Dania z makronem, które publikowałam na moim blogu. W tym poście pragnę przypomnieć kilka dań. MAKARON ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA MAKARON Z BROKUŁAMI I KURCZAKIEM SOS CARBONARE Z MAKARONEM MAKARON WEDŁUG OKRASY SPAGHETTI BOLOGNESE MAKARON Z TUŃCZYKIEM TAGLIATELLA Z SOSEM GRZYBOWYM MAKARON MUSZLE ZE SZPINAKIEM SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej
W kuchennym oknie EwySkładniki: 1 brokuł, 5 jajek, 3/4 puszki kukurydzy, 3/4 puszki czerwonej fasoli, 100 g białego ryżu, 1 puszka łososia w sosie własnym, 5 łyżek majonezu, 4 łyżeczki musztardy. Przygotowanie: Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie ok. 10-15 minut. W osobnym rondelku gotujemy ryż, a w trzecim garnuszku jajka gotujemy na twardo. Na spód dużej
Aga w kuchniróżyczek brokuła mrożonych kilka listków pietruszki gałązka świeżego rozmarynu 2 jajka ugotowane na twardo pieprz biały sok z cytryny do skropienia przed podaniem Wykonanie: Na początku ugotowałam marchewki i brokuł al dente. Jajka na twardo. W połowie litra wrzącej wody rozpuściłam kostkę rosołową warzywną. Bulion przecedziłam przez gazę, aby pozby ć się pływających przypraw. Doprawiłam pieprzem. Łososia z puszek
Blondynka Gotujechili, sól, pieprz KROK 1: Filety rozmrozić, dokładnie osuszyć Z obu stron skropić dokładnie cytryną, posolić i popieprzyć Mieszankę warzyw rozmrozić lub samodzielnie przygotować (talarki ziemniaków, plasterki cukinii, różyczki brokułu, papryka, cebula, kukurydza etc) Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami, polać odrobiną oliwy z oliwek i dokładnie wymieszać KROK 2: Na środku papirusu ułożyć warzywa, a na nich
smacznieinatematJarmuż, podobnie jak kalafior i brokuł, jest botaniczną odmianą kapusty. Jadalne są jego blaszki liściowe. Jarmuż zawiera prawie dwa razy więcej potasu niż pomidor i cztery razy więcej witaminy C niż cytryna. Jest też najbogatszym ze wszystkich warzyw kapustnych źródłem karotenoidów. W polskiej kuchni najczęściej można spotkać jarmuż zasmażany, ale z warzywem tym warto eksperymentować. Ja poddusiłem go i dodałem
W SMAKtilapii upiekłem przykryte szynką parmeńską. Pod koniec dodałem mozzarellę - ten ser rozpuszcza się zbyt szybko, by wstawić go do piekarnika na dłużej niż kilka minut. Gotową rybę podałem z brokułem upieczonym pod imbirowym beszamelem. Do piekarnika trzeba wstawić go wcześniej - musi zapiekać się ok. 30 minut. Składniki (dla 2 osób): 2 świeże filety z tilapii 125 g mozzarelli (1 duża
W SMAKjestem na nie. L-karnityna – inaczej zwana witaminą Bt albo B11. Występuję w organizmie człowieka. Z pożywieniem dostarczana głownie w produktach mięsnych i mleku, także w mniejszych ilościach w brokułach, brukselce, czosnku, orzechach i bananach. Reklamowana jako wspomagacz spalania tłuszczu. Jej skuteczność nie została jednoznacznie udowodniona. Należy ją stosować równolegle z ćwiczeniami fizycznymi, mobilizując mięśnie do pracy. Należy także stosować
Powiedz dietom nienastępujące menu: Przystawka: Łódeczki z Avocado (przepis zaczerpnięty ze strony moje gotowanie.pl, ja podaję go w dziale sałatki, użyłam szczypiorku zamiast pędów selera). Zupa: Krem z brokułów . Przepis podany wcześniej na blogu. Danie główne: Makaron z kurczakiem. (Patrz dania z drobiu) Deser: Banany z gorzką czekoladą i gorącymi malinami . (Patrz desery
Kuchnia Beatygrzanki, kilka inspiracji znajdziecie także w tym poście. Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem
Moja smaczna kuchniakońcu w bułce tartej Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć rybę na małym ogniu z obu stron Podawać z ziemniakami i kiszoną kapustą. Ja akurat miałam brokuły :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comdodatkiem przypraw, a na końcu w bułce tartej (ja panieruję dwa razy, pomijając za drugim mąkę) Kotlety smażyć na małym ogniu z czterech stron Dzisiaj podałam z brokułami oraz ziemniakami posypanymi szczypiorkiem Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compiekarnika i zmniejszamy temperaturę do 200 stopni zmieniając grzanie na góra-dół. Pieczemy pod folią 45 minut, a następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze ok. 15 minut Podałam z brokułami i z pieczonymi ziemniakami Ryby można dodatkowo skropić sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy Taka ryba - tylko na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commajeranku 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia 1 łyżeczka swieżej bazylii (opcjonalnie) sól pieprz Mieszamy w miseczce jajka i białka z przyprawami: lubczykiem, majerankiem, solą i pieprzem Brokuł dzielimy na różyczki Pomidor myjemy i kroimy w mniejsze kawałki Rozgrzewamy oliwę na patelni, wlewamy jajka, a nastęnie układamy warzywa Smażymy ok. 10 minut na małym ogniu
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comnajpierw wzdłuż, nastepnie w plasterki P ietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na trzy Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę Tak przygotowane warzywa przekładamy do garnka z gotującym sie brokułem Dodajemy sól, pieprz i łyżeczkę Vegety. Można dodać kostkę rosołową z kury Gotujemy ok. 30 minut. Można pod przykryciem, na małym ogniu. Po tym czasie sprawdzamy czy ziemniaki i marchewka
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com