biszkopt - 18068 przepisów (strona:150/1205)

Jak zrobić tort? TORT ŚMIETANKOWO -WANILIOWY Z POMARAŃCZAMI I MANDARYNKAMI! 90

dzisiaj krok po kroku pokaże Ci jak wykonać tort. Jeśli wolisz oglądać film na moi kanale na IG w wyróżnionej relacji TORT znajdziesz film krok po kroku. Najpierw wypiecz biszkopt - przepis na BISZKOPT znajdziesz na moim blogu. Krem do biszkoptu wykonujemy na bazie serka mascarpone i śmietany 36% Moja tortownica ma średnicę 21 cm  SKŁADNIKI NA KREM(...)muszą być z lodówki mocno schłodzone, co najmniej przez 6 godzin!) ubijamy na puch w misie blendera razem. Kiedy masa jest gotowa dodajemy cukier puder i ubijamy jeszcze chwilę. Biszkopt na tort nasączamy zawsze ponczem, w innym przypadku tort byłby suchy - nie ma nic gorszego, jak suchy tort! PONCZ: - szklanka przegotowanej wody - sok z 1 cytryny/pomarańczy

SMYKWKUCHNI
Pijana bajka 100

Dziś propozycja dla dorosłych, pyszny mięciutki biszkopt, do tego warstwa galaretki malinowej, krem karpatkowy (tym razem użyłam sklepowego gotowca, taka mała oszczędność czasu) pijane biszkopty i chrupiące płatki migdałów. Jest delikatnie, kremowo i co tu dużo pisać to idealna propozycja na świąteczne ciasto. Ja użyłam konfitury i nalewki malinowej, ale idealne będą tutaj także wiśnie, czy porzeczki.   Biszkopt(...)rozpuszczenia. Studzimy.  Poncz: 1 szklanka wody 1 łyżeczka soku z cytryny cukier do smaku 50 ml nalewki malinowej  Wszystkie składniki pączu mieszamy ze sobą. Dodatkowo: kilkanaście okrągłych biszkoptów gotowa masa do karpatki (ja użyłam jednego opakowania, ale kremu było troszkę mało, dlatego proponuję dać 2 opakowania) ok 50 g płatków migdałów  Krem do karpatki przygotowujemy zgodnie

Cynamonowe szczęście
Ciasto Marysieńka z konfiturą wiśniową 908

wykonania, raczej czasochłonne. Polecane na wszelkie imprezy i uroczystości rodzinne. Dobrze sprawdzi się także na świątecznym stole.  Klasyka z lekkim twistem.   Ciasto na blaszkę 25/30 cm Kakaowy biszkopt: 6 jajek 18 dag cukru 16 dag maki pszennej tortowej Młynomag 30 g ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 ml oleju   Beza orzechowa: 5 dużych białek(...)Dodatkowo: ½ szklanki konfitury wiśniowej   Polewa czekoladowa: 125 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki ciemnego kakao Dr.Oetker 1 czubata łyżeczka żelatyny Dr.Oetker   Przygotowanie: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę, cały czas miksując dodawać stopniowo, partiami cukier i miksować aż masa będzie gęsta i lśniąca, dodać żółtka i olej   i ponownie

Wanilia i Kardamon
Biszkopt z kremem czekoladowym. 82

Delikatny, miękki biszkopt pokryty kremem czekoladowym. Proste w wykonaniu  ciasto, które zachwyci Waszych gości. Nie ma przy nim dużo pracy, a efekt  jest naprawdę super.  Krem czekoladowy najprostszy. Czekolady rozpuszczone w ciepłej śmietance,  schłodzone i zmiksowane z mascarpone. Prościej chyba być nie może.  Wierzch udekorowałam okruchami, które zrobiłam ze ściętej góry biszkoptu.  Nie wiem(...)szklanka cukru 5 łyżek mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem czekoladowy: 200 g. śmietanki 30% 100 g. czekolady mlecznej 100 g. czekolady gorzkiej Nasączenia biszkoptu: 1/3 szklanki wody 1 łyżka rumu 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.  Następnie powoli wsypywać cukier cały czas ubijając. Następnie dodać żółtka.  Miksować

Agusiowe smakołyki
Tort jak "Venus" 91

jest tradycyjny tort z kremem maślanym czy budyniowym… Jego środek skrywa masa śmietankowo- serkowa – jak w cieście Venus - pyszności! Kto lubi śmietankowe, ale "sernikowe smaki" - będzie zadowolony. Mocno nasączony biszkopt( bo kto lubi suche biszkopty w torcie? ; ) ) , porzeczkowe „przełamanie” smaku i niebiańska, delikatna masa. Tort powstał już jakiś czas temu,  zupełnie przy okazji przygotowywania innych ciast, a okazał się(...)font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: ; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia łyżka oleju łyżka mąki ziemniaczanej Mąki przesiewamy z proszkiem. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo

Domowe ciasta
Tort malinowy z pistacjową chrupką 158

mnie najbardziej i sprawiacie, że w chwilach zwątpienia i chęci rezygnacji mam motywację, by działać dalej.  Za wszystko co to dziękuję, proszę o więcej i zapraszam na tort. Biszkopt:  7 jaj szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki zimnej wody Białka oddzielamy od żółtek(...)będzie płynna mieszamy ją z pistacjami i płatkami. Wymieszane składniki wykładamy na papier do pieczenia lub matę, przykrywamy drugim arkuszem papieru i wałkujemy na okrąg o średnicy naszego biszkoptu. Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia, a następnie Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki 30 lub 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru W misie miksera umieszczamy zimną śmietankę,mascarpone oraz cukier

Cynamonowe szczęście
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 149

smaku nie tylko przypomina oryginalnego batonika, ale jest nawet lepsze. Wygląda jak tort na specjalną okazję. Kinder Bueno na herbatnikach jest lżejsze i prostsze do zrobienia, niż na biszkopcie. Pomimo tego, że jest czasochłonne i nie najtańsze, warto je wykonać dla całej rodziny. Moje dzieci i mąż uwielbiają to ciasto. Domowe łasuchy jednogłośnie orzekły, że jest najsmaczniejsze na świecie! Jeśli(...)zamiast herbatników dasz biszkopt, to otrzymasz odświętny tort. Polecam. Kinder Bueno – składniki. Podane składniki są na blachę o wymiarach 25cm x 35cm. Szklanka to pojemność 250ml. Masło oraz krem orzechowy powinny być w temperaturze pokojowej. Natomiast serek mascarpone i śmietanka 36% muszą być mocno schłodzone w lodówce. Kaloryczność: 335 kcal w 100g ciasta. 600g herbatników (300g jasnych i 300g

Ania gotuje
MALINOWA BAJKA Z KREMEM BUDYNIOWYM I PIANKĄ 107

tych ciast, które wymagają większej ilości pracy, a zarazem tych, których efekt końcowy wynagradza trud przygotowania. Ciasto przygotowała mama, a przepis otrzymała od koleżanki z pracy. Połączenie puszystego biszkoptu, z waniliowym, budyniowym kremem, malinowym dżemem i śmietankową pianką tworzy fantastyczną całość, której absolutnie nikt się nie oprze. Troszkę można powiedzieć, że to trochę taki malinowy 3Bit. Koniecznie spróbujcie! Będzie hitem(...)Waszym stole! Polecam! SKŁADNIKI: ( 24×30 ) BISZKOPT: * mąka pszenna – 60 g * mąka ziemniaczana – 20 g * jajko – 3 szt * cukier – 60 g KREM BUDYNIOWY: * mleko tłuste – 1 l * budyń waniliowy ( bez cukru ) – 120 g * mąka pszenna – 30 g * żółtko – 5 szt * cukier – 150 g * masło min. 82% – 250 g PIANKA

Ostra na Słodko
Deserowe latte z frużeliną wiśniową 81

miejscu rabatowym kod: BLOG15, zyskacie 15% zniżki na całe zakupy. Warto skorzystać! Kupon rabatowy działa do końca września ;) Składniki na ok 12 pucharków o poj. 100ml każdy   Biszkopt, forma o wymiarach: 20 x 24cm 2 jajka 70g drobnego cukru 3 łyżki espresso (np. kawa Corrida- Palarnia Cafe Panamera) szczypta soli 70g mąki pszennej 40g mąki ziemniaczanej Espresso do ponczowania(...)tabliczki białej czekolady Frużelina wiśniowa: 150g mrożonych wiśni 3 łyżki wody 40g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 8g mąki ziemniaczanej rozmieszane w 3 łyżkach wody Sposób przygotowania Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Gdy się spienią dodajemy szczyptę soli, a gdy ubiją po odrobinie cukru. W kolejnym kroku dodajemy żółtka oraz powoli wystudzoną kawę espresso. Do masy biszkoptowej

Kuchnia w czekoladzie
Tort czekoladowy z owocami 82

Czekoladowy biszkopt i czekoladowy mus, do tego świeże owoce. Tort czekoladowy z owocami to doskonała propozycja na lato, kiedy z łatwością możemy dostać mnóstwo świeżych owoców. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt (tortownica 20 cm): 6 jajek dużych ½ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 ½  łyżki kakao Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec(...)cukier i ubijam jak na bezę. Zmniejszam obroty o połowę i dodaję po jednym żółtku. Mąkę tortową i ziemniaczaną oraz kakao mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 30-35 minut do suchego patyczka. (Biszkopt piekę zawsze 1 dzień lub 2 dni wcześniej, żeby dobrze się kroił). Po wystygnięciu kroję biszkopt na trzy

Słodki sentyment