zupę i rozkoszować się dobrodziejstwem natury korzystając poza sezonem z warzyw mrożonych. Ciekawostka dla osób na diecie: zielone warzywa spalają więcej kalorii niż organizm przyswaja, dzięki czemu jedząc groszek, brokuły, sałatę i całą resztę zielonych warzyw, chudniemy! Potrzebujemy: - 1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego - 40 dag mrożonego groszku - 2 średnie cebule - 2-3 ziemniaki - pieprz cytrynowy - kwasek cytrynowy
W poszukiwaniu inspiracjiprzepisu: Przygotowując kuskus warto stale mieszać go widelcem, co zapobiega sklajaniu i zbrylaniu się kaszy. Użyta cebula może być w jednym kolorze. Warzywa można zastąpić innymi np. kukurydzą, brokułem, marchewką. Przyprawy również można zmienić zgodnie z własnymi upodobaniami smakowymi
Gospodyni Miejskamój kochany i banalnie prosty przepis na sos czosnkowy , który jest świetnym dodatkiem do większości potraw! Nieodłączny składnik pizzy, zapiekanek, a także można nim polać mięso, czy brokuły. Jest przepyszny! Składniki: jogurt grecki (lub inny gęsty jogurt naturalny) 3 łyżki majonez 1 łyżka 1 ząbek czosnku pieprz, sól ewentualnie zioła (według uznania) Wykonanie: Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy
Anielska Kuchnia Anipasji...?" Zapraszam do stołu. Składniki: 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 duży pomidor 1/2 pęczek szczypiorku 1/2 pęczek natki pietruszki 1/2 cukinii kilka różyczek brokułu 3 jajka od szczęśliwej kurki 1/2 szklanki mleka 1 łyżka mąki dużo pieprzu sos sojowy 3 łyżki oliwy opcjonalnie starty ser garść czarnych oliwek
pieprzny smaczekpodejście do dyni. Była zupka , która bardzo mi smakowała a teraz zapiekanka. Myślę, że się jednak z tą dynią polubimy:) składniki: 1 nieduża podwójna pierś z kurczaka 1 brokuł 500 g dyni bez pestek i skóry sól,pieprz olej do smażenia sos beszamelowy ser do posypania Brokuła podzielić na różyczki, umyć i ugotować al'dente. Dynię pokroić w kostkę
Monia miesza i gotujeknedle ze śliwkami i cynamonem podane ze śmietaną i cukrem trzcinowym(no i jeszcze większą ilością cynamonu) IV. Miseczka kalafiora (brak zdjęcia) V. 1/2 melona (brak zdjęcia) VI. Sałatka ( brokuły, makaron, wędzony łosoś, kukurydza) VII. Maca czosnkowa z sałatą, wędliną i pomidorem (brak zdjęcia) Pomiędzy tym wpadł jakiś tam skrawek chlebka watykańskiego, po siostrze ciotecznej której wczoraj pilnowałam
More food, love and dreamssosie pomidorowym coś takiego muffiny a'la pizza ( z szynką, serem, pieczarkami i sosem pomidorowym) grzanki z humusem tortellini w sosie z masła orzechowego z pieczarkami i brokułem udało mi się zrobić najlepsze pół pełnoziarniste racuchy drożdżowe w całym moim życiu *.* kotlety z ciecierzycy i marchewki, kalafior pieczony batat podany z ricottą, miodem i gorzką czekoladą
More food, love and dreamsTEST WARZYW NA PATELNIĘ IGLOTEX: Mieszanka bardzo mi się spodobała, ponieważ warzywa pakowane są w bardzo fajne, poręczne, w sam raz na jeden obiad porcje- 450g. Świetny zestaw warzyw: brokuł, papryka, fasolka szparagowa, cukinia, marchew, kukurydza. Wszystkie warzywa po upieczeniu pozostają jędrne nie rozpadają się,z wielką przyjemnością sięgają po nie również dzieciaki. Dużym plusem jest dodatkowy zestaw włoskich przypraw
Z Majeczką w kuchniUdka inaczej...czyli podane z makaronem i warzywami. Pycha! Składniki: 4 podudzia kurczaka 1 brokuł garśc fasolki szparagowej pól puszki groszku konserwowego 3 marchwie 10 dag makaronu rurki 4 łyżki sosu sojowego 2 szklanki bulionu sól, pieprz, słodka papryka,zioła prowansalskie Wykonanie: Podudzia z kurczaka gotujemy w bulionie warzywnym. Razem gotujemy obrane marchwie. Ostudzone podudzia obieramy. Na patelnię wrzucamy rózyczki
Z Majeczką w kuchniCapri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zielone babeczki z pecorino Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy, mozzarelli i pomidorków
Moja smaczna kuchniaNaprawdę lubię brokuły. Tata mówi, że to niedojrzały kalafior. Według mnie to warzywo o wiele smaczniejsze niż kalafior. W końcu według mojej zasady. W codziennej diecie więcej zielonego! Brokułowa zapiekanka Składniki: Różyczki brokuła Świeży ogórek Mielony len Amarantus ekspandowany Olej rzepakowy Pieprz Przygotowanie: Przygotuj różyczki brokuła. Obok do miski wlej kilka łyżek oleju rzepakowego, mielony len oraz kilka łyżek
Eat Shrimpszabrałam na jego zrobienie. To zdecydowanie moje smaki, reszty domowników raczej niekoniecznie, ale też go jedli. Na mojej liście takich warzywnych pasztetów znajduje się jeszcze pasztet z fasoli i brokułów, na te też przyjdzie czas :) Składniki: 1,5 szkl zielonej soczewicy 2- 3 marchewki 300 g pieczarek 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku pół selera 1 pietruszka
charlotte gotujespodziewałam się, że torebki mogą kryć w sobie PRZYZWOITY SKŁAD, bowiem Winiary nie dodają do nich barwników, konserwantów ani wszechobecnego glutaminianu sodu. A przygotować je można właściwie ze wszystkim - brokułem albo boczkiem, porem albo kiełbaską - co kto lubi. Krupnik zniknął błyskawicznie, a szwagier, który akurat wpadł z wizytą stwierdził, że smakuje jak prawdziwy, domowy krupnik. Łączny czas przygotowania? Może
Kraina Tysiąca SmakówWartości Odżywcze 1 Porcji : 125 g Mięsa, 125 g Brokułów, 250 g ziemniaków Przepis : Czytaj Dalej
Sylwetka Od Kuchniefekt był bardzo smaczny :) Składniki : 1 cukinia 1/2 papryki czerwonej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 por 1 marchewka 1/2 puszki pomidorów 3 łyżki kukurydzy 1/2 opakowania mrożonek (brokuły + kalafior) 1/2 puszki zielonej fasolki 1/2 jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy sól, pieprz, przyprawa curry, papryka ostra/słodka, sos sojowy jasny, 1 łyżka ketchupu Przygotowanie: Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek
Kitchens Alphabet