budyń - 12640 przepisów (strona:429/843)

Słonecznikowiec kajmakowy 156

szklanki mleka zagotować z cukrem. Pozostałe mleko dokładnie wymieszać z żółtkami i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilę gotować, aż budyń zgęstnieje. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem na jasną, puszystą masę, dalej ucierając stopniowa dodawać przestudzony budyń. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, odłożyć. Prostokątną formę o wymiarach 35 x 24 cm wyłożyć herbatnikami

Domowa cukiernia Ewy
pyszny sernik z gruszkami... 163

margaryna 15 dag, cukier 2 łyżki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, mąka tortowa 20 dag, kakao 2 łyżki SERNIK: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, ser twarogowy 1 kg/wiaderko, gruszki 4 sztuki, bułka tarta 2 łyżki, galaretka agrestowa 1 opakowanie, lukier biały - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba(...)kruszonkę, schować do lodówki na 30 minut do misy robota wbić jajka, dodać cukier, cukier wanilinowy i z 5 minut ucierać do białości na wysokich obrotach, dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka i krótko połączyć składniki tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką - ciasto przyklepać do dna blaszki, wylać masę serową na ciasto gruszki delikatnie bez wciskania

W Mojej Kuchni Lubię
Placek kruchy z rabarbarem i malinową pianką 136

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kwaśnej śmietany 4 łyżki cukru pudru 5 żółtek Różowa pianka z rabarbarem: 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 budynie malinowe (sam proszek) 3 łyżki oleju rzepakowego 4 duże łodygi rabarbaru 2 łyżki cukru z wanilią Wszystkie składniki na ciasto miksujemy w malakserze do połączenia lub zagniatamy na jednolite ciasto(...)plastry. Posypujemy cukrem z  wanilinowym i dokładnie obtaczamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Zaczynamy bardzo powoli dosypywać cukier, nie przestając ubijać. Na końcu wmiksowujemy wolno dosypywane budynie i olej. Piankę przekładamy na  spód. Na wierzch delikatnie wykładamy rabarbar - układamy ciasno przy sobie nie żałujemy. Ścieramy na tarce jarzynowej ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Kubki smaku
Wiosenna Tęcza 172

szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg. jabłek 3 łyżki cukru 1 galaretka zielona 1 łyżka masła Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe bez cukru 0,5 litra mleka 3 łyżki cukru 200 g. masła Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30 % 1 galaretka niebieska Dodatkowo: 2 paczki okrągłych biszkoptów 2 czerwone galaretki(...)tarce z grubymi oczkami. Przełożyć je do garnka z grubym dnem, dodać masło, cukier i podsmażyć chwilę. Następnie wsypać galaretkę, dokładnie rozmieszać i pozostawić do ostudzenia. Masa budyniowa: budynie ugotować na mleku z cukrem. Odstawić do ostygnięcia a następnie zmiksować z miękkim masłem. Masa śmietanowa: galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i pozostawić do ostudzenia - ma być letnia lub nawet

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Budyń z kaszy jaglanej i suszonymi owocami 163

Odwołując się do poprzedniego wpisu   przygotowałam budyń z kaszy jaglanej i suszonymi owcami, więc z tymi produktami, które dostałam w ramach współpracy. Budyniu nie należy słodzić, bo jest słodki, dzięki suszonym owocom. Zachęcam do przygotowania! Składniki: 4 łyżki suchej kaszy jaglanej + 1,5 szklanki wody 3 daktyle bez pestek 3 śliwki suszone 3 morele suszone   2 łyżki rodzynek

Truskawkowa Fiesta
sernik papieski z kajmakiem i słonecznikiem 1636

sera białego (3 krotnie zmielonego) 300 g cukru 250 ml śmietany, kwaśnej 125 ml oleju 2 jajka 4 żółtka (białka wykorzystamy do bezy orzechowej) 250 ml mleka 2 budynie waniliowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej wykonanie: Jajka oraz białka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ser i miksujemy. Następnie dodajemy olej, śmietanę oraz budynie i mąkę wymieszane z mlekiem. Miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
5 razy fit śniadania 134

wersjach: jako naleśniki białkowe zrobione z samych białek plus ulubione dodatki ( u mnie zwykle mozarella, szynka sarreno i sałata z pomidorem) lub naleśniki budyniowe robione na bazie mleka/wody z budyniem bez cukru – i ponownie dzięki budyniowi mamy naleśniki czekoladowe, bananowe, malinowe, truskawkowe i inne. Naleśniki zazwyczaj pojawia się u mnie w weekend :) Zajadamy wtedy wszyscy. PUDDING CHIA Rewelacyjny, bo bardzo

Tetiisheri
Naleśniki budyniowe 138

fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Naleśniki budyniowe  (4 szt.) 2 jajka 100 ml mleka (u mnie mleko kokosowe) 2-3 łyżki mąki ryżowej Ulubiony budyń 35g bez cukru (u mnie bananowy) Budyń mieszam z mlekiem i dodaję pozostałe składniki.  Smażę z obu stron na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni.   Smacznego! _________________________________________ Kochani, na moim blogu

Tetiisheri
Naleśniki waniliowe 149

kolejny umilić sobie ponury dzień słonecznymi naleśnikami. Było warto!!! Naleśniki waniliowe  (4 szt.) 2 jajka 100 ml mleka (u mnie mleko kokosowe) 2-3 łyżki mąki ryżowej Ulubiony budyń 35g bez cukru (waniliowy) Budyń mieszam z mlekiem i dodaję pozostałe składniki.  Smażę z obu stron na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni. Smacznego! Zachęcam do obserwowania mojego profilu

Tetiisheri
Fit ptyś 220

piekarnika w foremce (ja mam taką małą z Pepco) 180 stopni, 20 minut. Krem: 100 ml mleka kokosowego z kartonu 1 łyżka wiórków kokosowych  2-3 łyżki budyniu malinowego  2/3 mleka gotujemy i dodajemy wiórki kokosowe. Jednocześnie mieszamy pozostałą część mleka z budyniem i dolewamy do gotującego się mleka, mieszając. Ciacho po wyjęciu z piekarnika kroimy i uzupełniamy

Tetiisheri
Sernik gotowany ze słoną orzechową nutą 113

przygotowaniu a tym samym bardzo pyszny. Najgorzej jest czekać aż się schłodzi a zaglądanie do lodówki w niczym nie pomaga. Składniki: 1,5 kg mielonego twarogu z wiaderka 2 budynie waniliowe 4 torebki cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 5 żółtek 2 łyżki masła 1 duża garść rodzynek 200 – 300 gram wafelków czekoladowych 1 łyżka masła Dodatkowo: puszka masy kajmakowej(...)smaku orzechowym 1 duża garść słonych orzeszków Do rondla lub garnka dodajemy: twaróg, suche budynie, cukry, żółtka, 2 łyżki masła, rodzynki. Wszystko mieszamy na małym ogniu. Gotujemy nie dłużej niż 10 minut. Wafelki miksujemy na pył. Do rondelka dodajemy łyżkę masła, do rozpuszczonego wsypujemy ciastka, mieszamy. Blaszkę wykładamy cisteczkową półsypką masą. Na ciastka wlewamy gotową masę twarogową. Wkładamy do lodówki

Kocham Czekoladę
Torcik wiśniowo-czekoladowy 177

części. krem: Jajka roztrzepać z mlekiem, mąką, cukrem i sokiem z cytryny. Gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając by nie przypalić. Gotować do czasu uzyskania postaci gęstego, jednolitego budyniu, wystudzić. Kakao wymieszać z niewielką ilością gorącej wody (ma być gęsta papka), wystudzić. Czekolady roztopić w miseczce na garnku z gorącą wodą, wystudzić. Masło miksować dodając stopniowo po łyżce wystudzonego budyniu

Kuchcik gotuje
Małe jagodowe serniczki 133

jagodowe serniczki 280 g sera do sernika* 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 50 g jogurtu naturalny typu greckiego 3 łyżki mrożonych jagód + jagody do dekoracji 3/4 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1/2 łyżeczki przyprawy do sernika 10 małych biszkoptów * ser nie może być zbyt "wodnisty" Na krem 125 g serka mascarpone 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru(...)płatki czekoladowe Przygotowanie Do miski wkładamy ser i dodajemy jogurt, całość dokładnie mieszamy np. trzepaczką. Następnie wbijamy jajko, dodajemy cukier puder, budyń i przyprawę do sernika, znów mieszamy. Mrożone jagody (3 łyżki) rozmrażamy np. w mikrofali lub na gazie w garnuszku z grubszym dnem. Rozmrożone, ciepłe jagody przelewamy do naszej masy, całość mieszamy do uzyskania jednolitej fioletowej barwy. Formę

Słodkie okruszki
Drożdżowe bułeczki z serem. 162

ciepłego mleka 6 łyżek oleju 3 łyżki roztopionego masła 500 g sera białego zmielonego 1 jajko 4 /  łyżek cukru do smaku  1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki mleka cukier trzcinowy do posypania bułek Wykonanie : Do miski wsypać mąkę, cukier i cukier waniliowy.W ciepłym mleku rozpuścić drożdże, wlać do mąki, dodać roztrzepane jajka, masło i olej. Zagnieść(...)ciasto. Przełożyć na stolnicę i zagniatać około 5 minut. Następnie przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.   Ser utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem, na końcu dodać budyń i dobrze wymieszać.Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę, wykrawać duże koła i kształtować owal, nacinając około 2 cm od brzegu z obydwu stron, na środku nałożyć łyżkę sera, jeden koniec przełożyć

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche z rabarbarem i kaszą manną 182

Następnie częścią ciasta z lodówki wylepiamy blachę (23x33cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Masa z kaszy manny: 5 białek 1 szklank a cukru 1/2 l gęstej, kwaśnej śmietany 1 opakowanie budyniu waniliowego 12 dag kaszki manny 4 - 5 ło dyg rabarbaru szczypta soli ciasto kruche z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami i kasza manna, czekoladowe ciasto z truskawkami, kasza(...)manna, truskawki, Z owocami, Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy budyń i kaszę. Taką masę wykładamy na ciasto znajdujące się w blaszce, na wierzch wykładamy posiekany rabarbar , a na niego ścieramy drugą część ciasta, wyjętą z zamrażalnika. Pieczemy ok 45 minut w 180 st. C Smacznego

Cynamonowe szczęście