budyń - 12640 przepisów (strona:426/843)

MUFFINKI SERNIKOWE Z OWOCAMI 135

Masa serowa :  600 -700 g sera wiaderkowego 1 budyń waniliowy bez cukru 3-4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki oleju 1 jajko                                                                  Śmietana(...)zagotować. Odstawić i ostudzić, następnie dodać konfiturę, jajka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać do połączenia się składników.  Twaróg przekładamy do miski i mieszamy z cukrem, budyniem, jajkiem i olejem. W razie konieczności dosładzamy.  Papilotki na muffinki rozkładamy do formy na muffinki. Nakładamy po łyżce ciasta czekoladowego, resztę foremek uzupełniamy masą serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku

Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK STRACCIATELLA 111

sera wiaderkowego  200 g cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka + 1 białko 200 g śmietany 18 % 100 g czekolady mlecznej 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej polewa  czekoladowa-expresowa płatki migdałów  HELIO(...)ciasto dokładnie łączymy, aż powstanie jednolite ciasto. wyłożyć nim tortownicę 24 cm.  Jajka ucieramy z cukrem, następnie dalej ucierając dodajemy cały ser, białki, śmietanę i mąkę z budyniem. Na koniec wsypujemy startą na tarce czekoladę.  Masę serową wylewamy na spod ciasta i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170*C, przez około 1 godzinę. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach

Kulinarne Fantazje Marioli
BRED END BUTER, PUDDING Z TRUSKAWKAMI 96

SKŁADNIKI : 2 duże, czerstwe rogaliki masło do posmarowania 1 szklanka mleka 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego ( bez cukru ) 100 g świeżych truskawek drzem truskawkowy  opcjonalnie płatki migdałów  cukier puder do posypania(...)masłem. Okrągłą formę ( może być na tartę ) wykładamy papierem do pieczenia. Rogaliki układamy jeden obok drugiego i lekko smarujemy dżemem truskawkowym. Mleko mieszamy trzepaczką z jajkami, cukrami i budyniem.  Truskawki myjemy, obieramy i tniemy na plasterki, następnie układamy między rogalikami. Tak przygotowane rogaliki zalewamy wymieszaną masą jajeczną i posypujemy po wierzchu płatkami migdałów.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku

Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 111

twarogu półtłustego w kostce ( 4 kostki po 250 g ) 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 5 białek 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki oleju Polskiego 1 puszka brzoskwiń cukier puder do posypania(...)przekładamy do dużej miski dodajemy cukry, mleko, olej i mieszamy aż składniki się połączą. Białka ubijamy na puch, dodajemy do masy serowej i dokładnie łączymy składniki. Na koniec wsypujemy budynie, mieszamy i masa serowa gotowa.  Brzoskwinie odcedzamy, kroimy na mniejsze kawałki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto dzielimy na dwie połowy, trzemy na tarce jarzynowej lub rozwałkowujemy, wykładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kostka królowej bez pieczenia 381

szklanki mleka dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać śmietankę i żółtka z obiema mąkami. Całość energicznie mieszając należy zagotować. (Powinien powstać gęsty budyń.) Masło zmiksować do białości i stopniowo połączyć z ostudzonym budyniem. Na blasze (wyłożonej folią aluminiową) ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować 1/2 kremu i kolejno położyć warstwę ciastek, resztę masy, herbatniki

Di gotuje
Ciasto truskawkowo śmietankowe 156

cukru 5 łyżek mąki pszennej sól szczypta 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa truskawkowa 0,5 kg truskawek 5 łyżek cukru 0,5 szkl wody 1 galaretka truskawkowa 1 budyń waniliowy lub śmietankowy b/c 0,5 szkl wody  Bita śmietana:  400 ml kremówki 200 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny ale-raj 1/3 ciepłej wody(...)truskawkowa: Obrane z szypułek i umyte truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą, wsypać cukier i gotować około 5 minut aż truskawki się "rozpadną". W pół szklance wody rozmieszać budyń wlać do truskawek i mieszając zagotować. Zdjąć z ognia wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Odłożyć do przestudzenia.  Bita śmietana: Zimną kremówkę i mascarpone przełożyć do misy z miksera

Ala piecze i gotuje
pyszny pieczony sernik z herbatnikami i polewą czekoladową... 156

Składniki: jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, aromat śmietankowy 3 krople, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, herbatniki 400 gram, polewa czekoladowa 1 opakowanie jeśli są jajka "L" to wystarczy dać 5 sztuk, mikserem do białości utrzeć jajka z cukrem i aromatem śmietankowym, ubijam na dużych obrotach z 4 minuty(...)dodać twaróg z wiaderka /odlać wodę, jeśli jest/, wsypać budyń, kaszkę manna, wlac olej rzepakowy i mikserem połaczyć składniki, nie za długo forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie blaszki poukładać herbatniki, resztę zostawić, na herbatniki wylać masę serową pozostałe herbatniki w misce pokruszyć i rozsypać na serniku jak kruszonkę piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie

W Mojej Kuchni Lubię
Marysieńka 199

łyżki mąki ziemniaczanej 250 g masła  1/2 szklanki mleka wymieszać z mąką, cukrem, żółtkami . Resztę mleka zagotować po czym wlać do wrzątku i mieszając gotować aż powstanie budyń Wystudzić. Masło utrzeć, a następnie stopniowo dodawać wystudzonego budyniu stale ucierając. Polewa  100 g czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżka masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło

O kuchni z uczuciem
Kruche z czereśniami 242

ciasto. 1/3 wkładamy do lodówki , a resztę rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (23x35 cm). Pianka: 5 białek  1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe szczypta soli czereśnie Białka ubijamy z solą, a gdy piana będzie gęsta wsypujemy partiami cukier. Następnie delikatnie mieszamy z budyniami i olejem. Piankę wykładamy na kruche ciasto. Czereśnie myjemy

Cynamonowe szczęście
Szarlotka z orzechową pianką i lodami 149

urozmaicenie tradycyjnego przepisu o orzechową piankę? Składniki: 40 dag mąki 20 dag masła 1 łyżka smalcu 35 dag cukru 3 jajka 2 cukry waniliowe 1 kg jabłek 1 budyń wiśniowy lub malinowy 1/3 szklanki orzechów włoskich tłuszcz do formy lody Wykonanie: Z mąki, żółtek, 10 dag cukru i smalcu zagnieść ciasto, zawinąć w folię i przenieść na pół godziny(...)ciasta zamrozić, resztę rozwałkować i przenieść do dużej tortownicy, nakłuć widelcem, podnieść brzegi i zapiec przez 15 minut w temperaturze 175 stopni na jasny złoty kolor. Po przestudzeniu, posypać budyniem w celu zatrzymania soku z jabłek. Następnie wyłożyć jabłka. Białka jajek ubić na sztywno z cukrem, dodać pokruszone orzechy, delikatnie wymieszać i wylać na jabłka. Zamrożone ciasto zetrzeć na tarce

Tradycyjna Kuchnia
Grillowane truskawki. Jak grillować truskawki? Metody, techniki, przepisy 181

średniej i wykładamy na ruszt truskawki. Grillujemy około 3-4 minut aż owoce są ciepłe i posiadają przypalony grillowy wzór. Zdjąć z rusztu i podawać np. z lodami, budyniem, bitą śmietaną. Metoda #2. Użyjemy tej metody do grillowania truskawek na patelni, folii aluminiowej lub na perforowanej blaszce . Grilla rozgrzewamy do wysokiej temperatury. Truskawki myjemy i obieramy. Owoce przecinamy wzdłużnie(...)łyżki wody i 1 łyżkę soku z cytryny). Owoce mieszamy w przygotowanej mieszance. Truskawki grillujemy do momentu aż będą lekko miękkie. Tak grillowane truskawki podawać z lodami, budyniem lub bitą śmietaną. P rzepis na truskawki z grilla Grillowanie truskawek powoduje, że stają się one jeszcze słodsze i bardziej soczyste. Są niesamowitym uzupełnieniem wielu letnich deserów. Składniki: 1 kg truskawek

naRuszcie
Sernik z owocami na spodzie brownie 146

szklanka mleka 2/3 szklanki oleju 2 duże jajka 2/3 szklanki wrzącej wody Masa serowa: 2 kg mielonego białego sera (z wiaderka) 6 dużych jajek 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru Dodatkowo: świeże truskawki lub inne owoce Sposób przygotowania: Brownie: Do miski wsypać mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, sodę i sól, wymieszać łyżką. Dodać mleko, olej, całe jajka(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec ok. 20 minut. Truskawki (czy inne owoce) umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić na połówki. Do miski wyłożyć ser, dodać jajka, cukier i budyń, krótko zmiksować. Gotową masę serową wylać na podpieczony spód, rzędami ułożyć truskawki (przekrojem do spodu). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i zaraz przykręcić do 190C, piec ok. 30 minut

Kolorowy Przepisownik
Tarta czekoladowa z truskawkami 249

mąkę z żółtkami (wymieszałam mikserem). Czekoladę połamać i dodać do gotującego się mleka, mieszać, aż się rozpuści. Następnie dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami, energicznie mieszać, aż powstanie bardzo gęsty budyń (proszę nie przejmować się grudkami i mieszać; na pierwszy rzut oka może się wydawać, że mąki jest za dużo, ale później się okaże, że jest akurat(...)Gorący budyń wyłożyć na upieczony spód w blaszce i wyrównać. Wierzch: 7. Truskawki przepołowić i poukładać na wierzchu ciepłej tarty, lekko dociskając. 8. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce. Przełożyć do plastikowego woreczka, odciąć róg woreczka i ozdobić wierzch tarty, robiąc esy – floresy. Tartę wstawić do lodówki na parę godzin. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Ciasteczka francuskie z serem i truskawką. 122

niespodziewanych gości. Zapraszam :) Składniki: 2 opakowani ciasta francuskiego miseczka mała truskawek 500 g sera białego  1 cukier waniliowy 4/5 łyżek cukru do smaku 1 jajko 1 łyżka budyniu waniliowego Wykonanie : Ser mielimy i ucieramy z cukrem, cukrem waniliowy,jajkiem i budyniem. Ciasto rozwijamy i tniemy na  paski o szerokości około 10 cm, wycinamy kwadraty 10/10. Kwadrat składamy

Sama słodycz i szczypta chili
ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką... 230

Składniki: jajka 4 sztuki "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, skórka z cytryny 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3/4 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, truskawki 70 dag, galaretka agrestowa 2 opakowania jajka, olej, cukier, cukier wanilinowy, skórka starta z cytryny utrzeć wszystko mikserem z 4 minuty na dużych(...)obrotach do spienienia do masy wsypać budyń, mąkę z proszkiem i połączyć mikserem składniki na jednolite ciasto forma 25x24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia - do blaszki dać ciasto, na wierzchu gęsto poukładać połówki truskawek lekko je wciskając w ciasto, piec w nagrzanym piekarniku elektrycznym na 180 C, grzanie góra/dół, około 50-60 minut, ciasto dobrze wystudzić w chłodnym

W Mojej Kuchni Lubię