Zapiekanka z kaszy jęczmiennej/jaglanej 1 woreczek kaszy jęczmiennej kawałek kiełbasy (wędliny, mięska, pieczarek – wg własnego wyboru) 2 średnie cebulki miseczka jarzynek świeżych (marchew, groszek, kalafior, brokuły, wg. uznania) 1 średni pomidorek łyżeczka mąki masło oliwa 2/3 szklanki rosołu 2/3 szklanki mleka Kaszę jęczmienną ugotować w woreczku w osolonej wodzie. Kiełbaskę (mięsko lub pieczarki) pokroić i podsmażyć na oliwie
Tradycyjna kuchnia inaczejSkładniki: woda 3 litry, kostka rosołowa 2 sztuki, włoszczyzna 1 pęczek, fasolka szparagowa 30 dag, kalafior 1 sztuka średnia, brokuły 1 główka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, makaron kokardki 2 szklanki suchego włoszczyznę obrać i pokroić na kostkę, wsypac do garnka z wodą wsypać pokrojoną żółtą fasolkę, rozdrobniony kalafior, brokół, gotowac z 15 minut
W Mojej Kuchni Lubiędania oznacza „drobne kawałeczki (ziemniaków, warzyw i mięsa) na patelni”. Dziś łatwa w przygotowaniu wersja wegetariańska. Składniki – dowolne ilości warzyw (obranych i/lub drobno pokrojonych): zielona lub żółta fasolka ziemniaki brokuły bób cukinia marchewka pietruszka (lub pasternak) kilka łyżek oleju + ulubione zioła + sól i pieprz czerwona, żółta i zielona papryki cebula 2 ząbki czosnku Każde z warzyw, oprócz papryk, cebuli
Qlinarnie i Qlinarniespore zamieszanie i podzielił gości. Dla niektórych niemal genialne danie, dla mnie... no, nie wiem....w natłoku smaków zginęły mi dzikie krewetki. Danie główne ręcznie łowiony okoń morski / brokuły / małże / czosnek niedźwiedzi (Pedro) - Esporão Reserva white 2014- danie piękne wizualnie i smakowo polędwica wołowa / bagna cauda (sos na bazie anchois i oliwy) / czekolada / topinambur (Martin) – Esporão Reserva red 2012/11/10
królestwo garówlubicie cukinie, wypróbujcie połączeń jakie proponuję w dzisiejszym poście. Będzie smacznie, zdrowo i kolorowo! Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Cukinia zapiekana z pomidorową passatą i mozzarellą Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Sałatka
Moja smaczna kuchniazimny można pokroić na kanapkę. Też będzie pysznie. Składniki: udziec z indyka (u mnie około 1,2 kg) kg ziemniaków 0,5 kg mrożonych warzyw ( u mnie kalafior, brokuł, marchew) 3-4 ząbki czosnku sól pieprz łyżeczka curry świeże zioła (u mnie majeranek, bazylia, rozmaryn) olej Sposób przygotowania: Udziec umyć, osuszyć, wyciąć kość- po upieczeniu będzie łatwiej kroić w plastry
na moim stole...mleczkiem kokosowym ziemniaki smażone na patelni z cebulką i kukurydzą, jajko sadzone na maśle Makaron tagliatelle z kurczakiem curry, w mleczku kokosowym i płatkami migdałowymi, z brokułem i kalafiorem Makaron ryżowy z wędzonym łososiem i fasolką w mleczku kokosowym A na koniec coś na słodko, banale w wykonaniu, a w smaku niesamowite jogurt naturalny z malinami
More food, love and dreamspieczywem. Na ciepło wspaniale smakuje polana swojskim sosikiem pomidorowym, na zimno lubię ją z pieczywem, z pomidorkiem, a czasami z keczupem. Jest pyszna!!! Składniki na pieczeń włoską z brokułem 0,5 kg mięsa wieprzowego np. łopatki 1 wysuszona kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 jajko 1 średnia cebula pokrojona w drobną kosteczkę 1 zmiażdżony ząbek czosnku 2 łyżeczki przyprawy
Rozpustne gotowanieDzisiaj zapraszam Was na leczo. Istnieje wiele przepisów, bardziej lub mniej urozmaiconych (ja sama dodaję czasem do niego fasolkę szparagową, kawałek kapusty, bakłażana, czy też brokuły), lecz dziś zapraszam na jego klasyczną wersję. Jest pyszne, sycące i jak dla mnie to kwintesencja lata. Polecam! Składniki na leczo 600 g cebuli 600 g kiełbasy cienkiej (dobrej) 2 papryki
Rozpustne gotowaniegotujemy al-dente w osolonej wodzie i po odsączeniu mieszamy z red pesto. Ja mam tym razem gotowe, ale niebawem zrobię domową wersję i podam wam przepis :) Fasolkę i brokuły wrzucamy na sito do gotowania na parze lub po prostu gotujemy również al-dente, kiedy warzywa są gotowe, przyprawiamy je ziołami prowansalskimi. Surówka jest chyba najprostszą sprawą :) Pomidory odsączamy
Spektrum SmakuSkładniki: woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, brokuł 1 większy, kalafior 1 wiekszy, cukinia 2 średnie, ryż 1 saszetka, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, masło 3 łyżki, śmietana 1 szklanka, mąka pszenna 3 łyżki, koperek 1 pęczek wodę zagotować i włożyć woreczek ryżu, gdy ryż będzie ugotowany wyjąć z garnka teraz wsypać pokrojoną włoszczyznę, różyczki kalafiora, brokuła
W Mojej Kuchni Lubięgryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami Zielona soczewica w pomidorach pelati
Moja smaczna kuchniapozbywamy się pestki i kroimy je w podłużne paski. Jeśli przyrządzamy futomaki, szykujemy podłużne paski różnych, dowolnie wybranych przez nas składników, np. awokado, marchewki i papryki (polecam też ogórek, brokuły, pieczarki). Rozkładamy matę bambusową, na której następnie kładziemy listek nori. Wykładamy na niego cienką warstwę ryżu, który powinien się ładnie lepić. Zostawiamy marginesy z każdej strony
Weganizm infantylnypełnowartościowym produktem, który wzbogaci nasze menu i zaskoczy gości. Właściwości liści rzodkiewki: - źródło wit. C ( około 2 x lepsze źródło niż sok z cytryn), - silne działanie przeciwnowotworowe (silniejsze niż brokułu), - działanie odtruwające i oczyszczające z toksyn, - poprawa trawienia i przemianę materii, - źródło żelaza i wapnia (więcej niż w szpinaku), - źródło fosforu, - skuteczny lek przeciw żółtaczce, - reguluje ciśnienie krwi, Porcja
Apetyt na Zieloneoliwki. 6. Obficie posypać pieprzem, delikatnie osolić. 7. Skroplić oliwą z oliwek do smaku Smacznego :) Zobacz także: Mini Focaccia z pomidorami i jalapeno Mini Focaccia z brokułami i pieprzem cytrynowym
KreatywnePiny