brokuł - 8440 przepisów (strona:437/563)

Jajka w szklance 156

zaskoczyć rodzinę :) Dzisiaj wersja podstawowa, choć prawdopodobnie przed świętami będzie wersja zmieniona ;) Przepis ze strony  Kukbuka . Składniki: jajko, kromka chleba, ząbek czosnku, roszponka, kiełki (u mnie rzodkiewka i brokuł), pieprz, sól, oliwa Jajko ugotować na twardo, obrać i pokroić w większą kostkę. Pieczywo smarujemy czosnkiem i przesmażamy na rozgrzanej patelni z dwóch stron do zrumienienia, następnie kroimy w większą

Plate of Joy
Łosoś i kuleczki z quinoa z zielonymi warzywami 138

zdrowo i kolorowo! Coś nowego z kaszy quinoa - kuleczki, w których możemy przemycić warzywa, więc i dzieciom taka propozycja może się spodobać! Możemy dodać do nich szpinaku, czy różyczki brokułów. W każdej kombinacji będą pyszne! Pomysł na kuleczki podpatrzyliśmy u Donny Hay.  Są pyszne, koniecznie spróbujcie! Składniki: (dla 2 osób) 2 kawałki łososia, suszone płatki chili, kuleczki z quinoa

Plate of Joy
Tortilla z tuńczykiem 80

Składniki: tortilla pszenna tuńczyk w oleju suszone pomidory ser feta roszponka kiełki brokuł Sposób przygotowania: Na placek tortilli wyłożyć wszystkie składniki.Pamiętając,że jeszcze musimy ją zwinąć, w związku z czym nie może być ich za dużo.Układamy je jak najbliżej strony,którą będziemy zwijać. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Pyszna tortilla z tuńczykiem 100

Składniki: tortille pszenne  tuńczyk w oleju  kukurydza z puszki  roszponka  kiełki brokuł  czerwona papryka   ser feta Sposób przygotowania: Pokroić paprykę i ser feta na kawałki. Odsączyć kukurydzę i tuńczyka z zalewy. Następnie nałożyć na placek tortilli wszystkie składniki. Pamiętając przy tym,że nie może być ich zbyt dużo.Zwinąć tortillę i pokroić na kawałki

Wielki apetyt
Letnie casarecce 89

Składniki: 200g makaronu casarecce 1/2 czerwonej papryki 100 g kurek garść roszponki kiełki brokuł garść czarnych oliwek mozzarella odrobina smalcu sól pieprz Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok 6 minut (al dente). Kurki obsmażamy na smalcu,dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę.Następnie dodajemy pokrojone oliwki i doprawiamy do smaku.Podajemy z roszponką, kiełkami i kawałkami mozzarelli. Smacznego

Wielki apetyt
Makaron-otto ze szparagami, brokułem, groszkiem i żurawiną. 139

przepis a tak jak my będziesz zajadał się tym cudeńkiem w ciągu kilku chwil. Składniki: Garść makaron ( w kształcie ryżu) 150 ml bulionu drobiowego 50 ml wina białego musującego brokuł 20 g mrożonego zielonego groszku 3-4 zielone szparagi mała cebulka oliwa z oliwek 2 łyżki suszonej żurawiny 50 g masła sól Sposób przygotowania: Masło rozpuść na odrobinie oliwy

Wielki apetyt
Roladki wiosenne 171

kolorową roladkę na obiad, podaną z ziemniakami. Roladki wiosenne SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny jajko -1 szt mąka bułka tarta do panierki sól i pieprz tłuszcz FARSZ: brokuł - 4 różyczki marchewka 4 słupki papryka czerwona - 4 słupki papryka żółta - 4 słupki jajko - 1 szt pietruszka natka Sposób przygotowania: PRZYGOTOWANIE: Fileta podzielić na 4 porcje, rozbić mięso tłuczkiem, oprószyć solą

Kuchnia Danusi
Risotto makaronowe z groszkiem 170

łyżki masła klarownego, 50 ml białego wytrawnego wina, 250 ml bulionu, 100 g zielonego groszku konserwowego, kilka całych zielonych oliwek, sól himalajska do smaku, pieprz zielony do smaku, kiełki brokułu,   20 g startego sera żółtego. Przygotowanie: Cebulę kroimy w paski, pora w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulkę z porami. Wlewamy wino, wsypujemy makaron

Moniki Smakołyki
Sałatka z kaszy bulgur z buraczkami 157

zainspirowany przepisem z bloga Filozofia smaku . Składniki: 4 niewielkie ugotowane buraczki 1 szklanka kaszy bulgur 1 puszka kukurydzy 2 kwaśne jabłka 1 cebula dymka ze szczypiorkiem ½ opakowania kiełków np. brokułu lub rzodkiewki (25g) ½ pęczka posiekanej natki pietruszki Sos winegret z czosnkiem i musztardą Dijon: 2 ząbki posiekanego drobno czosnku ½ szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy Dijon sok z ½ cytryny

Trzeci talerz
Frittata ze szpinakiem 135

jajek na miękko lub jajek sadzonych, to proponuję inny sposób. Jest wiosna więc frittate można przygotować na milion sposobów. Z szynką, boczkiem, z pomidorami, z fetą, z kozim serem, brokułami, pieczarkami, szparagami, szczypiorkiem, papryką - i co tam jeszcze mamy w lodówce, a pasuje do jajek. Kolorowy zawrót głowy :) Dla 2 głodnych lub 4 mniej głodnych osób Potrzebujemy: 8 jajek

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Burgery z buraków z kaszą jaglaną oraz salą paprykowo - pomidorową. 158

gałązki tymianku  2-3 łyżki bułki tartej  sól, pieprz, gałkę muszkatołową do smaku   pół papryczki chili  sałatę kilka liści  kiełki rzodkiewki lub brokułu salsa pomidorowa z papryką pieczoną  1 czerwoną i żółtą paprykę  1 mała czerwona cebula  2 pomidory  1-2 łyżki oliwy  1 łyżeczka octu balsamicznego  sól

Basia w kuchni
Sycylijska pizza z rybą 163

Posmaruj ciasto oliwą z oliwek i ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach Dodatki na wierzch u mnie to -ser koryciński swojski -cukinia baby -papryka grillowana, może być zwykła papryka -szczypiorek -brokuł ugotowany na parze -oliwa z oliwek, sól -szynka Dodatki komponujecie sami według potrzeb kubków smakowych. Z pozostałego ciasta wałkujecie placek, kroicie w długie paski i ściskacie co ok.centymetr, powstanie pasek

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka Mamusi z dodatkiem liści rzodkiewki 229

jadłam po raz pierwszy...Tak są jadalne! Ale pod warunkiem, że nie pryskane i z dobrego zródła -pomidor obrany ze skórki-mama zawsze parzy pomidora i skórkę ściąga -ogórek -brokuł gotowany na..parze! -papryka -ser koryciński ze szczypiorkiem i suszonym pomidorem -sos- majonez+ketchup+oliwa z oliwek+pieprz i sól himalajska różowa Mama umyła i pokroiła na drobno wszystkie składniki

Z Kuchni Do Kuchni
Votà'-Votà' – sycylijska przekąska teściowej 223

być każda szynka -grillowana papryka . Jak ugrillować paprykę w domu.Podpowiedz znajdziecie  w tym miejscu -szczypiorek lub cebulka dymka -cukinia baby starta na dużych oczkach -oliwa z oliwek -brokuł ugotowany na parze -ser koryciński swojski suszony pomidor i szczypiorek od  CZESŁAWY ZARZECKIEJ  To wyjątkowy ser. Bardzo przypomina mi Sycylie, stąd ta przekąska, sentymentalna i przepyszna.Pokr

Z Kuchni Do Kuchni
Krem brokułowo-szpinakowy z gorgonzola i pestkami dyni 137

Wyrazisty smak i śliczny kolor.  Do tego chrupiące, prażone pestki dyni. Można zabielić śmietanką, mi jednak smakuje  bez tego dodatku. Pycha! Składniki (3 porcje): brokuł bez nóżki (400 g) 150 g szpinaku 1-2 ząbki czosnku 30 g ziaren dyni 70 g sera gorgonzola 1 łyżeczka soli 1 kostka bulionu warzywnego 2 szklanki wody Przygotowanie

Pora na pora i pomidora

Proponowane wyszukiwania