 szklanka żółtka, 5 sztuk proszek do pieczenia, 3 łyżeczki Składniki na masę serową ser biały twarogowy, 500g jajko, 1 sztuka budyń śmietankowy, 1 sztuka cukier puder, 1 szklanka brzoskwinie, 1 puszka Składniki na pianę z białek białka, 5 sztuk cukier, 1 szklanka Przygotowanie Do mąki dodajemy cukier, proszek do pieczenia, margarynę(...)zamrażalnika. Pozostałym ciastem wylepiamy blaszkę, uprzednio wysmarowaną tłuszczem i wysypaną grysikiem lub bułką tartą. Ciasto wylepiamy na wysokość około 1cm. Odstawiamy Twaróg przekładamy do wysokiej miski, dodajemy rozmącone jajko, budyń oraz cukier. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Białka ubijamy na sztywno dodając po trochu cukru. Na ciasto wykładamy masę serową, na wierzch odsączone i pokrojone w ósemki brzoskwinie. Ubitą
Gotowanie moimi oczamiłyżeczki szczypta soli Składniki na krem śmietana kremówka 30%, 200ml serek twarogowy mielony, 200g śmietan-fix, 1 opakowanie cukier puder, 4 łyżki Składniki na polewę sok marchewkowy, 500ml budyń śmietankowy, 1 opakowanie galaretka pomarańczowa, 1 opakowanie Przygotowanie Ciasto: jajka ucieramy z cukrem i szczyptą soli. Dalej miksując dodajemy na przemian stopniowo olej i mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem, sodą(...)Krem: śmietankę ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier puder, twarożek i śmietan-fix. Kremem smarujemy dolny placek, przykrywamy górnym. Polewa: 300ml soku zagotowujemy. W 200ml soku rozrabiamy budyń i wlewamy go gotującego się soku. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Wsypujemy galaretkę, dokładnie mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Wystudzoną masę rozprowadzamy na cieście i odstawiamy do lodówki do stężenia
Gotowanie moimi oczamiSkładniki biszkopt z 4 jajek cytryny, 2 sztuki budyń waniliowy, 2 opakowania woda, 2 szklanki margaryna, 1/2 kostki żółtko, 2 sztuki cukier, 3/4 szklanki herbatniki, 2-3 opakowania śmietana 30%, 500ml cukier puder, 3 łyżki śmietan-fix, 2 opakowania mleko, 4-5 łyżek cukier puder do lukru Przygotowanie Do garnka z grubym dnem wlewamy 1 i 1/2 szklanki wody, dodajemy(...)cukier i sok wyciśnięty z dwóch cytryn, zagotowujemy. Budynie rozpuszczamy w reszcie wody i wlewamy do gotującego soku. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z gazu. Wrzucamy margarynę, mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy żółtka i szybko mieszamy, aby się nie ścięły. Wylewamy jeszcze gorącą masę na biszkopt, odstawiamy do wystygnięcia. Mocno schłodzoną śmietankę wlewamy do wysokiego naczynia, dodajemy cukier puder, ubijamy
Gotowanie moimi oczamiSkładniki herbatniki maślane, 1 opakowanie 250g herbatniki kakaowe, 1 opakowanie 250g mleko, 1 litr cukier, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 1 opakowanie mąka pszenna, 1 szklanka mąka ziemniaczana, 1 łyżka budyń waniliowy bez cukru, 1 opakowanie jajko, 1 sztuka masło, 1 kostka 200g masa kajmakowa, 1 puszka płatki migdałowe, 50g Przygotowanie Do garnka z gorącą wodą wkładamy puszkę z masą kajmakową(...)podgrzewamy. 1/2 litra mleka zagotowujemy wraz z kostką masła. Do reszty mleka dodajemy cukier, cukier waniliowy, obie mąki, budyń oraz jajko, dokładnie mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka z masłem. Zagotowujemy. Blaszkę wykładamy folią spożywczą. Na spód wykładamy herbatniki kakaowe, wylewamy 1/3 masy budyniowej, następnie kolejno wykładamy herbatniki maślane, 1/3 masy, herbatniki kakaowe, pozostałą część masy
Gotowanie moimi oczami