brokuł - 8432 przepisów (strona:448/563)

Zapiekanka brokułowa 1116

składniki * 250 g makaronu np kokardki * 1 średni brokuł * 150 g mini marchewek * 1 pomidor * 1 podwójny filet z kurczaka * 200 g sera żółtego * 3 łyżki śmietany 18% * 2 jajka * sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra marynata do mięsa * 3 łyżki oleju * 3 łyżki sosu sojowego * 1 łyżka miodu * 1-2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę * 1/2 łyżeczki mielonej

Mix smaku
Podsumowanie Roku 2014 205

zwierzętami w tytule :P Ciasto "Czarna Owca" Ciasto Mrówka Prince Polo Dania obiadowe: Tarta z kurczakiem Kotlety z kaszy jaglanej Kieszonki z piersi kurczaka Sałatki: Pyszna sałatka z brokułami Niskokaloryczna sałatka Sałatka z kurczakiem

Czerwona Porzeczka
Tuńczyk w papirusie, w marynacie grejpfrutowej 242

smażymy po ok. 2 minuty z każdej strony. Gotowe odkładamy na kilka minut, aby wchłonęły soki. Tuńczyka w papirusie, w marynacie grejpfrutowej podałam z pieczonymi ziemniakami z dymką oraz brokułem, ugotowanym na parze i zapieczonym z migdałami. Mięso było bardzo aromatyczne, soczyste, z delikatną nutą grejpfruta. Do walorów smakowych i zdrowotnych ryb, nie trzeba nikogo przekonywać. Jedzmy więc ryby

mojewypiekiinietylko
Jeszcze więcej pomysłów! 166

brakuje! Łącznie ponad 200 przepisów dla Was! 25 dań z pomidorami! 22 dania z cukinią! 15 przepisów na dania z papryką 17 dań jednogarnkowych 13 pomysłów na dania z brokułami i kalafiorem 18 dań na Światowy Dzień Makaronu 21 przepisów na kolację, na ciepło! 5 pomysłów na dynię! 10 najlepszych potraw z jajek 4 pomysły na wytrawne wypieki 20 najlepszych

Moja smaczna kuchnia
Zupa brokułowa z kulkami ryżowymi i kurczakiem 161

Jest do pożywna i zdrowa zupa, idealna na zimowe po południa.  Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 duży brokuł 2 woreczki białego ryżu bułka tarta - do panierki 2 jajka - do panierki 1 cebula 1 litr bulionu warzywnego sól, pieprz łyżeczka curry natka pietruszki koperek świeża bazylia do dekoracji olej do smażenia łyżka masła do smażenia Zupa: w rondlu

Bon Appetit Małgorzaty
Domowy ser feta 193

jest tłusty i twardy ser - wtedy nie będzie się rozpadał. Akurat miałam półtłusty - wyszedł, ale trochę się kruszył, co mi w sumie nie przeszkadzało:) Użyłam go do sałatki z brokułem - była pyszna! Składniki: 250 dag tłustego twarogu 2 płaskie łyżki soli morskiej 1 litr ostudzonej przegotowanej wody Sposób wykonania: 1. Sól dokładnie rozpuszczamy w wodzie. 2. Do roztworu dodajemy

Kuchnia domowa Ani
Pizza na ziemniaczanym spodzie 288

przyprawy: łyżeczka tymianku, pieprz * oliwa- do smarowania foremki Sos pomidorowy: * pomidory- 2 bardzo duże * czosnek- 1 ząbek * cukier trzcinowy- 1 łyżeczka * przyprawy: łyżeczka oregano, sól, pieprz Dodatki: * brokuły * pieczarki * mozarella * pomidorki koktajlowe * szynka parmeńska * ser- (u mnie gouda) do posypania Zaczynamy od robienia sosu. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, zmiksować i gotować, aż sos zgęstnieje (u mnie trwało

Kraina Miodem Płynąca
Jarmuż duszony-Grünkohl-Detoxfood-Właściwości zdrowotne jarmużu 113

zapewnić dostatek na cały nadchodzący rok,my natomiast nosimy w portfelu  łuski z karpia,bo wierzymy,że zapewnią nam pomyślność finansową . Jarmuż wywodzi się z kapustnych,jak brokuły,rukiew czy brukselka.Jest prawdziwym królem wśród kapustnych. JARMUŻ uważany jest za najzdrowsze warzywo na świecie. To prawdziwa kopalnia wartości odżywczych.Znajdziesz tu:błonnik,wapń,potas,żelazo ,fosfor,mangan,chlor,miedź,beta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Flawonoidy-kolorowa wartosc warzyw i owocow 150

greckiego slowa phyto-roslina),ktore znajduja sie w roslinach.Jest ich okolo 8000,z tego 500 juz dobrze poznane i opisane. Wystepuja min. w owocach (szczegolnie cytrusowych),warzywach (np.pomidor,brokul,szpinak,jarmuz),kaszy gryczanej,roslinach staczkowych (np.soi),herbacie i czerwonym winie.Substancje te czesto sa kolorowe i nadaja owocom jagodowym czerwone i granatowe zabarwienie,a cytrusowym pomaranczowe i zolte.Gromadza sie zazwyczaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tartaletki z owocami figi 145

składniki jakie się lubi… lub akurat ma w lodówce. Ja dzisiaj zaszalałam… zrobiłam tartaletki z owocami figi, szynką parmeńską i serem pleśniowym! Ale pysznie smakują też z brokułami, porem czy cebulą. Myślę, że tarty/tartlaetki są fajnym pomysłem na zwykłą kolację lub na przyjęcie… Można je jeść na ciepło lub na zimno. Czyli nie trzeba do ostatniej chwili

UgotujmyTo.pl
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 1992

nadaje się na chłodne, zimowe dni. Rozgrzewa i dodaje energii na resztę dnia.  Smacznego! Składniki: 8 ziemniaków 250 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) 250 g mrożonych warzyw (brokuły, marchewka, fasolka szparagowa, groszek) sól, pieprz 2 cebule 200 ml śmietany 18% 20 dag żółtego sera 1 jajko szczypta chili zioła prowansalskie szczypta gałki muszkatołowej  1 łyżka masła Wykonanie

Pasja Smaku
Ślimaczki naleśnikowe zapiekane pod beszamelem 142

gotowe. Zalane sosem i posypane serem ślimaczki wstawiamy do piekarnika (nie przykrywamy naczynia).  Pieczemy w temperaturze 180-200 stopni aż ser na wierzchu zrumieni się tak, jak lubimy. Brokuły ugotowane al dente idealnie pasują do tego dania :) Moja rada: Pamiętajcie, aby nie kupować startego już sera, gdyż rzadko kiedy jest to ser pełnowartościowy. Najczęściej są to zleżałe resztki, których

Codzienna kuchnia niecodzienna
Puree z selera 169

przecieramy przez sito. I to jest nasza baza do dalszego "dosmaczania".  D obrze się komponuje również z: -masłem i przeciśniętym czosnkiem, -drobno posiekanym, ugotowany al dente brokułem lub marchewką, -świeżo zmielonym pieprzem i łyżką naturalnego jogurtu. Spróbujcie tradycyjne gotowane ziemniaki zastąpić takim puree. Dodawajcie inne warzywa, twórzcie swoje własne wariacje smakowo - kolorystyczne. Ci, którzy lubią smak selera

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierogi brokułowo- fasolowe 151

Tylko następnym razem poleje tłuszczykiem z cebulką. Pierogi brokułowo- fasolowe  SKŁADNIKI: CIASTO 40 dag mąka 2 łyżki olej 1 szt jajko 1 szkl woda ciepła sól FARSZ mały brokuł fasola Jaś - 1,5 szkl sól koperek PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Z mąki, jajka, oleju , szczypty soli i wody zagnieść ciasto.  Przykryć ciasto aby nie obsychało.  FARSZ  Fasolę

Kuchnia Danusi
Żeberka z prosiaka duszone w białym winie z warzywami - maialino al vino bianco con le verdure 165

malym ogniu przez około 30 minut.  Zdjąć przykrycie, odparowac ewentualny sos jesli chcemy aby żeberka były chrupiące. Dla zwolenników sosu zaciągnąć łyżką mąki. Podawać na gorąco np. z brokułami,  ziemniakami. SMACZNEGO

zielonacukinka