Symbio 4 żółtka 2 łyżki kakao 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Masa śmietanokwo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 500 ml kwaśnej śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 3 szklanki czerwonych porzeczek Najpierw wykonujemy ciasto. Mnie pomógł robot. Ze składników na ciasto zagniatamy kulę. Dzielimy(...)minut. Międzyczasie robimy masę kokosowo - śmietankową. Ubijamy białka na sztywno i dosypujemy bardzo powoli cukier, aż do powstania lśniącej bezy. Dołożyć śmietanę, wymieszać łopatką. Na koniec dodać wiórki oraz budynie. Wymieszać delikatnie łopatką. Wyłożyć gotową masę na spód czekoladowy i wyrównać. Na masę wysypać porzeczki – suche i czyste. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć drugie ciasto. Piec w 180 stopniach
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki/błskawiczna, olej rzepakowy 1/4 szklanki, czereśnie 1/2 kg/jasne, herbatniki 200 gram, lukier biały - w opisie żółtka oddzielić od białek, z białek ubić sztywną pianę, do miski z żółtkami wsypać cukier wanilinowy, cukier i mikserem utrzeć do białości(...)minuty na dużych obrotach do masy dodać ser z wiaderka, wsypac budyń, kaszkę manną błyskawiczną, wlać olej i mikserem połączyć krótko składnik wypestkowane jasne czereśnie wsypać do masy i łyżką delikatnie wmieszać w masę dodać ubitą piane i łyżką delikatnie wmieszać w masę, nie za długo aby nie napowietrzyć masy forma 25x24 cm, wyłożona papierem do pieczenia, w blaszce poukładać
W Mojej Kuchni Lubiękaszę. Gotować około 15 min, aż większość płynu się wchłonie i kasz będzie miękka. Zblendować jeszcze ciepłe. Na samym końcu dodać miód. Wymieszać składniki polewy i ozdobić budyń! SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*: 308 kcal 12,6 g białka 6,4 g tłuszczu 51 g węglowodanów ogółem 1,7 g błonnika Taki budyń jest
Vroblewska-fitlifepieczenia 0,5 szklanki cukru 125 g margaryny 4 żółtka Masa serowa: 5 jajek 1 szklanka cukru 16 g cukru waniliowego 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 40 g budyniu waniliowego (1 opakowanie) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki mleka 3,2 % 125 g margaryny Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru Ciasto: Do misy miksera wsypujemy mąkę wraz(...)pieczenia). Spód podpiekamy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 10 minut. Masa serowa: Jajka ubijamy na puszystą pianę z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie kolejno dodajemy twaróg, budyń, mąkę ziemniaczaną, mleko oraz wcześniej rozpuszczoną i wystudzoną margarynę. Wszystko delikatnie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Masę przelewamy na podpieczony spód. Wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika na 50 minut
VioletoweKucharzeniekruszonki, to pyszna propozycja na weekendowe ciasto SKŁADNIKI Spód: 200 g kruchych ciastek kokosowych, 15g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 4 jajka, 1/3 szkl. cukru, 4 łyżki oleju, 1 budyń kokosowy, 4 łyżki mleka, 700 g twarogu z wiaderka Kokosowa kruszonka: 2 łyżki mąki, 3 łyżki cukru, 3 łyżki masła, 2 łyżki wiórek kokosowych Dodatkowo: ½ szkl. jagód WYKONANIE Spód: ciastka mielimy(...)blenderem, dodajemy rozpuszczoną margarynę, mieszamy, wykładamy spód brytfanki i wkładamy do lodówki. Masa serowa: jajka ubijamy z cukrem, dodajemy twaróg, olej, mleko i budyń, miksujemy na jednolitą masę. Połowę masy wylewamy na spód z ciastek, układamy jagody, wylewamy resztę masy serowej. Z podanych składników zagniatamy kruszonkę. Układamy na masie serowej. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy
słodki bratekwspółpracować :DDD P.s.2 Nadia zeza nie zauważyła :DDDDD Jupi!!!!! Wszystkie pyszności urodzinowe: tort z Elsą i Olafem, babeczki - Góry Lodowe, ciasteczka - Śnieżynki, galaretka z Olafem - Pływający Olaf, budyń z mascarpone - Roztopiony Olaf, galaretki - Kostki Lodu, mini marcheweczki - Nosy Olafa, butelki z wodą - Roztopiony Śnieg oraz popcorn - Płatki Śniegu :) Tort z Elsą. Puszysty, błękitny biszkopt, przełożony kremem śmietankowym(...)dodatkiem czerwonych pomarańczy Babeczki z kremem śmietankowym i cukrowymi śnieżynkami - Góry Lodowe Galaretka o smaku wieloowocowym pokrojona w Kostki Lodu :) Pyyyyyszne maślane ciasteczka z lukrem - Śnieżynki Budyń śmietankowy z mascarpone, pianki marshmallows i lukier plastyczny - Roztopiony Olaf :D Galaretka wieloowocowa, pianki marshmallows, lukier plastyczny i paluszki - Pływający Olaf Świeżutko uprażony popcorn - Płatki Śniegu Słodziutkie mini marcheweczki - Nosy Olafa
Słodko-Słony Świat Ilonyspód wymieszać do uzyskania konsystencji mokrego piasku. 2. Formę do tarty lekko natłuścić Wyłożyć ciasto lekko dociskając wyrównując wierzch. Piec przez 15-18 minut. Po upieczeniu wystudzić inaczej budyń się rozpuści na gorącym spodzie. 3. mleko kokosowe razem z wanilią umieścić w rondlu i podgrzewać na małym ogniu. Cukier oraz skrobię wymieszać i dodać do mleka kokosowego(...)podgrzewać na średnim ogniu do momentu wrzenia cały czas mieszając by masa się nie przypaliła. Gotowanie potrwa ok. 5-6 minut. Masa powinna mieć konsystencję gęstą taką jaką ma budyń. Krem przełożyć do miski wierzch wyścielić folią spożywczą co pozwoli nam uniknąć kożucha na powierzchni masy. Schłodzić do temperatury pokojowej. 5. Na schłodzony spód wykładamy masę budyniową wyrównujemy wierzch
vaniliowoczekoladowawlać do garnka dodać 5 łyżek cukru i zagotować,pozostałe mleko zmiksować z żółtkami i mąką pszenną i ziemniaczaną,mieszankę wlać do gotującego się mleka-cały czas mieszając ugotować budyń,ostudzić. Masło zmiksować na puch,a następnie dodawać porcjami ostudzony budyń,nadal ucierając-na gładką masę. Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej wody,brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić
Swojskie jedzonkoSKŁADNIKI : 1 kg sera wiaderkowego 150 g margaryny 4 duże jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 200 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru + 1 płaska, łyżka mąki ziemniaczanej około 400 g herbatników(...)PRZYGOTOWANIE : W dużym garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukry i mieszamy. Następnie dodajemy mielony twaróg, kiedy lekko się podgrzeje wbijamy jajka i energicznie mieszamy. Budynie mieszamy z mąką ziemniaczaną w mleku, wlewamy do gorącego sernika i energicznie mieszamy aż masa serowa zgęstnieje. Foremkę o wymiarach 20/30 wykładamy folią aluminiową. Dno blaszki wykładamy warstwą herbatników, wylewamy na nie część masy
Kulinarne Fantazje MarioliDODATKOWO : 1 puszka brzoskwiń, odcedzonych 2 jabłka, obrane i pokrojone w kawałki 3 białka 1 budyń waniliowy z cukrem 2 łyżki cukru Białka ubijamy na sztywno, dalej ubijając wsypujemy cukier a po chwili budyń. Delikatnie mieszamy pianę
Kulinarne Fantazje MarioliMasa serowa : 600 -700 g sera wiaderkowego 1 budyń waniliowy bez cukru 3-4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki oleju 1 jajko Śmietana(...)zagotować. Odstawić i ostudzić, następnie dodać konfiturę, jajka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać do połączenia się składników. Twaróg przekładamy do miski i mieszamy z cukrem, budyniem, jajkiem i olejem. W razie konieczności dosładzamy. Papilotki na muffinki rozkładamy do formy na muffinki. Nakładamy po łyżce ciasta czekoladowego, resztę foremek uzupełniamy masą serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku
Kulinarne Fantazje Mariolisera wiaderkowego 200 g cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka + 1 białko 200 g śmietany 18 % 100 g czekolady mlecznej 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej polewa czekoladowa-expresowa płatki migdałów HELIO(...)ciasto dokładnie łączymy, aż powstanie jednolite ciasto. wyłożyć nim tortownicę 24 cm. Jajka ucieramy z cukrem, następnie dalej ucierając dodajemy cały ser, białki, śmietanę i mąkę z budyniem. Na koniec wsypujemy startą na tarce czekoladę. Masę serową wylewamy na spod ciasta i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170*C, przez około 1 godzinę. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 2 duże, czerstwe rogaliki masło do posmarowania 1 szklanka mleka 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego ( bez cukru ) 100 g świeżych truskawek drzem truskawkowy opcjonalnie płatki migdałów cukier puder do posypania(...)masłem. Okrągłą formę ( może być na tartę ) wykładamy papierem do pieczenia. Rogaliki układamy jeden obok drugiego i lekko smarujemy dżemem truskawkowym. Mleko mieszamy trzepaczką z jajkami, cukrami i budyniem. Truskawki myjemy, obieramy i tniemy na plasterki, następnie układamy między rogalikami. Tak przygotowane rogaliki zalewamy wymieszaną masą jajeczną i posypujemy po wierzchu płatkami migdałów. Pieczemy w nagrzanym piekarniku
Kulinarne Fantazje Mariolitwarogu półtłustego w kostce ( 4 kostki po 250 g ) 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 5 białek 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki oleju Polskiego 1 puszka brzoskwiń cukier puder do posypania(...)przekładamy do dużej miski dodajemy cukry, mleko, olej i mieszamy aż składniki się połączą. Białka ubijamy na puch, dodajemy do masy serowej i dokładnie łączymy składniki. Na koniec wsypujemy budynie, mieszamy i masa serowa gotowa. Brzoskwinie odcedzamy, kroimy na mniejsze kawałki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto dzielimy na dwie połowy, trzemy na tarce jarzynowej lub rozwałkowujemy, wykładamy
Kulinarne Fantazje Marioliszklanki mleka dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać śmietankę i żółtka z obiema mąkami. Całość energicznie mieszając należy zagotować. (Powinien powstać gęsty budyń.) Masło zmiksować do białości i stopniowo połączyć z ostudzonym budyniem. Na blasze (wyłożonej folią aluminiową) ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować 1/2 kremu i kolejno położyć warstwę ciastek, resztę masy, herbatniki
Di gotuje