biszkopt - 17572 przepisów (strona:358/1172)

Sezamowiec z polewą cytrynową 109

ciast, ale to połączenie wydaje się idealne. :) Zachęcam do spróbowania wszystkich, którzy lubią orzeźwiającą nutę cytryny - naprawdę warto! Przed Tobą: SEZAMOWIEC Z POLEWĄ CYTRYNOWĄ <3 Składniki (8 porcji): biszkopt: • jajka 6szt • mąka kokosowa 60g • olej kokosowy 60g • proszek do pieczenia 2 łyżeczki • stewia • opcjonalnie : cynamon lub kakao masa sezamowa: • mleko kokosowe 200ml • sezam 100g (może być już zmielony) • olej(...)kokosowy 50g • stewia polewa: • cytryny 2szt • olej kokosowy 50g • żółtka jaj 2szt Wartości odżywcze (1 z 8 porcji): Białka: 10,1gTłuszcze: 44,2gWegle: 3,2g Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ze stewią ubić mikserem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i roztopiony (ale przestudzony) olej. Delikatnie wymieszać. Piec w 180°C ok. 25min. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na pół (poziomo ;) ) Masa sezamowa

Keto Przepisy
Ciasto brzoskwiniowe z kremem i galaretką 154

Pyszne ciasto na każdą okazję. Przygotowując go należy jednak uzbroić się w cierpliwość, tak aby obie masy dobrze stężały. Polecam również biszkopt z tego przepisu, bo wychodzi idealny. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 170 g cukru 150 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Na nasączenie: 1 torebka herbaty(...)cytryny 1 łyżeczka cukru Na krem: 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 galaretka brzoskwiniowa Na galaretkę: 2 galaretki brzoskwiniowe 1 duża puszka brzoskwiń (825 g) WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Dno formy o wymiarach 25 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli

Passions hobbies life
Ciasto Bounty z polewą z białej czekolady 1057

Ciasto jest bardzo delikatne, dzięki puszystej masie śmietanowej i polewie z dodatkiem serka mascarpone - a dodatkowo jest nafaszerowane mnóstwem batoników Bounty, które nadają mu charakteru. Składniki na biszkopt (na tortownicę   ⌀  26 cm): 5 średnich jaj 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki(...)mieszając łyżką. Ciasto wyłożyć do tortownicy (⌀26 cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180˚C (z termoobiegiem) przez około 25 minut, do momentu tzw. "suchego patyczka". Upieczony biszkopt pozostawić w formie na 10 minut, po czym „objechać” nożem naokoło. Wyjąć na kratkę kuchenną, zdjąć papier i pozostawić biszkopt do całkowitego wystygnięcia. 8 pojedynczych batoników Bounty pokroić ostrym nożem

Świat Ciasta
Przepis #91 Torcik "Mleczna kanapka" (bez glutenu) 124

mascarpone  oraz jogurtu greckiego. Idealny na wyjątkowe okazje;) Wartości odżywcze (przeliczone z użyciem ksylitolu): 100 g to 256 kcal w tym: B: 8g; W: 16g; T: 18g. Składniki: Biszkopt - 6 jajek - 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia - 60 g mąki kukurydzianej lub kokosowej - 3 łyżeczki kakao - 4 łyżki ksylitolu/cukru lub innego słodzika   Masa - 250 g serka(...)mascarpone - duże opakowanie jogurtu greckiego - 2- 3 łyżki łyżki ksylitolu/cukru lub innego słodzika   Polewa - tabliczka gorzkiej czekolady - 2 łyżeczki oleju kokosowego   Wykonanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy słodzik oraz po kolei wlewamy do jednym żółtku. Całość łączymy. Na koniec wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Energicznym ruchem łączymy wszystkie

Health-Fit-Life
Ciasto makowe na biszkopcie 130

kandyzowanej skórki pomarańczowej Powyższe składniki możecie zastąpić gotową masą makową (puszka 800g) – 3 jajka M – 130 g masła w temperaturze pokojowej – 2 łyżki cukru Składniki na biszkopt: – 90 g mąki pszennej – 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej – 4 jaja rozmiar M – 130 g cukru drobnego do wypieków cukier puder do posypania Przygotowanie : Jeśli używasz(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 st C i piecz przez 40 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia przygotuj ciasto na biszkopt. Białka oddziel od żółtek i zacznij od ubijania białek. Pod koniec ubijania dodawaj porcjami cukier, cały czas ubijając. Następnie dodawaj po jednym żółtku, nie przerywając ubijania. Mąki dodaj do ciasta przesiewając

nietylkopasta.pl
Sernik na zimno z dodatkiem malin i galaretki 149

patrzyłam na pomrożone owoce i zastanawiałam się  z czym zrobić ciacho i padło na maliny więc zapraszam was na pyszny sernik z malinami. Składniki: 100 g biszkoptów okrągłych 2 opakowania galaretki pomarańczowej (na 700 ml wody) 400g serka mascarpone 200 g malin 400 ml śmietany kremówki 30%, schłodzonej agar 3 łyżeczki(...)Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w  700 ml wody i zostawiamy do ostudzenia. Formę okrągłą  26 cm wykładamy folią spożywczą dno i boki. Biszkopty układamy na dnie jeden obok drugiego, a przerwy zapełniamy pokruszonymi biszkoptami. Agar rozpuszczamy gorącej wodzie tak w 100 ml. Śmietanę ubijamy na sztywno z 2 łyżkami cukru i trochę przekładamy do rozpuszczonego letniego agaru i mieszamy

Różowa kuchnia
TORT MANDARYNKOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 119

Delikatny biszkopt, słodki krem  i egzotyczna nuta mandarynek.  Całość komponuje się  idealnie  zarówno smakowo jak    i kolorystycznie ! BISZKOPT: 5 jajek 100 g mąki typ 450 (mąka krupczatka) 40 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru szczypta soli KREM: 400 ml śmietanki 30% 1 tabliczka ( 100 g) białej czekolady 1 opakowanie śnieżki GALARETKA Z MANDARYNKAMI(...)galaretka pomarańczowa 2 puszki mandarynek w zalewie PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT:  Oddzielamy białka od żółtek ( jajka powinny mieć temp. pokojową ). Białka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie nie zmniejszając obrotów miksera dodajemy cukier. Piana powinna być sztywna i lśniąca. Następnie cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy partiami przesiane mąki. Pieczemy w 170 st. C około

Marcepanowa kuchnia
Tort kasztanowy z kremem orzechowym, kokosowym karmelem i kokosowym popcornem (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 202

prostu gościom. Bez Was blog by się nie rozwijał, bez Was nie miałybyśmy motywacji do testowania i pieczenia, bez Was nic nie miałoby sensu 💋      Składniki : Kasztanowy biszkopt (śr: 18 cm) -4 duże jajka -25g skrobi z tapioki (lub ziemniaczanej/kukurydzianej) -65g mąki kasztanowej (lub 55g gryczanej) -10g kakao -150g ksylitolu -szczypta soli Dyniowo-orzechowy(...)oleju kokosowego rafinowanego (tyle aby ziarenka były w większości pokryte) -cukier koksowy Dodatkowo -waflowy rożek bezglutenowy (np. sojowy) -woda + sok z cytryny (do nasączenia blatów) -fistaszki (do ozdoby) KASZTANOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol i miksować do jego rozpuszczenia. Nadal ubijając dodawać

Candy Pandas
Czekoladowe salami 138

ostatniego zleconego pieczenia tortu zostało mi sporo biszkoptu, który ścięłam z wierzchu, by uzyskać równy blat. Nie miałam sumienia go wywalić, bo uwielbiam go i przyznam bez bicia, że nim zrobiłam salami dziubałam non stop...  Mowa o biszkopcie brownie, który nie raz już był przeze mnie polecany. Do ciast deserowych jest świetny. Wilgotny, nie wymaga nawet nasączania(...)hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 2 sztuki 300g czekoladowego biszkoptu (można użyć czekoladowych herbatników) 120g masła 150g deserowej czekolady 2 łyżki masy kajmakowej 70g drobno zmielonego* cukru trzcinowego #Diamant 1 łyżka kakao + do obtoczenia 1 łyżka cukru pudru do obtoczenia

Kuchnia w czekoladzie
Rogale marcińskie 127

białego suchego maku 100 g cukru pudru 150 g łuskanych orzechów włoskich 100 g migdałów 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 120 g marcepanu 5 okrągłych lub podłużnych suchych biszkoptów 30 g śmietany 30 % 3 białka, które nam zostały z ciasta szczypta soli na wierzch rogali: jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka do posmarowania rogali 250 g cukru pudru + 1 łyżeczka(...)minut do lodówki. Ciasto zostawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc) w lodówce. Pamiętajmy aby szczelnie zawinąć je w folię. Inaczej może nam wyschnąć. Wykonanie masy makowej: Biszkopty wkładamy do naczynia Thermomix i miksujemy czas 15s/obr.10 . Biszkopty przesypujemy do innego naczynia. Migdały zalewamy wrzątkiem na ok 15 min. Następnie obieramy je ze skórki. Orzechy włoskie również zalewamy wrzątkiem

Themo przepisy
Torcik chałwowy z kremem śmietanowo-budyniowym 99

jakie miałam pod ręką, czyli głównie chałwa, kremówka i budyń. Goście nie szczędzili pochwał i zachwytów, więc nie będę was dłużej przekonywać, że był naprawdę pyszny.     Biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju   Masa chałwowa 200 g chałwy 200 g serka(...)śmietany 30% 1 budyń śmietankowy ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki cukru pudru   Do przybrania: uprażone orzechy włoskie i czekolada   Przygotowujemy biszkopt: Białka ubijamy na sztywno dodajemy powoli cukier ciągle ubijając, aż się rozpuści, następnie dodajemy żółtka, chwile ubijamy i odkładamy mikser. Małymi porcjami dodajemy przesianą mąkę, proszek i kakao, delikatnie mieszając

Jadło i czytadło
Ciasto Banoffee na biszkopcie 950

Piątek, więc jest i propozycja ciasta na weekend :-) Tym razem pyszne ciasto Banoffe na biszkopcie. Jest rewelacyjne, łatwe w przygotowaniu, na pewno posmakuje wszystkim. Gwarantuję to :-) Przepis znalazłam na blogu gotuję bo lubię . Zmodyfikowałam tylko ilość kajmaku, nie dałam całego opakowania, bo dla mnie byłoby za słodko, a i tak było :-) Życzę Wam miłego piątku :-) Blaszka 24x34 cm Składniki biszkopt(...)cukru Dodatkowo: 3-4 banany kilkanaście herbatników u mnie petitki (ilość zależy od wielkości )  kajmak pozostały po odebraniu 3 łyżek z puszki kakao do posypania sok z cytryny Biszkopt: 1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Jak będą ubite dodajemy po jednym żółtku. Mąki z proszkiem przesiewamy, dodajemy delikatnie do jajek. Miksujemy na najniższych obrotach do połączenia

kruche babeczki
PUSZYSTY SERNIK NA ZIMNO 131

BLACHĘ O WYMIARACH 28/15 CM: 0,5 kg dowolnego mielonego sera  330 ml śmietanki 30 % ok. 0,5 szklanki cukru pudru cytrynowa galaretka ok. 20 dag okrągłych biszkoptów 0,5 szklanki mocnej posłodzonej kawy (u mnie zbożowa) sok z cytryny WYKONANIE: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody.  Blachę wykładamy aż po brzegi folią spożywczą. Na spód układamy(...)biszkopty, odpowiednio nacinamy, obficie nasączamy kawą. Ser ucieramy z cukrem pudrem. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy do sera, miksujemy. Wlewamy zimną galaretkę, ubijamy, dodajemy sok z cytryny wg uznania. Masę serową wylewamy na biszkopty. Na wierzch układamy biszkopty, które również nasączamy kawą. Ciasto chowamy najlepiej na całą noc do lodówki. Wyciągamy z blachy, usuwamy folię i dowolnie kroimy

Pani na deser
Torcik biszkoptowy z jeżynami 111

Torcik biszkoptowy chodził już za mną od długiego czasu. Wykorzystałam sezon na jeżyny i dodałam je do kremu. Delikatny, puszysty biszkopt, śmietanka z mascarpone i kwaskowe owoce to gwarancja smaku. Klasycznie, pysznie i apetycznie. Jeżyny możecie zastąpić malinami- będzie równie pysznie i kolorowo. Zachęcam do skorzystania z przepisu dopóki jeżyny i maliny są jeszcze na krzaczkach. Torcik biszkoptowy z jeżynami(...)/tortownica o średnicy 23 cm Biszkopt 4 jajka 1 szkl cukru 2/3 szkl mąki tortowej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 0,5 l śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru jeżyny Nasączenie 0,5 szkl wody sok z cytryny opcjonalnie odrobina wódki Białka ubić na sztywno, pod konieć ubijania

Pieguskowa Kuchnia
Torcik śmietanowo - malinowy z rafaello i czekoladkami 150

zdjęcia z przekroju ale tort był na zamówienie dla znajomych więc rozumiecie że nie mogłam go rozkroić. Zapraszam do wypróbowania bo jak stwierdzili znajomi był bardzo pyszny :) Składniki na biszkopt : 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżka przegotowanej wody   1 łyżeczka z brzuszkiem proszku do pieczenia Składniki(...)serka mascarpone 4 łyżki z brzuszkiem  cukru  1 cukier waniliowy 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody 500 g malin 4 łyżki cukru  do nasączenia biszkoptu: 1/2 szklanki  wody 2 łyżki soku z malin około 1 szklanki wiórek kokosowych 7 Raffaello   6 czekoladek z marcepanem lu cukierków Michałki tortownica o średnicy

Sama słodycz i szczypta chili