biszkopt - 18068 przepisów (strona:362/1205)

CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI 359

się do mnie, że powinnam Jej zrobić osobny dział na blogu ;) Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciasto z dodatkiem znanych i lubianych rogalików 7 days. Delikatny kakaowy biszkopt z dodatkiem śmietankowej i czekoladowej masy oraz szampańskich rogalików tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Ciasto smakuje niesamowicie! Jest świetnym pomysłem np. na niedzielny deser po rodzinnym(...)obiedzie albo słodkim deserem na komunijny stół. Goście będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 24×28 ) BISZKOPT KAKAOWY: * jajko – 8 szt * mąka – 2/3 szkl * cukier- 1 szkl * kakao – 4 łyżki * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki KREM CZEKOLADOWY: * kakao – 4 łyżki * masło min. 82% – 200 g * cukier – 3/4 szkl * mąka pszenna

Ostra na Słodko
Rolada biszkoptowa 276

mój najlepszy przepis na biszkopt do każdej rolady na słodko. Rolada biszkoptowa wychodzi niebiańsko puszysta, mięciutka  i delikatna. Biszkopt smakuje cudownie! Sama jestem zachwycona smakiem i strukturą. Jeśli zaś szukacie biszkoptu pod perfekcyjny tort, to zerknijcie na mój przepis na uniwersalny biszkopt do tortów - jest świetny

AniaGotuje.pl
Tort Bueno-Rocher 161

właśnie taką mieszankę. Nie przerażajcie się długim opisem. To nie jest aż tak skomplikowane. Choć zajmuje trochę czasu, ale myślę, że warto go poświęcić, dla takich chwil przyjemności. Składniki: Biszkopt: 220g cukru (szkl.) 240g mąki pszennej (2 szkl.) tabliczka gorzkiej czekolady 75g masła 7 jajek 2- 3 łyżki kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina Amaretto (do skropienia/zwilżenia(...)Rocher wiśnie w syropie (kilkanaście) Polewa/ Glazura 2 tabliczki czekolady mlecznej 3 łyżki słodkiej śmietanki 3 łyżki żelatyny Do dekoracji 8 pralinek Ferrero Rocher Opakowanie Kinder Bueno Sposób przygotowania: Biszkopt Rozpuszczamy czekoladę razem z masłem w kąpieli wodnej Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ubijamy z cukrem na jasną, puszystą masę. Dalej miksując na najwyższych obrotach

Pyszny Duet
SŁONECZNIKOWY TORT BECZKA 201

przepada za standardowymi tortami. Z pomocą przyszła mi moja przyjaciółka, która piecze przepyszne ciasta. To właśnie z jej przepisu powstał przepyszny i niepowtarzalny tort.   Składki na biszkopt: 5 jaj niepełna szklanka cukru 1 szklanka mąki 5 łyżek oliwy 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do piezenia Składanki na warstwę pestkową: 3/4 kostki masła 3 łyżki mleka(...)minut, aż do momentu aż masa nabierze złotego koloru. Zostawiamy na noc w formie do całkowitego wystygnięcia. Kolejnego dnia delikatnie wyjmujemy z formy, tak aby nie połamać placka. Biszkopt:  Białka ubijamy na puszystą pianę, stopniowo dodajemy cukier, gdy ten się rozpuści dodajemy żółtka oraz olej. Kakao, mąkę oraz proszek do pieczenia przesiewamy do miseczki, następnie dodajemy małymi partiami

Słodki Zakątek
Ciasto z mascarpone i musem truskawkowym z galaretką+ film 1603

Biszkopt z mascarpone i musem truskawkowym z galaretką to wyśmienity pomysł na deser, idealny na domowe przyjęcia, genialne ciasto w sam raz na weekend dla wszystkich łasuchów słodkości. Deser jest pyszny i bardzo prosty w wykonaniu, można go dowolnie modyfikować smakowo używając ulubionych galaretek i owoców.     składniki na tortownicę 26 cm 2 jajka 1/3 szklanki cukru kryształu(...)sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 25 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Wystudzony biszkopt odwracamy do góry

Smakowite Dania
Szarpaniec 171

Upiekłam biszkopt kakaowy , był mi potrzebny do ciasta.. wynalazłam fajny przepis ..i co ? i biszkopt nie wyszedł tak jak trzeba ..więc dalej już według znalezionego przepisu nic z niego nie robiłam..Ale wyrzucić też było szkoda, bo biszkopt w sumie wyszedł, upiekł się , ale był za niski i nie mogłam przekroić..tak więc zrobiłam co innego ..no i też(...)wyglądało.To już 3 wersja mojego szarpańca, 2 już są na blogu  [ klik] . 3/4 litra śmietany 3 różne galaretki 1/2 szkl.cukru 2 łyżki żelatyny owoce [maliny, porzeczki, jagody] biszkopt pokrojony na kawałki 3 galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie [ każda z osobna] i zostawić do zastygnięcia.Zastygnięta pokroić w kostkę.Ciasto pokroić w kawałki.Śmietanę osłodzić i ubić, dodać rozpuszczoną

Moje domowe kucharzenie
Kostka kajmakowo kokosowa 183

całe mnóstwo, wszystkie sfotografowane, ale zamiast usiąść do komputera wolę wyjść z moją Panienką na spacer, bo pogoda taka piękna. Obiecuję, poprawę, a dziś zapraszam Was na pyszny czekoladowy biszkopt, z masą kokosową, dwiema warstwami herbatników i masą kajmakową. Pyszne i efektowne ciasto w sam raz do weekendowej kawy, ale i na specjalne okazje także się sprawdzi. Biszkopt(...)puch i dodajemy do niego po łyżce budyniu z wiórkami cały czas ucierając. Dodatkowo: herbatniki kakaowe (ja kupuję ostatnio duże opakowania chyba 400 g) masa kajmakowa  czekolada mleczna Biszkopt kroimy na pół (można go nasączyć np herbatą) wykładamy na niego połowę masy kokosowej, a na nią układamy warstwę herbatników, na herbatnikach smarujemy masę kajmakową i przykrywamy kolejną warstwą herbatników

Cynamonowe szczęście
Ciasto migdałowe z kajmakiem 134

ricottą, sernik snickersowy oraz ciasto migdałowe z kajmakiem Przed świętami nie zdążyłam opublikować wpisów z tegorocznymi ciastami wilekanocnymi. Dzisiaj podzielę się przepisem na ciasto migdałowe. Na spodzie jest biszkopt nasączony sokiem z pomarańczy, dżem morelowy, masa budyniowa migdałowa, herbatniki, kajmak i płatki migdałów na samej górze. Ciasto jest wilgotne, nie za słodkie. Przepis zaczerpnęłam z... wyobraźni. Biszkopt: 4 jajka(...)mieszać delikatnie łyżką. Wylać na spód kwadratowej formy o wymiarach 24 na 24 cm. wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód). Piec 30 minut w temperaturze 170 o C. Ostudzić. Biszkopt nasączyć sokiem pomarańczowym. Następnie na powierzchni biszkopta rozsmarować dżem. Miękkie masło utrzeć na puch, dodając partiami zimny budyń. Utrzeć na gładki krem, wyłożyć na biszkopt i wyrównać powierzchnię

Czerwień i błękit
Tort śmietanowo- czekoladowy z wiśniami i truflą 177

Torcik dla amatorów intensywnie czekoladowych smaków, budyniowy biszkopt doskonale współgra z wiśniami i śmietanowo-czekoladowym kremem, smaku dopełniają trufle, prawdziwa  słodka czekoladowa rozkosz. Idealny urodzinowy torcik lub na inne okazje które wymagają odpowiedniej słodkiej oprawy. Troszkę pracochłonny ale efekt smakowy jest tego wart. Tortownica 24 cm Biszkopt: 6 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki tortowej 1 budyń czekoladowy(...)serka mascarpone 10 dag mlecznej czekolady 10 dag gorzkiej czekolady Poncz: 1 szklanka syropu  z wiśni 50 ml wódki Dekoracja: Czekoladowe trufle tarta czekolada Sposób przygotowania tortu: Biszkopt: najlepiej jest upiec dzień wcześniej przed złożeniem tortu. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na puszystą pianę, stopniowo wsypywać cukier miksując aż piana będzie gęsta i lśniąca, dodać żółtka zmiksować. Mąkę

Wanilia i Kardamon
Biszkopt z masą straciatella. 202

Biszkopt kakaowy przełożony delikatną masą ze śmietanki i galaretki, z kawałkami czekolady. Smakuje całkiem nie źle :) Zrobiłam dla męża na urodziny. Przepis dodaję z opóźnieniem bo coś ostatnio nie jestem zorganizowana :) Pewnie dlatego, że jestem już w świątecznym transie :) Wczoraj nastawiłam zakwas na biały barszcz, też trochę z opóźnieniem, ale ważne, że już się kisi. Barszcz będę gotować w sobotę(...)więc zdąży się zakisić. Wracając do ciasta to piekłam w blaszce 24 cm na 34 cm. Składniki na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka maki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Składniki na masę: 500 ml. śmietanki 30 % 1 galaretka pomarańczowa 1 szklanka wody 100 g gorzkiej czekolady Polewa

Agusiowe smakołyki
Rolada brzoskwiniowa 141

Wbrew pozorom roladę brzoskwiniową przygotowuje się bardzo szybko. Nie musi być ona polana czekoladą. Można ją tylko posypać cukrem pudrem lub polać odrobiną lukru i udekorować plasterkami brzoskwini. SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek szczypta soli 140 g cukru 150  mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody Nasączenie: 1 torebka białej herbaty Nadzienie(...)śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 duża puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Dekoracja: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany 30% 1 łyżeczka oleju kokosowego cukier puder WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Spód blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Białka upić ze szczyptą soli stopniowo dodając cukier

Passions hobbies life
Ciasto z kremem budyniowym i bananami 196

Opis ciasto z kremem budyniowym i bananami: Ciasto z kremem budyniowym i bananami na pysznym i puszystym biszkopcie. Nie jest trudny w przygotowaniu ani czasochłonny, więc z pewnością ten przepis pokocha każdy. Składniki: Biszkopt: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 2 jajka Sól Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy 250 g masła(...)całość delikatnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy do niej przygotowane ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni i ciasto pieczemy przez ok. 12-14 minut. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostudzenia. Każdy budyń gotujemy oddzielnie, zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Budynie odstawiamy do ostudzenia. Masło, którego używamy powinno być w temperaturze pokojowej, lekko miękkie. Masło ucieramy z cukrem pudrem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jeżynowa babka z melisą 255

świąt sprzyja spożywaniu posiłków, które mogą powodować silne wzdęcia. Tylko jedna kapsułka Espumisan MAX w czasie lub po świątecznym posiłku i znów możesz cieszyć się swobodą kontaktu z najbliższymi. biszkopt: 2 jajka wielkość M 3 łyżki mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru trzcinowego mus jeżynowy: 40 dkg jeżyn mrożonych 1 pęczek melisy świeżej 3 łyżki cukru(...)pianka bezowa: 2 białka 70 g cukru trzcinowego 2 łyżeczki żelatyny płaskie 1/4 musu jeżynowego krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki 30 % 1/4 musu jeżynowego 2 łyżeczki płaskie żelatyny Biszkopt: Jajka wyjmuję z lodówki wcześniej. Białka ubijam na sztywno, dodaję stopniowo po łyżce cukru, i kolejna porcja cukru jak poprzedni rozpuści się. Jak piana będzie lśniąca dodaję żółtka i już

wesoła kuchnia
Ciasto z Krainy Lodu 877

WYMIARY BLASZKI : 39cmx24cm BISZKOPT: SKŁADNIKI: - 6 jaj - 1 szkl. cukru kryształu - 1 szkl. mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać. Piec w temp. 180* około 30min. MASA SEROWA: SKŁADNIKI: - 1,5 szkl zimnego mleka - 3 śnieżki na mleko - 500g serka homo naturalnego(...)ubić na sztywna pianę. Stopniowo dodawać cukier puder i serek homo. Na samym końcu dodać tężącą galaretkę. 1/3 masy przelać do osobnej miski i dodać odrobinę niebieskiego barwnika. DODATKI: - biszkopty - 2 galaretki bursztynowe - 2 szkl gorącej wody (galaretka rozpuszczona w 2 szk wody, zalewamy placek gdy galaretka zacznie tężeć) PRZEŁOŻENIE: biszkopt-masa z barwnikiem-biszkopty-masa bez barwnika-galaretka

Dziś Ja gotuje
KOSTKA JAGODOWA BEZ PIECZENIA 144

zimno bez pieczenia , który z pewnością zaskoczy gości ! Ja użyłam jagód ale spokojnie można użyć innych owoców np. malin, truskawek, jeżyn :) Koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI: 300 g   podłużnych biszkoptów 900 g   serka homogenizowanego lub jogurtu gęstego typu Greckiego 270 g   jagód (mogą być mrożone) 9 łyżek cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki żelatyny 1 bita śmietana(...)Śnieżka PRZYGOTOWANIE: 1.Blaszkę o wymiarach 26x21 wykładamy folią aluminiową, a na dnie układamy podłużne biszkopty. 2. Rozmrożone jagody miksujemy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. 3. Żelatynę wsypujemy do ½ szkl. wrzącej wody i mieszamy do rozpuszczenia. Tak przygotowaną żelatynę wlewamy do musu jagodowego. Dokładnie mieszamy. 4. Serki homogenizowane naturalne lub gęsty jogurt krótko miksujemy, a następnie partiami dodajemy

Marcepanowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania