budyń - 12640 przepisów (strona:431/843)

Pyszny waniliowy keks z żurawiną i pomarańczową skórką 108

diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 100 g margaryny 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) 1/4 szklanki mleka + 1 łyżka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Ponadto 2 czubate łyżki skórki pomarańczowej Helio 100 g suszonej żurawiny Helio(...)sztywno ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy cukier i margarynę. Całość dokładnie miksujemy. Następnie dolewamy mleko, dalej miksując. Po czy powoli dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Pod koniec dodajemy ubitą pianę z białek, miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia. Następnie dodajemy mieszankę żurawiny ze skórką pomarańczową. Łączymy przy pomocy łyżki z ciastem. Gęste ciasto przekładamy do wysmarowanej

Słodkie okruszki
Rabarbarowo-jabłkowe ciasto waniliowe. Szybkie ciasto na oleju rzepakowym. 237

zeszytu z przepisami z moimi zmianami. Składniki: (na tortownice 24 cm lub mniejszą) 1 duża łodyga rabarbaru 2 małe jabłka 4/5 szklanki cukru + 2 łyżki do owoców 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) 1 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki oleju rzepakowego 4 małe jajka Przygotowanie: Rabarbar (u mnie jedna duża łodyga) tniemy wzdłuż(...)kostkę. Rabarbar i jabłka przekładamy do miski i zasypujemy 2 łyżkami cukru. Odstawiamy na czas przygotowania ciasta. Do miski wbijamy jajka, dodajemy 4/5 szklanki cukru i 1 łyżkę budyniu. Całość miksujemy do uzyskania puszystej masy jajecznej. Następnie dolewamy olej i znów miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, najpierw mieszamy ją w ciasto, a później miksujemy na najniższych

Słodkie okruszki
Ucierane ciasto z rabarbarem 119

prostu pyszne!  foremka 24x24cm Składniki:   4 jajka,  200g masła lub margaryny,  160g cukru,  200g mąki pszennej,  łyżeczka proszku do pieczenia,  1 budyń śmietankowy (35g),  3 łodygi rabarbaru, cukier puder do oprószenia. Wykonanie: Miękkie masło utrzeć z cukrem. Stale ucierając, dodawać kolejno całe jajka. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia oraz sproszkowanym(...)budyniem, dodać do ucieranej masy. Krótko zmiksować. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 24x24cm. Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Rozsypać na wierzchu ciasta, delikatnie wciskając je w ciasto.  Piec około 40 minut w temp. 175st.  Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Najlepsze kokosanki na białkach 186

Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na blaszkę) 2 białka (jajek klasy L) 2 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka budyniu waniliowego (proszek) 2/3 szklanki cukru 60 g masła szczypta soli Przygotowanie W garnuszku z grubszym dnem topimy (na małym ogniu) masło. Zdejmujemy garnek z ognia. Następnie dosypujemy do stopionego masła(...)szklanki wiórków kokosowych, dokładnie mieszamy całość łyżką (do połączenia składników). W miseczce ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Do ubitych białek powoli dosypujemy cukier z łyżeczką budyniu, miksując na najmniejszych obrotach. Tak przygotowaną pianę z białek i cukru dodajemy delikatnie do kokosowej masy, całość mieszamy łyżką lub rózgą po połączenia składników. Z gęstej masy formujemy w dłoniach niewielkie kulki

Słodkie okruszki
Małe szarlotki w formie muffinek 134

Does this look wrong? Składniki (na 12 sztuk) 200 g kremowego jogurtu naturalnego 4 łyżki mleka 4 łyżki masła/margaryny 1 jajko klasy L 2 szklanki maki 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 3/4 szklanki cukru pudru szczypta sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 12 łyżeczek musu jabłkowego z cynamonem ze Sklepiku ze Smakiem Przygotowanie Wszystkie składniki powinny być w temperaturze(...)przestudzenia. W jednej misce mieszamy drewnianą łyżką jogurt, roztopiony tłuszcz, jajko i mleko. Do połączenia składników. U mnie robiła, to córeczka :) W drugiej misce mieszamy suche składniki: mąkę, budyń, proszek do pieczenia, sodę i cukier puder. Następnie suche składniki przesypujemy powoli do mokrych i mieszamy całość łyżką do połączenia. Masa będzie dość gęsta. Formę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami. Nakładamy

Słodkie okruszki
Styropian - czyli sernik bez sera. 151

proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru Składniki na masę jogurtową : 800 g jogurtu naturalnego 2 cukry waniliowe 1 szklanka cukru pudru 210 g wiórek kokosowych 5 białek 2 budynie waniliowe Winiary 3/4 szklanki jagód ( mogą być mrożone)     Blaszka o wymiarach 24/30 cm  Wykonanie ciasta kruchego : Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder(...)Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , na spód zetrzeć ciasto na tarce o dużych oczkach.  Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem pudrem . Jogurt wymieszać mikserem z cukrem waniliowym, budyniami i wiórkami kokosowymi, następnie dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać, na końcu dodać jagody i również delikatnie wymieszać. Jeśli dodajecie jagody mrożone to ich nie rozmrażajcie tylko dodajcie

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTO 3-BIT, BEZ PIECZENIA 222

był strzał w dziesiątkę, ciasto pomimo słodkiej masy kajmakowej miało idealną słodycz. Po raz kolejny okazało się, że słone krakersy i słodki karmel to połączenie idealne, okroiłam także słodkość budyniu. Kto preferuje bardzo słodkie ciasta, może oczywiscie pozostać przy herbatnikach, na wszystkich 3 warstwach. Użyłam blaszki o wymiarach 33x23cm. Składniki: - herbatniki typu petit beurre ( u mnie ponad 100g) - krakersy(...)mnie ponad 200g), można zastąpić herbatnikami - puszka masy kajmakowej (krówkowej), u mnie 360g (masa Gostyń) - 125g masła - 2 budynie waniliowe - 750ml mleka (3 szklanki) - 1/4 szklanki cukru (dałam trzcinowy) - 500ml kremówki 36% (schłodzonej w lodówce) - 100g mascarpone - 1 łyżka pudru (dałam trzcinowy) - kilka kostek czekolady (do starcia na wierzch) Dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy dokładnie ciastkami, na ciastkach

Smaczne Zdrowe
Biszkoptowe z kremem i ryżem preparowanym 370

garnka wlewamy 1 szklankę mleka. Wsypujemy cukier. W osobnej miseczce mieszamy resztę mleka, żółtka oraz mąki. Gdy mleko w garnku wrze wlewamy masę żółtkową. Energicznie mieszamy do powstania budyniu. Przykrywamy folią spożywczą (zapobiegawczo powstaniu kożuszka), studzimy. Po wystudzeniu margarynę (miękką i w temperaturze pokojowej) ubijamy na puszystą masę. Stopniowo dokładamy po łyżce budyniu. Miksujemy do powstania gładkiego kremu.  Kajmak

VioletoweKucharzenie
Sernik 128

jajko całe 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 1 kg serka waniliowego  0,5 l mleka 1 laska wanilii 5 żółtek 1,5 szkl. cukru zwykłego 2 budynie waniliowe 0,3 szkl.oleju POLEWA: 0,5 kostki margaryny 3 łyżki kakao 1 łyżka wody 5 łyżek cukru pudru rodzynki Wszystkie składniki na ciasto  wymieszać za pomocą miksera(...)blaszki. Wanilię przeciąć wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyskrobać ziarenka.Włożyć wszystko do garnka, dolać mleko i zagotować. Chłodne mleko przecedzić. Do dużej miski wyłożyć ser, żółtka, cukier, budyń, olej i 0,25 litra mleka i dokładnie zmiksować. Następnie do masy serowej wlać resztę mleka i wymieszać trzepaczką (mikser rozbryzga nam masę po ścianach). Masa ma konsystencję mleka

Moje domowe kucharzenie
Tort czekoladowo - kokosowy 178

jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka ciemnego kakao Masa: 2 szklanki wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 1 łyżka spirytusu 200 g masła Poncz: 1/2 szklanki wody (zimnej, przegotowanej) 2 łyżki syropu kokosowego (takiego jak do drinków) 2 łyżki spirytusu Polewa(...)następnie ponownie wstawiamy do uchylonego i wyłączonego piekarnika i czekamy aż biszkopt wystygnie.  Odlewamy 1/4 szklanki mleka, a pozostałe zagotowujemy z wiórkami i cukrem. W odlanym mleku rozrabiamy budyń i wlewamy go do gotujących się wiórek, mieszamy do chwili aż masa zagotuje się (na powierzchni pojawią się pęcherze powietrza); studzimy. Masło wyjmujemy z lodówki i pozwalamy mu ogrzać się

Czary - gary w kuchni
Klasyczny sernik 162

wiaderka ale musi być sztywny a nie wodnisty - 2 szklanki cukru ,najlepiej zmielić go w młynku do kawy (szklanka 250ml) - 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia - 1 budyń waniliowy - kilka kropel olejku waniliowego - 8 dużych jajek - 100 g masła - 2 duże łyżki kaszy manny - paczka herbatników, ilość zależy od wielkości blachy jakiej użyjemy Sposób wykonania : Blaszkę u mnie(...)puszystej masy - ten etap jest bardzo ważny bo dobre napowietrzenie masy to polowa sukcesu , dodawać łyżkami ser biały i nadal ucierać ale już na wolniejszych obrotach ,dodać wymieszany budyń z proszkiem do pieczenia i kaszą , z białek ubić sztywną pianę i połączyć obie masy ale już delikatnie najlepiej ręką. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , masę serową wylać na herbatniki ,wyrównać

Wypieki Rene
kokosowy "sernik" z rabarbarem 87

szkl mąki pszennej 250g margaryny 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masa jogurtowo-kokosowa: 1200 g jogurtu greckiego 200g wiórków kokosowych budyń śmietankowy 5 białek szczypta soli 3/4 szkl cukru 2 łyżeczki soku z cytryny ponadto: pęczek rabarbaru łyżka cukru Jogurty umieścić na włożonym gazą durszlaku, odstawić na około godzinę tak, by swobodnie(...)woreczków i umieścić w zamrażalce na godzinę lub na kilka godzin w lodówce. Rabarbar umyć, obrać, pokroić w ok 1,5 cm kawałeczki. Jogurty zmiksować z wiórkami i budyniem. Białka ubić na sztywno z solą, pod koniec dodając cukier i sok z cytryny. Dodać do jogurtów i dokładnie wymieszać. Pierwszą część schłodzonego ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach

6niebo
Sernik śmietankowy 184

zachęcam dzisiaj to spróbowania niezwykle smacznego sernika śmietankowego. Bardzo szybki w przygotowaniu i bardzo szybko jedzony Składniki: 1kg twarogu 6 jaj 1 szklanka cukru 500ml śmietanki kremówki 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy garść rodzynek Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier waniliowy oraz 3/4 szklanki cukru. Żółtka ubić na puszystą masę. Gdy cukier się rozpuści dodawać(...)masy po łyżce zmielonego twarogu i śmietanką. Całość miksować na szybkich obrotach, aż do wyczerpania twarogu i śmietanki. Do masy dodać budyń waniliowy i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Pianę zmiksować z 1/4 szklanki cukru i połączyć z masą serową. Dodać rodzynki i dokładnie wymieszać. Masę przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Jacob Tastes
Brzoskwiniowy herbatnikowiec 146

brzoskwiniowej aromat np. cytrynowy Połowę mleka wlać do garnka, dodać cukier i zagotować. W pozostałym mleku zmiksować żółtka i obie mąki. Mieszankę wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Ostudzić. Miękką margarynę zmiksować na puch, potem dodawać porcjami zimny budyń. Na koniec dodać kilka kropli aromatu. Galaretki rozpuścić w 900 ml gorącej wody. Pozostawić do chwili, aż zacznie tężeć

Ewusiowe Smaki
Delikatny sernik z makiem i nutą pomarańczy na czekoladowym spodzie 160

jajka klasy M 2-3 krople aromatu pomarańczowego Delecta 150 g cukru 3/4 szklanki śmietanki uht 12% 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 3/4 szklanki niebieskiego maku 1 duży budyń śmietankowy Delecta Wykończenie ciasta cukier puder do delikatnego oprószenia Delecta Decorada Kamyczki czekoladowe 40 g Przygotowanie Do misy blendera z nożami wkładamy herbatniki, dokładnie je rozdrabniamy. Dodajemy 3/4 łyżki ciemnego kakao(...)ugniatamy lekko ręką. Tortownicę wkładamy do lodówki na 10-15 minut. Przygotowujemy dwie miski. Do jednej wkładamy cały twaróg sernikowy z wiaderka. Do sera dolewamy 3/4 szklanki śmietanki 12%, budyń i aromat pomarańczowy, miksujemy. Następnie dosypujemy cukier, znów miksujemy. Po czym dodajemy po jednym żółtku, ciągle miksując. W drugiej misce ubijamy dokładnie 4 białka. Pianę z białek przekładamy delikatnie

Słodkie okruszki