brokuł - 8440 przepisów (strona:425/563)

Liebster Blog Award (liczę na Waszą wyrozumiałość) 185

bloga? Z zazdrości. Przez długie miesiące podziwiałam inne blogi, zachwycały mnie i po prostu zazdrościłam innym, że mają, a ja nie... Więc też założyłam.  5. Wolisz kalafior czy brokuły? Nie umiem wybrać, bardzo lubię jedno i drugie. 6. Wolisz żelki czy ciągutki? Ciągutki, zdecydowanie. 7. Kogo wzięłabyś na bezludną wyspę? Mojego C. On jeden chyba tylko by ze mną

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Suflet z brokułów 91

Brokuł, podobnie jak wszystkie zielone warzywa, jest naszpikowany przeróżnymi korzystnymi dla naszego organizmu fitoskładnikami i przeciwutleniaczami. Jego spożywanie chroni przed chorobami takimi jak rak, wrzody żołądka czy anemia a także reguluje poziom cukru we krwi. Oprócz przyrządzania go jako dodatek do obiadu czy składniki dań na bazie makaronu, ciekawym pomysłem jest przygotowanie sufletu czyli puszystej, delikatnej masy jajecznej z dodatkiem

Milion Smaków
Pierś kurczaka w delikatnym sosie 158

minut. Pod koniec gotowania sos zaprawić mąką roztartą w śmietance, jeszcze chwilę pogotować i w razie potrzeby doprawić. W międzyczasie obgotować w osolonej wodzie podzielony na różyczki brokuł, odcedzić i przełożyć do gotowego sosu. Podawać z makaronem lub ziemniakami. Smacznego

Nie tylko w kuchni
Żeberka 129

dzisiaj. Poszłam na łatwiznę, właściwie to obiad sam się zrobił. Dość dobry obiad w zasadzie. Składniki -żeberka mięsne -marynata klasyczna gotowa do użycia  ROLESKI -paczka mrożonych warzyw- kalafior, brokuł,marchewka -vinaigrette oliwa z oliwek i suszone pomidory -Zioła Małgorzaty  SKWORCU -ulubiona sałatka-np.pomidorki,ogórek,borówka amerykańska,papryka itd -dressing Tysiąca Wysp  ROLESKI Żeberka umyj .Osusz. Włóż

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa krem z buraków z kiełkami 179

buraków 2 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz, sok z cytryny, cukier Dodatkowo: gęsta kwaśna śmietana kiełki rzodkiewki (można zastąpić np kiełkami brokułu) Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. W garnku rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy przygotowane warzywa i je podsmażamy (co chwila mieszamy i pilnujemy żeby się nie przypalały). Następnie zalewamy warzywa wodą

Jedzeniomania
Gruszkowo imbirowy green monster 141

owocową dodałam gruszki, sok z cytryny i kawałek świeżego imbiru, który stanowi idealne połączenie z gruszką, jako fazę zieloną dodałam szpinak i natkę pietruszki, idealnie wychodzi również z jarmużem, brokułami im zdrowsze zielone połączenia tym lepiej, dodatkowo dodałam 1 łyżkę oleju kokosowego, żeby zapewnić sobie przyswajalność składników rozpuszczalnych w tłuszczach m.in. wit A,D,E,K , a na zakończenie dodałam

zdrowa vege kuchnia
Szybka grochówka holenderska- lekkostrawna 215

pokrojonej w plasterki 1 zimowa marchew pokrojona w kostkę. 1/2 średniego selera pokrojony w kostkę 250-300 g ziemniaków pokrojonych w kostkę inne warzywa korzenne i nie tylko (np. brokuły, papryka czerwona i żółta, pietruszka, pasternak, skorzonera, itp. 1 cebula opalona nad ogniem (jak do rosołu) 1/2 pora pokrojonego w pół-krążki sól i pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej

Sztuka gotowania w/g Samiry
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i warzywami 222

ziemniaków ugotowanych na półmiękko -400 g kiełbasy -300 g sera mozzarella -1 cebula -ok. 700 g różnych warzyw (np. gotowej mrożonej mieszanki: fasolki szparagowej, kukurydzy, marchewki, papryki, brokułów) -400 ml gęstej śmietany 18% -1 jajko -2 ząbki czosnku -przyprawa do ziemniaków -bazylia, oregano  -sól, pieprz -olej Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, aż się zezłoci. Następnie dorzucamy

KasiekGotuje
Smażone makrele z masłem szałwiowym 193

dlatego jedzmy je na zdrowie. Rzadko mam okazję kupić świeże makrele i dlatego nie chciałam "psuć" smaku mięsa ryby zbędnymi dodatkami. Podałam rybę z kalafiorem i brokułami z wody oraz z masłem szałwiowym które znakomicie podkreśliły smak ryby. Polecam takie podanie ryby. Smażone makrele z masłem szałwiowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Polędwiczki wieprzowe w sosie na bazie koniaku 354

smak. Oczywiście alkohol wyparowuje podczas gotowania, więc nie musimy obawiać się podawania dania kierowcom. Polędwiczki w sosie najlepiej podać z ziemniakami (gotowanymi, puree lub pieczonymi) oraz ulubionymi warzywami (fasola, brokuły, pieczone warzywa korzeniowe itp.) Polędwiczki wieprzowe w sosie na bazie koniaku: 1 polędwiczka wieprzowa 2 duże cebule szalotki – pokrojone w drobną kostkę 2 ząbki czosnku 60-80 ml koniaku

Poezja smaku
Pasta brokułowa cywilove love - śniadanie przedterminowe 83

jednym zdaniem:napisano wiele i stworzono kilka trafnych memów. Pora już tylko się modlić o przychylność, opowiedzieć kilka legend dotyczących oceniania i zrobienia sobie po - jednodniowych gdyńskich wakacji. Składniki: brokuł łyżeczka oliwy/ulubionego oleju 2łyżki startego twardego sera np.parmezan czy cheddar pół garstki ulubionych orzeszków - u mnie pini sól pieprz szczypta chili Wykonanie: 1.Ugotuj brokuła do miękkości w osolonej wodzie. (pamiętaj

Fiolka w kuchni
Kanapkowa vendetta 200

hierarchi. Wypowiada się im wojne, ciągle marudzi: znowu kanapki...A przecież kanapki są podstawowym pożywieniem studenta... TOP 10 Kanapki z chleba amarantusowego, serkiem typu almette śmietankowym/serkiem kermowym tip, brokułem na chwilę sparzonym w bulionie warzywnym Kanapki z chleba ze śliwką z masłem, sałatą lodową, wędliną drobiową,majonezem light, ogórkiem zielonym,pomidorem, porem, kiełkami+sól,pieprz,przyprawa fit up + zajedzone

Fiolka w kuchni
Kurczę pieczone z warzywami 139

Dlatego wybrałam mięso z nogi i już. Jest delikatne, a dobrze zamarynowane – soczyste! Jest to obiad, który sam się robi. Składniki -mięsko z kurczaka -porcja mrożonych warzyw- u mnie brokuł, kalafior,marchewka -papryka czerwona np. -oliwa z oliwek -tarty parmezan -vinaigrette Monini - suszone pomidory - Zioła Małgorzaty Skworcu - Karahi Chicken Masala Skworcu Mięso umyłam,zalałam winegretem, obsypałam przyprawą karahi chicken masala

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka makaronowa 151

Składniki: 300 g makaron świderki 1 czerwona papryka 100 g fasolki szparagowej mrożonka bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchewka) 250 g wędliny (szynka,kiełbasa) 1 cebula 250 g żółtego sera 1 szklanka śmietany 18% 2 jajka olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Paprykę, wędliny i cebulę pokroić w kostkę.  Fasolkę gotujemy w wodzie, odcedzamy

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania