Wartości Odżywcze 1 Porcji : 125 g Mięsa, 125 g Brokułów, 250 g ziemniaków Przepis : Czytaj Dalej
Sylwetka Od Kuchniefekt był bardzo smaczny :) Składniki : 1 cukinia 1/2 papryki czerwonej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 por 1 marchewka 1/2 puszki pomidorów 3 łyżki kukurydzy 1/2 opakowania mrożonek (brokuły + kalafior) 1/2 puszki zielonej fasolki 1/2 jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy sól, pieprz, przyprawa curry, papryka ostra/słodka, sos sojowy jasny, 1 łyżka ketchupu Przygotowanie: Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek
Kitchens Alphabetbiałym mięsie. Zwana jest także złocicą europejską. Jest ona jedną z nawykwintniejszych ryb morskich. Dziś serwuję ją z pikantnym sosem paprykowym, który wspaniale współgra z jej delikatnością oraz brokułami. Składniki: filety z soli (ja miałam mrożone) 1 cebula sól pieprz biały mąka 2 jajka bułka tarta Na sos: łyżka masła 2 serki topione o wyraźnym smaku, ja dałam paprykowe
Walijskie Pichceniebabcinego sposobu na kaszę (i ryż) czyli zawijam garnek w koc i odstawiam na ok 1h, aby kasza "doszła". W tym czasie obieramy i kroimy marchewki, kalafior, brokuł - zalewamy niedużą ilością wody, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę, następnie dorzucamy pokrojone pieczarki oraz czerwoną paprykę. Podsmażamy całość mieszając
Walijskie PichcenieMałe filety drobiowe z niespodzianką zadowolą nawet najbardziej wymagających. Jako farsz ( i naszą niespodziankę) możemy użyć praktycznie wszystkiego: brokułów, szpinaku, sera, orzechów włoskich, suszonych pomidorów... Takie kieszonki to zdrowy i szybki pomysł na rodzinny obiad i wspaniała alternatywa dla tradycyjnych drobiowych kotletów w panierce:)) Składniki na 4 kieszonki: 2 piersi z kurczaka sól pieprz słodka papryka 8 pieczarek
Walijskie Pichcenieróżyczek ugotowanego kalafiora sól pieprz koperek olej Wykonanie: Jajka ścieramy na drobnych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę.W dużej misce mieszamy starte jajka, cebulkę, rozduszony widelcem kalafior i brokuł, koperek oraz przyprawy: sól, pieprz do smaku. Wbijamy 2 całe jajka i dokładnie mieszamy masę jajeczną. Na koniec dodajemy bułkę tartą. Mieszamy ponownie. Zwilżonymi w wodzie dłońmi formujemy okrągłe
Walijskie Pichceniektóre zawsze się udaje, można je łatwo modyfikować, zgodnie z własnymi preferencjami i zawsze wychodzi inaczej. Moja dzisiejsza wersja tego dania jest z pieczarkami, ale wyśmienicie smakuje np. z brokułami, papryką lub innymi dodatkami, jakie przyjdą Wam do głowy :). Ponieważ zawsze gotuję dodając składniki wedle uznania, "na oko" niemal nigdy nie potrafię wskazać ilości produktów, ani czasu jaki potrawa jest
Taste Of My Dayprzypaliła. Gdy zbrązowieje zdejmujemy z ognia. Kalafior równomiernie polewamy przesmażoną na maśle bułką. Możemy posypać na przykład koperkiem. Niestety nie miałam go w lodówce, dlatego do ozdoby wykorzystałam kiełki brokułu :) Kalafior z bułką tartą możemy jeść jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Smacznego
Taste Of My Dayżółta papryczka i sosu czosnkowego. Uwielbiam sałatki, w której wykorzystuje się panierowanego lub grillowanego kurczaka: Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem Lekka sałatka z grillowanym kurczakiem Sałatka z kurczakiem i brokułem Ta sałatka z kurczakiem i kalafiorem jest pyszna i może być hitem domowej imprezy. SKŁADNIKI: 2 ćwiartki z kurczaka, 1/2 szt kalafiora 1 łyżeczka kurkumy do gotowania kalafiora 1 łyżeczka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmakować, a wręcz przeciwnie danie plasuje się w czołówce moich ulubionych :) Składniki na 4 porcje: 500 g piersi z kurczaka 450 g warzyw mrożonych ( u mnie te z marchewką, brokułem, kukurydzą, papryką i fasolką szparagową) 2 ząbki czosnku 1 cebula 75 g orzeszków arachidowych solonych 2 łyżki sosu sojowego 500-600 ml bulionu warzywnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Sól Pieprz
Fabryka pomysłówSzpinak po cukinii i brokułach to kolejna rzecz, która zawsze znajduje się w mojej kuchni. Kocham zielone warzywa (no, może oprócz zielonej papryki ;)). Szpinak często kojarzy się z daniami jednogarnkowymi i makaronem, który jest przez niego oplatany. Ja uwielbiam go jeść ot tak i sama decydować, czy chcę go skosztować z mięsem, czy bez ;) Niesamowity jest fakt
Kitchens Alphabettuńczyka garść sałaty (w lodówce została nam tylko lodowa) 1 x pomidor 1/2 papryki 1/2 ogórka 1/2 opakowania sera feta 2 jajka ugotowane na twardo 1/3 paczki gotowanych warzyw (brokuły&kalafior) sos winegret* bagietka *przepis niedługo! Przygotowanie : 1. Jajka gotujemy w zależności od preferencji i ich wielkości, u mnie było to ok. 9 minut 2. Do jeszcze niewrzącej wody
Kitchens Alphabetwarzywami i jajkiem i formować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano. Wg. mnie kasza bardzo dobrze się komponuje z serem, więc podałam z wiejskim serkiem i brokułami. Smacznego
Anioły w kuchniwody łyżeczka drożdży instant pół łyżeczki cukru 2 szklanki mąki łyżka oleju czubata łyżeczka oregano czubata łyżeczka majeranku łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu jajko (można pominąć) na nadzienie: cebula, brokuł, papryka Rozczyn: do ciepłej wody wsypuję drożdże, cukier i łyżkę mąki. Odstawiam w ciepłe miejsce na 10 minut pod przykryciem. Ciasto: do mąki dodaję przyprawy, olej
prawdziwe jedzenie