Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem i gotujemy budyń. Wychładzamy go zupełnie. Masło ubijamy na puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka i bez grudek. Smarujemy pierwszą warstwę upieczonego ciasta kremem. Przyciskamy blatem
Z Kuchni Do KuchniSKŁADNIKI : 1 kg sera wiaderkowego 6 dużych jajek 4 łyżki oleju 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki dowolnego capuccino 1 paczka ciastek owsianych 250 g 150 g masla naturalnego 150 g czekolady deserowej 2 łyżki mleka 300 g swierzych malin do dekoracji migdały do posypania(...)PRZYGOTOWANIE : Żółtka ucieramy z cukrami mikserem, białka ubijamy na sztywno. Następnie wlewamy olej i dodajemy partiami twaróg. W razie konieczności ser dosładzamy, wsypujemy budynie, mieszamy i dodajemy ubita białka. Masę delikatnie mieszamy aż składniki się połączą. Ser dzielimy na trzy porcje, do jednej dodajemy ciemne kakao i mieszamy a do drugiej capuccino i również dokładnie mieszamy. Ciastka przekładamy
Kulinarne Fantazje Marioliszkl. cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego Szklankę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do pozostałego mleka dodać obie mąki, wymieszać. Następnie wlać do gotującego się mleka. Zagotować do uzyskania gęstego budyniu. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodawać powoli budyń miksując do uzyskania gładkiego kremu. Dodatkowo : 1 szkl. drylowanych wiśni 1 szkl. płatków kukurydzianych lekko rozdrobnionych
Banana Smilesjednolitej masy. Wkruszyć biszkopty i wszystko odstawić do lodówki na około 25-30 minut. Po tym czasie możemy cieszyć się zdrowym deserkiem... Mmm .. po prostu pyszne! Awokado budyń , może zrównoważyć hormony, zwiększyć metabolizm i walczyć z chorobami ,a co najważniejsze smakuje świetnie--- Smaczny budyń z pewnością będzie jednym z twoich ulubionych deserów. Przygotowuje się go szybko
w mojej kuchnidociskamy w dno formy, chłodzimy przez pół godziny w lodówce. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 4 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżka kaszy manny 50 g roztopionego masła 1 łyżka cukru wanilinowego 300 ml mleka kokoswoego(...)Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Następnie partiami dodajemy ser twarogowy. Ucieramy krótką chwilę do połączenia. Dodajemy roztopione i przestudzone masło, budyń w proszku, kaszę manną, mąkę ziemniaczaną. Wlewamy mleko kokosowe i wiórki kokosowe. Ucieramy krótką chwilę. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszając. Wyjmujemy z lodówki tortownicę
Made By Mom And Sonhansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto 3 bit Składniki: 7 paczek herbatników puszka mleka skondensowanego- słodzonego ( lub gotowa masa kajmakowa ze sklepu) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 0,5 l mleka 2 śnieżki 2/3 kostki dobrego masła 250 ml śmietanki 30% tabliczka mlecznej czekolady lub polewa czekoladowa mleczna Sposób wykonania: Mleko skondensowane gotować(...)tego tzw.karmel- masa kajmakowa. Jeżeli używamy gotowej masy kajmakowej to na chwilę przed otwarciem, zalecam zanurzyć puszkę w ciepłej wodzie, to znacznie ułatwi wyłożenie masy na spód herbatnikowy. Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z masłem ( mikserem lub poprzez ucieranie). Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami. Ułożenie: - spód formy obłożyć herbatnikami - karmel- masa kajmakowa - herbatniki - masa
Smaki NataliiSmacznego! Sernik bez sera Spód: 3 szklanki mąki 4 żółtka kostka masła 1/2 szklanki cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 3 duże śmietany 18% 2 op. budyniu waniliowego Łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka cukru olejek cytrynowy 4 białka Sposób wykonania Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na dwie części. Umieścić w lodówce na około 1 h. Śmietany wymieszać(...)budyniami, oraz aromatem. Białka ubić na sztywno z cukrami. Powoli dodawać do śmietan. Jedną z części ciasta rozwałkować i umieścić w prostokątnej formie(22x27cm). Wlać masę. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Piec w około 170 st. 45-50 minut
Smaki Nataliiminor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Czekoladowy sernik bez sera z nutą kawy Składniki 1l śmietany 18% 4 białka ¾ szklanki cukru 2 budynie czekoladowe(z cukrem) 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka likieru czekoladowego Małe opakowanie herbatników(do wyłożenia tortownicy) Sposób wykonania: Śmietany wymieszać z budyniami,kakao oraz kawą.Białka
Smaki Nataliimasła 2 żółtka 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego masa serowa: 1 kg sera 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 duży budyń ok.1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju lub masła 2 jajka całe 4 żółtka 3/4 szklanki cukru pianka z rosą: 6 białek 1 szklanka cukru Sposób wykonania: Przygotowanie zaczynam od zrobienia kruchego(...)cztery żółtka i dwa jaja i dodaję cukier, kręcę aż będzie jasna masa (w kolorze koglu), dodaję ser i miksuję dokładnie. Dodaję też cukier waniliowy lub aromat, mleko, olej, budyń, itd. Miksuję. Wylewam masę serową na kruchy spód (nie zapiekałam!). Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę 45 minut. Do sześciu białek dodaję cukier i kręcę
Smaki Nataliijajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa truskawkowa: 90 dag mrożonych truskawek + 3/4 szklanki wody, 2 galaretki truskawkowe, 2 budynie śmietankowe bez dodatku cukru + 3/4 szklanki wody, 1 szklanka cukru, Bita śmietana: 1/2 l kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 4 śmietan-fixy + 100 g pokruszonych herbatników(ja dałam stratą czekoladę(...)termoobiegiem). Masa truskawkowa : Do garnka wlać 3/4 szklanki wody, dodać zamrożone truskawki i cukier. Zagotować do miękkości, a następnie podusić. Ponownie zagotować, dodać dwie galaretki i wymieszać. Budyń rozcieńczyć w wodzie, dodać do masy truskawkowej. Chwilę gotować. Odstawić, poczekać, aż stanie się letnia (prawie zimna) i znacznie zgęstnieje. Przełożyć na biszkopt i równomiernie rozprowadzić. Bita śmietana : Kremówkę ubić, dodać
Smaki Nataliiczubate łyżki mąki ziemniaczanej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy.Wsypujemy cukier i cukier waniliowy.W pozostałym mleku rozpuszczamy mąkę pszenną i ziemniaczaną.Wlewamy je do gotującego się mleka,ugotować budyń,mieszać szybko i dokładnie aby nie zrobiły się kluchy(szybko gęstnieje) odstawić do wystudzenia.Masło ucieramy.Ucierając dodajemy po łyżce budyniu i alkoholu. Polewa: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~` 20dag.cukierków krówki 10dag.mas
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipudru 2 żółtka jaja 1 jajko 10 dag margaryny 2 łyżki smalcu Składniki na masę serowa: 1 kg białego sera 1 szklanka mleka 1 ½ szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy 2 jajka 4 żółtka jaja kilka kropli aromatu waniliowego 2 łyżki kakao 1 szklanka kulek czekoladowych tłuszcz do formy Pianka i góra ciasta: 6 białek (pozostałych z masy serowej(...)podanych składników zagnieść kruche ciasto, rozwałkować na stolnicy i przenieść na wałku do formy wysmarowanej tłuszczem. Górę ciasta posypać kakao. Ser zmielić dwukrotnie, utrzeć z cukrem, aromatem, mlekiem, wsypać budyń, wbić jajka i żółtka, dokładnie wymieszać i przelać do formy. Posypać czekoladowymi kulkami, lekko je wciskając. Placek wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około pół godziny. (adsbygoogle
Tradycyjna Kuchniałyżka octu Masa serowa: 1 1/2 kg mielonego twarogu 8-9 jajek 35-40 dag cukru 30 dag masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy bez cukru ok 1/2 jagód Ciasto: Żółtka dobrze roztrzepać z cukrem.Masło i margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dodać roztrzepane żółtka,ocet,na końcu(...)dekorację). Schłodzić.Mniejszą część ciasta rozwałkować i przygotować dekoracyjne paseczki. Masa: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,stopniowo dodawać po jednym żółtku,ser,mąkę ziemniaczaną oraz budyń.Na końcu delikatnie wmieszać białka ubite na sztywną pianę. Spód blaszki o wymiarach 20x30 cm ( może być większa) wyłożyć większą częścią ciasta,następnie wylać masę serową, rozłożyć większą część jagód
Niespełnione zdolności kulinarnekakao 100 g roztopionego masła Masa serowa: 1 kg dobrego twarogu sernikowego w wiaderku 330 ml śmietany 30% 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (80 g) Polewa: 400 g jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w malakserze, następnie mieszamy z kakao i roztopionym masłem. Po wymieszaniu powinny przypominać(...)rozdrobnione herbatniki i dociskamy do dna. Formę z przygotowanym spodem wkładamy na 30 minut do lodówki. Jajka miksujemy z cukrem (nie ubijamy), następnie dodajemy twaróg, śmietanę, ekstrakt waniliowy i budyń. Wszystko razem krótko miksujemy, tylko do połączenia się składników. Masa serowa wyjdzie dość płynna. Przelewamy ją do tortownicy z przygotowanym wcześniej spodem z ciasteczek. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 150 stopni
Smakowity Blog KulinarnyKolejna część czwartkowej serii wpisów. Kolejna dawka inspiracji. Dzisiaj polecam zupę klopsową. Po takiej zupie będziecie długo najedzeni, dlatego na drugie danie zróbcie sobie lekkie naleśniki. Budyń czekoladowy musicie koniecznie wypróbować i wybić z głowy kupowanie tego w torebce. Jeśli jesteś po raz pierwszy, p rzed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie dziecka - czym skorupka(...)Zupa klopsowa jest bardzo syta, dlatego na drugie danie zrobiłyśmy lekkie naleśniki nadziane serem. Ciasto zrobiłam na mleku owsianym, a sos to truskawki i jogurt naturalny. Podwieczorek 17:30 Budyń czekoladowy. Najlepszy - domowy. Przepis znajdziesz tutaj>>> Kolacja 19:00 Nie zdążyłam zrobić zdjęcia całego dania. Lilcia zaczęła już wcinać, a miała jajko ugotowane na twardo (zażyczyła sobie
lady-och-mistrzyni.blogspot.com