mielonego tłustego twarogu 150 g masła roślinnego 3 jaja 130 g cukru demerara 1 cukier wanilinowy 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru Sposób wykonania Masa serowa: Masło rozpuszczamy, studzimy. Jaja ubijamy z cukrami, po uzyskaniu jednolitej masy, cały czas miksując, małymi porcjami dodajemy ser. Następnie dodajemy budyń
peggiwkuchnitwarogowego półtłustego (u mnie 1 kg President i 0,5 kg Garwolińskiego) 250g margaryny (o temp. pokojowej) 2 szklanki cukru pudru 1 opakowanie budyniu śmietankowego (nie słodzonego) 1 kopiasta łyżka kaszy manny błyskawicznej 9 żółtek 9 białek szczypta soli 100 g rodzynek masło(...)garnek) ucieramy margarynę stopniowo dodając cukier puder - miksujemy do uzyskania puszystej masy. Dalej ucierając dodajemy po jednym żółtku, po czym stopniowo dodajemy ser twarogowy. Po wmieszaniu całego sera dodajemy budyń wraz z kaszą manną. Ciasto na spód sernika wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy na grubość max 0,5 cm. Blachę smarujemy dokładnie masłem i wykładamy ją rozwałkowanym ciastem (ja wykładałam
peggiwkuchnitwarogu z wiaderka 4 jajka 250 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru opakowanie budyniu waniliowego bez cukru torebka cukru waniliowego masa kajmakowa 400 g gotowego kajmaku lub domowa masa kajmakowa przepis tutaj 100 g orzechów włoskich(...)jajka. Wszystko miksujemy do połączenia się składników a następnie garnek stawiamy na małym ogniu i całość podgrzewamy stale mieszając. Gdy masa zrzednie ( ale nie będzie jeszcze ciepła ) wsypujemy budyń, ciągle mieszamy i gotujemy do chwili aż będą powstawać pękające pęcherzyki powietrza. Masę serową zdejmujemy z ognia i studzimy około 10 minut, po czym wlewamy na spód herbatnikowo- orzechowy i starannie
Smakowite Daniapieczenia Składniki masy serowej: - 900g tłustego twarogu - 250g serka mascarpone - 200g gęstej śmietany 30% (u mnie Crème fraîche) - 5 jaj - 1 i ¼ szklanki drobnego cukru do wypieków - 1 budyń waniliowy - 125g gorzkiej czekolady (81% kakao) - aromat rumowy Składniki na polewę: - 1,5 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego - 200g czekolady gorzkiej (70 – 80% kakao) - 1,5 opakowania galaretki (dałam z owoców leśnych(...)Szykujemy masę serową. Twaróg z serkiem mascarpone ucieramy blenderem, dodajemy stopniowo cukier, śmietanę, esencję migdałową, a następnie po jednym – jajka – cały czas miksując na niskich obrotach. Na koniec wsypujemy budyń i miksujemy, aż się połączy z masą serową. Odlewamy 1 miarkę (250 ml) masy. Boki tortownicy z ciastem wykładamy przyciętymi paskami papieru do pieczenia. Ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli
mojewypiekiinietylkowaniliowym, doprowadzamy do wrzenia. Drugą szklankę mleka mieszamy z obiema mąkami, tak żeby nie było grudek i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i zdejmujemy z gazu. Tak przygotowany budyń odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch. Następnie nadal ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż powstanie gładka masa. Polewa: Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody. Margarynę, cukier
Czerwona PorzeczkaSkładniki : 1 kg sera białego w wiaderku ja użyłam President 250 g serka ricotta 1 kopiasta szklanka cukru 1 cukier waniliowy kilka kropli dowolnego ulubionego olejku np: pomarańczowego 1 budyń waniliowy Winiary 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek 2 paczki herbatników 2 tabliczki czekolady mlecznej 1 łyżka masła wiórki kokosowe Forma najlepiej tortownica kwadratowa 24/24 Wykonanie(...)Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na kogel mogel, następnie dodajemy ser , ser ricotta, budyń, mąkę ziemniaczaną i olejek.Mieszamy mikserem na średnich obrotach.Następnie partiami dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy łyżką.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i następnie ściśle obok siebie herbatniki. Wykładamy masę serową. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175/180
Sama słodycz i szczypta chilijajek szczypta soli 170 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kg sera twarogowego zmielonego (np. z wiaderka) 100 g masła 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka soku z cytryny Na frużelinę malinową 500 g malin (u mnie mrożone) 200 ml wody 80 g cukru 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej + 1/4 szklanki(...)Masło roztopić i zostawić do ostudzenia. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z połową ilości cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać stopione masło, twaróg, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy, sok z cytryny i wszystko zmiksować na jednolitą masę (ja dodaję po jednym składniku, każdorazowo miksując). Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając pozostały cukier. Delikatnie połączyć masę serową
Passions hobbies lifeduże jogurty bałkańskie - kupuję firmy Maluta 340g; UWAGA nie mogą być light! 1 szkl. cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe na 3/4l mleka 80ml oleju 1-2 paczki biszkoptów - zależy od wielkości biszkoptów i paczki szczypta soli Żółtka oddzielić od białek do dużej miski. Utrzeć mikserem z cukrem(...)puszysta masę. Dodać proszek do pieczenia i budynie. Dołożyć jogurty i zmiksować na wolnych obrotach. Na końcu dolać olej i jeszcze chwile pomiksować. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli - zwiększa trwałość piany . Przełożyć do masy sernikowej i delikatnie wymieszać łyżką lub łopatką - tak, aby nie uszkodzić struktury białek . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć ciasno obok siebie biszkopty
Grunt to przepis!łyżki * kakao – 50 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA: * ser biały 3 x mielony – 1 kg * jajka – 6 szt * cukier – 300 g * budyń śmietankowy – 1 op * stopione, schłodzone masło – 150 g * brzoskwinie z puszki – 5-6 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * galaretka brzoskwiniowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Wszystkie składniki siekamy(...)folię i chłodzimy ok. 20 minut. MASA: Białka ubijamy na pianę, brzoskwinie miksujemy. Żółtka ucieramy z cukrem i miksując na wolnych obrotach porcjami dodajemy ser. Wlewamy masło, wsypujemy budyń i proszek do pieczenia, a następnie dodajemy zmiksowane brzoskwinie i pianę ubitą z białek – wszystko razem delikatnie ale dokładnie mieszamy łyżką. CAŁOŚĆ: Na blachę ( 25×30 ) wyłożoną papierem
Ostra na Słodkofont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 170g cukru 100g mąki pszennej 80g mąki ziemniaczanej 4 jajka 3 łyżki majonezu 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka ubijamy z cukrem, do puszystej masy dodajemy majonez, miksujemy na najniższych obrotach miksera. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i budyń
Gotowanie i blogowanieilość składników nawet o połowę. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę, dodać mąkę i kawę rozpuszczalną (suchą). Mleko zagotować, dodać do niego masę żółtkową i ugotować budyń. Gdy masa przestygnie utrzeć masło i dodawać do niego powoli budyń. Przełożenie: Galaretki rozpuścić w 500ml wody. Na blaszce ułożyć ciasto kakaowe, na nim rozsmarować połowę masy kawowej
Mania WypiekaniaSubskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik krówkowy z czekoladą Składniki: 750g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 150g cukru 3 jajka 300g gotowej masy krówkowej – kajmakowej (użyłam gotowej z puszki) 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 1 płaska łyżka kakao Wierzch(...)roztopić na parze lub w mikrofalówce (jeśli będziemy roztapiać w mikrofalówce, proszę uważać, żeby nie przypalić). 3. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Następnie dodać ser, serek mascarpone, budyń i wymieszać mikserem na średnich obrotach ( patrz FILM ). 4. Masę serową podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać czekoladę i kakao, a do drugiej masę krówkową, każdą osobno wymieszać
Mała Cukierenkasernik z rodzynkami. Otoczony grubą warstwą polewy czekoladowej i skrywający miękkie i napęczniałe rodzynki. Składniki: 700g sera śmietankowego 3/4 szklanki cukru pudru 200g jogurtu naturalnego 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 75g rodzynek ( użyłam od Helio ) 200ml wrzątku 200g śmietany 36% 100g czekolady gorzkiej Rodzynki zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 30 minut. Napęczniałe odsączamy, układamy na ręczniku papierowym by swobodnie wyschły(...)Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą, puszystą masę – około 5 minut. Dodajemy ser oraz budyń, miksujemy na wolnych obrotach przez kolejne kilka minut, do uzyskania jednolitej, gęstej masy serowej. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i łączymy całość za pomocą szpatułki. Do gotowej masy dodajemy wysuszone rodzynki, delikatnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto serowe
Gotowanie i blogowanieprzygotowaniu. Polecam wszystkim, którzy dbają o linię i nie chcą rezygnować ze słodkości :) Składniki: 500 g twarogu 5 jajek 350 g jogurtu naturalnego 5 łyżek miodu 80 g budyniu waniliowego bez cukru Białka oddzielić od żółtek. Ser zmiksować z żółtkami, budyniem, miodem i jogurtem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać w trzech partiach do masy jajecznej i wymieszać delikatnie
Chocolate Muffin Blog