leniwe ( zrobiłam z samego twarogu z dodatkiem ubitego na sztywno białka, żółtka i mąki) + bułka tarta z mielonym lnem na maśle gotowany kalafior rodzynki Wtorek: makaron pełnoziarnisty z brokułami, oliwkami i zmielonymi migdałami migdały gruszka
Atlas Smakówzestawem dowolnych warzyw. Na blogu podaję jak to wyglądało u mnie. SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża marchewka 1/2 pora ( biała część) 1 mały brokuł 1/2 cukinii lub kabaczka zioła prowansalskie przyprawa do kurczaka 1/2 papryki 1 łyżka oleju WYKONANIE: Pierś płuczemy osuszamy, kroimy w paski lub dużą kostkę. Przyprawiamy i obsmażamy
W kuchennym oknie EwyWrzucić kartofle do żeberek ,podlać wodą ,zamieszać i przykryć pokrywką . Dusić na wolnym ogniu do miękkości . pod koniec oprószyć solą i pieprzem oraz majerankiem . Można podać z młodą kapustą , brokułem lub mizerią
Eli Gotowanieminut -- Roladę obciążyć i pozostawić do ostudzenia. Zamiast kalafiora można użyć brokuł
Eli Gotowaniewysychają, dzięki czemu można je przygotować także na później. Doskonale pasuje do nich zarówno farsz słodki (musy owocowe, dżemy, domowa nutella z daktyli), jak i farsze wytrawne (brokuł z fetą, szpinak czy soczewica z pomidorami). Według Tosi takie naleśniki są najlepsze, bo zwykle zjadała jednego, a gryczanych pożarła półtora i jeszcze wyciągała rączki do mojego talerza ;) Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkociasto; 40 dag mąki pszennej 2 łyzki zmiksowanego ugotowanego brokuła 15 dag margaryny 2 łyzki smietany 2 zółtka sól 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pasta; 1 brokuł 1 serek śmietankowy (15 dag) sól, pieprz 1 łyzeczka kuminu sok z jednej cytryny Dekoracja; 2 łyzki pistacji kiełki brokuła Przygotowanie; Brokuła myjemy, dzileimy na mniejsze
Radość kipiąca uśmiechem.powinny być spożywane kilka razy dziennie w ramach głównych posiłków oraz pojadania (co najmniej 5 porcji dziennie). W diecie powinno się uwzględniać różnorodne warzywa (m.in. warzywa zielone: np. sałata, brokuły, szpinak czy warzywa pomarańczowe: np. marchew, pomidory, dynia). Dietę należy wzbogacać w owoce, zarówno świeże, jak i mrożone lub suszone oraz w mniejszej ilości w soki. Wśród soków, wybierać raczej
Atlas SmakówPołączenie delikatnego kurczaka, wartościowo odżywczego brokuła, ze słonawym smakiem sera feta, to dzisiejsza propozycja sałatkowa :) Składniki: - 1 brokuł - 1 ogórek gruntowy - 1 ser feta - 1 pojedyncza pierś z kurczaka - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka śmietany - przyprawa do kurczaka - czosnek granulowany - sól i pieprz Przygotowanie: Brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy i dzielimy na różyczki. Pierś z kurczaka kroimy
Zainspirowana w kuchnirukoli z kiełbasą krakowską Sorbet jeżynowy z białym winem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami
Moja smaczna kuchniaDokładnie mieszamy. Gotowy dip wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut, aby przyprawy dobrze się przegryzły. Podajemy z gotowanymi warzywami. To uniwersalny sos, ale moim zdaniem najlepiej smakuje z brokułami. O dobroczynnym działaniu szpinaku można przeczytać w przepisach na kulki szpinakowe oraz sałatkę ze szpinaku i pieczarek
My Chcemy Jeśćoraz zakupiłam wszystkie potrzebne składniki. Składniki: 2 saszetki kaszy gryczanej Lubella - stąd pochodzi przepis, 8 pomidorków koktajlowych, 10 suszonych pomidorków - ja dałam cały słoiczek, pęczek szparagów zielonych (można zastąpić brokułami), 10 czarnych oliwek, 250 g sera feta, 1 jogurt naturalny (ok.400g), 1 mała cytryna, odrobinę parmezanu lub drobno startego sera żółtego, świeżo zmielona sól i pieprz (ja dałam kupne zmielone
W kuchni u MonikiSkładniki: 500g polędwiczek wieprzowych, cebula (jedna do środka zrazów i jedna do sosu), ogórek kiszony (dwa, trzy), kawałek sera żółtego, sól, pieprz, serek topiony, 2 ząbki czosnku, brokuł - kilka różyczek. Przygotowanie: Mięso pokroić na plastry i rozbić. Posolić i popieprzyć. Na każdy plaster mięsa położyć po kawałku cebuli, sera, brokuła i ogórka. Dobrze zawinąć
W kuchni u Monikilodówce i muszę natychmiast użyć- wymyśliłam śniadanie: pastę brokułowo- jajeczną z dodatkiem rzodkiewki. I chyba przekonałam się do brokuła, z którym nigdy w zgodzie nie żyłam... Składniki: 1 brokuł 2 jajka 4 duże rzodkiewki 1 łyżka śmietany 18% sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Jajka gotujemy na twardo. Różyczki brokuła wrzucamy do lekko osolonej gotującej się wody. Gotujemy ok 9 minut
Kuchnia w czekoladziektóra powstała zupełnie przez przypadek. Uwielbiam takie przypadki! Będzie idealna jako sałatka na podwieczorek lub jako dodatek do grillowanego czy smażonego mięsa. Spróbujcie. Jest na prawdę przepyszna. Składniki: - 1 brokuł podzielony na różyczki (ugotowany i ostudzony) - pół pęczku rzodkiewki - 0,5 średniej cebuli - garść rodzynek lub żurawiny - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżka majonezu - 2-3 ząbki czosnku - sól
CookYourselftruskawkami i kruszonką w wykonaniu Justyny Ziemniaki po szwedzku w wykonaniu Justyny Kawa mrożona w wykonaniu Justyny Sałatka z brokułem w wykonaniu Justyny Sernik ze snikersami w wykonaniu Justyny Sernik z jogurtów grecki w wykonaniu Justyny Sernik z jogurtów greckich
Passion of Cooking