budyń - 12640 przepisów (strona:429/843)

Sernik z kakaową kruszonką i ciemnym spodem 117

płaskie łyżki kakao masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka - 3/4 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jaja - 2 żółtka - 1/2 szklanki oleju - 1/2 szklanki mleka - 1 duży budyń waniliowy Przygotowuję ciasto: Siekam margarynę, dodaję cukier, mąkę i kakao. Wyrabiam 2 kule (większą i mniejszą), daję do lodówki na minimum 30 minut.  Przygotowuję masę serową: Miksuję jaja, dodaję stopniowo(...)cukier i cukier waniliowy, budyń, mleko i olej, na samym końcu dodaję ser. Całość miksuję przez chwilę na najniższych obrotach. Mniejszą kulą schłodzonego ciasta wylepiam spód blaszki, wylewam na to masę serową, na to ścieram na tarce (lub rwę palcami) drugą, większą kulę. Piekę w temp. 160'C (pierwsze 30 minut), następnie w temp. 170'C (ok. 50 minut

Wielopokoleniowo
Czekoladowy sernik zebra na orzechowym spodzie 129

masła Masa serowa: 5 jajek 16 g cukru waniliowego (1 opakowanie) 0,5 szklanki cukru pudru 250 g chudego twarogu w kostce 800 g twarogu z wiaderka 40 g budyniu waniliowego 230 g kremu czekoladowo-orzechowego (typu nutella) Cukier puder do posypania Spód: Orzechy mielimy na strukturę bułki tartej. Masło roztapiamy w rondelku. Przelewamy do orzechów, wszystko mieszamy ze sobą(...)lodówki. Masa serowa: Jajka ubijamy na żółtą pianę. Stopniowo dosypujemy cukier puder oraz cukier waniliowy. Następnie dokładamy twaróg z kostki (wcześniej gnieciemy go widelcem) oraz wiaderkowy. Delikatnie dosypujemy budyń (cały czas miksujemy). Gładka masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy krem czekoladowo orzechowy i miksujemy do połączenia się składników. Na orzechowy spód wylewamy kolejno 2-3 łyżki białej masy

VioletoweKucharzenie
Truskawkowe Kropeczki 165

Składniki: ciasto: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej  4 łyżki mąki ziemniaczanej 1op budyniu o smaku waniliowym 6 łyżek cukru 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  krem: 1 op serka mascaropne 3 galaretk i truskawkow e dodatkowo 25 0 g truskawek Przygotowanie : Do miski przesiewamy proszek do pieczenia z mąką pszenną.   Białka oddzielamy od żółtek.   białka(...)ubijamy na sztywno, stopniowo dosypujemy mąkę ziemniaczaną, a następnie cukier i budyń, delikatnie mieszamy, stopniowo w lewamy żółtka   Do masy jajecznej wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie, za pomocą trzepaczki lub łyżki, łączymy składniki.   biszkopt przelewamy do foremki i pieczemy go w 150-160*C przez 25 minut. Po upieczeniu biszkopt pozostawiamy w piekarniku by ostygł

Luźna Kuchnia
budyniowiec ( bez pieczenia) 530

masa budyniowa i brzoskwinie w galaretce. Proste ale jakże smaczne! *foremka 23*28 cm Składniki: 300 g herbatników kakaowych 150 g herbatników maślanych  1 l mleka 3 opakowania budyniu waniliowego (120 g ) 5 łyżek cukru kostka masła puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Foremkę do pieczenia wyścielić papierem. Na dnie ułożyć połowę herbatników kakaowych. Większą część mleka i masło zagotować(...)Budynie i cukier rozmieszać w odrobinie mleka i wlać na resztę gotującego się mleka. Gorącą masę podzielić na trzy części i od razu przekładać nią herbatniki tak, aby środkową warstwę stanowiły ciastka maślane. Kiedy całość wystygnie na wierzchu ułożyć brzoskwinie i zalać  tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik krówkowy 381

małe jajko 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 400g krówek 200 ml mleka 700 g twarogu z wiaderka dobrej jakości 3 jajka 85g cukru 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru Dodatkowo: kakao do dekoracji CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI   1. Z podanych składników na spód zagniatamy jednolite ciasto. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy(...)proces, możecie włożyć garnek z mlekiem do garnka z lodowatą wodą i często mieszać). 4. Do misy miksera wrzucamy twaróg, cukier i jajka i zaczynamy ubijać. Po chwili dodajemy budyń, a następnie powoli wlewamy mleko. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników, aby zbytnio się nie napowietrzyło. Na koniec wrzucamy resztę posiekanych krówek i delikatnie mieszamy. 5. Piekarnik rozgrzewamy

My Culinary Art
Słonecznikowiec kajmakowy 147

szklanki mleka zagotować z cukrem. Pozostałe mleko dokładnie wymieszać z żółtkami i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilę gotować, aż budyń zgęstnieje. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem na jasną, puszystą masę, dalej ucierając stopniowa dodawać przestudzony budyń. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, odłożyć. Prostokątną formę o wymiarach 35 x 24 cm wyłożyć herbatnikami

Domowa cukiernia Ewy
pyszny sernik z gruszkami... 161

margaryna 15 dag, cukier 2 łyżki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, mąka tortowa 20 dag, kakao 2 łyżki SERNIK: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, ser twarogowy 1 kg/wiaderko, gruszki 4 sztuki, bułka tarta 2 łyżki, galaretka agrestowa 1 opakowanie, lukier biały - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba(...)kruszonkę, schować do lodówki na 30 minut do misy robota wbić jajka, dodać cukier, cukier wanilinowy i z 5 minut ucierać do białości na wysokich obrotach, dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka i krótko połączyć składniki tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką - ciasto przyklepać do dna blaszki, wylać masę serową na ciasto gruszki delikatnie bez wciskania

W Mojej Kuchni Lubię
Placek kruchy z rabarbarem i malinową pianką 134

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kwaśnej śmietany 4 łyżki cukru pudru 5 żółtek Różowa pianka z rabarbarem: 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 budynie malinowe (sam proszek) 3 łyżki oleju rzepakowego 4 duże łodygi rabarbaru 2 łyżki cukru z wanilią Wszystkie składniki na ciasto miksujemy w malakserze do połączenia lub zagniatamy na jednolite ciasto(...)plastry. Posypujemy cukrem z  wanilinowym i dokładnie obtaczamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Zaczynamy bardzo powoli dosypywać cukier, nie przestając ubijać. Na końcu wmiksowujemy wolno dosypywane budynie i olej. Piankę przekładamy na  spód. Na wierzch delikatnie wykładamy rabarbar - układamy ciasno przy sobie nie żałujemy. Ścieramy na tarce jarzynowej ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Kubki smaku
Wiosenna Tęcza 166

szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg. jabłek 3 łyżki cukru 1 galaretka zielona 1 łyżka masła Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe bez cukru 0,5 litra mleka 3 łyżki cukru 200 g. masła Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30 % 1 galaretka niebieska Dodatkowo: 2 paczki okrągłych biszkoptów 2 czerwone galaretki(...)tarce z grubymi oczkami. Przełożyć je do garnka z grubym dnem, dodać masło, cukier i podsmażyć chwilę. Następnie wsypać galaretkę, dokładnie rozmieszać i pozostawić do ostudzenia. Masa budyniowa: budynie ugotować na mleku z cukrem. Odstawić do ostygnięcia a następnie zmiksować z miękkim masłem. Masa śmietanowa: galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i pozostawić do ostudzenia - ma być letnia lub nawet

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Budyń z kaszy jaglanej i suszonymi owocami 159

Odwołując się do poprzedniego wpisu   przygotowałam budyń z kaszy jaglanej i suszonymi owcami, więc z tymi produktami, które dostałam w ramach współpracy. Budyniu nie należy słodzić, bo jest słodki, dzięki suszonym owocom. Zachęcam do przygotowania! Składniki: 4 łyżki suchej kaszy jaglanej + 1,5 szklanki wody 3 daktyle bez pestek 3 śliwki suszone 3 morele suszone   2 łyżki rodzynek

Truskawkowa Fiesta
sernik papieski z kajmakiem i słonecznikiem 1627

sera białego (3 krotnie zmielonego) 300 g cukru 250 ml śmietany, kwaśnej 125 ml oleju 2 jajka 4 żółtka (białka wykorzystamy do bezy orzechowej) 250 ml mleka 2 budynie waniliowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej wykonanie: Jajka oraz białka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ser i miksujemy. Następnie dodajemy olej, śmietanę oraz budynie i mąkę wymieszane z mlekiem. Miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
5 razy fit śniadania 131

wersjach: jako naleśniki białkowe zrobione z samych białek plus ulubione dodatki ( u mnie zwykle mozarella, szynka sarreno i sałata z pomidorem) lub naleśniki budyniowe robione na bazie mleka/wody z budyniem bez cukru – i ponownie dzięki budyniowi mamy naleśniki czekoladowe, bananowe, malinowe, truskawkowe i inne. Naleśniki zazwyczaj pojawia się u mnie w weekend :) Zajadamy wtedy wszyscy. PUDDING CHIA Rewelacyjny, bo bardzo

Tetiisheri
Naleśniki budyniowe 135

fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Naleśniki budyniowe  (4 szt.) 2 jajka 100 ml mleka (u mnie mleko kokosowe) 2-3 łyżki mąki ryżowej Ulubiony budyń 35g bez cukru (u mnie bananowy) Budyń mieszam z mlekiem i dodaję pozostałe składniki.  Smażę z obu stron na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni.   Smacznego! _________________________________________ Kochani, na moim blogu

Tetiisheri
Naleśniki waniliowe 142

kolejny umilić sobie ponury dzień słonecznymi naleśnikami. Było warto!!! Naleśniki waniliowe  (4 szt.) 2 jajka 100 ml mleka (u mnie mleko kokosowe) 2-3 łyżki mąki ryżowej Ulubiony budyń 35g bez cukru (waniliowy) Budyń mieszam z mlekiem i dodaję pozostałe składniki.  Smażę z obu stron na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni. Smacznego! Zachęcam do obserwowania mojego profilu

Tetiisheri
Fit ptyś 218

piekarnika w foremce (ja mam taką małą z Pepco) 180 stopni, 20 minut. Krem: 100 ml mleka kokosowego z kartonu 1 łyżka wiórków kokosowych  2-3 łyżki budyniu malinowego  2/3 mleka gotujemy i dodajemy wiórki kokosowe. Jednocześnie mieszamy pozostałą część mleka z budyniem i dolewamy do gotującego się mleka, mieszając. Ciacho po wyjęciu z piekarnika kroimy i uzupełniamy

Tetiisheri