pracy. A jutro przygotujemy coś fajnego i wymagającego więcej pracy, abyśmy nie stracili weny twórczej :) Ryż z warzywami (4 osoby) Składniki : 2 woreczki ryżu parboiled 1 opakowanie mieszanki (brokuł, kalafior, marchewka) 1 łodyga selera naciowego 4 pieczarki 1 papryczka chili pieprz, tymianek, sos sojowy, przyprawa 5 smaków Ryż gotujemy w osolonej wodzie aż będzie sypki. Wyciągamy jedną torebkę ryżu
vegetaniekilku fajnych przekąsek idealnych na imprezki domowe. Może skorzystacie z jakiś przepisów. Gorąco polecamy nasz spis :) Ciasteczka ze szpinakiem : http://vegetanie.blogspot.com/2014/10/ciasteczka-ze-szpinakiem-z-ciasta.htm Ciasteczka z serem Camembert : http://vegetanie.blogspot.com/2014/11/ciasteczka-z-serem-camembert-i-chutney.html Brokuły w cieście z chipsami: http://vegetanie.blogspot.com/2014/10/brokuowe-kaski-w-ciescie-nalesnikowym.html Ciasteczka ze szpinakiem i pieczarkami : http://vegetanie.blogspot.com/2014/08/piatkowe-menu-paszteciki-bez-miesa.html Selerowe kąski w cieście : http://vegetanie.blogspot.com/2014/07/smakowite-kaski-z-selera.html Papryka nadziewana : http://vegetanie.blogspot.com/2014/07/kolorowo-na-sniadanie.html Pomidory nadziewane
vegetanietrza bigos gotować :) No to do kuchni ! Bigos wegetariański w innej odsłonie, a na dodatek kasza bulgur (5-6 osób) Składniki: 1 niewielka główka kapusty pekińskiej 1 brokuł lub 1 opakowanie mrożonego 1/2 kalafiora lub 1/2 opakowania mrożonego 1 duża marchewka* 1/2 szklanki zielonego groszku* *(możecie zamienić to na 1/2 opakowania mrożonej mieszanki groszek z marchewką) 1 duża
vegetaniekostka warzywnego bulionu (dobrego ! bez utwardzonych tłuszczy) oliwa z oliwek majeranek, pieprz, ostra papryka, sos sojowy, liść laurowy Wszystkie warzywa musimy pokroić i tak ziemniaki w kostkę, kalafior i brokuł w różyczki, cebulę w drobną kostkę, czosnek w plasterki, seler w zapałkę. W sumie jak macie chęć. Ważne jest, aby zacząć gotowanie od ziemniaków. My wrzucamy je do zimniej wody
vegetanieDania z makronem, które publikowałam na moim blogu. W tym poście pragnę przypomnieć kilka dań. MAKARON ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA MAKARON Z BROKUŁAMI I KURCZAKIEM SOS CARBONARE Z MAKARONEM MAKARON WEDŁUG OKRASY SPAGHETTI BOLOGNESE MAKARON Z TUŃCZYKIEM TAGLIATELLA Z SOSEM GRZYBOWYM MAKARON MUSZLE ZE SZPINAKIEM SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej
W kuchennym oknie EwySkładniki: 1 brokuł, 5 jajek, 3/4 puszki kukurydzy, 3/4 puszki czerwonej fasoli, 100 g białego ryżu, 1 puszka łososia w sosie własnym, 5 łyżek majonezu, 4 łyżeczki musztardy. Przygotowanie: Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie ok. 10-15 minut. W osobnym rondelku gotujemy ryż, a w trzecim garnuszku jajka gotujemy na twardo. Na spód dużej
Aga w kuchniróżyczek brokuła mrożonych kilka listków pietruszki gałązka świeżego rozmarynu 2 jajka ugotowane na twardo pieprz biały sok z cytryny do skropienia przed podaniem Wykonanie: Na początku ugotowałam marchewki i brokuł al dente. Jajka na twardo. W połowie litra wrzącej wody rozpuściłam kostkę rosołową warzywną. Bulion przecedziłam przez gazę, aby pozby ć się pływających przypraw. Doprawiłam pieprzem. Łososia z puszek
Blondynka Gotujechili, sól, pieprz KROK 1: Filety rozmrozić, dokładnie osuszyć Z obu stron skropić dokładnie cytryną, posolić i popieprzyć Mieszankę warzyw rozmrozić lub samodzielnie przygotować (talarki ziemniaków, plasterki cukinii, różyczki brokułu, papryka, cebula, kukurydza etc) Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami, polać odrobiną oliwy z oliwek i dokładnie wymieszać KROK 2: Na środku papirusu ułożyć warzywa, a na nich
smacznieinatematJarmuż, podobnie jak kalafior i brokuł, jest botaniczną odmianą kapusty. Jadalne są jego blaszki liściowe. Jarmuż zawiera prawie dwa razy więcej potasu niż pomidor i cztery razy więcej witaminy C niż cytryna. Jest też najbogatszym ze wszystkich warzyw kapustnych źródłem karotenoidów. W polskiej kuchni najczęściej można spotkać jarmuż zasmażany, ale z warzywem tym warto eksperymentować. Ja poddusiłem go i dodałem
W SMAKtilapii upiekłem przykryte szynką parmeńską. Pod koniec dodałem mozzarellę - ten ser rozpuszcza się zbyt szybko, by wstawić go do piekarnika na dłużej niż kilka minut. Gotową rybę podałem z brokułem upieczonym pod imbirowym beszamelem. Do piekarnika trzeba wstawić go wcześniej - musi zapiekać się ok. 30 minut. Składniki (dla 2 osób): 2 świeże filety z tilapii 125 g mozzarelli (1 duża
W SMAKjestem na nie. L-karnityna – inaczej zwana witaminą Bt albo B11. Występuję w organizmie człowieka. Z pożywieniem dostarczana głownie w produktach mięsnych i mleku, także w mniejszych ilościach w brokułach, brukselce, czosnku, orzechach i bananach. Reklamowana jako wspomagacz spalania tłuszczu. Jej skuteczność nie została jednoznacznie udowodniona. Należy ją stosować równolegle z ćwiczeniami fizycznymi, mobilizując mięśnie do pracy. Należy także stosować
Powiedz dietom nienastępujące menu: Przystawka: Łódeczki z Avocado (przepis zaczerpnięty ze strony moje gotowanie.pl, ja podaję go w dziale sałatki, użyłam szczypiorku zamiast pędów selera). Zupa: Krem z brokułów . Przepis podany wcześniej na blogu. Danie główne: Makaron z kurczakiem. (Patrz dania z drobiu) Deser: Banany z gorzką czekoladą i gorącymi malinami . (Patrz desery
Kuchnia Beatygrzanki, kilka inspiracji znajdziecie także w tym poście. Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem
Moja smaczna kuchniakońcu w bułce tartej Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć rybę na małym ogniu z obu stron Podawać z ziemniakami i kiszoną kapustą. Ja akurat miałam brokuły :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com