ponieważ ciasto z jej dodatkiem wyszło aromatyczne i bardzo kruche. Jeszcze nigdy nie udało mi się takiego zrobić. Idealnie pasuje do wytrawnych tart lub Quiche. Ja połączyłam je z brokułami i wędzonym łososiem. Całość świetnie się skomponowała i pysznie smakowała.” Czytaj więcej
Wiem co jemciepłą kolację. Makaron z dużą ilością warzyw i prosciutto. Można je komponować wg własnego gustu lub tego co akurat znajdziemy w lodówce. U mnie to były: cebule dymki, brokuł, papryka, groszek cukrowy, kukurydza i prosciuto. Dobrze aby składniki były różnokolorowe, wtedy nasze danie będzie się znacznie ciekawiej i apetyczniej prezentować. Przepis bierze udział w konkursie kulinarnym „Malma z miłości
Wiem co jemDziś zamiast obiadu przygotowałam dla nas pyszną sałatkę makaronową z brokułami, szynką szwarcwaldzką i uwielbianymi przeze mnie suszonymi pomidorami. Mogłabym je wyjadać ze słoika bez końca. Zawsze robię jesienią spory ich zapas, podobnie jak marynowanego czosnku. Smakują wyśmienicie nie tylko ze świeżo upieczonym chlebem ale również z makaronem. Czytaj więcej
Wiem co jemmogło być inaczej, na obiad musiał być makaron. Wszak dziś Światowy Dzień Makaronu. U nas w pysznej ziołowej zapiekance z trzema rodzajami sera, brokułami, marchewką i wędzoną kiełbasą z gęsiny.” Czytaj więcej
Wiem co jemSkładniki: 50 dag serc wieprzowych 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki oleju 2 szklanki wrzącej wody + na dolewki 3 ziela angielskie liść laurowy 30 dag mrożonej mieszanki warzywnej – kalafior, brokuł, marchew 5 dag mrożonego groszku sól pieprz dużo suszonego koperku Wykonanie: Serca opłukałam, osuszyłam papierowym ręcznikiem, pokroiłam w kostkę, wymieszałam z łyżką mąki. W rondelku rozgrzałam olej, wrzuciłam mięso
Kuchenne zapiski Edytytakietampichcenie.blogspot.com/ 1. Kawa czy herbata? - herbata 2. Batonik czy wafelek? - batonik 3. Twój ulubiony kolor lakieru do paznokci? - bezbarwny 4. Wolisz potrawy słodkie czy pikantne? - słodkie 5. Ulubione warzywo? - brokuł 6. Ziemniaki z wody czy frytki? - frytki 7. Basen czy spacer? - basen 8. Twój ulubiony film? - Miasto Aniołów 9. Mięso czy ryba? - mięso 10. Sok owocowy czy coca-cola
Kuchenne zapiski Edyty~domowy chleb żytni na zakwasie z jajkami na twardo, papryką, świeżo zmielonym pieprzem i solą, suszonymi ziołami ; brokuł
breakfast of dreamsparówki sojowe chili ; grzanki graham z domowym hummusem ; brokuł~ Nienawidzę wstawać TAK wcześnie, ale dzisiaj w szkole muszę być o 7.30 - dyżur w szatni, mój pierwszy o.O Czyli przyjmowanie od uczniów ubrań i wydawanie numerków, tak, moja szkoła jest dziwna :D Liebster Blog od Cathy : 1. Najbardziej egzotyczne danie, jakie kiedykolwiek jadłaś. Chyba nie jadłam żadnego egzotycznego dania, raczej
breakfast of dreamsdomowy chleb żytni na zakwasie, jajka sadzone, brokuł i papryka czerwona~ Tym razem podjęliśmy wyzwanie i w końcu użyliśmy maszyny do chleba. Trzeba ją jeszcze rozpracować, bo nie rozumiem zupełnie jak to coś obsługiwać, ale chleb wyszedł - najważniejsze! :D I pyszny jak zawsze
breakfast of dreamstofucznica z pieczarkami podana z papryka i brokułem ; wafle ryżowe~ Od wczoraj jestem wolna od aparatu ortodontycznego! Dziwne, ale wspaniałe uczucie :D Czuję się trochę niekomfortowo, nie mogę się przyzwyczaić... Ale - warto! Jeśli jest tu ktoś, kto waha się czy zdecydować się założenie aparatu na stałe mogę powiedzieć, że jest to warte tego cierpienia (i wydania fortuny), bo gdy ortodontka
breakfast of dreamsobiady też zazwyczaj są w 90% wegańskie :) Zacznę więc od jedynego tutaj, niewegańskiego dania: Omlet z 3 jaj z wędliną sojową, warzywami (cukinia, pieczarki, papryka, natka pietruszki) podany z brokułem i keczupem Makaron soba z pieczarkami i cukinią duszonymi w sosie sojowym Fasola w sosie pomidorowym z cukinią, papryką, pieczarkami, bazylią i natką pietruszki (+masa przypraw :)) Cukiniowe tagliatelle z ciecierzycą
breakfast of dreamsprostu jako inspiracje :) Wszystkie obiady są wegańskie. fasolka szparagowa, cukinia, ziemniaki, dynia ze smażonym tofu (wcześniej zamarynowanym w sosie sojowym i przyprawach) ryż z czerwoną fasolą, brokułem i smażonym tofu (wcześniej zamarynowanym w sosie sojowym i przyprawach) fasolka szparagowa zielona i żółta, domowy pasztet z soczewicy (przepis na pasztet będzie na drugim blogu) cukinia faszerowana granulatem sojowym (z dodatkiem
breakfast of dreamssoję. Żadnej nigdy nie jadłam więc postanowiłam się skusić. A z nich powstało? Kotleciki z żołtej soczewicy z gotowaną zieloną fasolką szparagową Kulki z czarnej soi i tofu z brokułem Postanowiłam spróbować swoich sił w wypieku bezglutenowego chleba... ....wyszedł bardzo smaczny! :) Praktyki...I pieczenie "pleśniaka" według instrukcji sorki Joli, która uwielbia nam wszystko wyjaśniać poprzez rysunki :D Słoneczny poranek
breakfast of dreamssię zagrzeje i składniki połączą się w gładki sos. Po 20 minutach wyjmujemy ryby z piekarnika, zalewamy sosem serowym i pieczemy jeszcze 15 minut. Dobrze smakuje podawane z gotowanym brokułem. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufacturerozgrzewamy oliwę dodajemy zmiażdżony czosnek oraz cukinię i chwilę dusimy około 3 minut. Po tym czasie wlewamy śmietankę dodajemy serek topiony i startą na tarce mozzarellę oraz gotowane brokuły i gotując na wolnym ogniu cały czas mieszamy do momentu rozpuszczenia się serków,doprawiamy do smaku solą i młotkowanym pieprzem oraz sokiem z cytryny.mieszamy na talerzu z makaronem Podajemy
Wanilia i Kardamon